Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нека да определим за кой раздел е това

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нека да определим за кой раздел е това

Лично не бих се наел да коментирам, особено когато се набляга на финансовата част и кой колко иска/оценява, и кой колко е готов да даде.Може би вече споменах, че за себе си съм решил да свеждам категоризирането на творби, плод на изобразителното изкуство, до простичкото "харесва ми/не ми харесва".А вече на въпроса "Ти би ли дал еди каква си сума за това(ако е изпълнено условието да ми харесва)?" е, че нещата не опират само до желание, а и до възможности.
    Специално творбите, които съм показал в началото на темата, биха имали по-висока цена(не стойност) именно придружени от обяснението, че са създадени под наркотично опиянение, но лично аз не подкрепям употребата на такива вещества, така че не бих дал и стотинка за тях, още повече - не ми харесват и нямам нужда да притежавам подобна творба, плод на подобен експеримент.
    Последно редактирано от Самодържец; 15-02-14, 18:46.
    Всеки трети е шести

Коментар

Абе, Дагобаре, не виждаш ли душевната драма на твореца в тези картини? Не оценяваш ли лекотата, с която използуват творците им перспективата и нюанса? Ц-ц-ц-ц-ц, прос народ, ей!
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Абе, Дагобаре, не виждаш ли душевната драма на твореца в тези картини? Не оценяваш ли лекотата, с която използуват творците им перспективата и нюанса? Ц-ц-ц-ц-ц, прос народ, ей!
        Е кво да прая бре, братче. Мани ми това мое невежество ме е довеждало и до конфузни ситуации. Един път ходих на гости на едно семейство. Там на стената имаше такива шедиоври и аз любезно исках да направя комплимент. Казах, че 6 годишното им детенце има заченки на талант и картините ми допадат. А стопаните ми разясниха доста засегнато, че картината е от типа на горните, че е от много известен автор и струвала не знам си колко пари. Аз занемях и се изчервих от срам.... Абе Бай Ганйо и това е.
        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Първоначално публикуван от Dagobar Преглед на мнение
          Е кво да прая бре, братче. Мани ми това мое невежество ме е довеждало и до конфузни ситуации. Един път ходих на гости на едно семейство. Там на стената имаше такива шедиоври и аз любезно исках да направя комплимент. Казах, че 6 годишното им детенце има заченки на талант и картините ми допадат. А стопаните ми разясниха доста засегнато, че картината е от типа на горните, че е от много известен автор и струвала не знам си колко пари. Аз занемях и се изчервих от срам.... Абе Бай Ганйо и това е.
          Аз тъкмо си мислех че само аз ям доматите с колците
          Grand Vitra ddis 2008
          SEAT Althea XL tsi 2010
          Mitsubishi Canter

Коментар

Продължавате да смесвате пари и изкуство. А то никой не рисува картини за пет лева или за пет милиона (колкото в крайна сметка някой ще даде за тях ако въобще, разбира се) и не е задължително тази с многото нули да ти говори нещо повече от другата. Пак ще кажа, че това е начин на изразяване и не е задължително да разбереш непременно какво ти казват - просто хората са различни, изразяват се различно, виждат и чуват различно. Напъването да схванеш нещо с обяснения е напразно. Трябват чувства.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
              ... Трябват чувства.

Недовършена творба на мързелив художник...3 000 000 000...

Коментар

Продължавате да смесвате пари и изкуство. А то никой не рисува картини за пет лева или за пет милиона (колкото в крайна сметка някой ще даде за тях ако въобще, разбира се) и не е задължително тази с многото нули да ти говори нещо повече от другата. Пак ще кажа, че това е начин на изразяване и не е задължително да разбереш непременно какво ти казват - просто хората са различни, изразяват се различно, виждат и чуват различно. Напъването да схванеш нещо с обяснения е напразно. Трябват чувства.
                Напротив, много хора рисуват картини за папу.Не си ли ги виждал на морето? И нима е възможно да се отрече ролята на меценатството?
                Всеки трети е шести

Коментар

Продължавате да смесвате пари и изкуство. А то никой не рисува картини за пет лева или за пет милиона (колкото в крайна сметка някой ще даде за тях ако въобще, разбира се) и не е задължително тази с многото нули да ти говори нещо повече от другата. Пак ще кажа, че това е начин на изразяване и не е задължително да разбереш непременно какво ти казват - просто хората са различни, изразяват се различно, виждат и чуват различно. Напъването да схванеш нещо с обяснения е напразно. Трябват чувства .
                  Ааааа, аз нищо не искам да смесвам. Просто в горния пример някой някъде продава това под формата на изкуство. Все ми е тая дали струва 1 или 28 млн. $. Предвид цената обаче съм склонен силно да мисля, че някой "експерт/и" са го нарочили за изкуство. И този някой/и са на доста високо ниво и с доста меродавно и влиятелно мнение. Дотолкова, че да го наложат, да го разпространят и накрая да имат оправдание за очакваната недребна сума пари за тая безумица. Дотолкова, че да накарат цяла плеяда интелектуалци и ешалони от богати люде да ги гледат, да им се дивят и да ги обсъждат с разбиране и съчуствие (и аз им съчуствам, нищо, че джоба ми е кух като на Гаврошче спрямо техния).
                  И дотолкова, че когато някой простосмъртен като мен си позволи да си каже мнението и виждането по "картините" да бъде наврян в кучи гъз и обвинен в пълно невежество и скодоумие, щото разбиъш ли толкова съм тъп и необразован и недоклатен, че не мога да разбера дименсията на фазоинверсното стъпало в контроверсната визия на автора на картината.

Коментар

Ааааа, аз нищо не искам да смесвам. Просто в горния пример някой някъде продава това под формата на изкуство. Все ми е тая дали струва 1 или 28 млн. $. Предвид цената обаче съм склонен силно да мисля, че някой "експерт/и" са го нарочили за изкуство. И този някой/и са на доста високо ниво и с доста меродавно и влиятелно мнение. Дотолкова, че да го наложат, да го разпространят и накрая да имат оправдание за очакваната недребна сума пари за тая безумица. Дотолкова, че да накарат цяла плеяда интелектуалци и ешалони от богати люде да ги гледат, да им се дивят и да ги обсъждат с разбиране и съчуствие (и аз им съчуствам, нищо, че джоба ми е кух като на Гаврошче спрямо техния).
                    И дотолкова, че когато някой простосмъртен като мен си позволи да си каже мнението и виждането по "картините" да бъде наврян в кучи гъз и обвинен в пълно невежество и скодоумие, щото разбиъш ли толкова съм тъп и необразован и недоклатен, че не мога да разбера дименсията на фазоинверсното стъпало в контроверсната визия на автора на картината.
                    Некви конспирации ли си съзрял и дали съществуват мафиотски структури в света на изкуството...
                    Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                      Напротив, много хора рисуват картини за папу.Не си ли ги виждал на морето? И нима е възможно да се отрече ролята на меценатството?
                      Даже повечето това правят, понеже това могат и от това се опитват да живеят. Ма нека не бъркаме занаятите с изкуство - добрият занаятчия ще "изчука" перфектно Пиета на Микеланджело но да го "измисли", хм... след 50 години в занаята може би, донякъде, но по-вероятно - не.

Коментар

Даже повечето това правят, понеже това могат и от това се опитват да живеят. Ма нека не бъркаме занаятите с изкуство - добрият занаятчия ще "изчука" перфектно Пиета на Микеланджело но да го "измисли", хм... след 50 години в занаята може би, донякъде, но по-вероятно - не.
                        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                          Некви конспирации ли си съзрял и дали съществуват мафиотски структури в света на изкуството...
                          Не и тука, не и за това.
                          По-скоро скучаещи хора с много пари, които се чудят какво да ги правят и хитри тарикати, които намират елементарно решение на този им проблем. Всъщност прекланям се на изкуството на авторите на тези картини, на изкуството да вземат парите на някого за това което са сътворили.

Коментар

Приятели! Дори и в света на изкуството, цената се определя от търсенето, а не от предлгането! Цените са такива каквито са, защото има кой да ги плати, а не защото има кой да ги поиска... Това, че ние не бихме дали и 5 лева за някоя "мацаница", не означава, че няма кой да плати 5 000 000 за нея! Картините на 6 годишния ми син за болшинството от хората не струват нищо, но за мен са безценни (дори съм рамкирал някои от тях и красят стените на домът ми)... Всичко е въпрос на усещане! Парите са следствие!

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                              ......Картините на 6 годишния ми син за болшинството от хората не струват нищо, но за мен са безценни (дори съм рамкирал някои от тях и красят стените на домът ми)... Всичко е въпрос на усещане! Парите са следствие!
                              Ама бас слагам, че са с нива над спрямо по-горните дето ги пуснах и струват еди коклко си.

Коментар

Ама бас слагам, че са с нива над спрямо по-горните дето ги пуснах и струват еди коклко си.
                                Мога да ти продам едно - две платна на детето и само срещу 10 процента от цената на най-евтината картина от тези които си пуснал нищо, че са нива над тях! Навит ли си..?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X