Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затоплянето- природно явление или резултат от човешка дейност?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

#15.2

cecoa1 коментира
    Днес, 21:39
    Много хубаво сравнение. Дали ще е същото, ако всички пикаят в басейна?! А що па не директно и другите си физиологични нужди да вършат там?! А, и на всичкото отгоре едните трябва да плащат на другите, за да могат да замърсяват и своя край на басейна, за което си право дори протестират... Умно...
    Умно - неумно, до сега няма научнообосновани факти и доказателства за корелация на човешката дейност и измененията на климата. Има само доказан и очевиден факт, че имаме глобално затопляне. Толкова. Каквито затопляния или застудявания е имало откакто го има земното кълбе.
    Както казах- или всички и едновременно или сме дежурните буко баламата.

#15.3

Asteri коментира
    Днес, 21:39
    Индия е на път да изпревари Китай по екологични нововъведения, а ако погледнеш новините ще забележиш, че китайците си дърпат яко в тази насока. Заводът дето бълва черен пушек замина още със старите двулевки.
    Примера е много хубав. Предполагам и се радвам, че и китайците и индииците правят нещо в посока екологизиране. Малката, но съществената разлика с европейците е, че го правят паралелно. Т.е. не изваждат старите технологии ударно, а ги заменят постепенно с новите и работят паралелно, до появяването на количествена и качествена алтернатива, без да си засягат икономиките. Ма ние сме тарикати- да махаме АЕЦ и да пускаме въглищарките, да въведем норми, рестрикции и регулации в икономиката до ниво да я направим неконкурентноспособна и да изгоним къде какво има промишленост къде ли не по света, ама не и у нас.
    Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

• cecoa1
      cecoa1 коментира
      Редактиране на коментар
      А, то доказателства има, и то достатъчно сериозни и неопровержими. Дори има консенсус в научните среди, питай ИИ ако искаш. Но за вярващите в обратното, за тяхната вяра няма бронебойни патрони, ще вярват и на малкото шарлатани които им предлагат уйдисваща им теория. По-сляп от неискащият да види, няма!

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Вероятно има. Въпроса е в кои научни среди и кои са шарлатаните?
      А на мен теории да ми уйдисват ми не требват- нито съм фабрикант, нито икономически субект. Карам дрът дизел на 30 години, ако той ви бърка в джигера и заради мен света ще се гътне- ок, като не мога да го карам, спирам го от движение.
      Просто ми е смешно и неловко, когато Европа с нейните 6% отделяни СО2 се прави на маймуна, докато Китай, Индия и САЩ си щракат с пръсти с техните 50%.
      Впрочем има доста бързи и ефективни методи за намаляване влиянието на човешката дейност, дори аз, смотльото от Чуканчево мога да ги измисля и приложа, ама гледам тея дето зависи това от тях се ослушват и само редят глупости на квадрати.

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
    Умно - неумно, до сега няма научнообосновани факти и доказателства за корелация на човешката дейност и измененията на климата. Има само доказан и очевиден факт, че имаме глобално затопляне. Толкова. Каквито затопляния или застудявания е имало откакто го има земното кълбе..
    Факти и доказателства колкото щеш. Това, че ти, Тръмп и тумба плоскоземци-антиваксъри...а, и група учЕни от Магаданския нАучен институт, твърдите, че няма такива, не променя действителността.
    Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Да бе така е, затваряме АЕЦ и пускаме ТЕЦ

• Bogoljub Gagic
      Bogoljub Gagic коментира
      Редактиране на коментар
      Скоро нема да има нужда от АЕЦ, ни ТЕЦ, Ще си пържим яйца и ще правим пържоли на тиган директно на капаците на уличните шахти (има много клипове в нета), нема да харчим енергия за отопление, щото няма да има зима. Лятно време ще се крием под дебелата сенкя на соларните паркове и ще ни духат перките на вятърните паркове. 👌

• Urko
      Urko коментира
      Редактиране на коментар
      Разумни предложения и практически решения на проблема? Спираме колите, фабриките и живеем на палатки увити с парцали, ядем корени и скакалци?
      Дай по същество и до колко са реални и приложими съответните деяния?

🤠 е виновен,кое закрил и унищожил пропусна ма как да е,важното е нахъсани да има
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Urko коментира
      Вчера, 23:47
      Разумни предложения и практически решения на проблема? Спираме колите, фабриките и живеем на палатки увити с парцали, ядем корени и скакалци?
      Дай по същество и до колко са реални и приложими съответните деяния?
      Има решения, разбира се. Не купуваш стоки, произведени в нарушение на ЕВРОПЕЙСКИТЕ изисквания за еко-меко-климатично и т.н. Повличаш след себе си всички "загубеняци" тип канадци, новозеландци, австралийци и т.н. да правят същото. Другите да си пушляват на воля.
      "Насила хубост не става"? Мо-о-о-оре, доброволно хубост не става. Ряз-прас-поряз, да го духат и да си пушлявят колкото си искат при тях - сами ще спрат, като спрем да им купуваме стоките.
      Индия и екология - чета по-горе... Тия дето серат и пикаят покрай труповете на крави, влачени от реката, а малко по-долу се къпят и пият от същата вода, тия ли ще са ми еколозите?! Както писа Цецо по-горе - ми дайте и ние да серем и пикаем във водата и после да пием от нея? Щото така ще бъдем конкурентоспособни на индийците
      Лошото е, че "крачка напред, две назад" (туй думи на другаря Ленин, ако не знаете!) заради Ковид, заради война в Сирия (и произтекъл мигрантски потоп), заради война в Украйна, заради война в Залива и умници като Тръмпутин. Не е лесно, но това е пътят. Другото е да се удавим в лайна, ако нямаме късмета да ни отвее преди това някой циклон, предизвикан от климатичните промени.
      Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
      X