Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблема с мръсният въздух над София и начин за решаването му !
Свий
X
-
Значи ако газ анализаторите минават през метрологията и се проверяват, персонала знае как се работи с тях и не са завишили изискванията за шибаните изгорели газове над фабричните за нещото...
Какво излиза, че просто консервите ви по някаква причина не са у ред?
Вече забравих ама идеята на тия годишни прегледи по принцип не е ли барем веднъж в годината консервата да покрива някакви изисквания?!?Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеЗначи ако газ анализаторите минават през метрологията и се проверяват, персонала знае как се работи с тях и не са завишили изискванията за шибаните изгорели газове над фабричните за нещото...
Вероятно специалисторите са нацъкали нещо "на око" или каквото им е написал "чат гтп" и толкова...
Коментар
-
Сложих друг, чисто нов, за моя сметка!
Но не усещаш елементарна поддръжка от държавата - да пресече изкупуването на крадени катализатори.
-
Аз нямам против карането на газ. Нека се и мери на газ(то така е и по закон май), но не виждам какви други норми и изисквания трябва да има за мерене на газ.
Газта я споменах само доколкото скапва по-бързо катализатора в общия случай. Със сигурност ако се слага кадърно, както и при заводските на газ, това не важи в същата степен, но в нашата реалност...имаме каквото имаме. И то при нашия стар и неподдържан автопарк(плюс споменатите с АГУ), тия сегашните проценти нищо не са, ето пример от Германия- https://www.google.com/amp/s/www.aut...diesel-v4/amp/
-
-
Цъфнали сме и вързали, най бедните, ама с най високите евро .
Е как да стане , ясно като VW щото никой не може да мине
Как ще мине теста Тойота за О при 3000 оборота на празен ход, като обеднява сместа.
Скапан бензин с биокомпонента няма да мине и на 24г кола.
но това в министерството калиниките никога няма да го разберат.
Коментар
-
Тубата ми пробута видео на някакъв влагач по темата.
Не го гледах много внимателно но според него има разминаване в заводските показатели и заложените в "системата".
Конкретният кошник, за който снимаше виделото трябвало да блюе <0.5 нещоси според производителя.
В пунктовете кошника влизал в различна категория за която нещоси трябвало да е под 0.3.
Излиза, че заложените тук изисквания са по-високи от заводските.
То покри изискванията и мина освидетелстване въпреки това.
И въпреки, че марката му беше пежо - това запомних
Враг усраине
Коментар
-
И аз го гледах, ако е наистина вярно това....Пак по-католици от папата. То VW я манипулирали заводски, а аз да вадя по-добри от заводските показатели на прегледа?! Спарки, проблема е за коли бензин след 2000 година някъде. За издънен дизел и дърт бензин няма ядове. Това още миналата година ми го казаха на прегледа. Моята все още влиза в нормите, но ако така си ги измислят другарите то и нова кола няма да мине скоро. Куриерска Дачия на 3,5 години с фабрична газ едва е минала, накладки на два-три месеца и спирачките били на границата. Това от миналата седмица. Кое как, не съм бил там да видя какво са правили, но факт.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение....Спарки, проблема е за коли бензин след 2000 година някъде. За издънен дизел и дърт бензин няма ядове. Това още миналата година ми го казаха на прегледа.
Въпросния 5.7 се произвежда все още в същата комплектация, със същата горивна система, катализатори и т.н.
Не, нямам нищо по-ново. Вероятно няма и да имам скоро. Бензин с директно впръскване няма да имам възможно най-дълго., доколкото зависи от мен.
Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнениеКуриерска Дачия на 3,5 години с фабрична газ едва е минала, накладки на два-три месеца и спирачките били на границата. Това от миналата седмица. Кое как, не съм бил там да видя какво са правили, но факт.
Прегледите поне по отношение на спирачки са си абсолютно обективно нещо - или спира, или не. Ако спирачките на марката/модела са калпави и не могат да минат на преглед, марката/модела няма да се продава. Така работи пазарът и именно минаването ма преглед както до сега изкривява това. При под 1% върнати от преглед явно проблем няма. На мнение съм че много повече от 1% от движещите се железа по пътищата не са в състояние да минат обективен технически преглед.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
-
Има промяна в меренето, като мерят над цо2
Само да кажа че точно по този показател чисто нови коли не минават стандарта. -щото стандарта е писан от някой французин.
Ако колата ти няма софтуер за преглед - да манипулира сместа не можеш да минеш
Стари дизели минават без проблем, не пуши ли от зад минава. За бензин обаче не става. не минава ЦО2 теста.
Съвети от майстори бол. Катан само с 100 октана хубав бензин- българския на лукоил не става. .
Добавки , поне София -Пловдив -София с 200 и веднага на преглед
Калинки колко щеш .
Навремето обясняваха че сипват метанол преди прегледа , дали това сега ще върви и колко е безопасното количество
Коментар
-
Клипа с един брадат е пълна глупост. Просто му е грешна информацията в аутодатата, понеже този мотор на Пежо го има и с Евро 3, и са записали по-високите стойности за Евро 3. Той обаче все пак, макар и трудно, бил минал теста и покрил стойностите за Евро 4. Ми...Окъм го е казал- най-простото е вярно - а при положение, че нормите за мерене са такива и в Германия(сигурно и в цяла Европа), то няма как производителят да е дал данни за Евро 3, и да го е сертифицирал Евро 4.
Ето ви нормите в Германия- https://www.meiswinkel-kfz.de/news/2...to-diesel.html
...
Тестовете са си добре, изравните коли си минават.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Истината е някъде по средата, както обикновено. Пак казвам, за сега съм на чул, видял. Аз лично ходих на преглед миналия месец, преди нововъведенията. Минах без проблем, Маверик 2 2,3 бензин, 2006 г, километри като от автокъща, наличен катализатор. Миналата година пак се тюхкаха за нея, но се оказа че е в норма и си мина нормално. Нямам нищо против да си вкарам колата в ред, ако има нещо, ама да я докарвам по-добра от нова...А накладки и дискове продават такива боклуци и то без оглед на цената.Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
trav : Автомобил, който не е в състояние да покрие CO нормите е технически неизправен по съвсем обективен критерии.
Ако нещо пречи на нов изправен автомобил да мине преглед, то може да е само изискването зa ламбда между 0.97 и 1.03. Понеже lambda-та има пряко отношение и към CO и към NOx, а NOx се мери трудно (нормата е в грамове за километър, което няма как да се премери на пункт за ГТП), остава по CO и Lambda да се съди дали всичко е наред. Не знам дали това може да е проблем за модерен мотор - горе се изказаха мнения че обедняват, но ми е малко трудно да се сетя за полза от това.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
След дълго каране в обороти дюзите и изобщо двигателя и катализатора в общия случай са в по-добро състояние, независимо дали иде реч за бензин или дизел.
За бензина - никога не съм имал ядове с бензин (с дизел само веднъж, зимата), за да кажа енщо повече. 100 октановия бензин би-трябвало да е с по-добро качество, и според мен това е нещото, което би-могло да влияе. Нормален днешен (че и вчерашен) двигател с нок сензори компенсира октаните, поне до някъде. Дококлото на чак такъв боклук че да причинява детонации до степен да влияе осеаемо на работата на мотора, не съм попадал, не мога да кажа нещо повече от личе опит. Но и не сипвам гориво случайни noname бензиностанции. Общо взето се ограничавам до големите вериги (Предимно Lukoil и OMV), и по-често до няколко по-дребни (май вече не до там) като Interspeed/Avia/Rompetrol, доколкото цените са им по-добри.
Казвам само че до тук се вижда че автомобил в прилично техническо състояние очевидно няма проблем да мине ГТП, независимо дали стар или нов. Като се натрупа повече статистика, може и да се окаже че не съм прав, а може и да се потвърди че съм прав. Във всеки случай за собствените си автомобили нямам повод за безпокойство.
ПП: Горното не променя факта че като дойде времето пвросто ще отида до пункта както всеки път до сега, без да правя никакви сметки какъв бензин съм сипал и колко и как съм карал.Последно редактирано от sparkybg; 29-07-24, 12:56.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар