Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо допускаме да се случи това ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Защо допускаме да се случи това ?

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
    Липсва ми времето когато всички бяха равни, всичко се вършеше с желание. Сега всеки е зает да трупа състояние .
    Напъвам се да си спомня такова време, но нещо не успявам. Виж, как ставаха нещата с връзки и познати, почти както сега, си спомням добре...
    А храмовете, когато загубят вярващи, са обречени.
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 13-06-09, 16:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      В тази връзка и в духа на това изказване предлагам да се закрие Националният исторически музей, както и всичко подобни нему... Изложените там паметници на културата да бъдат продадени и с парите да се закупят плазми, пуканки, семки, GSM-и и прочие наистина важни неща които да бъдат раздадени на българите... И без това траките, прабългарите, средновековна България и тази под турско робство са оставили все неща които са толкова стари, че кой ли го касаят...? Отдавна са починали всички, които имат някаква представа..., даже сега учените спорят ритона за какво е служил..., за чаша ли, за ритуален съд ли, или за нещо друго... Излишни неща, които никой не касаят... особено тези със семките, плазмите и чалга певиците...
      Напротив. Трябва да се създаде още един музей.
      Моля да не изопачавате думите ми ако обичате.

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        Щом ще си задаваме такива въпроси: скъсваме отношения с Русия трябва ли да разрушим Храм-паметника "Свети Александър Невски", паметника на Цар Освободител, Руската църква "Свети Николай Чудотворец" на бул. Цар Освободител, Руски паметник, Руската църква "Рождество Христово" в село Шипк, Альоша в Пловдив и в Бургас, паметника на загиналите за свободата на Плевен, паметника на Съветската Армия в Русе, изобразяващ войник с пушка и знаме, паметника на Съветската Армия в София и още много?
        Нека да правим разлика между руската култура и останалото. Аз лично се възхищавам на руската култура.

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
          Нека да правим разлика между руската култура и останалото. Аз лично се възхищавам на руската култура.
          Турците също имат тяхна култура. Нали ти оправдаваш желанието за рушене с политиката.
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

Турците също имат тяхна култура. Нали ти оправдаваш желанието за рушене с политиката.
            Моля цитирай ми мнение, където съм писал да се разрушат.

Коментар

Първоначално публикуван от ivanjorov Преглед на мнение
              продай японския джип и си купи руски
              Много хора тук предпочитат руския и без това.
              Не става. Тогава и руски не можеше да имаш. От съображения за сигурност. От къде на къде гражданите ще могат да ползват пълноприводна техника, за да ходят където си искат?!

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
              Продължава да ми е смешно. Значи, това е демокрацията.....кабелната, интернета, плазмата, микровълновата.....Според мен, това е научно-технически прогрес, колега. А през 18 век е нямало и ток, и канализация....сигурно от комунизма, а. Я попрочети кое кога е създадено, и тогава пиши глупости. И сина ми е почти на 20, ама не философства върху неща, които не разбира.
              ПП. Продължава да не ми се влиза в безсмислени спорове. Поздрави на специалистите по мобилни комуникации....
              Абе, и тогава имаше научно-технически прогрес, който зяпахме по списания внесени нелегално то Германия, Япония и т.н... Ама нещо го нямаше по магазините този научно-технически прогрес

Примерът с паметник на Осман паша не е много правилен, защото няма такъв вече построен. Обаче има на атентаторите от село Трънак... Наистина ли мислите, че е удачно да си седи необезпокояван?

Музеите не виждам защо трябва да се закриват, но и не виждам защо някои неща трябва да седят извън тях. Поне не и в количествата, в които се срещат...
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

До кога ще дълбаете такива теми ?
                Яйцето, кокошката, кое е първо ?

Тоя паметник чия собственост е ? Към коя община, окръг, организация, или каквото е там ?

При всички положения няма да ми липсва. При всички положения не ми пречи че някой е наакал мозайката с Димитров на нея. Не останаха не-претопени паметници на Левски или на Ботев, вие ревете за летящата чиния на болните мозъци...

Утре какво, ще трябва да се чувствам зле и за паметника пред НДК-то ли ?

Така като гледам снимките - летящата чиния става за суперкрос зала ако се изкоруби допълнително отвътре. Действайте.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                  Защо не?
                  Защото вече има. Намира се на брега на река Вит до гр. Плевен.
                  Бях прав, че Българинът се срамува от миналото си както си пролича от по горните постове. Но става въпрос за този българин, който дори не е живял в тези времена.

