Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сапунен сериал или...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сапунен сериал или...

Срам ме е да го кажа, но днес на почистването на Яз. Въча се озоваха 12-13 души, членове на форума. С техните роднини, деца и жени общо 20. Сериозна бройка. Нямам думи. Сутринта, преди да тръгнем натам, се загледах в статистиката на един друг форум. И ... о, чудо!!! Регистрирани потребители 5700 души. Най-много посетители: На 08.05.2008 година в 0:42 часа-17 800. Представяте ли си? А уж ние сме най-големия форум! В такива часове събираме едва около 400 посетители и то с роботите ( който не знае, това, роботите де, са търсачките на другите не знам си какви в нета).
    Та мисълта ми е такава: Как от 22 000 регистрирани потребители, се явиха само 0,05% от регистрираните? Някой ще каже: Ама активните през последните 6 месеца са 7000. Еми толкова са.....може би.

Аз не вярвам на статистиката на оня форум. До днес вярвах на тази. Всеки ден гледам, че се регистрират по над 50 потребители. А днес на мероприятието нямаше и бройка на регистрирани тук за 1/2 ден.

Срам ме е колеги. Значи, когато се заговори, че ще има ядене и пиене, сме на линия. А когато има да се свърши нещо полезно...

Гледам какво става с Офроуд патрулите, кръводаряването и всички благотворителни акции. Винаги бройката на желаещите надвишава десетократно бройката на отзовалите се. Защо ли?!!!

По-интересното е, че не дойдоха хора от района ( с едно-две изключения). Едва ли няма да се отзова, ако има почистване на язовир Искър. Но аз съм си аз. Ваше право е да решавате къде да ходите. За следващото мероприятие съм предложил да се събере благотворителен фонд от участниците днес и да се осигурят кебапчета, кюфтета и бира за стимул на помощниците. Дано тогава да дойдете.

Та, ако не искаме почистването на Яз. Въча да се превърне в сапунен сериал, вземете отношение.
    П.С. Ако някой ми изтрие темата, това с нищо няма да промени статистиката.
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 14-06-08, 23:59.

До: Сапунен сериал или...

Ами , прав си, но утре ще ти отговоря. То не е като да седиш пред клавиатурата и да обещаваш....пък после други да са ти виновни, че не си успял.
    Не става дума за теб, а за първенеца - Мистер неизпълнени ангажименти )))))
    Той никога никъде не идва.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Какво да ти кажа приятелю. Статистика. Броя на участиците в подобна акция е обратно пропорционален на боклуците в язовира.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
        Срам ме е да го кажа, но днес на почистването на Яз. Въча се озоваха 12-13 души, членове на форума. С техните роднини, деца и жени общо 20. Сериозна бройка. Нямам думи. Сутринта, преди да тръгнем натам, се загледах в статистиката на един друг форум. И ... о, чудо!!! Регистрирани потребители 5700 души. Най-много посетители: На 08.05.2008 година в 0:42 часа-17 800. Представяте ли си? А уж ние сме най-големия форум! В такива часове събираме едва около 400 посетители и то с роботите ( който не знае, това, роботите де, са търсачките на другите не знам си какви в нета).
        Та мисълта ми е такава: Как от 22 000 регистрирани потребители, се явиха само 0,05% от регистрираните? Някой ще каже: Ама активните през последните 6 месеца са 7000. Еми толкова са.....може би.

Аз не вярвам на статистиката на оня форум. До днес вярвах на тази. Всеки ден гледам, че се регистрират по над 50 потребители. А днес на мероприятието нямаше и бройка на регистрирани тук за 1/2 ден.

Срам ме е колеги. Значи, когато се заговори, че ще има ядене и пиене, сме на линия. А когато има да се свърши нещо полезно...

Гледам какво става с Офроуд патрулите, кръводаряването и всички благотворителни акции. Винаги бройката на желаещите надвишава десетократно бройката на отзовалите се. Защо ли?!!!

По-интересното е, че не дойдоха хора от района ( с едно-две изключения). Едва ли няма да се отзова, ако има почистване на язовир Искър. Но аз съм си аз. Ваше право е да решавате къде да ходите. За следващото мероприятие съм предложил да се събере благотворителен фонд от участниците днес и да се осигурят кебапчета, кюфтета и бира за стимул на помощниците. Дано тогава да дойдете.

