Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо допускаме да се случи това ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо допускаме да се случи това ?

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    Добре. Явно е било възможно... Просто никога не съм виждал не воеен из София, а Текезесарките по селата си бяха "обезопасени". Все пак така и не каза от къде можеше да си ги купи обикновен човек? Ако е било по-трудно отколкото ЛАДА, че и с нея не беше много проста работата... мога само да кажа, че изключенията потвърждават правилото .
    Е то е оставало и в София да се движиш с текезесарка. Тях са ги карали в гората и полето да работят, така как се полага на един джип.

Испанците разрушават паметниците на инките, нова вяра и нова култура, вие как мислите редно ли е било?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
      Испанците разрушават паметниците на инките, нова вяра и нова култура, вие как мислите редно ли е било?
      Като завоеватели, да.

Иначе, в самата Испания си пазят в момента и нещата от Франко, и нещата от комунистите, и от всичките разбойници, дето са им служили някога за аристокрация.

Нормално - искали са инките да забравят какво са, а испанците - да помнят, че са испанци.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Като завоеватели, да.

Иначе, в самата Испания си пазят в момента и нещата от Франко, и нещата от комунистите, и от всичките разбойници, дето са им служили някога за аристокрация.

Нормално - искали са инките да забравят какво са, а испанците - да помнят, че са испанци.
        Тук не говирм за завееватели а за 400 години развитие.
        Явно ние сме 400 години след тях.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
          Тук не говирм за завееватели а за 400 години развитие.
          Явно ние сме 400 години след тях.
          Не ние. Само управленците.

Коментар

Форумът ме изумява с примитивното свеждане на сериозното обсъждане до руските джипки и японските плазми.

Бузлуджанската "чиния" е изключително архитектурно съоръжение. Глупаво и престъпно е да се оставя в това положение.

На бетонните пилони отпред може да се заменят петолъчките със серенгетския пейзаж на държавния ни герб! За радост на Друнчо и други дрън-дрънчовци. Може да се напише, и обясни, че звездата е американска. Петдесет парчета имат на знамето си.
            Отвътре нека да няма тоталитарните фрески.

И турците са замазали православните икони на Света София.

Този паметник е една история. Наша. И нека си остане такъв. А Друнчо, строителен инженер-проектант, да предложи свой проект за паметник на нещо. И да го построи, ако е градил поне един навес в живота си.

А японските джипки и плазми са по-хубави от руските.

И какво?

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
              Форумът ме изумява с примитивното свеждане на сериозното обсъждане до руските джипки и японските плазми.

Бузлуджанската "чиния" е изключително архитектурно съоръжение. Глупаво и престъпно е да се оставя в това положение.

На бетонните пилони отпред може да се заменят петолъчките със серенгетския пейзаж на държавния ни герб! За радост на Друнчо и други дрън-дрънчовци. Може да се напише, и обясни, че звездата е американска. Петдесет парчета имат на знамето си.
              Отвътре нека да няма тоталитарните фрески.

И турците са замазали православните икони на Света София.

Този паметник е една история. Наша. И нека си остане такъв. А Друнчо, строителен инженер-проектант, да предложи свой проект за паметник на нещо. И да го построи, ако е градил поне един навес в живота си.

А японските джипки и плазми са по-хубави от руските.

И какво?
              Симеончо. Аз за разрушаване не съм говорил. Нито за Русия или Америка. Или плазмички и джипки. Хубаво е, като се стремиш да си стриктен в писането, да си стриктен и в четенето. А какво съм построил надали ще тръгна да обявявам във форума. И надали е твоя работа
              Айде сега прочети хубаво отначало какво съм написал и тогава може да говорим градивно. И да се уважаваме

Коментар

Само да уточним, че никой не казва нищо лошо за Руснаците и Русия.
                Даже напротив. Близо до Бузлужа има друг паметник и там не вярвам да има Българин, който да не се преклони.
                Такива теми за мен са провокативни.
                Друг би бил въпроса, защо се унищожиха наистина стойностни постижения на социализма.

