Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спасени птици

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Уловен голям жив орел

Eто и скайп на организацията Зелени Балкани - crrrv_old . Аз сега им писах, ама не отговарят. Имаме и познат там, но не си вдига телефона сега.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Сетих се за една друга тема, чрез която беше спасено едно диво пате.Дано и тази да е толкова успешна.
      Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от divak_13 Преглед на мнение
        Съгласен съм,ама ела го обясни на баща ми.Едвам го спасих днес щеше да му отнесе главата.Остави го само с оговорката,че ще го дам на някой за препариране.Направих му клипче ама незнам имали начин да го кача.

колега, слушаи ме , сериозно говоря,
        кажи на баща ти че му давам 100 лв за него или 150 ,ама при случаи да го пусне жив, ако толкова му проблема на дядото ти за кокошките мисля че тези пари покриват една дозина кокошки, ако пък толкова зор за неговите, ще дойда при теб, палиме колата и отделичавем до някои планински райион и го пускаме СВОБОДНО
        ох колега ако всеки един от нас знае значението на тази уникална дума света щеше да е рай.

п.с гледай само да го хранете нещо тази вечер или утре а да не се окаже като бия толкова път от софия че е бухал. а не орел че ще ви трепа
        питаи го и ми пиши тази вечер да знам какво да правя макари толкова съм болен и грип, ама айде заслужава си.

я кажи ми как е хванат този орел от дядо ти? с капан ли,,или нещо друго защото от къде да знаеш че няма няма някоя счупена костица или друго и да не може да живее или да ловува след това, тогава по добре да се прегледа от ветеринар преди да го пуснем , моля те провери в ямбол за тел на ветерирана служба , така ще е по добре

Коментар

До: Да спасим орела

Преди малко пратих "мейл" на дружеството за защита на птиците, но мисля, че ако се обадят, ще е само по случайност.

Познавах хора от този отбор - голяма работа бяха. Но сега сайтът им ми се струва, как да кажа... бюрократичен.

Би трябвало да помогне някой наш колега от Ямбол или Сливен. Иначе хубаво препоръчвахме на колегата, който сега се безпокои за птицата, да я пусне някъде далече. Обаче... нали си представяме какво значи да пуснеш орел далече?

Поздрави!
          Искам България чиста!

Коментар

Колеги много се радвам че така емоционално и единодушно приехте проблема ми.Сега вече твърдо съм решил да спася тази птица.
            Сътрента ще се обадя на някой от по-горе написаните телефони
            само дано дадените инстанции да се отзоват.
            И все пак ако има някой колега наблизо,който може и има възможност да отведе птицата някаде надалече да пише.

Коментар

Обади се на 0887714662 - Димо. Той е от Бургас и ще дойде много бързо.
              Председател е на дружеството за защита на птиците.

Сигурен съм, че ще тръгне веднага щом му се обадиш и ще се погрижи както трябва за птицата да бъде отново на свобода далеч от вашите кокошки.

Поздрави.

Коментар

Здравейте,

Казвам се Ивайло Клисуров и съм управител на Спасителния център на Зелени Балкани. Най-искрено благодаря на всички, които се застъпиха за птицата. Радвам се, че има още такива хора. Разбира се, че можем да съдействаме и то веднага за приемането на птицата в Центъра. Просто нека човека, който я е намерил да даде мобилен телефон и аз ще ме звънна веднага. И дума не може да става за препариране или задържане на диви животни като цяло. Всички грабливи птици са защитени от Закона за биологичното разнообразие и обезщетенията са солени. Нашият спасителен център е лицензиран от Министерството на околната среда и водите да приема защитени животни, да ги лекува и връща обратно в природата За повече информация можете да следвате тази линк http://www.greenbalkans-wrbc.org
                На практика ние сме единствените, които могат и ще обърнат внимание на тази случай. Особено на 31 декември. Моля ако човека не иска да дава телефон нека той да се свърже с нас и ние ще преценим какво да правим спрямо състоянието на индивида. От написаното предполагам че става дума за Голям ястреб /Accipiter gentiles/. Те са основните ловци на птици и респективно домашни кокошки. Ако все пак има снимки ще ми е интересно да ги видя.

