Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затоплянето- природно явление или резултат от човешка дейност?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

#15.2

cecoa1 коментира
    Днес, 21:39
    Много хубаво сравнение. Дали ще е същото, ако всички пикаят в басейна?! А що па не директно и другите си физиологични нужди да вършат там?! А, и на всичкото отгоре едните трябва да плащат на другите, за да могат да замърсяват и своя край на басейна, за което си право дори протестират... Умно...
    Умно - неумно, до сега няма научнообосновани факти и доказателства за корелация на човешката дейност и измененията на климата. Има само доказан и очевиден факт, че имаме глобално затопляне. Толкова. Каквито затопляния или застудявания е имало откакто го има земното кълбе.
    Както казах- или всички и едновременно или сме дежурните буко баламата.

#15.3

Asteri коментира
    Днес, 21:39
    Индия е на път да изпревари Китай по екологични нововъведения, а ако погледнеш новините ще забележиш, че китайците си дърпат яко в тази насока. Заводът дето бълва черен пушек замина още със старите двулевки.
    Примера е много хубав. Предполагам и се радвам, че и китайците и индииците правят нещо в посока екологизиране. Малката, но съществената разлика с европейците е, че го правят паралелно. Т.е. не изваждат старите технологии ударно, а ги заменят постепенно с новите и работят паралелно, до появяването на количествена и качествена алтернатива, без да си засягат икономиките. Ма ние сме тарикати- да махаме АЕЦ и да пускаме въглищарките, да въведем норми, рестрикции и регулации в икономиката до ниво да я направим неконкурентноспособна и да изгоним къде какво има промишленост къде ли не по света, ама не и у нас.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      А, то доказателства има, и то достатъчно сериозни и неопровержими. Дори има консенсус в научните среди, питай ИИ ако искаш. Но за вярващите в обратното, за тяхната вяра няма бронебойни патрони, ще вярват и на малкото шарлатани които им предлагат уйдисваща им теория. По-сляп от неискащият да види, няма!

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятно има. Въпроса е в кои научни среди и кои са шарлатаните?
      А на мен теории да ми уйдисват ми не требват- нито съм фабрикант, нито икономически субект. Карам дрът дизел на 30 години, ако той ви бърка в джигера и заради мен света ще се гътне- ок, като не мога да го карам, спирам го от движение.
      Просто ми е смешно и неловко, когато Европа с нейните 6% отделяни СО2 се прави на маймуна, докато Китай, Индия и САЩ си щракат с пръсти с техните 50%.
      Впрочем има доста бързи и ефективни методи за намаляване влиянието на човешката дейност, дори аз, смотльото от Чуканчево мога да ги измисля и приложа, ама гледам тея дето зависи това от тях се ослушват и само редят глупости на квадрати.

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
    Умно - неумно, до сега няма научнообосновани факти и доказателства за корелация на човешката дейност и измененията на климата. Има само доказан и очевиден факт, че имаме глобално затопляне. Толкова. Каквито затопляния или застудявания е имало откакто го има земното кълбе..
    Факти и доказателства колкото щеш. Това, че ти, Тръмп и тумба плоскоземци-антиваксъри...а, и група учЕни от Магаданския нАучен институт, твърдите, че няма такива, не променя действителността.
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Да бе така е, затваряме АЕЦ и пускаме ТЕЦ

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Скоро нема да има нужда от АЕЦ, ни ТЕЦ, Ще си пържим яйца и ще правим пържоли на тиган директно на капаците на уличните шахти (има много клипове в нета), нема да харчим енергия за отопление, щото няма да има зима. Лятно време ще се крием под дебелата сенкя на соларните паркове и ще ни духат перките на вятърните паркове. 👌

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Разумни предложения и практически решения на проблема? Спираме колите, фабриките и живеем на палатки увити с парцали, ядем корени и скакалци?
      Дай по същество и до колко са реални и приложими съответните деяния?

🤠 е виновен,кое закрил и унищожил пропусна ма как да е,важното е нахъсани да има
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Urko коментира
      Вчера, 23:47
      Разумни предложения и практически решения на проблема? Спираме колите, фабриките и живеем на палатки увити с парцали, ядем корени и скакалци?
      Дай по същество и до колко са реални и приложими съответните деяния?
      Има решения, разбира се. Не купуваш стоки, произведени в нарушение на ЕВРОПЕЙСКИТЕ изисквания за еко-меко-климатично и т.н. Повличаш след себе си всички "загубеняци" тип канадци, новозеландци, австралийци и т.н. да правят същото. Другите да си пушляват на воля.
      "Насила хубост не става"? Мо-о-о-оре, доброволно хубост не става. Ряз-прас-поряз, да го духат и да си пушлявят колкото си искат при тях - сами ще спрат, като спрем да им купуваме стоките.
      Индия и екология - чета по-горе... Тия дето серат и пикаят покрай труповете на крави, влачени от реката, а малко по-долу се къпят и пият от същата вода, тия ли ще са ми еколозите?! Както писа Цецо по-горе - ми дайте и ние да серем и пикаем във водата и после да пием от нея? Щото така ще бъдем конкурентоспособни на индийците
      Лошото е, че "крачка напред, две назад" (туй думи на другаря Ленин, ако не знаете!) заради Ковид, заради война в Сирия (и произтекъл мигрантски потоп), заради война в Украйна, заради война в Залива и умници като Тръмпутин. Не е лесно, но това е пътят. Другото е да се удавим в лайна, ако нямаме късмета да ни отвее преди това някой циклон, предизвикан от климатичните промени.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Купувам което ми е най евтино без да ми дреме с колко пушек е произведено .

