Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредната паника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредната паника

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    ...защото портативката може да дразни другите болни и да им мрънкат за шума...
    Портативката има изход за слушалки, и дори се продава в кутията с такива.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      ...Пълни глупости са това и е по-вероятно да се разсърдят, защото портативката може да дразни другите болни и да им мрънкат за шума отколкото, че не си платил на кабеларката.

Представи си ТВ алфа във всякакви политически окраски нонстоп по всички канали. Ще си мечтаеш за Али Раза и Ферхунде...
      Eдна приятелка беше в болница, и откачи точно със сапунките. В смисъл, че платеният стационарен ТВ дразни повече.
      ТВ Алфа не съм я гледал, нямам идея какво е. Май на Атака нещо, но нямам впечатления.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Америка отдавна не е демокрация в класическия вид. ...
        В "бялата" Швеция даже обикаляха с разни устройства, дето засичат работещ телевизор и, ако имаш такъв, но не си платил ТВ таксата, ти идват на гости ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Относно таз цифровизация ето тук: http://ilfsworld.com/index.php?archi...ml&serendipity[entrypage]=1
          "На си ти куклите, дай си ми парцалките" или борбата на динозаврите за оцеляване bTV (и TV7) срещу "кабеларките"

има интересен пасаж:
          ------------
          ..... От определени телевизии, примерно bTV и TV7, има едно силно желание да могат да контролират и "последната миля", т.е. освен да произвеждат съдържание, и да го доставят. Тъй като инвестиции в кабелни/сателитни/IPTV компании и мрежи са извън core бизнеса на медийните групи, медийните групи се ослушват за някакъв евтин и бърз начин за достъп до "последната миля". Очевидния ход е DVB-T(2) в който със стайна антена гледаш дигитална и дори HD телевизия. Как bTV и TV7 могат да ти вземат парички от подобно ефирно разпространение? Върнете се малко по-горе и прочетете за "кодирания" канал в мултиплекса. Повечето нови телевизори са с DVB-T и DVB-C тунери. Освен това имат по един голям правоъгълен порт (тъй наречения common interface), в който ако искаш да гледаш кодирани канали, вкарваш една карта с чип (много прилича на фонокарта). Т.е. bTV пускат основния си канал в SD (bTV) в мултиплекс #1 свободно, останалите от пакета са кодирани. Искаш да гледаш Шампионска лига и Лига европа, няма проблем, отиваш да си купиш карта за декодиране, даваш 5 лв на месец и гледаш ермалъкTV "екшън", "комедия", "женица", "ринг", "лагер", "гарнитура" и т.н.. bTV не се разправя с оператори на "последната миля" като Булсатком в DVB-S, като Близу в DVB-C или като Мегалан/Мтел в IPTV. Взимат точно толкова пари, колкото са закупените карти. В съседния мултиплекс нареждат 3-те HD канала и за тях ти взимат друго количество пари, примерно 7.99 на месец. Как ще си разпределят "честотите" с TV7, които пък имат в момента 2 SD канала и също ще искат да пуснат HD, не ми е ясно, ама те са големи момчета, все ще се разберат някак си. ....
          ---------------

Коментар

Леле, отплесна темата.
            В предишната ми месторабота /болница/ наеха фирма, която си достави телевизори, изгради си мрежа и постави апарати за стотинки. Предполагам, че плащаха някакъв наем на болницата. Никой от персонала не е имал никаква конкретна полза или вреда от системата. Беше само едно удобство за пациентите. Не зная защо са се мръщили на колегата, повдигнал въпроса - може да не им е бил симпатичен.

Коментар

От: ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредно ограбване на българина

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              ...А да слагаш на стар телевизор цифров декодер си е глупост от всякъде. Нито ще видиш промомяната в качеството на сигнала(всъщност може да я видиш ама негативната, ако декодера е скапан, как ти замръзва телевизията през 5 минути) нито нищо...
              Няма как да се съглася с това. Има разлика и то видима. И не, че ми е лош сигнала - имам монтиран усилвател от кабелната само за моите телевизори, а и съм на 500 метра от самата кабелна. Пълна глупост е да дадеш 300 лв за нов TV, вместо 30 лв за декодер.

Коментар

Аз лично нищо не разбрах

Явно ще трябва да се изчака докато му дойде времето .
                Никъде не пишат колко и какви канали ще има, и дали всъщност тея канали ще са безплатни както го тръбят по рекламата .
                Щото ако ще си хващаш същите ефирни канали както и до сега, а разните им подканали ще се плащат ... какъв е смисъла ?!? Много шум за нищо.

Някъде кратко и ясно има ли го черно на бяло- колко броя канали ще има; кои ще бъдат и т.н.

