Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за екология!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Боклука най ефикасно се премахва с пушка и лопата. За целта е необходимо и малко късмет както и при лова. Иначе ние само замазваме нещата, а вредителят остава и насира пак следващата неделя. Въпреки това ето ни в действие, аз Борко, Боби (CJ 7) и половинките ни. Набързо зачистихме една красива полянка от около 300кв.м от която излезнаха 3 големи чувала и няколко по малки. В тази мизерия свинете са си правили пикник. Добре е да се знае, че те са същите тия дето ни псуват като ни видят в гората с джипки.

http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Аз пък за малко да отнеса един здрав бой на яз. Огняново преди няколко дни затова, че направих забележка на едни тъпанари по този повод... Последваха реплики от сорта дали язовирът е мой и к'во искам. Споменаха и майка ми... Там също е много красиво, но това не пречи на "европейците" да изхвърлят какво ли не. Съдейки и по изхвърлените до брега маслени и въздушни филтри, както и туби от масло, явно язовирът е и пункт за смяна на консумативи... Баси гадовете...
      А веднъж се скарах с една кука затова, че си хвърли кутията цигари през прозореца на астрата в краката ми на светофара.. За него това не беше нещо нередно..
      А най-тъпото е, че веднъж накарах едно съседче на около 10г да си вдигне опаковката от сладоледа, който хвърли на улицата след малко дойде баща му да ми иска обяснение и да ми каже, че синът му е е боклукчия...
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Преди 30 години, в тъпото татово време, слезнах от трамвая с баща ми /офицер/, минахме около 30,40 метра и той си хвърли билетчето в кошчето, погледна ме и ме попита къде е мойто билетче, понеже го бях метнал в храста при слизане от трамвая, се наложи да се върнем и да преровя един опикан и осран храст докато го намеря...
        Прав си, ако бащата е свиня, сина му ще е още по-голяма!
        Затова трабва да се намери радикално решение, подходящо за свиня, а не за интелигентен човек!
        И както казва народа, "какво ти разбира свиня, от кладенчова вода!?", та да се впечатли от чистата поляна?
        Като ходя на лов с приятели и те си метнат цигарената кутия или гилзите на земята, аз ги прибирам и ме гледат като ненормален!
        Нашите деца, дето събират боклуците в чували при излетите, няма да цапат и ще научат и техните деца, ама това са няколко процента - еколози и туристи, останалото плаче за нещо по-грубо..

Коментар

Моето дете си събира боклуците в джипа и като се приберем в Люлин си ги изхвърляме в кофата за буклук на ВЪЛКА да си купи БУГАТИ За 1 300 000 ЕВРО Ебаси и боклука

Коментар

Първоначално публикуван от buldog
            Моето дете си събира боклуците в джипа и като се приберем в Люлин си ги изхвърляме в кофата за буклук на ВЪЛКА да си купи БУГАТИ Ебаси и боклука
            Е - поне има разлика между този и онзи вълк)))
            И ние правим така - често като кача някого в колата се чуди защо има толкова празни цигарени кутии и какво ли не по пода)))
            Лошото, обаче е че за повечето хора да изхвърлиш боклука си на язовира или край пътя е ПОВЕЧЕ ОТ НОРМАЛНО и те съвсем искрено се учудват защо някой недоволства от това. Ами погледнете коритото на която и да е река, особено ако е в близост до населено място.... Тя се приема като естествено сметище... Мисля, че нещата опират до народопсихология. Ако ще и през 10м да има контейнери боклукът пак ще е навсякъде.. Един съсед по вила е много горд със себе си от факта, че е откраднал един пластмасов контейнер за боклук и го е напълнил с вар...
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

ми нищо де .. не сте казали не сме отишли там .. да видим какво е положението
              я риба
              я кал .. и малко боклук