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Има решения, разбира се. Не купуваш стоки, произведени в нарушение на ЕВРОПЕЙСКИТЕ изисквания за еко-меко-климатично и т.н. Повличаш след себе си всички "загубеняци" тип канадци, новозеландци, австралийци и т.н. да правят същото. Другите да си пушляват на воля.
      "Насила хубост не става"? Мо-о-о-оре, доброволно хубост не става. Ряз-прас-поряз, да го духат и да си пушлявят колкото си искат при тях - сами ще спрат, като спрем да им купуваме стоките.
      Индия и екология - чета по-горе... Тия дето серат и пикаят покрай труповете на крави, влачени от реката, а малко по-долу се къпят и пият от същата вода, тия ли ще са ми еколозите?! Както писа Цецо по-горе - ми дайте и ние да серем и пикаем във водата и после да пием от нея? Щото така ще бъдем конкурентоспособни на индийците
      Лошото е, че "крачка напред, две назад" (туй думи на другаря Ленин, ако не знаете!) заради Ковид, заради война в Сирия (и произтекъл мигрантски потоп), заради война в Украйна, заради война в Залива и умници като Тръмпутин. Не е лесно, но това е пътят. Другото е да се удавим в лайна, ако нямаме късмета да ни отвее преди това някой циклон, предизвикан от климатичните промени.
      Добре, нека да проиграем хипотезата.
      Тоя егоцентризъм и мисълта, че сме център на света да не ни изиграят обаче лоша шега?
      Населението на ЕС + да повлечем Нова Зеландия, Австралия и Канада го докарваме преко сили докъм 520 млн. човека. Населението на света гони вече около 8,5 милярда. Т.е. ти си направи сметката какъв дял сме като пазар и относителна тежест. Да, покупателната способност на европейския пазар е все още силна, но не е като да сме единствените и най-важните.

Европа е бедна на ресурси. Повечето са или по Африка (където се чепкат руснаци, американци и китайци, но не и европейци или доста вяло), чисто географски в Русия и най-голям процент и то от най-стратегическите суровини са на Китай + технологиите за преработката им- в повечето са монополисти.

Технологично Европа също не е в челни и завидни позиции. Повечето водещи фирми и научни бази са в Щатите, Китай и Азия (Япония, Ю. Корея).
      Именно европейците и европейските фирми, а и Сащианците, масово си закараха филиалите и производствата в Китай, щото нали по ефтинко и печалби на всяка цена. Говорим за десетко хиляди фирми. До края на 2023 г. в Китай са били регистрирани над 1,2 милиона предприятия с чуждестранни инвестиции.Трансферираха технологии и съответно бяха откраднати.
      Сега в Европа и един кибрит не можеш да си купиш без да има нещо китайско в него. Хиляди европейски производства бяха затворени и нямат в момента алтернатива или заместител.

Та в този ред на мисли, ако приложим
      не купуваш стоки, произведени в нарушение на ЕВРОПЕЙСКИТЕ изисквания за еко-меко-климатично и т.н.
      от позицията на какви ще го правим и изискваме това? Дали ще трогнем някого и ще постигнем ли нещо с това?

Дори и да предположим, че азиатците се съгласят и ни уйдисат, за пари те правят всичко, каква ще е себестойоста на продуктите за Европа? Това оскъпяване ще може ли да го преглътнем и изнесем и какво става с конкурентноспособноста ни на световния пазар?

Друго- чисто географски и физически- тея азиатски зловония защо реши, че ще си стоят само там, по Азия? Нима не се смесват с общия въздух, който дишаме всички? Или стигайки географските граници на ЕС облака бива връщан обратно от където е тръгна там по Индия или Китай?

Трето- и ти и Цецо казвате, че имало солидни научни доказателства в подкрепа на тезата, че човешкото въздействие върху климата е значително. Аз не знам, не съм тесен специалист. Но тези, коити прокламират, защитават и са прегърнали зелените идеи, зделки, политики и т.н. са т.нар. зелени и силноподобните им партии и организации, т.е. силно черночервени кръгове комунисти, ама от най-врълите. Как да им вярвам? А вие как им вярвате?

