Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лична лаборатория по изследване на храни.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лична лаборатория по изследване на храни.

Първоначално публикуван от Ivan Terziev Преглед на мнение
    Ако темата пробие до нещо смислено - ще разкажа. Без конкретни имена на специалисти, които не са ме нарекли некадърник. Имаше едни статии в един вестник за една кака, нещо като последния мохикан у бранша с изследване на храните. После я покриха и дотам. Пазя броевете. Не ми отговориха.
    Закриха и повечето лаборатории, дето ги имаше. Всичко било ОК и нямало смисъл да проверяват.
    Глей ся, ще ти задам два въпроса:
    1. Търсиш решение как да предпазиш себе си, лично, от вредни храни ?
    2. Или, повдигаш тема, благодарение на която да се предпазят повече хора, да речем, всички четящи тук ?
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Темата е много по-дебела, отколкото всеки от пишещите може да си представи.
      Аз като бесен лаик просто търся път за оцеляване.
      Около мен има експлозия на притеснителни факти, не искам да ги коментирам. Това е и причината на темата.
      Силно се приближаваш до състава на чл. 326 от Наказателния Кодекс.

Ако продължиш в същия дух може да получиш и нещо повече от бан.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        ...
        ПП: Пробвай да си избираш храната на вкус. Утре (не дай Боже), ще те удари кола, И кел файда, че си хрупал безвкусна но (уж) полезна храна.
        ....
        Абе на мене почти всичко ми е вкусно. Не съм с наднормено тегло, обаче. Дори бездомните животни са по-взискателни от нас. Кучетата понякога го докарват на поглед, няма да забравя едно как ме погледна, като подуши какво му дадох.
        Та, на вкуса си не се доверявам.
        Първоначално публикуван от Ясен
        Силно се приближаваш до състава на чл. 326 от Наказателния Кодекс.

Ако продължиш в същия дух може да получиш и нещо повече от бан.
        Давай да я затваряме и тая тема, и да не се мъчим. Разправях му аз на Кольо, да не закача такива като мене, нямаше да се обаждам, ама...

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Човек трябва...........
          Цецо, заеби.
          На хора които възприемат пържените картофи за вредни, та чак отровни-няма как да им обясниш, че са заблудени.
          Щото пърженото е гадно, нали... Ама защо е гадно-не знаят. Важното е, че е гадно, и не трябва да се яде пържено.
          Ако в детска градина дадат на децата пържени филийки с конфитюр-ще има масови бунтове, че тровят децата с пържено и "бяла отрова". Захар демек.

А, че поколения са расли с такава храна-някак не се споменава, щото те би трябвало отдавана да са умрели, ама на-живи сме си, и даваме отпор на съвременните глупости.

Само за пример-китайците са майстори на пърженото, даже го правят на много високи температури.
          Всички знаем, че топят като нация, до няколко години се очаква да ги впишат в червената книга като изчезващ вид.
          Индийците и те същото...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Баси темата..Ядеш квот ти е вкусно на зъбите.
            Що требе да блъскаш на културист?! Де не , като са импозантни , да са физически по-ефективни!
            Ядели сме гадости.Шо са не таковате.Когато се заяде хляб втора употреба ( ма там са ясни съдържимите и без анализ) ще го коментираме.
            Ма добре е да има и такава тема , та да не се мисли за дивотии!
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Дозата, Кольо...
              Пилетата растат като гъби, кравата дава колкото за 5 някога, консервант може да си купиш и у супера. Не сме расли баш с такива модернизми. Захарта е само един щрих от цялото. Пърженото не е чак толкова вредно, ама ако маслото е ново, не 10-та употреба. Голяма част от китайската храна се прави със символично количество масло.

Коментар

Разправях му аз на Кольо, да не закача такива като мене, нямаше да се обаждам, ама...
                Аааа, нямаш никакви грижи. Докато не ме вкарат в банята-няма да се уморя да оборвам измишльотините на които се кланяте съвременните мераклии за вечен живот.

Чудя се защо сами се вкарвате в тези стресови ситуации, вместо да се огледате, да помислите реално, и да си живеете живота.

Ама вече няколко пъти ти го писах-щом ви влече...

Ама ти явно трудно схващаш чужди мнения. Вторачен си в своето, и не приемаш възможността, че може и да не си прав.
                Аватара ти(и защо го държиш след като много пъти ти казваха, че този комин не е ауспуха) го доказва.

Ама щом те влече-дерзай, така си доставяш кеф, който отчасти компенсира стреса от мисълта, че те тровят ежедневно.

Коментар

А, да, беше време когато и захар (традиционен консервант) нямаше твърде по магазините.

