Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деградация на морала в Китай

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Деградация на морала в Китай

Първоначално публикуван от deyan_h Преглед на мнение
    имаше една история за един голям плаж на който след една буря имало изхвърлени хиляди морски звезди. Та там едно детенце ги събирало и ги връщало в морето. Възрастен човек се приближил и го попитал какъв смисъл има, звездите са хиляди, не можеш да върнеш всички, така че какво значение има? Детето пуснало още една морска звезда в океана и казало: за тази има значение.
    Точно. Добре , че не се е втурнало да спасява от изяждане тигрите в Китай или акулите от рязането на перки , а се е грижело за НЕГОВИЯ си плаж. Така наистина има значение.

Коментар

сравнението ми е много точно защото:

в китай и корея отглеждат кучета за клане точно както ние прасета.

по белият свят прасетата също се отглеждат като домашни животни и хората които ги гледат си развиват душевни връзки с тях.

като интелигентност прасетата са сред най-умните бозайници

и кланиците навсякъде са си място за масови убийства, дори и по белият свят.
      - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
      - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

сравнението ми е много точно защото:

в китай и корея отглеждат кучета за клане точно както ние прасета.

по белият свят прасетата също се отглеждат като домашни животни и хората които ги гледат си развиват душевни връзки с тях.

като интелигентност прасетата са сред най-умните бозайници

и кланиците навсякъде са си място за масови убийства, дори и по белият свят.
        "В Китай и Корея се отглеждат кучета за клане".
        Ами дай по тази логика да кажем, че ако в Зимбабве се отглеждат малки деца за клане, това е съвсем нормално, защото на тях си им харесва?!?!
        А за душевна връзка с прасе и дума не може да става...представям си как му се скарвам на домашното грух-грух и то само отива до хладилника, и стои САМО-наказано там, докато не се помирим. Или как идва да ме утеши когато не се чувствам добре...

Коментар

@deyan от това, което си написал да разбирам ли че всичко си е тип-топ и право да се вълнуват имат само вегетарианците?Не разбираш ли за какво става въпрос или се правиш, че не разбираш?Тук не става въпрос просто за убиване на животни, както и в темата за Банско и Пампорово не се говори просто за изсичане на дървета.Тук става въпрос за целенасочена, унищожителна и извратена мания за мъчения, става въпрос за безпричинна жестокост към беззащитни същества.P.S. Хитлер е бил вегетарианец.

Коментар

Щом не ги убиват само за забавление за мен това че ядат кучета си е ок. Щом им е вкусно си е тяхна работа.

Наистина не мисля, че прасето страда по-малко от кучето когато го колят. И в тази връзка вие, loobian, месо ядете ли ?

В случая според мен "деградация" не е уместна, просто не са достатъчно развити за да са на диета.
            +1

Коментар

Първоначално публикуван от loobian Преглед на мнение
              "В Китай и Корея се отглеждат кучета за клане".
              Ами дай по тази логика да кажем, че ако в Зимбабве се отглеждат малки деца за клане, това е съвсем нормално, защото на тях си им харесва?!?!
              А за душевна връзка с прасе и дума не може да става...представям си как му се скарвам на домашното грух-грух и то само отива до хладилника, и стои САМО-наказано там, докато не се помирим. Или как идва да ме утеши когато не се чувствам добре...
              Пич, много си прав и много хубаво пишеш,
              подкрепям те с две ръце!...
              Ама е много гадно бре!
              Аз съм ловец и смърта не е нещо,
              което ще ме впечатли и разстрои,
              но тоя начин......!!!
              Няма лошо в това, че показа нещата такива,
              каквито са, шокиращо е но е реално.
              Шапка ти свалям, за смелоста, да покажеш реалния живот на тая планета!
              Сигурно ще си навлечеш и доста "чеврвенки".
              Защото ние, в тоя форум, явно забравяме,
              че сме един оазис всъщност, в пустинята от л...а!!!
              Бравос

Коментар

ял съм много видове меса, но със свинското никое не може да се сравни, вратна пържола, кюфтета, винен кебап ... мани ги тия кучета, кво си се вманиачил

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                  @deyan от това, което си написал да разбирам ли че всичко си е тип-топ и право да се вълнуват имат само вегетарианците?Не разбираш ли за какво става въпрос или се правиш, че не разбираш?Тук не става въпрос просто за убиване на животни, както и в темата за Банско и Пампорово не се говори просто за изсичане на дървета.Тук става въпрос за целенасочена, унищожителна и извратена мания за мъчения, става въпрос за безпричинна жестокост към беззащитни същества.P.S. Хитлер е бил вегетарианец.
                  Не. Колегата loobian прави генерални оценки за морала на над 1 000 000 000 човека от две филмчета. Ами снимайте коледа в едно българско село.

Другото което ме дразни е двойният стандарт. Кучета не може да се убиват, добре. НО същият човек пуска тема "Как се убива змия?"

Или кучетата страдат повече само защото колегата е имал куче ?? Ако иска да спаси животно от мъчителна смърт изказах предложение: да яде месо само което сам е убил ... хуманно.

