Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нека да определим за кой раздел е това

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нека да определим за кой раздел е това

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    ....Оставете изкуството на мира...
    В няколко теми се опитвах да го кажа без да обидя някого, но явно не съм намерил точните думи.

То просто не се нуждае от обяснение, критика или анализ - или ти "дрънка" по тънката струна, или не. В това няма нищо страшно или срамно. Причините се крият някъде в първите години, отговорността за които е извън нас. Да приемаме различните също, но нищо не пречи да опитаме, ако не ни настъпват по кокалчетата.

Коментар

Той Пикасо не е станал милионер заради това че е добър художник,бил е по-добър меринджей.Не толкова важни какво и колко можеш ,важно е Кого познаваш!!!
      „модерното''изкуството е разтеглена тема и според това какво си пил или пушилможе да си го превеждаш различно.При Микеланджело колкото и да съм пиян едно нещо виждам -това което е виждал и Искал да ни предаде автора.
      Grand Vitra ddis 2008
      SEAT Althea XL tsi 2010
      Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
        ... колкото и да съм пиян едно нещо виждам -това което е виждал и Искал да ни предаде автора.
        Или което можеш да видиш според собствения си мироглед?

Оставете го на мира и му се наслаждавайте или не - просто е.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
          Или което можеш да видиш според собствения си мироглед?

Оставете го на мира и му се наслаждавайте или не - просто е.
          Добър си ми е мирогледа ,досега не съм имал нужда да използвам нещо за да го подобрявам и явно заради това немога да го разбера
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

От времето на древна Елада, съществува дилемата дали Изкуството трябва да се "принизи" до "масата", или трябва да е "извисено" и "масата" да се стреми, да го разбере. Мисля, че началото на тази тема, далеч не провокира второто. Тооооо и Пикасо не ме провокира, ама аз съм дълбоко в калта на собствените си разбирания за тези неща и нямам стремеж към извисяване.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              От времето на древна Елада, съществува дилемата дали Изкуството трябва да се "принизи" до "масата", или трябва да е "извисено" и "масата" да се стреми, да го разбере. Мисля, че началото на тази тема, далеч не провокира второто. Тооооо и Пикасо не ме провокира, ама аз съм дълбоко в калта на собствените си разбирания за тези неща и нямам стремеж към извисяване.
              Няма дилема, бре. Изкуството е начин на изразяване на мирогледа. Нито му трябва масата, нито извисяване. Достатъчна е вътрешната нужда да се "изразиш". Кой те разбрал - разбрал, който не - ами има и други изкуства за щастие и всеки си търси неговото. Другото е търговия и тя почти няма допирна точка с изкуството.

Коментар

Търговията също е изкуство!
                Grand Vitra ddis 2008
                SEAT Althea XL tsi 2010
                Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  Няма дилема, бре. Изкуството е начин на изразяване на мирогледа. Нито му трябва масата, нито извисяване. Достатъчна е вътрешната нужда да се "изразиш". Кой те разбрал - разбрал, който не - ами има и други изкуства за щастие и всеки си търси неговото. Другото е търговия и тя почти няма допирна точка с изкуството.
                  Амииииии, Театърът в първоначалния си вид е "измислен", за да доведе Изкуството до "масата". Тогава се е играел директно на улицата и се е смятал за забавление на простолюдието. Това- само в ретроспективен план. За другото съм съгласен.

Коментар

Амииииии, Театърът в първоначалния си вид е "измислен", за да доведе Изкуството до "масата"....
                    Извинявай пич,ама театъра е замислен от Озирис и Изида 2500 години преди другата измама...

Коментар

Не виждам противоречие в двете твърдения, извинен си.

Коментар

Не виждам противоречие в двете твърдения, извинен си.
                        самодръжсебе..

