Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деградация на морала в Китай

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Деградация на морала в Китай

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
    Става дума за тюлена-монах. Баща ми ми е разказвал, че през 20-те години на миналия век е имало цели колонии, а аз съм виждал веднъж, на Маслен нос, на скалите една двойка...
    А относно разните царе, те никога не са давали, а само са взимали... ама това е друга тема
    За същите говоря. Внесени са от цар Фердинанд. Не са коренни жители на нашето крайбрежие. Или пък май е имало някога, но са изчезнали доста по-отдавна и е била докарана нова популация от него... абе не помня точно, но със сигурност популацията край Камен бряг и Тюленово е била изкуствено заселена там.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Да,за тюлена -монах говореха днес по телевизията ,че е едно от изчезналото ВЕЧЕ животно ,заедно с риса ,което е обитавало и се е срещало покрай и в устието на р.'Ропотамо".И някакъв от МОСВ се пенеше,че не са изчезнали,защото имали звукозаписи с тяхната глъч,т.е.,там са ама са незабележими с просто око.
      B+

Коментар

Изчезнал е в Черно море. Иначе където си живее по принцип - в Средиземно море - е все още само застрашен вид.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Напълно съм съгласен с колегата loobian относно безмислените изтезания и гавра с животните. Като са тръгнали да ги убиват - да ги убиват, не да ги мъчат.

Реално погледнат, човекът си е животно, и то от най-страшните. От край време убива. И става все по-жесток (поне с такова впечатление оставам от новините). Преди няколко години "24 часа" публикува няколко поредни съботи поредица за престъпостта и едни от най-жестоките престъпления - майки, убили децата си, семейно насилие и други. Дано не започнат да се появяват филмчета и с хора, вместо животни. Това вече ще бъде върхът.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
            За същите говоря. Внесени са от цар Фердинанд. Не са коренни жители на нашето крайбрежие. Или пък май е имало някога, но са изчезнали доста по-отдавна и е била докарана нова популация от него... абе не помня точно, но със сигурност популацията край Камен бряг и Тюленово е била изкуствено заселена там.
            "Изчезването" на тюлена-монах в Черно море, започва от север на юг. Най-напред в бившия СССР, после Румъния, преди 20-ина години у нас. Има информация, че все още се среща край бреговете на Турция. Причината не е "глобалното затопляне", а "човешка дейност". Според мен, заслугите на някакви царе в случая, са просто поредния мит.
            Би било прекрасно, ако някой ден успеем да възстановим този вид и по нашето крайбрежие. Докато не са залели с бетон Иракли, Маслен нос и още няколко местенца, все още това е възможно...
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Човекът е само още един животински вид на тази земя. Като такъв той има противоречия с много други, в някои случаи антагонистични.
              От момента, в който "е взел нещата в свои ръце", т. е. има разум, той се явява сериозна заплаха за равновесието в природата. Всеки акт на човешкото консуматорство създава някакъв конфликт с природата като цяло, а ние ставаме все повече и повече!
              Все пак, аз /и всички ние/ съм представител именно на този вид - хомо сапиенс - и съвсем резонно смятам, че трябва да оцелея. В този смисъл, считам, че употребата на животински и всякакъв друг ресурс, създаден от нас, в услуга на самите нас е напълно оправдана и напълно природосъобразна!!! Тези животни от клипчетата са отгледани в изкуствена /антропоморфна/ среда, с единствената цел да послужат на човека /както той намери за добре/ подчертавам: те са селекционирани; родили са се; отгледани са; и т. н. и т. н. изключително и неизменно под контрола на човека и в името на неговите нужди. По този начин, няма никаква разлика от отглеждането на котки за удоволствие /психическо разтоварване; естетическо удовлетворение; борба с мишките/, от религиозни подбуди /обожествяване/, или за кожи /както в случая/. От гледната точка на котките тормоза е един и същ. От глобална гледна точка, през ракурса на природното равновесие, именно това е правилният начин, или поне най-малко грешен и утежняващ природното равновесие!
              В този смисъл истериите на разни инфантилни "природозащитници" са абсолютно лицемерни: те ползват природните ресурси наравно с мен /ако не и в по-разрушителен мащаб/, но вдигат неистов вой, когато заколя собственото си прасе, което лично съм отгледал, именно за да го заколя!!!
              Последно редактирано от davc; 06-09-07, 00:27.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

loobian-е, не става въпрос за ненужна жестокост, просто по този начин добити, кожите на въпросните животни са по-качествени /от нашата: човешка, гледна точка/. Ти защо не си представиш, че на хората извършващи тази процедура не непременно им е много приятно, дори напротив, неприятно им е, но това се изисква от от правилата за оцеляване /да си вземат "заплатата"/. При това положение, кой според теб е "по-изтормозеният": "безсловесният скот", или принуденият от обстоятелствата ЧОВЕК!?

П. П. I За останалите четящи: отговарям директно на loobian, някакси на пръв поглед неочаквано, но това е защото той предпочита да разговаря под прикритието на "форумната анонимност"!

