Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деградация на морала в Китай

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Деградация на морала в Китай

Здравейте,

Попаднах на няколко изключително неприятни клипа в youtube, където се вижда как в Китай (и Корея), хора колят кучета и котки, за да продават месото и кожата им.
    Най-бруталното от всичко е жестокостта с която го правят... свалят кожата от животните, преди те дори да са умрели. Бият ги, режат ги, подхвърлят ги...а животинките са още живи!
    Има кадри на куче със свалена кожа, в агония, което естествено умря, пред камерата...

Ето и клипове които можете да видите:
    http://youtube.com/watch?v=bk3dnugI1...elated&search=
    http://youtube.com/watch?v=pt5C9RkA6...elated&search=

Как може толкова да е деградирал моралът на една УЖ съвременна нация????
    Последно редактирано от loobian; 01-09-07, 19:26.

До: Деградация на морала в Китай

Мисля ,че това не е много подходящо да се намира тук.
    B+

Коментар

Може...ама гледах из форумите и този ми се видя най-подходящ... нека някой модератор го премести където сметне за по-добре, няма проблем.

Коментар

Имах предвид на страниците на
        OFFRoad-Bulgaria.com
        B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
          Имах предвид на страниците на
          OFFRoad-Bulgaria.com
          Защо? Останал съм с впечатлението, че има форуми в които всичко може да се дискутира...
          Ако съм нарушил някое правило, то кое е то?

П.С. Ако модераторите сметнат за необходимо нека изтрият темата. Исках само да споделя отвращението си от това което видях, че се случва...

Коментар

Това, че ще си затворим очите пред нещо не означава, че то не съществува.Все пак в този форум едва ли има малки деца.Показаното е просто една от истините за нас - "венеца на природата".Ако бяха само китайците /въпреки че са доста/ - с мед да ги намажеш.За съжаление подобни неща се творят по цял свят.Говорим за опазване на природата, нали?Ами те животните са част от тази природа.Дали ще ти се реве от снимки на изсечени гори, или от снимки на одрани животни - само в цвета на кръвта ли е разликата?

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
              Защо? Останал съм с впечатлението, че има форуми в които всичко може да се дискутира...
              Ако съм нарушил някое правило, то кое е то?

П.С. Ако модераторите сметнат за необходимо нека изтрият темата. Исках само да споделя отвращението си от това което видях, че се случва...
              Колега,знаеш сам че не можем да променим нищо.Преди време и аз бях пуснал една тема за това как някой хора ловят Тюлени.Нали разбираш че един или двама човека не можем да променим нищо-още по малко пък в Китай който е доста далече от тук.

Коментар

+1
                Мислех да го пусна преди време , но размислих и се отказах.

Коментар

Оки, разбирам, че явно не е било добра идея да го пусна тук...
                  Но ще ми кажете ли, как за убийството на нищо и никакви змии изписахте сума ти страници, а пред убийството на животинки като кучетата и котките си затваряте очите?
                  Разбирам, че темата е неприятна, но все пак в такъв свят живеем...отричането на очевидната истина не е признак на мъдрост.

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                    Колега,знаеш сам че не можем да променим нищо.Преди време и аз бях пуснал една тема за това как някой хора ловят Тюлени.Нали разбираш че един или двама човека не можем да променим нищо-още по малко пък в Китай който е доста далече от тук.
                    Зная...но нали знаеш, че нещо такова като те жегне отвътре и не можеш да си го изкараш на причинителите, ти се иска поне да споделиш за да срещнеш подкрепа...

Коментар

Щом не ги убиват само за забавление за мен това че ядат кучета си е ок. Щом им е вкусно си е тяхна работа.

Наистина не мисля, че прасето страда по-малко от кучето когато го колят. И в тази връзка вие, loobian, месо ядете ли ?

В случая според мен "деградация" не е уместна, просто не са достатъчно развити за да са на диета.
                      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
                        Зная...но нали знаеш, че нещо такова като те жегне отвътре и не можеш да си го изкараш на причинителите, ти се иска поне да споделиш за да срещнеш подкрепа...
                        Спор няма , и аз чувствам същото , но не мога да оправя Родината си , камо ли Китай. Светът е пълен с жестокости , постоянно попадам на такива и дори снощи питбулът на един хлапак счупи челюстта на болонката на майка ми и днес цял ден съм по ветеринари , за да спасят животното. Та мисълта ми е , че не е ли по-добре да се огледаме около нас първо и да оправим себе си , пък тогава да ги гледаме другите?
                        Може и да не съм прав , но пиша под въздействието на емоциите от случката , та така....

Коментар

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
                          Щом не ги убиват само за забавление за мен това че ядат кучета си е ок. Щом им е вкусно си е тяхна работа.

Наистина не мисля, че прасето страда по-малко от кучето когато го колят. И в тази връзка вие, loobian, месо ядете ли ?

В случая според мен "деградация" не е уместна, просто не са достатъчно развити за да са на диета.
                          На въпроса дали ям месо- ям.
                          Не сте вникнал в това което съм писал обаче... не става въпрос за самото убийство, а за начина по който то се извършва- животните биват безпричинно малтретирани и измъчвани по изключително жесток и грозен начин. Погледни клипчетата и пак ще си говорим...

Също така, сравнението ти е крайно неточно. Причината е, че кучетата и котките (поне по белия свят) масово се приемат за домашни любимци. Причината (особено за кучетата) според мен е, че с тях може да се общува и то пълноценно (половината си живот съм бил с куче!). Кучетата имат много по-ясно изразени емоции (сравнено с пилетата и прасетата), реагират и на човешките емоции. И за разлика от доста животни- кучетата могат да мислят и то горе-долу логически (ако има нужда и примерни ще давам). От тук идва една душевна връзка между човек и куче, която липсва между човек и прасе примерно!

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                            имаше една история за един голям плаж на който след една буря имало изхвърлени хиляди морски звезди. Та там едно детенце ги събирало и ги връщало в морето. Възрастен човек се приближил и го попитал какъв смисъл има, звездите са хиляди, не можеш да върнеш всички, така че какво значение има? Детето пуснало още една морска звезда в океана и казало: за тази има значение.
                            - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                            - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Севов Преглед на мнение
                              Спор няма , и аз чувствам същото , но не мога да оправя Родината си , камо ли Китай. Светът е пълен с жестокости , постоянно попадам на такива и дори снощи питбулът на един хлапак счупи челюстта на болонката на майка ми и днес цял ден съм по ветеринари , за да спасят животното. Та мисълта ми е , че не е ли по-добре да се огледаме около нас първо и да оправим себе си , пък тогава да ги гледаме другите?
                              Може и да не съм прав , но пиша под въздействието на емоциите от случката , та така....
                              Съгласен съм с теб...спор няма, че нито България нито Китай ще променим. А за инцидентът който си имал- съчувствам ти...от доста години съм 'кучкар' и съм се нагледал на какво ли не. В повечето случаи обаче, собствениците на кучетата са виновни а не самите животинки...те стават такива каквито ги възпитат, същото като с децата е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X