Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Спасени птици
Свий
X
-
До: Уловен голям жив орел
Чукни в "уикипедия" или "гугъл"- "скален орел"5-6кг (трябва да е и към 80 см висок) е много едър и вероятно стар и болен екземпляр щом е тръгнал към пилещарника и сте го уловили без да ви нанесе щети
Подкрепям колегата - зоопарк или на свобода !
П.П. Ето ти един линк http://bg.wikipedia.org/wiki/Buteo_rufinusПоследно редактирано от дядо владо; 30-12-08, 20:23.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Умъртвявянето на такава птица води до страшни беди и нещастия.Знам го със сигурност защото мой познат направи такава грешка след което.... даже нямаше начин и време да я поправи.Като човек не съм даже хич суеверен но го видях с очите си. Има дори и такова африканско поверие.Не ми се пише цялата история за това как и защо но повярвай ми това е самата истина.
Коментар
-
izvinete za latinicata:
Звънни на БДЗП - Българско Дружество за Защита на Птиците
http://www.bspb.org/
Търси Петър Янков - 0887618468, или Борис Варов
Кажи им за какво иде реч - те ще реагират веднага, сигурен съм, или поне ще ти кажат какво да направиш за да си е живо пилето и да не ти прави пакости
НЕ ГО УБИВАЙПоследно редактирано от Goblin; 30-12-08, 21:03.
Коментар
-
Първоначално публикуван от divak_13 Преглед на мнениеСъгласен съм,ама ела го обясни на баща ми.Едвам го спасих днес щеше да му отнесе главата.Остави го само с оговорката,че ще го дам на някой за препариране.Направих му клипче ама незнам имали начин да го кача.
Моляте звънни на дадените ти телефони и помоли за помощ, има хора и институции, които ще се отзоват дори и по празниците.Ако срешнеш трудности свиркай, ще се отзовем и ще направим всичко възможно да ви отървем от проблема!
Поздрави!Ferrum dum ignis candet cudendum est.
Коментар
-
Колега, хората ти дадоха телефони дето да звъннеш и да се уредят нещата.Грехота е за няколко кокошки да се трепе такова животно, и а са на изчезване.
Да не говорим че у нас са защитен вид, ама в тая държава кой се съобразява.То и сърни не трябва да се трепат......0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
Суперскан България www.decbg.com
Машинно почистване на DPF/FAP филтър
Коментар
-
Знам че накрая ще постъпиш правилно и ще го пуснеш жив и здрав на свобода.
Един съвет - направи си една малка екскурзия и посети някой приятел или роднина, за предпочитане някой на 50-100 километра, защото на по малко разстояние не би му представлявало проблем да се върне.
То пак е шибано защото до колкото знам орлите са моногамни и са с един партньор за цял живот, и така ще се прецака едно от малкото семейства в България, но е по- добре отколкото да му теглите брадвата.Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
-
Колега не го убивайте в никакъв случай.Че е влезнал в кокошарника е доказателство че не е престъпникът.Този сигурно е някой млад северен мишелов те са такива не се плашат от хората и може да влезе там.А кокошките ги отнася герака ястреба кокошкар но и той е под закрила така че не ги убивайте.Сто процента не е орел а някой заблуден мишелов пусни го да си фърчи той няма да се върне.К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениеizvinete za latinicata:
Звънни на БДЗП - Българско Дружество за Защита на Птиците
http://www.bspb.org/
Търси Петър Янков - 0887618468, или Борис Варов
Кажи им за какво иде реч - те ще реагират веднага, сигурен съм, или поне ще ти кажат какво да направиш за да си е живо пилето и да не ти прави пакости
НЕ ГО УБИВАЙ
Има хора, които от 20 години се грижат за птиците - и го правят добре.
Явно знаеш отговора, щом си задал въпрос тука. Но и аз да добавя - прави-струвай, но НЕ ГО УБИВАЙ.
Поздрави!Искам България чиста!
Коментар
-
Вижте тук - Зелени Балкани . Организацията се занимава точно със това. Имат и център в Стара Загора.
Офис - Стара Загора
Стара Загора 6000
ул. Стара Планина №9
(срещу сградата на Регионалната инспекция по околна среда и води
и над Ветеринарна клиника "Феникс")
Тел./Факс: 042/622401
e-mail: officesz@greenbalkans.org
GPS координати 42°26'04.0"N 25°38'51.8"E
Виж карта с местоположението на офиса в Google Earth
Виж картата с местоположението на офиса в BGMaps.com
Спасителен Център за диви животни
(Центърът се намира във вътрешността на двора на Техникума по ветеринарна медицина - Ст. Загора срещу квартал “АПК”)
тел./факс: 042/60 77 41
GSM:
0886 570053 - д-р Христина Христова - отговаря за приемането на пациенти в Спасителния център и грижите за тях
0885 228486 - д-р Сашка Витанова - отговаря за доброволците и участва в приемането на пациенти и грижите за тях
0886 570052 - Ивайло Клисуров - Управител на Спасителния център
e-mail: wrbc@greenbalkans.org
GPS координати - 42°26'04.0"N 25°38'51.8"E
Виж карта с местоположението на Центъра в Google Earth
п.п.Не го убивайте, пък ние ще ви пратим две-три кокошки!Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
A2 (+)
Коментар
-
Първоначално публикуван от stariat Преглед на мнение......пусни го да си фърчи той няма да се върне.
Виж сега, ако утре никой не се отзове да поеме съдбата му, пусни го. Ако пак ви направи поразии, готов съм да ти изпратя 20лв. за покриване на част от щетите, сигурно и други колеги ще ме последват и бяща ти ще е доволен.
Снимай тоз "калпазанин" да го видим.О899 2б2 1З2
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар