Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Младо момиче разрита канчетата и баките на кинаджиите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Младо момиче разрита канчетата и баките на кинаджиите

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
    "Батко и братко" винаги е имало, и винаги ще има по света! ...Докато не прочета творбата на въпросната девойка, не мога да кажа дали е добра или не. Твърде субективно понятие е "добра творба"....И на Робърт ДеНиро първата му роля е лайно (буквално) в "Бразилия", ама.... Нещото, което не харесвам на девойката е: цитирам "Г-ца Караджова написа до всички, че се кани да обжалва до последно и да проваля конкурсните сесии, докато порочната система на раздаване на субсидии не се промени изоснови. " И по-точно ДА ПРОВАЛЯ.....Та добра, или не, госпожицата да си....И без това БГ кино няма от години. Та ние киноцентър български вече нямаме...Темата е мнооооого дълга, и съвсем не е повърхностна. А въпросните 7 милиона лева са капка в морето в сравнение с парите, които се превъртат от кино индустрията само в БГ.....Сещам се за пресен пример с филма "Непобедимите"3, който се снима тук миналата година. Само той беше с бюджет 104млн долара. Да не навлизам в почти друга тема. В общи линии не съм съгласен, че насила трябва да караш някого да ти субсидира проекта, и ако това не стане да започваш да правиш "сечено". Та преди да съм прочел творбата на госпожицата знам, че ако зависи от мен тя бял свят няма да види! Независимо от таланта и ( което също поставям под въпрос). Просто НЕ се прави така!
    Я пробвай да разясниш откога спазването на закони и наредби е проблем Щото всички простотии дето си изписал водят до 2 извода, все един ще е верен:
    1: Уникално тъп си.
    2: Ти си от "нашите хора".

ПС: Би ли пропуснал споменаването на малоумни филми като "Непобедимите"- мен ме е срам, че тая помия е снимана в БГ... Не че тук се снимат качествени филми, но тоя е уникално тъп...
    Последно редактирано от mstef; 26-07-14, 19:58.

Коментар

A де?
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
        Та преди да съм прочел творбата на госпожицата знам, че ако зависи от мен тя бял свят няма да види! Независимо от таланта и ( което също поставям под въпрос). Просто НЕ се прави така!
        Това не трябваше да го пишеш.
        Затова сме на този хал /не заради ДС, лустрацията и каквото още се сетиш/ защото болшинството от властимащите действат така.

П.П. А как се прави? С полягане, "стимулиране" или правилни познанства?
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
          1: Уникално тъп си.
          2: Ти си от "нашите хора".
          ...
          Доста по-малък съм за да съм от "нашите хора"...Остава първото!

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
          ПС: Би ли пропуснал споменаването на малоумни филми като "Непобедимите"- мен ме е срам, че тая помия е снимана в БГ... Не че тук се снимат качествени филми, но тоя е уникално тъп...
          Не, не бих!...Изобщо не съм споменавал никъде за качеството на филма.Дори не съм го гледал, но факт, че в БГ останаха много милиони и даде работа на стотици българи за много месеци.А ти си се срамувай колкото си искаш... Някой от вас има ли представа как се прави кино?????!....

П.П.Покрай некачествените са се снимали няколко доста качествени!
          Последно редактирано от goshko-loshko; 26-07-14, 23:08.

Коментар

Да е живо и здраво девойчето да си търси правата, но защо смятате, че:
            1./ Този е правилният начин.
            2./ Макар и не особено правилен, този е единственият начин.
            3./ В час сте с материала (кинаджийския и административния) и затова напълно предвиждате какви са последиците от точно тези действия и ги считате за положителни.

Ако не можете да съберете 3 отговора "да", значи подкрепата се изразява в "Маай, сестро, напосоки с мотиката, па може и да закачиш некой плевел. Нема нужда да вникваш в детайла. Урболешките действия са наша природа! Венсеремос!"
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              3./ В час сте с материала (кинаджийския и административния) и затова напълно предвиждате какви са последиците от точно тези действия и ги считате за положителни.

Ако не можете да съберете 3 отговора "да", значи подкрепата се изразява в "Маай, сестро, напосоки с мотиката, па може и да закачиш некой плевел. Нема нужда да вникваш в детайла. Урболешките действия са наша природа! Венсеремос!"
              Винаги е по лесно да се задават въпроси. Приемете ,че повечето сме лаици в специфичната дейност на киното.
              -Какви са Вашите отговори на Поставените въпроси и кое налага "друг" подход.

Коментар

....
                3./ В час сте с материала (кинаджийския и административния) и затова напълно предвиждате какви са последиците от точно тези действия и ги считате за положителни....
                Понеже повечето не разбираме от оная трагедия наречена "БГ кино" може ли да ми отговориш:

1: Защо това е грешният начин
                2: Защо да се действа по друг начин
                3: Защо да ми пука за последствията

Коментар

Вече не ми е чудно , защо не намерих подкрепа в това "задружно" общество , по въпроса с онази измама от Менли.
                  Правата трябва да се търсят , но преди това трябва дасе знаят
                  Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                  За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Вече не ми е чудно , защо не намерих подкрепа в това "задружно" общество , по въпроса с онази измама от Менли.
                    Ванка, не драматизирай! Намерил си подкрепа за много по-важни неща ( ако не си забравил де). А на мен пък ми е чудно как още при поръчките от Менли не разбрахте, че е измама....

