Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за екология!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за екология!

Колеги!
    Дайте идея как да се вкара в пътя това добиче - простия българин, да не си хвърля боклуците в полето!
    Имам къще до един язовир, докато го държаха мутри беше най красивото кътче в района, след като застреляха арендатора, стана любимо място за рибарите / в това няма нищо лошо/, но явно рибарите са някакво особенно племе, интересува ги само какво има под водата, не и отгоре!
    Точно за два месеца района се превърна в сметище, кмета осигури контейнери, те са празни, а вятъра разнася тая свинщина навсякъде.
    Вчера притиснах кмета да реши въпроса, вдига рамене и вика "Как да го оправя, как да го глобя, всеки вика това не е от мен и се оригва на бира, а шишето се търкаля по брега..

Замислям се за нещо като "шпиц команди", едно време двама човека с тояги ги гонеха още при визуален контакт, не ги питаха нищо, я успеят да си приберат въдиците, я не!

Другия вариант е да започна да изкупувам отпадъци на килограм, за да се излъска района, но подозирам, че ще започнат да ми карат и балирани отпадъци!

Дайте идея тая паплач как да се вкара в пътя, ще осер..ат и последното райско кътче...

За съжаление, положението с простотията българска (не е само рибарска) е направо отчайващо

Навсякъде кретените засипват всичко с боклуци.

Ей това ми е прясно от този уикенд

Ще помогне само здрава тояга, най-вече финансова. Стига обаче да се намери начин тя да се прилага, както трябва ...

П.П. А трета идея е да вземеш гьолчето под аренда и да го направиш платено, със съответна охрана и контрол
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Обяви го за полигон за джипове и мотоциклети. И по бира, за всеки който довлече по един мърляч.

Коментар

Трябва да се видим и да ти разкажа някои неща, имаме НПО за тези неща, може и да помогнем
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Приятелю,
          И аз съм рибар, ама с това, рибарската простотия оправия няма!!!
          Ти плачеш за Дяково, а аз плача навсякъде.......!!!
          Може би, ако кмета е навит и спонсорираш едни "екопатрули", които прибират боклука и глобяват, който хванат...!!! Може би???!!

Коментар

Аз мисля, че е най добре да се ползва някой добър човек, като този горе с червената уста.
            http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Volk за съжаление това е навсякъде

Тези чували с боклук ги събрахме на язовир Искър във вододейната зона В джипа си нося чували и най редовно си събирам боклук ти поне знеш че няма случай където и да сме били да оставим какъвто и да е боклук освен въглищата от скарата.

Коментар

Трудно ще стане да се превъзпита някой,който не е научен да пази природата, който си мисли че като хвърли кофата през терасата изхвърля боклука

Това което отдавна обмислям е дали неможе да се организираме и примерно ведъж месечно да правим почистване на даден раион. Мисля че биха се включили и други "организации" . Ако направим добра акция може би ще се включат ученици, скалти или просто туристи. Бихме могли да си разделим работата,те могат да събират от нас извозването и така. Нямада стане на раз ,моце би в началото сте сме само ние, но мисля че не е невъзможно.
                Даже сега като се замислям можем да го съчетаем със състезанията. Така и така сме там правим акцията изнасяме боклуците и чак тогава се разотиваме

А с цел "обучение" Ганьовско можем да стоварваме боклука примерно в двора му. - но определянето на виновницитесте е трудно а е и подсъдимо
                088455338две
                "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                Джамбазов 2010г..

Коментар

Ако се организира , ще участвм на 100% ,

добра е идеята за бокука, предполагам че ще има доста самишленици

Коментар

Учете децата!

Тези дето хвърлят боклук са вече тотално увредени. Безнадеждно. Докато измрат все ще е така.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                      Тези дето хвърлят боклук са вече тотално увредени. Безнадеждно. Докато измрат все ще е така.
                      Бе не е съвсем така. Ако има една яка тояга знаеш ли колко бързо ще влязат в релси. Ама просто не трябва да има празно. Хвърлиш боклук, където не трябва и прас глобата през джоба ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93
                        ....Хвърлиш боклук, където не трябва и прас глобата през джоба ...
                        И кой ще я събере тази глоба? На горското глобите са с 8% събираемост. Мда. Системата се нуждае от доста промяна. Сега с промените на НК незаконната сеч се води вече престъпление, но дакото се завърти колелото ...
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Абе те по светофарите си изхвърлят цигарените кутий от колата вие за язовирите, това е загубена кауза, аз ходя често по такива места и събирам боклука наоколо, ама всяка година става все по зле, и на все по-недостъпни места се появява боклук, и мръсните изроди поне да го оставят в средата на поляната за по-лесно събиране а те ги завират по храсталаци и си хвърлят пликчетата по дърветата. Онзи ден един кап..т с РК регистрация разбирасе на светофара на бул. Овча купел си изгвърли пепелника от колата който се рзлетя и се изсипа на предния ми капак, аз спрях на средата на булеварда събрах му фасовете в кутията цигари която също изхсърли на следващия светофар се качих на тротоара отдясно и му го изсипах през отворения прозорец после си продължих по тротоара а той даже не успя да ме напсува.... ама си мисля че изобщо неразбра защо го направих.
                          no signature no problems

Коментар

Идеята да събираме боклуци не е лоша, макар че идиотите дето ги правят срам нямат. Един комшия по ранчо беше решил че всичкия си боклук трява да го изкарва от неговото место и да го хвърля през моето на единия ми ъгъл. Тъй като не му беше за сефте, се наложи да се караме. Да не говорим че отпадъците му бяха смесица от билогични, строителни опаковки от отрови и химикали и хербициди, полуизгнили картофи в чували и др. Сложих му ултиматум от една седмица. Той обаче е от ония дето като му говориш се разсейва и имитира друга дейност. И така една седмица. Отивам другата седмица л...та си седят, а той се фанал да прави септична яма. Ядосах се, върнах се закачих ремаркето и обратно на боклука. Къде с лопата къде с ръце събрах към 1,5т. на него му стана неудобно и дойде да помага, като мрънкаше през цялото време, че щял да го запали и да реши въпроса по лесния начин. Натоварихме го и тръгнахме да търсим в коя кофа да го сипем. Но понеже много реших че не бива да задръстваме на едно место и на няколко места напълнихме по една кофа, и оставяхме по една празна та да има и за живущите наоколо. Разбира се не мина без скандали на дървени философи от бившите военни блокове в района, според които не трябвало това да го хвърляме в кофите ами в гората . Моя отговор беше "ти като се заведеш детето в гората дразниш ли се от боклуците там?", отговора беше "Да и псувам даже". Аз му теглих една и му казах че ще хвърлям там където смятам че е правилно. Та така.
                            Най интересното е че като приключихме с комшията с разпределението на боклука, купих 3 бири - две за него , 1 за мен. Той като че ли остана шокиран. Но най важното е че спря да хвърля буклука пред къщата ми.
                            Абе не знам с какво могат да се променят хората - тоягата е добро решение ама с тая скапана администрация....
                            Но една кампания от сорта
                            "Аз не си хвърлям отпадъците където и да е, а ТИ къде ги хвърляш?"
                            може и да има някъква превъзпитателен резултат.
                            Между другото нищо не пречи от срани на надписа на форума(в центъра) да има някакво такова мото. В края на краищата за това мисля че не е нужно да се плаща от някого, защото проблема е обществено значим.
                            Поздрави
                            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Това което си направил D-MAX е най-правилния подход. Поне с най-добър резултат
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X