Та, ако не искаме почистването на Яз. Въча да се превърне в сапунен сериал, вземете отношение.
        П.С. Ако някой ми изтрие темата, това с нищо няма да промени статистиката.
        Васко, и си прав и не... Първо не ги гледай тези цифри за 21 000 потребители... много пъти съм обяснявал че те са съвършено безсмислени... гледай броя на активните участници... след това от тях извади тези които не са написали нито едно мнение или едното им мнение е обява за продажба... Станаха доста по-малко реалните участници нали...? Ха сега отчети че мероприятието беше сменено като дата поради независещи от организаторите причини и тази дата съвпадна с няколко големи мероприятия които са планирани още от миналата година... и в които участват много от активните хора тук?

Като извадиш и хората които са помагали в много от другите инициативи в обществен интерес... (все пак не може да очакваш всеки от тях да е на линия за всички мероприятия през годината) резултатът вече става в цели числа... Да пак не е много, но за нашето бездушно общество този висок резултат е недостижим... Я сега ми кажи от няколкото хиляди организиции с "идеални" цели, кои са тези дето имат реално поставени и изпълнение проекти в обществен интерес? Колко са? А колко са парите усвоявани от разни фондове за екология, дарения и прочие... Защото да ти кажа, още няма реализирана инициатива в обществен интерес от нашият портал, за която на някой да са му платени и две стотинки...! За сметка на това има доста организации които усвояват не малки пари... но не правят нищо...

Ако същият процент който получиш от горните сметки го наложиш на 7.5 милиона колкото е населението на България... какво се получава... и ако ги имаше тези хора къде щяхме да сме сега като общество? Или дори и отчети това, че макар голяма част от хората участващи тук да не са дошли нито сега нито друг път, на която и да е акция, но поне съм сигурен че не са сред тези които са "осигурили" боклуците дето вчера събирахте...

Та така... може да не е много голям резултатът, но аз пожелавам да се появят повече организации в нашата страна които да правят нещо подобно... Разбирам възмущението ти... но то определено не може да е към хората тук...
        Последно редактирано от Венцислав Петров; 15-06-08, 08:36.
        VPetrov.photography

Коментар

Нещата са много по-сериозни, отколкото изглеждат. Или по-скоро, илюзията с която живеем...
          До скоро бях убеден, че тук, във форума сме събрани все стойностни хора, едва ли не елита на нацията... Увлечението по офроуд, пак според мен, се явява продължение на естествения стремеж на свободния човек към познание и връзка с природата Уви, кратка справка по отношение посещаемоста на разделите, ще доведе до отчайващ резултат: най-непопулерен раздел - "Икономика, наука, философия, изкуство, общество и екология", а най-посещаван - "Купувам, продавам"... изкушавах се дори да напиша "кОпувам..."
          Винаги съм се чудил, защо анкетите се попълват само от шепа хора. Толкова ли време, енергия и интелектуален потенциал, отнема прочитането на един въпрос и маркирането на отговор. Или се страхуват да не би да им се търси сметка, защо са отговорили по този, или онзи начин, или защо изобщо сда отговорили... Или не вярват, че колосалният им труд по попълване на някоя анкета, може да доведе, до евентуално пречистване на част от помията в която живеем... Нямам отговор на въпроса, а вие?
          Сега за язовира!
          Наистина ли мислите, че това е начинът?! Наистина ли вярвате, че събирайки няколко камиона боклуци, ще подобрите нещичко в Родината ни?!
          Ще ви го кажа направо - грешите!
          В случая, повече полза щеше да има, да опитаме по всевъзможни начини да накараме държавата да си свърши работата, а подобна акция, можеше да бъде просто част от предварително подготвена кампания...
          Темите в този раздел са изпълнени с възмущение... и до там!
          Има 50-ина недоволни от найлоновите торбички, от замърсената околна среда, от глобалното затопляне, от ниските заплати, от мързеливите работници, от крадливите министри... и какво направихме за да променим нещичко?!
          Отворихме нов подфорум, уж да опитаме да повлияем на институциите... мъртвило! Стефан се завърна, нямаме нужда вече от полагащата ни се връзка със сателитните телефони...
          Имаше и една тема, за това, как малко, но добре органзирано общество, може да стане решаващ фактор при разрешаване на злободневни въпроси, касаещи цялото общество... ентусиазъм, писане... дори от там дойде идеята за някаква "система за оповестяване"... много думи се изписаха, много спорове се водеха... за какво беше всичко това?

