Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредната паника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ЦИФРОВИЗАЦИЯ - поредната паника

А на мен вчера един ми разправяше,че щели да ми изчезнат някои телевизии от сателита,щото видиш ли,били аналогови...
    Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Кодировките от сателитните оператори си ги слагат самите оператори. И си плащат, както и на вскички останали телевизии, за да може да излъчват съответните програми в техните пакети. Та, не разчитай кодировката да се махне.
      Е как така - хем съм платил задължителна тАкса, хем пак кодирана? Да минат с бухалките да продадат задължително по 100 грама сирене, и след като го платя - да не ми дадат сирене?

Коментар

Здравейте
        Предполагам,че малко хора гледат в момента от този форум телевизия,но имам един въпрос излъчва ли се в момента някъкъв цифров сигнал.националният телефон уж работи до 22,30 а затваря автоматично.Питам понеже взех декодери които в магазина работеха,а в момента на телевизора изписва ,че няма сигнал.
        ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Е как така - хем съм платил задължителна тАкса, хем пак кодирана? Да минат с бухалките да продадат задължително по 100 грама сирене, и след като го платя - да не ми дадат сирене?
          Кодирането на сателитното излъчване на "безплатните" е мотивирано по лицензни причини. Примерно БНТ излъчва мач или филм, за който има права само на територията на РБ, но ако не се кодира няма начин да се ограничи приемането на цялата територия на БЮРМ примерно, с което се нарушава договора за излъчване. Това е съвсем в интересите на сателитните оператори и те стриктно следват правилата, които ги устройват.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Платил си си задължителна такса да гледаш ефирна телевизия, не сателитна или кабелна.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да се посмеете и вие, това просто ми направи сутринта!
              Вчера (хем си знаех че не трябва да го правя) звъннах на 070012344 и задавам простия въпрос Намирам се в еди си кое село, накъде да насоча антената за да получа сигнал? Каката казва.. каква ви е антената? Викам външна пасивно яги 10 елемента. Тя - неее няма такава антена господине. Като не знаете каква ви е антената защо звъните тук. И ми затвори. Обаждам се втори път доста "мотивиран" - друга кака.. въпросът ми е същия. Отговорът е Линията господине е земя - небе. Казвам госпожице ясно ми е за поляризацията.. аз питам за географските посоки - север, юг запад.. даже изток отпада че там морето . Тя казва ааааааа не знам това.. мога да ви кажа само, че там инате в момента чудесен сигнал. Викам знам я оная карта аз.. Тя вика вие да не си мислите че ние тука гледаме някаква карта. Викам ми кво гледате Тя - ние следим всичко онлайн. И тоя път аз затворих.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                Нямаше да обърна особено внимание но на моето село няма. Или поне преди 2 седмици нямаше. А не е някое погранично, на 20 км от Ботевград е.
                А и в самия Ботевград сигнала никакъв го няма....
                В името на правата истина трябва да обновя информацията от предния си пост:
                В момента и в Ботевград и на село се хващат 11 канала. Някой са с повече квадратчета, други - с по малко но като цяло се гледа.

