Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спасени птици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Уловен голям жив орел

Първоначално публикуван от loweza Преглед на мнение
    не искам да се меся само да вметна нещо
    в района където аз живея има по един такъв сокол на дърво на всеки 1000 метра - не само на пътищата а и из полето, гората, навсякъде. в района около тях няма нищо друго живо! те ликвидират цели ята яребици! фазани , диви зайци и животни с тези размери. ако щете ми вярвайте може да са защитени но от няколко години те са истинска напаст! имал съм случай в който беше нападнато кучето ми от въпросния господин.
    не казвам че трябва да се избиват, но такъв шум вдигнахте все едно наистина орел е било това или някакъв диамант . птицата е доста разпространена и вече не е рядък вид.
    все пак похвално е това как реагирахте, но не забравяйте че и те не са цвете за мирисане
    Хах, може и да не е "диамант", ама щом е защитен вид какво значение има? В края на краищата докато не се видя на снимките никой нямаше понятие какъв вид е птицата и все пак... Важното е че за нея се застъпиха толкова хора и отново се оказа, че щом има желание няма невъзможни неща.

П.П. А ти си вземи по-едро куче за да не ти го отмъкнат ястребите!!! (шегувам се)

Коментар

Нещо ми напомня на един български филм - "Кит".

Инициативата е похвална, ама орел в Ямболско, че и в кокошарник... Барем не погледнахте ли снимки в гугъла кое как изглежда?

В България живеят 5 вида орли - скален, голям и малък креслив орел, кръстат и степен. Никой не прилича на това, което сте хванали. Да си го бяхте пуснали тихо и толкова.

Следващия път, ако заклещите някой пор, да не се появи тема за хваната росомаха.

Коментар

Първоначално публикуван от divak_13 Преглед на мнение
        И накрая една хубава новогодишна новина птицата е СПАСЕНА.Орелът който в последствие се оказа,че е Ястреб бе откаран днес за Ст.Загора от зоолог на природозащитната организация ''Зелени Балкани''.Изкам да благодаря на всички колеги от форума и най вече на ivan_j и cveti които ми помогнаха да се свържа с природозащитниците.И този път нашата малка приказка имаше добър край,а сега ще кача малко снимки на главния виновник.
        Много красиво животно,радвам се че сте го спасили.Поздрави

Коментар

Спор няма, но по-добре така, отколкото после да събираме мъртви орли които сме взели за гларуси
          А и не можем да сложим изискване "сложи снимка на секундата". Въпреки че е желателно.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
            Нещо ми напомня на един български филм - "Кит".

Инициативата е похвална, ама орел в Ямболско, че и в кокошарник... Барем не погледнахте ли снимки в гугъла кое как изглежда?

В България живеят 5 вида орли - скален, голям и малък креслив орел, кръстат и степен. Никой не прилича на това, което сте хванали. Да си го бяхте пуснали тихо и толкова.

Следващия път, ако заклещите някой пор, да не се появи тема за хваната росомаха.
            Нямям думи! Добре че само един пост по темата е такъв, иначе токувиж, следващия заловил грабливо хвъркато, решил тихомълком да му клъцне главата, вместо да се "изложи" пред някой виден форумен специалист, нарушавайки спокойствието му с непознаването си на хвъркатите ведове!
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Една мрежа над зоната за разходки на кокошките би ви намалила опасенията спрямо роднините на Сокола ... пък и има наредби за развъждането на домашни птици - да не е на открито, птичия грип и пр...
              Весела Нова Година! Живи, Здрави и Орлите и Соколите да не ви спохождат!
              Наздраве!
              Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Първоначално публикуван от unatata Преглед на мнение
                И дума не може да става за препариране или задържане на диви животни като цяло. Всички грабливи птици са защитени от Закона за биологичното разнообразие и обезщетенията са солени. От написаното предполагам че става дума за Голям ястреб /Accipiter gentiles/.
                Щом на природозащитниците не им е било проблем, да се "разходят за некъв си там ястреб", не виждам ние какво се притесняваме толкова от това, че е объркан видът на птицата. Не ги е знаел човека видовете птици, какво толкова, че ги е объркал. Ако знаехме, че е ястреб нямаше ли да помогнем?
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                  Нямям думи! Добре че само един пост по темата е такъв, иначе токувиж, следващия заловил грабливо хвъркато, решил тихомълком да му клъцне главата, вместо да се "изложи" пред някой виден форумен специалист, нарушавайки спокойствието му с непознаването си на хвъркатите ведове!
                  Какво реагираш първосигнално?! Никъде не съм казал, че понеже не е орел, не трябва да се пусне, еле пък да се трепе. Ако се сещаш, тук има една тема за одисеята с едно пате, дето пропътува чак да центъра в Ст. Загора, за да му помогнат. Имам някакво участие и там.