Статистиката намеква че това определено не подобрява здравето на населението.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Цецо, заеби.
                    На хора които възприемат пържените картофи за вредни, та чак отровни-няма как да им обясниш, че са заблудени.
                    Щото пърженото е гадно, нали... Ама защо е гадно-не знаят. Важното е, че е гадно, и не трябва да се яде пържено.
                    Ако в детска градина дадат на децата пържени филийки с конфитюр-ще има масови бунтове, че тровят децата с пържено и "бяла отрова". Захар демек.

А, че поколения са расли с такава храна-някак не се споменава, щото те би трябвало отдавана да са умрели, ама на-живи сме си, и даваме отпор на съвременните глупости.

Само за пример-китайците са майстори на пърженото, даже го правят на много високи температури.
                    Всички знаем, че топят като нация, до няколко години се очаква да ги впишат в червената книга като изчезващ вид.
                    Индийците и те същото...
                    Коле , тва пържените картофи...А за пръжките , а.Па с боб , па с качамак , па некой път на сухо със сиренье и леб!

Коментар

Цецо, заеби.

Индийците и те същото...
                      Коле, ... извинявай, че така, чак ми е виновно да го кажа... щото е на къде повече от 20 века това, дето че го изокам, и е толкова, ама толкова основно, че даже и не мислим за него. Ние де, тея от моя образователен джинс...: "дозата прави отровата"
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Аааа, нямаш никакви грижи. Докато не ме вкарат в банята-няма да се уморя да оборвам измишльотините на които се кланяте съвременните мераклии за вечен живот.

Чудя се защо сами се вкарвате в тези стресови ситуации, вместо да се огледате, да помислите реално, и да си живеете живота.

Ама вече няколко пъти ти го писах-щом ви влече...

Ама ти явно трудно схващаш чужди мнения. Вторачен си в своето, и не приемаш възможността, че може и да не си прав.
                        Аватара ти(и защо го държиш след като много пъти ти казваха, че този комин не е ауспуха) го доказва.

Ама щом те влече-дерзай, така си доставяш кеф, който отчасти компенсира стреса от мисълта, че те тровят ежедневно.
                        Аз се измъкнах от голямото село, ти му мисли. Знам, че ауспуха не излиза през комина, ами явно кметицата ни не отчита пушилека от кюмбетата. Ако по някакъв начин ме принуди да си купя нова кола - ще си туря печка на въглища вътре, ще си направя такъв комин през шибидаха, и ще се мотам пред общината. Не се бъзикам.
                        Живея си живота, ама няма как да разбереш дали съм прав, или ти. Аз, собствено, се оглеждам за масов спектрометър. Все е нещо.

Коментар

Никой не оспорва дозата.
                          Ама понеже съм прозд-не схващам защо ми го казваш. Дай пак, ама нали-като за по-прости...

За дозата-имах една учителка по химия, която разказваше как някаква ученичка(в средния курс бяхме все пак, това първа любов, използвана и захвърлена, и т.н.) през сълзи и искала да и каже някаква отрова, не искала да живее повече, че някой я бил измамил...
                          Другарката Тонева и казала да изяде един пакет сол, и е готова.
                          Ама как така един пакет, това е много, и е гадно... И как така ще се отрови със сол, това си е храна, не е отрова...

Светоусещане. Още и мироглед му викат, ама някои хора си мислят, че се отнася за обратното на войната, та затова го пиша така...

Коментар

За 50кг ученичка 250 грама сол са напълно достатъчни.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              За 50кг ученичка 250 грама сол са напълно достатъчни.
                              Жълто кръмна

Коментар

Щом ти е вкусно - яж, пий, и си носи новите дрехи.
                                Но е от значение и какво точно - едно е да хапнеш кашкавал, който наистина ти е вкусен или сирене, домат, чушка...плодове... Друго е някакъв бъркоч, под формата на някакво десертче с лъскава хартийка, или някаква комбинация в разните бързи закуски, където не можеш и да разбереш какво има и защо точно ти е "вкусно"(въобразяваш си за част от продуктите)...
                                Но и с такива неща проблем е не толкова качеството, колкото количеството.
                                Примерно, дали ядеш най-вредното шоколадче от щанда по едно на ден, или най-натуралния шоколад без никакви излишни вредни химии, ама по половин кило на ден...
                                Там вече за начина на готвене си е съвсем отделна наука, но определено в цялата ни култура има наложени разни стереотипи, които в някаква степен изкривяват нещата и не само за здравословност.

Между другото, скоро гледах по телевизията да се обясняват, как в бъдещето щяли сме да ядем щурци - много енергия давали, при пет пъти по-малко ресурси за отглеждането им, в сравнение с говеждото месо.
                                Дано не е скоро, и без това доста неща не ям въобще и сега(в това отношение съм уникат), а щурци пък въобще не бих искал да ми се налага да прояждам.
                                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X