Коментар

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Е това е и една от причините Тръмп да “олаби синджирЯ” на всичкото производство и някои екологични норми тук,а не с нашенски закони сами да си бием контра с конкурентен Китай или Индия
        Кой и е виновен на една Германия примерно,че си затвори атомните централи? Щатите ли?Ауууу колко са лоши 🤠

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Именно щото Европа е бедна на ресурси, трябва да престане на пълни гушите на разни тарамбуки и на ... (цензурирано)... като Путя и Тръмпутя. Вятър + слънце + батерии, литий-митий, въглеродно-какви-беше-там технологии - дето хващат въглерода от въздуха и го правят на гориво, азот, амоняк. Европа не е била по-богата на ресурски, когато е завладяла света и от нейни колонии са се пръкнали ФАЩ и МАЩ, нали? Просто тия с петрола въглищата трябва да го ДУХАТ. Ама не, нали - голямата любов към Матушка не ни позволява

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        И да и не,минало/бешало,сега бухалката друг я държи

И аз желая Европа да влезе в час ма на,не им влиза

Европа има достатъчно партньори, с които може да работи. Турция в Китай ли продава? А Алжир, Мароко, Египет в САЩ ли изнасят?
      Китайците защо, мислите, направиха този държавно-спонсориран бум на електричките - за да борят "Тесла" в САЩ? Не-е-е-е, видяха, че само такива коли ще могат да продават в Европа и в други еко-меко ориентирани държави, които хич не са малки пазари.
      Всеки се натиска да продава в Европа. Не в Камбоджа или Виетнам. Нито във Венецуела или Аржентина.
      И ако Европа утре обяви, че минава на животинска тяга, познайте кой ще скочи да развъжда "най-добрите катъри и магарета" ?

Коментар

Bogoljub Gagic коментира
        Днес, 14:59

Именно щото Европа е бедна на ресурси, трябва да престане на пълни гушите на разни тарамбуки и на ... (цензурирано)... като Путя и Тръмпутя. Вятър + слънце + батерии, литий-митий, въглеродно-какви-беше-там технологии - дето хващат въглерода от въздуха и го правят на гориво, азот, амоняк. Европа не е била по-богата на ресурски, когато е завладяла света и от нейни колонии са се пръкнали ФАЩ и МАЩ, нали? Просто тия с петрола въглищата трябва да го ДУХАТ. Ама не, нали - голямата любов към Матушка не ни позволява

Добре, чудесно. Ама хайде да не слагаме каруцата пред коня?
        Когато и ако създадем еквивалентни като качество и количество ресурси и капацитети, тогава да обръщаме палачинката. А не на гол шкембак чифте пищови. Никой в света няма да ни прости, да ни чака или да не заеме отворилите се ниши докато се самоубиваме. Защо не направим като братския Китай- паралелно вкарване и съответно изкарване на стари и нови технологии? Щото в момента се получава нещо като дай да си изхвърлим Форда, щото след 2 години ще си купим Тойота или Jeep, а до тогава ще ходим пеша. Или действаме на принципа - не е важното аз да съм добре, важното е на Вуте да му е зле.

А и пак да питам- защо и как да вярвам / вярваме на комунисти?

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Европа има достатъчно партньори, с които може да работи. Турция в Китай ли продава? А Алжир, Мароко, Египет в САЩ ли изнасят?
          Китайците защо, мислите, направиха този държавно-спонсориран бум на електричките - за да борят "Тесла" в САЩ? Не-е-е-е, видяха, че само такива коли ще могат да продават в Европа и в други еко-меко ориентирани държави, които хич не са малки пазари.
          Всеки се натиска да продава в Европа. Не в Камбоджа или Виетнам. Нито във Венецуела или Аржентина.
          И ако Европа утре обяви, че минава на животинска тяга, познайте кой ще скочи да развъжда "най-добрите катъри и магарета" ?
          Само за информация, щото се интересувам от тук- от там: пазарен дял на произведените от Тойота автомобили- Европа: около 11,5% от всички продажби на Toyota, Останалият свят: около 88,5%.
          Като цяло пазарен дял на Европа на автомобилния пазар в света- около 17,5%...

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Автомобили, та автомобили. Беше то. По ТЗВ време и в недоразвити държави като нашата. В "Бенелюкса" например автомобилът е излишно бреме, като пари за паркиране най-вече Автомобили имат ... мигрантите, щото си одят чат-пат по родните страни, а там без автомобил си загинàл.

#23.1

Bogoljub Gagic коментира
          Днес, 17:57

Автомобили, та автомобили. Беше то. По ТЗВ време и в недоразвити държави като нашата. В "Бенелюкса" например автомобилът е излишно бреме, като пари за паркиране най-вече Автомобили имат ... мигрантите, щото си одят чат-пат по родните страни, а там без автомобил си загинàл
          Ми добре, нека не са автомобилите. Избери си друга стока. Както и да го въртиш и да го сучеш ние сме 520 милиона, останалите са 8 милярда.

Иначe това ли е целта- да няма автомобили и да се убеждаваме, че не са ни нужни? Гагич, плашиш ме. Заприличваш ми на клетниците от LG- Letzte Generation
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2026-07-01 214923.jpg Прегледи:0 Размер:137.6 КБ ID:7044747Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot 2026-07-01 215118.jpg Прегледи:0 Размер:152.9 КБ ID:7044748

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            Безсмислен спор. За вЕрата в Матушкиния нефт и газ бронебойни патрони нема открити, нема открити.

• Urko
            Urko коментира
            Редактиране на коментар
            Краставицата....

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X