П. П. II За "самия" ioobian: Приятел, бъди мъж, и ако имаш нещо да ми кажеш, направи го направо, ще се почувстваш "по-истински", повярвай ми приятелю!!!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  П. П. I За останалите четящи: отговарям директно на loobian, някакси на пръв поглед неочаквано, но това е защото той предпочита да разговаря под прикритието на "форумната анонимност"!
                  Колега, тоя извод пък от къде дойде???
                  Представил съм се във форумите, кой съм от къде съм, с какво се занимавам. Някой ако иска да се свърже с мен и GSM ще му дам. Тъй че за каква анонимност става въпрос?

П. П. II За "самия" ioobian: Приятел, бъди мъж, и ако имаш нещо да ми кажеш, направи го направо, ще се почувстваш "по-истински", повярвай ми приятелю!!!
                  Ами ето, казах го по-горе... не знам какво друго имаш предвид, но ако се опасяваш от анонимна оценка "Не одобрявам" не се безпокой. Аз като слагам "Не одобрявам" си пиша nick-а и коментар. Някои тук вече са го виждали...

Тъй, че, като даваш толкова мъжки изказвания, моля те, поне ги защитавай.

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                    Тъй, че, като даваш толкова мъжки изказвания, моля те, поне ги защитавай.
                    По кой начин, защото мога всякак! Майтап, разбира се, но ти си знаеш добре за какво става въпрос.

Коментар

По кой начин, защото мога всякак! Майтап, разбира се, но ти си знаеш добре за какво става въпрос.
                      Колега, няма да толерирам безпочвени обвинения, тъй че или защити позицията си или ще ме принудиш да подам оплакване срещу теб, към модераторите. До колкото ми е ясно, Венци също не е привърженик на такива глупости...

А и си мисля, че това не е много по темата, тъй, че предлагам да защитиш мнението си публично, пък ако има нещо друго, по-добре не спами форумите а ми пиши ЛС или директно ми се обади, колкото и да изпростя разговора:
                      0889 565 483. Илия се казвам.

На ти анонимност!

P.S. Давам ти половин час за да защитиш мнението си. Online си тъй, че нямаш оправдания...
                      Ако не успееш или не се извиниш, от мен ще получиш негативен вот + писмо до модератор.
                      Знам, че е грубо, но нека да е за урок...

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                        Колега, няма да толерирам безпочвени обвинения, тъй че или защити позицията си или ще ме принудиш да подам оплакване срещу теб, към модераторите. До колкото ми е ясно, Венци също не е привърженик на такива глупости...

А и си мисля, че това не е много по темата, тъй, че предлагам да защитиш мнението си публично, пък ако има нещо друго, по-добре не спами форумите а ми пиши ЛС или директно ми се обади, колкото и да изпростя разговора:
                        0889 565 483. Илия се казвам.

На ти анонимност!
                        И какво като си Илия, аз пък съм Димитър! С това нещо да игнорирахме анонимността? ...

Коментар

И какво като си Илия, аз пък съм Димитър! С това нещо да игнорирахме анонимността? ...
                          Ето темата в която се представих на съфорумци:
                          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=17806

Сега ако си погледнем един на друг профилите, ще видим, че моят е попълнен и всеки може да го види, докато твоят гласи "N/A" (в допълнителната информация). Също така имам и снимка, а не виждам ти да имаш...(поне към този момент в който пиша отговора си). Оставих си и личния GSM за контакт...

Така, че ако очакваш и гащите да си снимам, за да не съм ти анонимен, ще трябва да те разочаровам...

Между другото, близо 15 мин. минаха и не си мисли, че печелиш време като отклоняваш темата...

Коментар

Половин час мина.
                            Процедирам както обещах...

И се извинявам на съфорумци, че тема публикувана от мен излишно се разводни...

Коментар

Уважаеми колеги, в момента съм на експедиция и ми е малко трудно с писането но за случая правя изключение.

Съвършено не разбирам нуждата от такъв диалог нито смисъла който носи. Темата която ioobian започна беше срещу ненужната жестокост а не срещу икономическата и стопанска нужда от отглеждане на животни. Това че дрането на живо запазва кожата с нищо не оправдава нейното добиване по този начин, използването и, както и оправдаване на действията...

Не забравяйте нещо много важно! Всеки човек може да отглежда всякакви животни в такова количество и качество което да му е от полза. И в това няма нищо лошо. Но още никой човек не е успял да създаде живот, само може да го отгледа...

Това едно животно да бъде отгледано или уловено за да бъде убито и изядено е нещо нормално и напълно приемливо само дотогава докато служи в границите на разумното за оцеляването и живота на всеки един човек. Всеки човек който измъчва друго същество като например да го дере живо вече не е човек!

Заключвам темата. На потребителя davc за "мъжествените" изказвания и отношението към друг участник налагам бан от една седмица. Надявам се че това му отношение към друг участник е само плод на моментно настроение и никога повече няма да се повтори.
                              VPetrov.photography

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X