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                  ....Какъв паметник на културата е това/Бузлуджата/? ......
                  Ами такъв е! Такава е била културата тогава такива са били паметниците. Не спорим за това дали ни харесва или не, а за това трябва ли да се руши.

....но на базата на толкова затрити исторически такива от различните епохи да мислим за паметника на една партия, която се отъждествяваше с държавата, която отричаше църквата, която ограничаваше свободата?! ......
                  Тази партия отричаше, ограничаваше, рушеше, плюеше по всичко което бе свързано с предхоното у нас общество...

А сега каво? Същите рефрени с други герои. Е мен вече ми е досадно.
                  О899 2б2 1З2

Коментар

Това кой на колко е въобще не трябва да се коментира. Даже ми става малко смешно Тук се говори с факти, тези, антитези, доводи и така нататък. 18 годишен може да защити своята теза по-добре от 70 годишен и обратно. За протокола ще каже, че съм роден в далечната 1982 година, имам преки спомени от комунизма, доста ми е разказвано, гледал съм материали, документи, имам контакт и с хора лично пострадали от смешката наречена "комунизъм". Ще посъветвам колегите /ако приемат съвет от под 30 годишен/ да си изказват тезите и да не подценяват/коментира/, който и да е, на каквато и да е възраст. Или най-малко не го изтъквайте някъде другаде, където някой е запознат с дебат, спор, дискусия и т.н.

Колкото до темата - Аз не виждам нито аз, нито Дрънчо, Гоблин и който и да е да е казал "РАЗРУШЕТЕ ГИ ЧАС ПО-СКОРО" Нека си стоят, нека има и някаква грижа, но не мисля, че първия приоритет на Република България е Летящата чиния, за която говорим и стотиците други комунистически паметници. Нека запазим и ремонтираме малкото паметници от другите епохи първо. Както писах не мисля, че в Ирак хората искат да се откажат от мястото на Садам в историята, но пък да почнат да му възстановяват паметниците приоритетно се съмнявам.

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                    Ами такъв е! Такава е била културата тогава такива са били паметниците. Не спорим за това дали ни харесва или не, а за това трябва ли да се руши.

Тази партия отричаше, ограничаваше, рушеше, плюеше по всичко което бе свързано с предхоното у нас общество...

А сега каво? Същите рефрени с други герои. Е мен вече ми е досадно.

Писали сме заедно. НИКОЙ НЕ КАЗВА ДА СЕ РУШАТ, НО ДАЛИ ПЪК ДА ХВЪРЛИМ ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ТОЧНО НА ТИЯ ПАМЕТНИЦИ ПРИОРИТЕТНО. ЗАЩО СЕРГЕЙЧО И ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ /КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ Е ВЪТРЕ/ НЕ ОТДЕЛЯТ МАЛКО ОТ МИЛИОНЧЕТАТА ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ ЗА ТОВА, ВМЕСТО ДА МИ СЕ ПОКАЗВА И "ГЛЕДАЙКИ МЕ ЧЕСТНО В ОЧИТЕ"

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                    У дома некомпетентните мнения на 20-тина годишните обикновенно завършват със строг поглед.....от любящата майка. Ама това е форум, могат да си разсъждават на воля. При такова обучение като сегашното какво друго да очакваме. Виж, суперкомпетентни са обаче по въпросите за дрога, чалга и футбол. Което не ми харесва.
                    Предлагам всички да отидат на възпитание и обучение при бодо. Ще се създаде идеалното общество. Само се надявам да няма изисквания всички постипили при него да са арийци, а от останалите да се правят перилни препарити )). Възползвам се от правото да разсъждавам във форума, щото като изразя мнение на живо майка ми ме гледа строго Боже, боже, нещо си се пренапрегнал май. Не казвам, че няма логика в това, което пишеш, но чак да слагаш етикет на всички, още повече на хора, които не познаваш. На мен ми е весело. Жив и здрав.
                    Последно редактирано от cveti; 14-06-09, 20:30.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от marin199
                      Писали сме заедно. НИКОЙ НЕ КАЗВА ДА СЕ РУШАТ, НО ДАЛИ ПЪК ДА ХВЪРЛИМ ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ТОЧНО НА ТИЯ ПАМЕТНИЦИ ПРИОРИТЕТНО. ЗАЩО СЕРГЕЙЧО И ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ /КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ Е ВЪТРЕ/ НЕ ОТДЕЛЯТ МАЛКО ОТ МИЛИОНЧЕТАТА ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ ЗА ТОВА, ВМЕСТО ДА МИ СЕ ПОКАЗВА И "ГЛЕДАЙКИ МЕ ЧЕСТНО В ОЧИТЕ"
                      Да наистина писали сме заедно.
                      Всъщност цялото ми възмущение е насочено към това, че се РУШИ.
                      А за възстановяването... Това е друга тема. Там моето лично виждане като приоритети е съвсем друго.
                      О899 2б2 1З2

Коментар

Сега виждам, че заглавието на темата и анкетата са доста противоречиви.
                        Я да вземе Жоро Витлиемоф да уточни кое по точно, че на мен конкретно, повечето неща от онова време ми липсват, с изключение на псевдо-кумунистическата партия и нейните символи.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                          Да наистина писали сме заедно.
                          Всъщност цялото ми възмущение е насочено към това, че се РУШИ.
                          А за възстановяването... Това е друга тема. Там моето лично виждане като приоритети е съвсем друго.
                          Значи сме на едно мнение. Благодаря на модератора, който е събрал постовете ми. Явно ще имам нужда от урок как в един пост да отговарям на 2 и повече цитата
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                          http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Колкото до темата - Аз не виждам нито аз, нито Дрънчо, Гоблин и който и да е да е казал "РАЗРУШЕТЕ ГИ ЧАС ПО-СКОРО" Нека си стоят, нека има и някаква грижа, но не мисля, че първия приоритет на Република България е Летящата чиния, за която говорим и стотиците други комунистически паметници. Нека запазим и ремонтираме малкото паметници от другите епохи първо. Както писах не мисля, че в Ирак хората искат да се откажат от мястото на Садам в историята, но пък да почнат да му възстановяват паметниците приоритетно се съмнявам.

НИКОЙ НЕ КАЗВА ДА СЕ РУШАТ, НО ДАЛИ ПЪК ДА ХВЪРЛИМ ВСИЧКИ ПАРИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО ТОЧНО НА ТИЯ ПАМЕТНИЦИ ПРИОРИТЕТНО. ЗАЩО СЕРГЕЙЧО И ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ /КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ Е ВЪТРЕ/ НЕ ОТДЕЛЯТ МАЛКО ОТ МИЛИОНЧЕТАТА ОТ ЧЕРНИТЕ КАСИ ЗА ТОВА, ВМЕСТО ДА МИ СЕ ПОКАЗВА И "ГЛЕДАЙКИ МЕ ЧЕСТНО В ОЧИТЕ"
                            Първо, колкото и да искате да ви се приеме вашето мнение с крещене няма да стане, пък и глухи няма. Нека си говорим нормално.

Освен това къде виждаш да сме написали ние(бодо & ко ) да започнат незабавно да се хвърлят пари по ремонтирането на комунистическите паметници?!
                            Става дума да спрат да се рушат! Ако нещо не се руши умишлено много по-малко средства ще са нужни за някаква поддръжка през годините.
                            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                              Става дума да спрат да се рушат! Ако нещо не се руши умишлено много по-малко средства ще са нужни за някаква поддръжка през годините.
                              А като не се поддържат, как ще спрат да се рушат? Не е въпрос само на вандали.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                                А като не се поддържат, как ще спрат да се рушат? Не е въпрос само на вандали.
                                Можеш ли да четеш?!
                                Казах
                                " Ако нещо не се руши умишлено много по-малко средства ще са нужни за някаква поддръжка през годините."

И преди да започне да се прави каквото и да било трябва да се възпитаме като малките деца, кое е лошо и кое е добро, кое е правилно и кое не. То на тия години като сте станали и като не знаете, че не е хубаво да се разваля...кел файда и пари да се дават да се реставрира каквото и да било.
                                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X