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                          Той Пикасо не е станал милионер заради това че е добър художник,бил е по-добър меринджей.Не толкова важни какво и колко можеш ,важно е Кого познаваш!!!
                          „модерното''изкуството е разтеглена тема и според това какво си пил или пушилможе да си го превеждаш различно.При Микеланджело колкото и да съм пиян едно нещо виждам -това което е виждал и Искал да ни предаде автора.
                          Сигурно е така както казваш, ама да беше отворил поне уикито преди да пишеш (учебници няма да те карам, че са дебели и скучни...)! Далеч съм от "харесването" и "разбирането" на Пикасо и от окачването на негова репродукция в дома си, но срещу името му пише - създател на кубизма (заедно с Жорж Брак), а пък този "кубизъм" (отричане на симетрията като основна съставна на "красотата"), след това е широко застъпен в архитектурата, дизайна и т.н. Общо взето - става дума за висша геометрия (раздробяване и пресъздаване на един обект в няколко гледни точки едновременно), изключваща "златното сечение" - единствената доказана общо валентна величина/стойност в позната ни вселена! Така, че общо взето - Пикасо освен "добър меринджей" трябва да е бил и много голям късметлия - ей така просто да му хрумне подобна идея! На такива хора (независимо дали са добри меринджеи или не), е общоприето да им се вика "гении"! Това ти мнение, е сигурно доказателство, че трябва да оставим изкуството на мира! То не се консумира, както се консумира салам - плащаш, белиш/не белиш , ядеш (без значение дали върху бяла покривка или вестник "Работническо дело")!

П.П. В интерес на истината - тази тема и заформилата се дискусия в нея, за мен е една от малкото приятни изненади във форума напоследък! Все още има надежда...
                          Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 15-02-14, 07:45.

Коментар

Марто ,никаде не казвам нищо за Пикасо а и последното което ме интересува е уикито и какво пише в него.Има една биография на един търговец помогнал на Пикасо и щом си на Ти по темата ще знаеш и кой е,имаше издание на български 1984..
                            Аз изкуството съм го оставил на мира много отдавна-от художественната гимназия избягах много бързо -просто ме влечаха други неща тогава.
                            Лично аз предпочитам Дали ,може би защото е много лош меринджей .
                            Grand Vitra ddis 2008
                            SEAT Althea XL tsi 2010
                            Mitsubishi Canter

Коментар

Изкуството си е изкуство и не случайно има признати класици.Изучаването/разглеждането на класически творби доказано обогатяват, а пък запознаването с изкуството още от ранна детска възраст помагат за развитието и разчупването на мисленето у индивида, също спомага за откриването на заложени у него таланти и за по-нататъшно развитие на дарбите му.Твърде относително е характеризирането на дадени творби като изкуство или не.Например обикновеното събиране на растения за хербаризиране, като цяло не би впечатлило много, но в момента в който някой започне например да създава различни комбинации от растения в един хербарий, той вече създава вид творба, която защо не да бъде категоризирана като изкуство.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1227030389_herbarii2.jpg
Прегледи:1
Размер:89.1 КБ
ID:5564138 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:herbarium003.jpg
Прегледи:1
Размер:62.5 КБ
ID:5564139

Няма дете, което да не рисува и което да не се опитва да изрази свои усещания или мисли чрез картинка.За страничен наблюдател това често би било поредната детска мацаница и този начин на възприятие не би бил порочен.За родителите на това дете и/или за неговото братче или сестриче, тази мацаница би била възприемана и като изкуство.
                              Последно редактирано от Самодържец; 15-02-14, 16:51.
                              Всеки трети е шести

Коментар

С риски да бъда заклеймен с какви ли не епитети относно отношенията и разбиранията ми спрямо изкуството,
                                бих помолил тук коментиращите да дадат скромното си мнение относно изкуството(?!) (картините) и цената му по долу:

"Кървавочервено огледало" на Герхарт Рихтер, цена 1.000.000$

"Зеленобяло" на Елсуърт Кели, цена 1.600.000$

"Без име", на Блинк Палермо, цена 1.700.000$

"Каубой", на Елсуърт Кели, цена 1.700.000$

"Без име" (за тея паре барем да беха се напрегнали имена да им измислят) на Сай Туомбли, цена 2.300.000$

"Бял огън" на Бърнет Нюман, цена 3.800.000$

"Без име" на Марк Ротко (срещу 1% от сумата съм готов да съдействам за име...), цена 28.000.000$

Благодаря за евентуалните коментари.
                                Дано Буда ми даде повече прераждания, за да стигна нивото, душевната сила и богатство да мога да разбирам това изкуство- Инш Аллах...
                                Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X