Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде са софийските врабчета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде са софийските врабчета?

Току що в частен разговор ми беше зададен този въпрос. Не се бях и замислял. Но наистина ги няма. Няма ги даже трупчетата им. А миналата година имаше живи ...
    Гълъбите избиха гугутките, но с врабчетата не се разправяха. Какво става?

До: Къде са софийските врабчета?

Ами да , като се замисля наистина ги няма

от утре ще се заглеждам повече, сериозно
    sigpic УАЗ-452

Коментар

Да не се е престарал някой покрай птичия моз^H^H^Hгрип?

Иначе, вярно няма.

Коментар

Няколко предположения :

1. Врабчетата бяха концентрирани повече в крайните квартали. Гълъбите бяха по-граждани и щъкаха баш у градо. Всички ТКЗС-та по селата и кварталите като Симеоново , Драгалевци, Бистрица, селата по северната дъга и т.н. да не изброявам, сега пустеят безвъзвратно. В тях имаше много храна за врабците и там съм виждал страхотно рояци. Къде са тия рояци сега, не знам.
        2.Грип едва ли е, но все пак го споменавам за протокола.
        3.Китайските въздушни пушки заляха пазара с цени сравними с джобните за няколко дни на ученик от бедно семейство.
        4.Самите китайци са вече тук с техните ресторанти и екзотична кулинария.
        5.(Е)Миграция. Врабците бидейки ловък и хитър вид, отдавна са забелязали, че от това тука държава не става, и станали са една сутрин по-рано и са потеглили нанякъде да си дирят късмета. Имаше една приказка за плъховете, които напускали потъващия кораб. Някой да првери да не би и плъховете да са изчезнали.

И прочие

Коментар

Аз врабчета си виждам почти всеки ден , вярно не са както преди 1-2
          години но се виждат от време на време,е не са както гълъбите на всяка крачка
          и постоянно някой прелита над теб и отстрани и се молиш да не накъка .
          Но аз врабчета и гълъби не обичам , гнусни са ми .

Коментар

Всички динозаври са неуютни. Не това е проблемът.
            Къде са врабчетата?

Коментар

На супа сигурно. Глад ко да правиш майна.
              При нас още си ги има.

Коментар

И при мен ги има, дори днес едно ме стресна в мазето, беше влязло през отвореното прозорче и ядеше една умряла мишка...

Не се шегувам, в тъмното не видях много добре но на 85% бе врабче...
                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                  И при мен ги има, дори днес едно ме стресна в мазето, беше влязло през отвореното прозорче и ядеше една умряла мишка...

Не се шегувам, в тъмното не видях много добре но на 85% бе врабче...
                  Това ми е трудно да го повярвам. Врана, гарга, сврака - биха яли мишка, но да влязат в мазе - ?

Някоя невръстна нощна граблива твар ще да е било. Но врабче?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това ми е трудно да го повярвам. Врана, гарга, сврака - биха яли мишка, но да влязат в мазе - ?

Някоя невръстна нощна граблива твар ще да е било. Но врабче?
                    В БГ няма хищна птица с размерите на врабче.

Това, че ръфа трупа на мишката бе малко пресилено )) просто бе близо до трупа, но като ме видя си литна и изчезна през прозореца...

Не очаквах жива птица, затова не видях добре какво е а и ме стресна малко, обикновенно в мазетата има само трупове на птици и плъхове рядко има живи НЛО...приличащи на врабче...

Поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

А аз виждам редовно. В Красна поляна съм. Забелязвам друго - последните няколко години има повече синигерчета. А преди не ми е правило впечатление.

На село (Драгичево) има врабчета колкото щеш. И не им пука от нищо. Майка ми едвам опазва прането. Можеби защото има нивички тук там...
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щом в Драгичево има, аз съм пас. То в София не се живее.

Коментар

А може да са се пренесли заради мръсотията тук в София
                          И за сметка за врабчетата има два пъти повече гълъби

Коментар

Първоначално публикуван от ~m@g!~ Преглед на мнение
                            А може да са се пренесли заради мръсотията тук в София
                            И за сметка за врабчетата има два пъти повече гълъби
                            Що какво им е на гълъбите
                            sigpic УАЗ-452

Коментар

Врабчетата изчезнаха защото .изчезнаха къщите с дворове.Не знам дали сте забелязали че врабчетата гнездят под капаците на керемидите или в стари гнезда на лястовици те не правят гнезда по дърветата.Като няма стари къщи с керемиди а само блокове и кооперации изчезват и те.Едно време в моят квартал Надежда бяха само къщи с дворове и имаше пълчища от врабчета сега са само блокове и врабците изчезнаха но се явиха ята гарги цяла зима спят по антените на блоковете
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X