Мобилния телефон за връзка с мен е 0886570052 или Д – р Христина Христова 0886570053 или 042607741, 042622401 и скайп zeleni_balkani_sz

Коментар

Здравейте,

Свързахме се с човека и имаме екип около Ямбол в момента. Наш колега ще вземе птицата днес следобяд и ще я докара до Стара Загора. Благодаря на всички, които съдействаха за случая! Весело посрещане на новата година и нека пазим природата повече през 2009
                  Ивайло

Коментар

Писах е-мейл до Зелени Балкани снощи, ето какво ми отговориха.

"Здравейте,

Благодарим за писмото, и можем да съдействаме веднага. Въпроса е, че се регистрирах във форума, за да дам напътствия какво да направим но все още не ме пуска да отговорям на темите. Можете ли да ме пуснете по бързо или да пуснете съобщение, че спешно ни трябва телефона на човека намерил птицата. Ето и линк към сайта на центъра - http://www.greenbalkans-wrbc.org/

В никакъв случай не може да става дума за препарине или убийство. Всички грабливи птици са защитени от закона. Имаме възможност да съдействаме още днес или утре!

С най - добри пожелания

Ивайло Клисуров
                    "

divak_13, моля Ви, дайте някакъв телефон за връзка с вас!
                    A2 (+)

Коментар

Човекът от Зелени Балкани каза, че са се свързали с хората, при които е орела и вече има екип на мястото.

п.п.Между другото той вече ни е съфорумник - unatata
                      Последно редактирано от cveti; 31-12-08, 14:08.
                      A2 (+)

Коментар

И накрая една хубава новогодишна новина птицата е СПАСЕНА.Орелът който в последствие се оказа,че е Ястреб бе откаран днес за Ст.Загора от зоолог на природозащитната организация ''Зелени Балкани''.Изкам да благодаря на всички колеги от форума и най вече на ivan_j и cveti които ми помогнаха да се свържа с природозащитниците.И този път нашата малка приказка имаше добър край,а сега ще кача малко снимки на главния виновник.
                        Прикачени файлове

Коментар

Браво! Много се радвам, че птицата е спасена!
                          Благодаря на Зелени Балкани за отзивчивостта и бързата реакция!
                          A2 (+)

Коментар

Късно видях темата, за да предложа съдействие, но пък всичко се е уредило по най-добрия начин.
                            Още една добре свършена работа, през изтичащата година!
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

не искам да се меся само да вметна нещо
                              в района където аз живея има по един такъв сокол на дърво на всеки 1000 метра - не само на пътищата а и из полето, гората, навсякъде. в района около тях няма нищо друго живо! те ликвидират цели ята яребици! фазани , диви зайци и животни с тези размери. ако щете ми вярвайте може да са защитени но от няколко години те са истинска напаст! имал съм случай в който беше нападнато кучето ми от въпросния господин.
                              не казвам че трябва да се избиват, но такъв шум вдигнахте все едно наистина орел е било това или някакъв диамант . птицата е доста разпространена и вече не е рядък вид.
                              все пак похвално е това как реагирахте, но не забравяйте че и те не са цвете за мирисане
                              :)

Коментар

Още един е-мейл от Ивайло Клисуров - unatata:

"Здравейте,

Птицата пътува към нас не се притеснявайте. Ще я приемем в Центъра ще я прегледаме за наранявания все пак и след като я маркираме със специален пръстен ще я пуснем. Птицата е голям ястреб млад едногодишен на възраст и я влязла в кокошарника през много странно място едно на хиляда може би. Не сме имали такъв случай. Колегата който пое сигнала се казва Ивелин Иванов.

Ще ви пратим снимки като дойде при нас!"
                                A2 (+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X