Коментар

В България има много невъзпитани хора. Особено в по-младото поколение 10-20 год. има страшно много хора които спокойно бих нарекъл вандали. Обърнете внимание на надрасканите стени и паметници, какво остава за някой сравнително отделен паметник като Бузлуджа.
                    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                    Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Така като гледам снимките - летящата чиния става за суперкрос зала ако се изкоруби допълнително отвътре. Действайте.
                      Ако ще и за супер крос да се направи отвътре, нямам нищо против.
                      Но съм супер против това да гледаш едно такова съоръжение, да седи и да се руши а отвътре и отвън. По тази логика и НДК-то си беше символ на комунизма, какво и него ли трябва да го напълним с изпражнения.
                      Според мен и на ресторант-панорама става.

Германците що не разбиха ресторанта не телевизионната си кула, едно време и от там лъхаше на комунистическа пропаганда.
                      А Райхстага ... примери много.
                      А и като се замислиш, май комунизма не е възникнал в Русия. Ама това е друга тема.

Другото което убива всичко детско в мен, е именно, че в този ред на мисли сумати обекти станаха на големи тоалетни. Не само паметници на културата.
                      LZ1VWW

Коментар

Мисля, че изопачавате думите на druncho.
                        А примера с паметника на Осман Паша наистина не е много подходящ. По-подходящо би било да се направи паралел с паметниците на нацистите. И те са част от историята на Германия, но дали някъде ще видите свастика на публично място???
                        При нас има още доста петолъчки...
                        Някои режими принадлежат на миналото и паметниците им нямат място в днешния свят. Това обаче не значи, че трябва да се превръщат в общ. тоалетни.
                        Доброто решение би било Бузлуджа да се изчисти от комунистическата символика и да се ползва за нещо разумно днес, а не да съжаляваме и да се вайкаме, че не се е съхранила във вида си от 80-те...
                        Само мнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                          Доброто решение би било Бузлуджа да се изчисти от комунистическата символика и да се ползва за нещо разумно днес, а не да съжаляваме и да се вайкаме, че не се е съхранила във вида си от 80-те...
                          .
                          Защо трябва да се чисти и да се преобразува ? Това е паметник на нещо което се е случило защо трябва да заличаваме историята си каквато и да е била ? Това може да се случи само и единствено в България.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                            До кога ще дълбаете такива теми ?
                            Яйцето, кокошката, кое е първо ?

Тоя паметник чия собственост е ? Към коя община, окръг, организация, или каквото е там ?

При всички положения няма да ми липсва. При всички положения не ми пречи че някой е наакал мозайката с Димитров на нея. Не останаха не-претопени паметници на Левски или на Ботев, вие ревете за летящата чиния на болните мозъци...

Утре какво, ще трябва да се чувствам зле и за паметника пред НДК-то ли ?

Давай тогава да изровим Евгений Бакърджиев от нафталина, и да се започва наред. Най-напред НДК да си замине, Бузлуджа и всичко що е построено в периода 1944-1989 г. Даже на мястото на НДК може да си направим Градинка на ЕС (на Нато вече си имаме)
                            Паметниците от която и да е епоха са част от историята ни, за добро или лошо и трябва да си седят по местата за да не забравяме някои събития свързани с тях.

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                            По-подходящо би било да се направи паралел с паметниците на нацистите. И те са част от историята на Германия, но дали някъде ще видите свастика на публично място???
                            При нас има още доста петолъчки...

За свастики не знам, но паметници на Хитлер има и не за да им се прекланят(сигурно има и такива) а защото са част от историята на Германия. Не може като бутнеш 20 паметника да зачеркнеш десетилетия от историята на една държава....

Скоро къде сте виждал петолъчка на публично място у нас ?
                            Последно редактирано от cveti; 13-06-09, 18:33.
                            Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                            Honda CB 919 Hornet
                            0898849413-Светльо
                            Кръвна Група: 0+

Коментар

Първоначално публикуван от Metal Heart Преглед на мнение
                              .... и всичко що е построено в периода 1944-1989 г.....
                              Е, то какво ще остане тогава....жилищни комплекси, заводи, мостове, пътища....не се сещам кое е строено преди 1944 и след 1989 година, освен....овощни градини (преди) и градинки (след). А повечето нови строежи (хотелите по черноморието) са основно от гипс-картон и (или) итонг.....Абе да вземем да сринем всичко, да си изкопаем по една дупка, да я покрием с клони и сухи листа, пък да я натъпчем с плазми, микровълнови, ДВД-системи, музикални уредби, да надуем чалгата, да се начаткаме с Цар Кирово менте и да си викаме колко сме велики, а.
                              ПП. Поздрав за специалистите по международно право....

Коментар

Ako комунизмът е мъртъв, то онова горе е паметник на гробище. Айде сега идете на някое гробище и вижте, че всички паметници, с изключение на тези на новобогаташите и мутрите са все на това дередже. Ние просто не уважаваме предците и миналото си във всеки един смисъл. И в последните години това става все по-очевидно, най-малкото поради все по-силното приемане на ценностната система на един етнос, който не чете форуми, а играе кючеци, прави чавета и рядко доживява до старост... Аз поне така си го обяснявам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X