В резюме: Можем да променим много неща, но не с епизодични камерни акцийки, а с организиран и системен натиск върху институциите. Повярвайте ми, заедно можем!
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            В резюме: Можем да променим много неща, но не с епизодични камерни акцийки, а с организиран и системен натиск върху институциите. Повярвайте ми, заедно можем!
            Джорджо, питаш ме, какво сме направили, като сме изчистили един камион боклук. Ами, отговорът се съдържа във въпроса ти. 24 кубика боклук по-малко във вододаен язовир. Някои хора разбират помощта си за опазването на околната среда като се събличат голи и лежат по тротоарите пред разни министерства. Други веят знамена и пеят песни. Ние сме от третия вид. Тези, дето вземат нещата в ръцете си и правят нещо, колкото и минимално да е то. Имаше разни изказвания, че акцията ни не е успешна. Напротив, успешна е. Ама някой си хвърлял боклука директно в язовира. Ами да очаква посещение. Друг си измил колата и си сменил маслото на реката. Трябва да си плати. Оправдаваме се с държавата и нейното бездействие. Ние сме държавата. И колкото повече бездействаме толкова по-зле. Имам подкрепата за следващи акции и на колегите от един ловен форум. И пет човека да привлечем за каузата, пак е добре. А на останалите ще кажа: Поне не цапайте, за да не ви ринем боклуците.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
              ...................................
              Абсолютна заблуда!
              Не и у Нас!
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Въобще не е заблуда. С цялото ми и безпрекословно уважение и подкрепа на акции като горната, пътя за който giorgio писа може да донесе много резултати... А това че няма да стане у нас, ще кажем чак когато направим всичко което зависи от нас... Дотогава такива изказвания нямат много тежест...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  Въобще не е заблуда. С цялото ми и безпрекословно уважение и подкрепа на акции като горната, пътя за който giorgio писа може да донесе много резултати... А това че няма да стане у нас, ще кажем чак когато направим всичко което зависи от нас... Дотогава такива изказвания нямат много тежест...
                  По въпроса имаме доста опит...
                  Другото е пожелания...
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    По въпроса имаме доста опит...
                    Другото е пожелания...
                    Колега, казваш, че имаш опит. Сподели го с нас.