Коментар

там е безнадеждно, беше ни любимо място допреди 2 години за палатки и сърф ама тотално е усрано вече, не става за нищо хем ходехме с джиповете много навътре в дъбаците където не стугат бакшиши и месни селяци ама и там вече е много зле, пък и местен обичай е явно всяка събота вечер някакви от селото мъкнат огромни тонколони и генератор и цяла нощ въртят епимено и не може да се мигне. За да си сложиш палатката е нужно 20 минутно почистване даже единия от компанията специално си мъкне ремарке да изнасяме боклука после. :x
                no signature no problems

Коментар

добре де .. дайте некое предложение тогава.
                  Къде може човек да иде да цопне некоя плувка и да направи няколко тегела без гореобсъжданите екстри, пък и евентуално да има шанс за някоя риба .. без да се налага да мята мрежи.
                  Имам предвид място където може да се иде с една-две въдици, жени, деца, кучета... малко BBQ и риба.
                  Аз преди време бях открил Алино - ама за кратко.
                  Въпеки, че не съм ходил отдавна там - може и да се е пооправило.
                  невероятно красив гьол -- малко като фиорд. Ама селяните взеха да го точат за напояване и да го ползват за баня.. и после не знам какво стана.

Коментар

Мога да дам съвет за морето:
                    Понеже с кола е почти невъзможно да се стигне до старите,хубави места от бариери и огради-дори на някои места и скалите са заградени
                    Остава единственно да се излезе с лодка на малък,пуст плаж до който няма достъп от брега. За щастие все още се намират.
                    Положението на достъпните плажове е трагично! Всеки път си вземаме по две големи,пластмасови бутилки от самия плаж за да се измием преди да седнем в колата. Никога не е било необходимо да ги търсим далеч, а и избора е огромен От 10 кв. м. събираме един чувал боклуци, а "съседите" ни гледат с изумление и доволно си грухтят в кочината около тях :x картинката се допълва от социално ангажирана чалга и диалози на висок глас от които пристанищен докер би се изчервил
                    Това последното също е замърсяване!
                    There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                    No wahalla.

Коментар

Е те тия с генератора и тонкалоните ходят с една ГАЗ53 - фургон .....
                      Миналото лято бяха на Доспат .... точно под Бърдуче, а ние бяхме от другата страна на язовира .... Е НЯМАШЕ МИРА !!! .....
                      Само дива чалга "нон-стоп" не знам кога спяха тези хора .....

На края бях решил да ги гърмя !!!!
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Затова на мен джипа ми е вътре като кочина, защото всичкия боклук си остава там до най близкия контейнер. А проблема се решава с дефендър с тежка картечница отгоре, хем си караш off, хем вършиш нещо полезно

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                          а защо не гледаш на нещата по малко по-друг ъгъл ?
                          почистено е. Идват смотльовците и гледат че нема боклук и си казват, абе ей.. то не било лошо така - като тръгнеш да сядаш някъде - дали не сядаш връз нечии ла.на. Ми какво ми пречи да си метна боклука в колата и айде обратно до първата кофа.
                          ВЯРНО е, че от раз нищо няма да се реши .. ама все пак става дума за изграждане на култура у хората. Това не се прави отведнъж.
                          Да може да излеждаме в очите на някои като глупаци, но колкото и да е тъп човек, не може да не оценява това което е направено. А и има начини да се сплаши човек - като им изиграеме един казачок с жипката връз такъмите ще си знаят, че следващия път може пак да се случи същото и ще е по-ффнимателен.
                          Преди малко и аз бях навита за "Дефендър-а и картечницата", но като прочетох това се сетих за една случка преди много години. Току-що бях пристигнала в чужд град, на чужд адрес, сред чужди хора и се бях сдобила с чудно бебче. Само че докато си седях в къщи и си гледах бебчето, един комшия с вдъхновение боравеше под прозорците с циркуляр - всеки ден - часпром
                          Никой не му правеше забележка, от селска "кумова срама", ама шумът е невъобразим! И го подгоних, щото това е жилищна територия, не промишлена и да ходи да работи другаде! В резултат "нахалницата" (т.е. мен) почнаха да я гледат гадно и да я игнорират. Ама след месец-два им хареса да е чисто и тихо и почнаха да се отнасят с уважение към мен.
                          Горките хора - ами трябва да познаваш и двете възможности, за да можиш да направиш избор, иначе си мислиш, че гадното е нормално и си кюташ.....
                          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                          Omnia vincit amor !