За картината е ясно, че няма как един лампов телевизор (образно казано) да гледаш кристали .
                Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

няма нови канали!!!!!!!!!!! сегашните ефирни канали /не знам колко са/ няма да могат да се приемат от телевизорите, които нямат "цифров ефирен тунер" - това е!!!!
                  касае само тези, които "ловят" телевизия с антена, който си е на кабелна, няма да усети разлика,!

ех, старост - нерадост........... сетих се, някъде през 70-те, бях хлапе и "пуснаха " втора програма........... повечето телевизори/ или поне нашата Плиска/ не я ловеше..... да купиш нов, няма откъде, а щяха да дават "На всеки километър"............... понеже нямаше телевизори, пуснаха приставки за 2-ра........ със стайна антена....... и паниката отмина, макар и в снежинки
                  Последно редактирано от IvanIvanovi; 05-01-13, 08:06.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                    няма нови канали!!!!!!!!!!! сегашните ефирни канали /не знам колко са/ няма да могат да се приемат от телевизорите, които нямат "цифров ефирен тунер" - това е!!!!
                    касае само тези, които "ловят" телевизия с антена, който си е на кабелна, няма да усети разлика,!

ех, старост - нерадост........... сетих се, някъде през 70-те, бях хлапе и "пуснаха " втора програма........... повечето телевизори/ или поне нашата Плиска/ не я ловеше..... да купиш нов, няма откъде, а щяха да дават "На всеки километър"............... понеже нямаше телевизори, пуснаха приставки за 2-ра........ със стайна антена....... и паниката отмина, макар и в снежинки
                    Абе няма да са баш само толко, поне от тук http://www.cifronim.com/%D1%86%D0%B8...0%BB%D0%B8.htm

1. Първа фаза (до края на 2013г)- 3 мултиплекса с по 7 програми, т.е. 21 телевизии общо.
                    2. Втора фаза (до края на 2015г)- 7 мултиплекса с по 7 програми, т.е. 49 телевизии общо.

Но нищо не се споменава какви ще са каналите
                    Пък и нали идеята е да има някакъв напредък *б@хти
                    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

800 000 администрация, 20% ДДС, към 35 % ДОД, косвените данъци отделно.
                      Хубава, българска дума - аман от търтеи!
                      Кво, кво?
                      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                        Кво, кво?
                        Не съм се изразил точно.

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=11257
                        Колко са на държавната софра? - 769 100 души

http://milom.blog.bg/biznes/2010/03/...a-sofra.512855

За другото - така за ми казали, има много по - запознати от мен в тия теми. Ама излизаме много от темата.
                        Последно редактирано от Rabin; 05-01-13, 09:17.

Коментар

Офтопик
                          Не съм се изразил точно.

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=11257
                          Колко са на държавната софра? - 769 100 души

http://milom.blog.bg/biznes/2010/03/...a-sofra.512855

За другото - така за ми казали, има много по - запознати от мен в тия теми. Ама излизаме много от темата.
                          Държавните чиновници са доста под 100 000 (приблизително около 1 % от населението) плюс служителите в общините, останалото са военни, полицаи, лекари и учители. По отношение на данъците: 1. преки данъци - 10 % ДОД (+5%ДД), 10% корпоративен данък; 2. косвени данъци - 20 % ДДС, акцизи - различни ставки. За някои вносни стоки има и мита с различни ставки. Осигуровките и държавните такси не са данъци!
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Приемам за данък всичко задължително, което плащам. Просто, ясно, точно.
                            Осигуровките и държавните такси не са данъци!
                            Въпрос на понятие.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                              ОфтопикДържавните чиновници са доста под 100 000 (приблизително около 1 % от населението) плюс служителите в общините, останалото са военни, полицаи, лекари и учители. По отношение на данъците: 1. преки данъци - 10 % ДОД (+5%ДД), 10% корпоративен данък; 2. косвени данъци - 20 % ДДС, акцизи - различни ставки. За някои вносни стоки има и мита с различни ставки. Осигуровките и държавните такси не са данъци!
                              Направо цифровизира темата.
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

От: ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредно ограбване на българина

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                                Спокойно
                                Кабелните телевизии няма да спираМЕ аналоговите програми!

Напротив, ще излезе едно решение на КРС и ще се наложи да спирате аналоговата.
                                Яд ме е само че чакаме последния момент преди глобите на ЕС за да въведем цифровизацията, а усещам че ще има доста проблеми с SFN-а заради синхронното излъчване на едни честоти, За пример в София на 64 канал върви мултиплекс едновременно от Копитото и от Яворов - MUX 0 как го приемате в по отдалечените райони от кулата?
                                Ники

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X