Коментар

Васко, предполагам, колегата има предвид неуспешните, до сега, опити да променим нещо... Били са неуспешни, защото не са били достатъчно обмислени, не достатъчно подкрепени и все в този ред причини... Предлагам да направим всичко, което зависи от нас, а то не е малко, за да променим статуквото...
                      Просто да започнем от някъде. Дали от действителното почистване на язовир Въча и създаване на условия, не позволяващи по нататъшното му несанкционирано замърсяване, било с натиск върху мобилните оператори, лишили ни от възможноста да се свързваме със Стефан по време на "Ладога 2008"...
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Аз пък съм съгласен с Джорджио, че в конкретния случай това е единственият правилен начин. Едно почистване има смисъл, когато се прави там където на следващите, които минат има шанс да им стане неудобно да си изхвърлят боклука. Т.е. диви и нестопанисвани места, където ходят туристи. Когато изринеш получастния двор на някой арендатор, просто му освобождаваш място да изхвърли още боклук. В случая смятам, че ще е далеч по-добре това петно да се остави да се разрастне до понтоните, та като избягат туристите и рибарите, собствениците им да се сетят, че е тяхно задължение да се грижат за него. Пък и кметовете да бъде попритиснат да преместят сметищата по-далеч от коритото на реката. Иначе се получава ситуация при която всеки си продължава както до сега, с убеждението, че има едни балъци, които да почистват след него. Както казах и в оригиналната тема, първо трябва да се решат редица други въпроси и тогава вече едно първоначално почистване би имало някакъв смисъл. Иначе по тази логика, дайте да правим почиствания и в циганските махали, от там пък какви количества боклук ще се откарат...
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Джорджо, нали знаеш, капка по капка - вир! Ако отидеме да се изкъпеме голи в центъра в някой фонтан дали ще помогнем повече,
                          вместо да се хванем и да почистим колкото можем. Пък и съм сигурна, че след второто човек се чувства много по-доволен от себе си.
                          Хората, които тези дни чистиха на Въча могат само да са ни за пример, като сериозни и отговорни. Казаха, дигнаха се и чистиха. Не казвам,
                          че не трябва да "притесняваме" съответните институции и да им напомняме, че това е тяхна грижа! НО личното ми мнение, че като
                          отидем да почистим ще даден по-ясен знак, че искаме да се промени нещо, отколкото като седим и възмутени пишемЕ в новия специален
                          подфорум, колко сме недоволно от това и онова.
                          И когато ние не сме направили реално нещо, не виждам какво друго можем да кажем по повод направеното добро от другите, освен "Браво, поздравления".
                          Лесно е да седим и да даваме идеи, друго е да отидем на язовира и да се ровим в боклуците.
                          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                          A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                            Лесно е да седим и да даваме идеи, друго е да отидем на язовира и да се ровим в боклуците.
                            Преди няколко години участвах в организацията на едно почистване на Кресненското дефиле и Ощавските минерални бани. Екип на БТВ тичаше навсякъде след нас, взеха ни интервюта, излъчиха ги и т.н., т.е. публичност колкото искаш. Хората бяха доста, кмета беше осигурил камьон, който навъртя една камара курсове. Бих разделил акцията на две части обаче. Едната на самото дефиле, там си остана чисто доста дълго време. Другата на минералните бани, които се намират между две села. Там остана чисто само една нощ. Още на другия ден, заварих местни жители, които изхвърляха огромно количество боклуци на туко що разчистената полянка зад едната постройка. След проведени с тях разговори разбрах, че те още навремето попринцип си били нарочили това място за сметище(нелегално естествено), но се било препълнило и тъй като камьоните за смет минавали рядко и кофите в селото редовно били препълнени, се били препълнили и дворовете им... и сега като се било освободило място на "сметището" и бързали да се отърват от това в дворовете. Кмета естествено, въпреки подкрепата за извозването на боклуци, вдигна рамене за това. От тогава загубих всякакво желание да правя каквото и да е на места, където живеят хора или най-малкото ги "стопанисват", преди да има реален шанс първо да бъдат превъзпитани живущите и "стопанисващи". Което, да се върнем на темата, всъщност е трудната и смислена част, ровенето в боклуците е далеч по-лесната. Все пак на това място бях ходил доста пъти и преди и не бях виждал някой да хвърля толкова много боклук за толкова кратко време... преди да разбере, че има кой да го извозва от там...

Разказвам само един случай, но далеч не е само той единствения, от който съм си направил изводите. За съжаление аз сам не знам какво е решението на проблема, но знам какво не е със сигурност. За това подкрепям Джорджио в мнението му, че цялата тази енергия на всички участници би била по-полезна да се вкара в същинското решаване на проблема. Защото на това да се каже, че е лесно да се седи и да се дават идеи е лесно, а чистенето е трудно, може да се отговори, че е лесно и да се каже "ти дай идеи, аз вече бях там". Така че според мен тези спорове са крайно излишни. Ако ще правим нещо да видим дали имаме еднакви възгледи върху това какво трябва да е и да влагаме енергия в него, ако нямаме то нека помним, че всяка малка групичка по отделно е по начало обречена на неуспех, така че няма какво да търсим причината конкретно в хората в нея.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Добре. Ще се съглася с вас, ако обаче ми кажете и ПОКАЖЕТЕ начина по който да се въздейства на отговорните институции. Дотогава ще действам както намеря за добре.

П.С. Заарине, а тоя кмет, който споменаваш, сливи или какво държи в ръцете си, а не хване да им напише по един акт на тези михлюзи? Или и той там си изхвърля боклука или не иска да си разваля отношението със съселяните, респективно съгражданите си, които няма да го изберат следващия път!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X