Обява

Свий
Няма добавени обяви.

АЕЦ - ДА ИЛИ НЕ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не мога да бъда адвокат на правителства, а и те не се интересуват от това, не оправдавам тогавашната ситуация, опитвам се да разсъждавам обективно. Авариятя в Трии Майл Айлънд, мисля е била по сериозна /не съм убеден в транскрипцията и повтарям - мисля!/
    Държавата тогава, каквото могла-могла, направила го е както е намерила за добре. Помисли си обаче, че това се повтори сега, тайно или явно, но сегашната държава няма нито идея, нито ресурс за действия.
    Бих бил доволен, ако с нещо взаимно сме обогатили вижданията си
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

За централат (не че някой ни пита) без нея пак ще има "тука има - тука нема" в режим 2 към 1 и цени на тока Над световно равнище, а и за сега по-чиста енергия от ядрената няма измислена (вятърните и водните централи заедно със слънчевите не са достатъчна алтернатива на ядрените)

Коментар

Тогава нямаше и какво да се каже на хората, освен каквото беше казано. Или на всяка видиотена лелка трябва да се даде схемичка с неутронните уравнения? Да си знае и да е в течение? Как върви процеса, и всеки няколкостотин години да си отбелязва нещо в тефтерчето? А на особено любопитните дейци и на пионерските кръжоци да се подарят спектроанализатори?
        Когато трябваше и можеше стратегическата авиация изваля облаците над безлюдните гори на Белорусия, преди Москва, върху населени райони, но не върху свръхнаселените. Когото трябва евакуираха. С цената на колосални ресурси въртяха за кратко запасняци от целият Съюз, така че хората да получат само безопасни дози. Въпреки невменяемото отношение на Горбачов към пиенето, водката като единствен реален радиопротектор се появи където имаше нужда.
        Мънкането тия дни го разбирам - все някъв повод е, макар и хилав. И при всичките отношения между комунистите и семейството ми те уверявам, че сегашните правителства, и не само българските, лъжат неимоверно повече от тогавашните комунистически. Освен това се грижат за пострадалото при катастрофи население несравнимо по-малко, или изобщо никак.
        Първата война в Ирак беше несравнимо по-голяма екологична катастрофа, но понеже я предизвикаха добрите американци, за това същите тия зелени дебили лоялно си траят. Пак американците разпиляха дявол знае колко радиоактивен буклук стреляйки даже не по сръбските танкове както се оказа, но ги разпиляха. И? "Амоко Кадис", "Ексън", не знам още какви там имаше, също не ги караха малоумни руснаци. Изводите от Чернобил са направени, мерките са взети. Вече. Професионалистите от цял свят само се присмиват на тия приказки. Но вечно се намира някой, който ...
        Ех.
        Естествено обвиненията не са към тебе, ти само си чул нечии тъпи глупости. А авторите им не извинявам.

Коментар

"Държавата тогава, каквото могла-могла, направила го е както е намерила за добре. Помисли си обаче, че това се повтори сега, тайно или явно, но сегашната държава няма нито идея, нито ресурс за действия.
          Бих бил доволен, ако с нещо взаимно сме обогатили вижданията си"

Сега не ми се мисли какво би станало, ако това се повтори (теоретично). Сигурно от Запад ще се проси помощ. А и те сами ще я предложат, ако има дори минимална опасност за тях...
          Обогатили сме ги

"Тогава нямаше и какво да се каже на хората, освен каквото беше казано. Или на всяка видиотена лелка трябва да се даде схемичка с неутронните уравнения? Да си знае и да е в течение? Как върви процеса, и всеки няколкостотин години да си отбелязва нещо в тефтерчето? А на особено любопитните дейци и на пионерските кръжоци да се подарят спектроанализатори?"

Не издребнявай. Никой не говори за такива неща. Ако кажат "Не стойте под дъжда, не яжте марули и т.н.", пак ще е добре. Ако са го казали - добре. Ама Тошо да ти разправя "Няма нищо, отивам на море" (или прочие нещо в този стил, баш това май друг го беше казал), е извинявай !!... Не е въпросът дори толкоз в опасността, колкото в принципа. И да се хранят животните с фуража оттогава, и мляко да им доят... Кой го пие това мляко ? Детето на тази, дето като бременна е взимала йодни таблетки ? Това си е жива свинщина... Не знам и не ми е работа да знам какви са били отношенията ти с комунистите, вижда се, че си проруски настроен, аз не намирам нищо лошо в това и не искам да звуча обидно, така че не се сърди...

"Първата война в Ирак беше несравнимо по-голяма екологична катастрофа, но понеже я предизвикаха добрите американци, за това същите тия зелени дебили лоялно си траят."

Пределно съм съгласен. По-голяма или по-малка катастрофа, това не знам, но за световната реакцията си напълно прав... В тоя дух (и по други поводи), държа да те убедя, че на мен американците са ми най-противни (да не решиш, че съм емоционално антируски настроен нещо и затова да говоря така. Нищо подобно, аз съм дете на прехода, ние нямаме чувства...).

"...сегашните правителства, и не само българските, лъжат неимоверно повече от тогавашните комунистически."

Не знам за другите посткомунистически правителства, но специално нашето не си ли е баш старото, с нови личица ? Аз все оставам с впечатлението, че комунистите никога не са спирали да управляват БГ, не знам ?!...

До скоро...
          Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Комунизмът е мъртва идеология и мъртва практика. От началото на 80-те, когато съответните партийни конгреси обявиха курс от развит социализъм към реален комунизъм. Имаше и такъв евфемизъм за консумиращо общество. Ако за комунисти в управлението днес говори някой на 70 или на 90 години, тогава всичко е ясно, - в него говори обидата. Когато това казват хора в активна възраст, те говорят вредни глупости - зад такива твърдения се и крият реалните механизми, които движат процесите.
            А ако сега стане нещо такова ще загинат много хора. Кое от днешните общества препълнени с бляскавите идеи на либералната консумация е способно да закрие амбразурата с гърдите си? И не забравяй че "Запад" в момента сме и ние. Но ти например не чувстваш върху себе си отговорността да направиш нещо, нали? Е, и оттатък гр. Трън също не чувстват такива неща. Значи ти си също толкова западен, колкото и останалите. И ако не става с пари, значи няма да стане изобщо. Това ще е наистина катастрофа. А вероятността да тресне в Англия, Щатите, Канада, даже във Франция, е съществено по-голяма отколкото в Козлодуй, Белене или Москва.
            А търчането насам-натам под дъжда с марули под мишницата тук не беше необходимо, защо да се препоръчва? Метеорологията не е само за да ти казва дали утре да носиш чадър. Точното време и прогнозата за времето са стратегическа информация и ресурс за всяка държава. Дъждовете с прах от там паднаха в Украйна, след това фронтовете ги отнесоха и можеше да валят пак чак в Хърватско и частично в Словения. Което и се случи. Грешните прогнози в такива мащаби имат като последствие не само случилото се с Лъжливото овчарче. Да не говорим че необоснованите тревоги и евакуации могат да срутят икономики не само като нашата. Виж, че Тодор Живков беше глупав, говореше глупаво и шегите му бяха дебелашки по днешната терминология може да се нарече калпав пиар. Но действията на държавата бяха адекватни.

Коментар

ОК, заеби...
              Назидателният тон - хайде за синовете и внуците само...
              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X