Въпросът е съвсем друг. Преди да се вдига олелия, че някой е хванал в кокошарника си птеродактил или МиГ 29, да вземе все пак да се увери, щото на страха очите са големи. Аз, дето съм от София веднага познах какво е това, пък какво остава за хора, които гледат животни на село, егати?! Веднъж да минеш по някоя магистрала и ще се разминеш с десетки такива по стълбовете, та барем се усетиш, че не е орел.

Явно критичността отдавна е закърняла и съвсем по споменатия филм го обръщате.

Коментар

Нека не се караме в тази иначе приятно завършваща тема.
                    В интерес на истината - сигурен съм че по-голямата част от четящите и пишещи в темата силно са се съмнявали че става въпрос точно за орел. Аз не мога да различа врабче от синигер, но и аз се съмнявах да е орел.
                    Но надали е чак толкова важно.Така или иначе в темата компетентни хора дадоха определение на породата само по описание, още преди да стане ясно ще го бъде ли птичето или не.

При следващият такъв случай ще внимаваме с формулировките, важното е реакцията, действията и резултата да са същите.
                    Последно редактирано от Goblin; 31-12-08, 22:17.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Радвам се за хубавия край на историята!
                      Весела нова година на всички!
                      Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

Какво реагираш първосигнално?! Никъде не съм казал, че понеже не е орел, не трябва да се пусне, еле пък да се трепе. Ако се сещаш, тук има една тема за одисеята с едно пате, дето пропътува чак да центъра в Ст. Загора, за да му помогнат. Имам някакво участие и там.

Въпросът е съвсем друг. Преди да се вдига олелия, че някой е хванал в кокошарника си птеродактил или МиГ 29, да вземе все пак да се увери, щото на страха очите са големи. Аз, дето съм от София веднага познах какво е това, пък какво остава за хора, които гледат животни на село, егати?! Веднъж да минеш по някоя магистрала и ще се разминеш с десетки такива по стълбовете, та барем се усетиш, че не е орел.

Явно критичността отдавна е закърняла и съвсем по споменатия филм го обръщате.
                        Оберче не може да искаш от всички да познават видовете дневни грабливи птици.Пак добре че колегата спаси ястреба.Аз до последно не вярвах че е ястреб този ловък разбойник сам да влезе при кокошкитеАма може да се е объркал знаеш лиПоздрави на всички съпричастни към съдбата на ястребчето
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Аз да се поправя.Красива птица

Коментар

Старче, не искам някой да познава в детайли птиците. Ама барем да знае орелът кво е.

Както и да е, баналните теми процъфтяват.

Коментар

Старче, не искам някой да познава в детайли птиците. Ама барем да знае орелът кво е.

Както и да е, баналните теми процъфтяват.
                              Нали знаеш че нашенци на всичко по едро от гълъб викат орелАз познавам много малко хора които различават ястреб от сокол.А камоли каня от блатар или мишелов.За тях е вредна птица подлежаща на убиване.Поздрави
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

В дивите животни има някаква особена красота. Предполагам, че е защото човека не е свикнал да ги вижда толкова често, и са му по-интересни. От друга страна, тия животни са такива поради естествена еволюция. Кокошката например би била сигурно не по-малко красива птица, ако не беше човека да я превърне в затлъстял пешеходец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X