Коментар

Тъй като съм убеден пацифист и освен това знам, че насилието само мултиплицира насилие, за мен отговорът на загадката е един - в закона за опазване на околната среда да се регламентират екопатрулите - дейност, правомощия и наказания и да се глобяват сурово нарушителите. Ние може да почистваме от време на време или да разясняваме на другите при удобен случай, но този сериозен проблем иска централизирано решение: пропаганда, контрол и санкции. В класа на дъщеря ми например изучават като СИП екология и децата са много нахъсани. Миналата година ги писаха няколко пъти по вестниците. Тези деца растат с правилни убеждения и като възрастни ще бъдат грижовни стопани. Ами другите? Възрастните също имат нужда от образование, явно не им е дадено навреме... Ето D-Max - браво! страхотен пример - и аз знам от опит, че с търпение и добронамереност се постигат най-добрите резултати, дивите простаци само бой ги оправя
                            Дано не ви прозвучи наивно ( защото си познаваме управниците - всички са маскари) ама дали да не подготвим петиция за
                            екопатрулството до парламента?
                            НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                            Omnia vincit amor !

Коментар

Възпитанието започва от къщи, семейството, роднините, съседите!
                              Както е направила и Петя. Е, трудно и бавно става промяната на човешката психология, бит и навици, но става. Има ли село в България, в което да не смятат, че потока, реката, дерето не е сметище?! Няма! Даже в Долен, Лещен, Ковачевица, Копривщица!
                              Ако не вярвате и не сте виждали, ще ви взема с мен, на риба и ще окриете, че някъде, под селото има тайно сметище!....

Преди два месеца ми се случи следното. Тръгвам на риба с двама съседи. С единия сме, като залепени, с другия се недолюбваме много, защото съм му правил забележка, а и на децата му редовно, понеже хвърлят боклуци през терасата. Но го взимам, защото приятеля ми ходотайства, за него. Карам към Симитли, пием кафе и говорим. Съседа изпива кафето, отваря прозореца и до като кажа, изхвърля чашката навън...!
                              Спирачка, на първата отбивка(след 150м.)!!!!
                              -К'во???!!!
                              -Иди си прибери чашата!
                              -Мммм....???!!
                              -Хайде, че закъсняваме!
                              След 5мин. се връща, блед.
                              -Какво?!
                              -Абе, беше паднала, на паментик, някакво момче се утрепало там!
                              Голям грях! Добре, че ме върна!!!.....

Вече, не хвърлят нищо през балкона, синковците му......

Коментар

Не само в България има такива "замърсители"

На скоро ходихме в един зоо парк тук на Тенерифе който се намира на 20 км. от града и е заобграден със страхтни поляни целите в кактуси.
                                Та до този парк има безплатен автобус на 2 етажа като втория е открит(кабрио), абе направили са всичко хората парка беше зашеметяващ всякакви растения и страшно много животни с едни малки пътечки вътре все едно си в джунгла, разгедахме на всякъде много доволни останахме. Излизаме на вън да си чакаме автобусчето а там още поне 40-50 човека, всеки пие нещо или хапва. Автобуса пристига и всички хора се подреждат чинно на опашка за да се качат, пред мен стоеше една девойка с пластмасова чаша К.кола в ръка тъкмо да се качи и шовфьора се разбуча нещо на Испански спря я и направи жест че не може да се качи с чашата. Девойката се огледа но нямаше кошче за боклук наблизо, в този момент шофьора грабна чашата и я засили към поляната с кактусите а тя се окичи на един от тях като коледна украса.
                                Всички останахме като втрещени.

Та не си мислете че само в БГ има такива мърльовци за съжаление са навсякъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X