Коментар

Абе има и нещо гнило явно в приемниците...
                  От 'братски' Китай бях поръчал един USB донгъл с антена за DVB-Т (антенката - щир с магнитен държач, дълга около 20см)... С много голям зор успях да хвана една програма (явно отразена, защото прозореца гледа към морето )
                  И то като съм изкарал антената на дограмата на прозореца... Преместя ли антенката 1 метър навътре в стаята - губи изцяло сигнала...
                  Като цяло успяваше да чуе 1 или максимум 2 програми.
                  Викам си - е нормално е. Антенката - малка, насочването кофти и т.н. и т.н.
                  Преди няколко седмици си взех нов телефон и към него ми дадоха миниUSB приемниче за него. С една антенка -кабелче около 5см...
                  И сега на телефона хващам 11 програми без проблем и то навътре на 5-8м в апартамента (само HD програмата започва да насича като съм по-навътре)...
                  Та явно има нещо гнило ....
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                    Абе има и нещо гнило явно в приемниците...
                    От 'братски' Китай бях поръчал един USB донгъл с антена за DVB-Т (антенката - щир с магнитен държач, дълга около 20см)... С много голям зор успях да хвана една програма (явно отразена, защото прозореца гледа към морето )
                    И то като съм изкарал антената на дограмата на прозореца... Преместя ли антенката 1 метър навътре в стаята - губи изцяло сигнала...
                    Като цяло успяваше да чуе 1 или максимум 2 програми.
                    Викам си - е нормално е. Антенката - малка, насочването кофти и т.н. и т.н.
                    Преди няколко седмици си взех нов телефон и към него ми дадоха миниUSB приемниче за него. С една антенка -кабелче около 5см...
                    И сега на телефона хващам 11 програми без проблем и то навътре на 5-8м в апартамента (само HD програмата започва да насича като съм по-навътре)...
                    Та явно има нещо гнило ....
                    Опитай пак с китайската антенка, да не би междувременно да са ти увеличили мощността на сигнала в района.

Коментар

Довечера ще пробвам...
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Колеги слагайте външна антена за добър сигнал.....това е антената - правят ги в гр. Гоце Делчев. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка2104.jpg
Прегледи:2
Размер:112.1 КБ
ID:5525409
                        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Та пробвах отново с 'китаеца' - абе уж чува нещо, ама не съвсем...
                          Софтуера дава quality на сигнала - 10% (strength - 100%), но продължава да хваща само когато антенката е навън и то трудно - на границата...
                          Иначе с телефончето продължава да си бичи без проблем в стаята
                          Затова и според мен трябва да се обърне специално внимание на приемника...
                          Да, хубава външна антена ще спомогне, но явно добър приемник хваща без проблем и с 'лоша' вътрешна антенка...
                          Та така - по принцип съм си с кабеларка и не смятам да я сменям с ефирна, ама все пак е добре да се изяснят нещата заради спорта

Коментар

Може ли едно леко странично питане?

Какви са честотите за распространение на цифровите ТВта?
                            И още едно питане: да очакваме ли и цифровизация на УКВ радиоефира?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              Може ли едно леко странично питане?

1. Какви са честотите за распространение на цифровите ТВта?
                              И още едно питане: 2. да очакваме ли и цифровизация на УКВ радиоефира?
                              1. Различни са, по село са на близо 600 и близо 800 мегахерца.
                              2. В София има 2 цифрови радиа отскоро. Така казаха, аз в момента нямам приемник тук. Едва ли ще дават зор, цялата честотна лента на радиата е почти колкото на един телевизионен, а и мощностите са значително по-малки. Не вярвам някога да стане, няма смисъл от това. Отделно дето всички авто радиа и биташки касетофончета ще станат неизползваеми.

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                              Та пробвах отново с 'китаеца' - абе уж чува нещо, ама не съвсем...
                              Софтуера дава quality на сигнала - 10% (strength - 100%), но продължава да хваща само когато антенката е навън и то трудно - на границата...
                              Иначе с телефончето продължава да си бичи без проблем в стаята
                              Затова и според мен трябва да се обърне специално внимание на приемника...
                              Да, хубава външна антена ще спомогне, но явно добър приемник хваща без проблем и с 'лоша' вътрешна антенка...
                              Едно нещо да не ти е добре по системата антена - кабел - приемник и няма да гледаш. Антената трябва да е в резонанс, или поне да е близо. И за разлика от аналоговата е неимоверно капризно на отразЕн сигнал. Ефектът е скачане на сигнала от близо 100% до близо 0%, под границата на уверено приемане.

Коментар

Честотите ги има тук:
                                http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%...80%D0%B8%D1%8F
                                Rabin, принципно си абсолютно прав... Но в случая сравнявам една псевдо-антена с друга... На телефончето наистина антенката е смешно гъвкаво кабелче... А хваща безпроблемно...
                                А предполагам, че сигнала е точно отразен, защото експериментите ги правя в стая, гледаща към морето, докато излъчвателя (доколкото знам) ми е няколко километра зад гърба...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X