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                    Правата трябва да се търсят , но преди това трябва дасе знаят
                    На прав път си! Ако си знаеш правата, много често няма да се налага да си ги търсиш...

П.П.Струва ми се, че тази тема се е изчерпа отдавна, и май е за ключ.

Коментар

Прав си Жорка , знам че има хора , които са готови да действат в точното време и без да се замислят , но просто очаквах да е заразно доброто
                      Ще продължаваме заедно
                      С рогата напред
                      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

1. Да
                        2. Да, а и е без значение. Вие само единствен начин ли търсите за решение на проблем? Ако има повече от един, не действаме или задействаме всичките? Знаете ли девойчето дали не действа и по друг начин?
                        3. Напълно безсмислен въпрос, но Да и на него, макар "напълно" да е ненужно (пък няма и как да знам колко корумпета са "пострадали" )

Но схванах линията на върховния съдия: Трайте си и си навеждайте главиците!

Поздравления!
                        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Не съм много убеден, че правилното заглавие е "Младо момиче разритва канчетата..." По-скоро мирише на "Недоволно от НФЦ лице разритва канчетата с помощта на младо момиче".

Девойката е млада, мила, пише, танцува, иска да прави кино, "with hearing impaired" - какво по-хубаво лице за благородна кауза. За да напишеш 14 жалби и да ги разпратиш на правилните места, се искат доста по-специфични познания от това да пишеш художествена проза и да танцуваш. Отделно, че това е работа на продуцента, а не на сценариста или режисьора.

След бомбастичната публикация засега няма и грам друга нейна поява пред медии за какъвто и да е коментар. Не е ясно и с какво точно са свързани жалбите - а би било интересно да се знае.

След всяка сесия за кино има малък брой спечелили и голям брой неспечелили. (Между другото, на тези сесии се определя таванът, до който може да се финансира даден филм - не се раздават твърди суми в кеш, както го описват медиите.) Комисиите за оценка на проектите се сменят редовно, директорите на НФЦ - не толкова често. И горе-долу може да се предположи при каква конфигурация конкретни имена и проекти имат по-голям шанс и при каква - по-малък.

Цялата "бомба" спокойно може и да е пореден опит на дългогодишен играч да преконфигурира силите чрез образа на млада и невинна девойка, а не стремеж да се изчисти филмовата система от бъговете.

П.П. А за разтуха - тези дни мина по телевизора класиката на Уди А.: http://www.youtube.com/watch?v=QKo30S3T6vI
                          Последно редактирано от badeff; 27-07-14, 11:08.
                          Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Въобще не разбирам от управление на държавни финанси, но кое прави държавното меценатство полезно за българското кино и въобще за киното? Не е ли привилегия на този, който умее да изкарва пари, да реши за какво изкуство да ги дари и на кого да гласува доверие? А и да спечели от това - какво лошо? Държавата пари не изкарва, но от събраните общи за да има държава, чрез комисии и други назначени съмнителни журита определя кой да твори на държавна хранилка и кой да се спасява както може. Хайде мерси за такова държавно изкуство, родило някога "На всеки километър".

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                              Въобще не разбирам от управление на държавни финанси, но кое прави държавното меценатство полезно за българското кино и въобще за киното? Не е ли привилегия на този, който умее да изкарва пари, да реши за какво изкуство да ги дари и на кого да гласува доверие? А и да спечели от това - какво лошо? Държавата пари не изкарва, но от събраните общи за да има държава, чрез комисии и други назначени съмнителни журита определя кой да твори на държавна хранилка и кой да се спасява както може. Хайде мерси за такова държавно изкуство, родило някога "На всеки километър".
                              Тънкият момент е, че този, който умее да изкарва пари, доста рядко умее да разбира и от изкуство. Затова в американската страна (това е системата, която описваш) са се сетили, че когато имаш пари и искаш да подпомагаш, е по-добре да създадеш съответната фондация, музей, фонд и т.н. и да наемеш в борда й специалисти, които оценяват какво и как да се финансира.
                              Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Не знам дали тук има много хора, които са наясно с Европейското кино. Всяка държава, особено околните на България, отделя много големи средства за участие и подпомагане на кино проекти. Все пак киното е в основата на съвременното визуално изкуство и популяризирането му. Примерно Македония отделя няколко пъти повече средства за кино отколкото България.
                                За да се реализира един сериозен кино проект, трябва да се ангажират повече средства, респективно продуценти. Има много екипи, намерили начин за съфинансиране от различни фондове, продуцентски центрове, диструбутори и т.н. Особеното е, че тези организации дават пари, само ако има съответното национално подпомагане, тоест проекта, макар и минимално е подкрепен от Националния филмов център.
                                Объркването/забавянето ще доведе до изпускането на много срокове и пари, за осигурявянето на които хората са работили с години.
                                За девойката не знам, едва ли има сериозен проект, иначе ще знае на колко хора ще обърка живота. Отделно каква репутация ще имаме пред чуждите партньори и инвеститори...
                                Show must go on!
                                LZ1VES

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X