Това за Хитлер и Зимбабве са забележителни мисловни построения. Викат им хипербола май.

Извратени садисти разбира се има навсякъде, но не е въпрос само на "целенасочена, унищожителна и извратена мания за мъчения, става въпрос за безпричинна жестокост към беззащитни същества". Става въпрос за храна.

Коментар

Не. Колегата loobian прави генерални оценки за морала на над 1 000 000 000 човека от две филмчета. Ами снимайте коледа в едно българско село.
                    Обществената реакция (или липсата на такава) е ясен индикатор за масата хора в една държава! А до колкото ми е известно- на китайците не им пука от това което се случва там...

Другото което ме дразни е двойният стандарт. Кучета не може да се убиват, добре. НО същият човек пуска тема "Как се убива змия?"
                    Може би не сте прочел, че ясно написах, че не става въпрос за безцелно убиване а само при нужда от самозащита!
                    Не съм от хората които ще тръгнат да убиват каквото и да е било, ей така...

Или кучетата страдат повече само защото колегата е имал куче ?? Ако иска да спаси животно от мъчителна смърт изказах предложение: да яде месо само което сам е убил ... хуманно.
                    Никога не съм убивал, нямам и намерения да го правя, освен ако обстоятелствата не ме принуждават. Но дори и в такава ситуация, не бих тръгнал да се гавря!!!

Това за Хитлер и Зимбабве са забележителни мисловни построения. Викат им хипербола май.
                    Аз им викам- сравнение.

Извратени садисти разбира се има навсякъде, но не е въпрос само на "целенасочена, унищожителна и извратена мания за мъчения, става въпрос за безпричинна жестокост към беззащитни същества". Става въпрос за храна.
                    Има доста начини да убиеш...трябва ли отново да казвам, че тук се възмущавам на НАЧИНА по който го правят а не на самият факт, че го правят (макар и самият факт също не ми се нрави).

Коментар

Сега си мисля за това което deyan_h пише...и имам този въпрос към него: защо в същност така пишеш? За да си опозиция, защото и от такава има нужда или наистина смятатш че подобни актове на извращения са приемливи, понеже хората обичат да хапват кучета и котки /и да продават кожите им!/ и това оправдава действията им?
                      Последно редактирано от loobian; 02-09-07, 01:29.

Коментар

Всъщност не смятам, че излишната жестокост е приемлива, а и никъде не съм го казал.

Но също така мисля, че кучетата и котките не са по-различни от другите бозайници.
                        Освен това смятам, че всяка пържола някога е била жива.

Не ставаше въпрос само за начина. Подразни ме малко това, че за кучета не може, а за други животни няма проблем. Също така и това "не убивам животни, да не съм изверг .... още една пържола моля" отношение. Всяка дори и малка постъпка си има последствия. Моля, давайте си сметка какво всъщност правите.
                        Последно редактирано от deyan_h; 02-09-07, 12:22.

Коментар

През цялото време става въпрос за безмислената жестокост, при това към висши бозайници...
                          Иначе като се замисля и аз дера (беля) краставиците, ама поне не са живи (откъснати са от корена предварително).
                          loobian, това че не искаме да гледаме подобни неща, не означава, че си заравяме главите в пясъка, по-горе някой го беше казал, не можем да оправим собствената си държавица, а да се опитваме с китайците...
                          Ще спомена, че последните тюлени в България, бяха избити преди няма и 20 години, защото късали таляните на рибарите край Маслен нос...
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            Ще спомена, че последните тюлени в България, бяха избити преди няма и 20 години, защото късали таляните на рибарите край Маслен нос...
                            Със срам ще призная, че дори не съм подозирал, че в България някога е имало тюлени...
                            А звучи жалко като си помисля, че след 20 години и в Канада може като мен да не знаят...

Коментар

Тюлените в България бяха вносни. Докарани са от цар Фердинанд и пуснати в раьона на Камен бряг. Адаптирали са се и почнали да водят нормален живот докато е имало кой да ги пази. Рибарите от околните села(Камен бряг и Тюленово) обаче не са били много доволни. Те са бедни и риболова им е единствения поминък... и при първа възможност са ги изтребили. Което не мисля, че ги оправдава, ама пък съм бил там доста пъти и не мога и да ги съдя прекалено жестоко...

Колкото до яденето на кучета... Не виждам принципна разлика между отглеждането на прасета и кучета за месо. Колкото до интелекта на прасето. Гледал съм филми и циркови представления с прасета и съм останал с впечатление, че могат да правят същото като кучетата, ако някой се занимава с тях. Колкото до жестокоста от клиповете. Не е оправдана. Ама пък и у нас по някои села клането на прасе в двора е бая кървава и мътна работа. Освен това като малък познавах гаменчета, които деряха живи котки в центъра на София. И дори после не ги ядяха. Не могат да се правят генерални изводи за морала на цяла нация от две клипчета.
                              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Става дума за тюлена-монах. Баща ми ми е разказвал, че през 20-те години на миналия век е имало цели колонии, а аз съм виждал веднъж, на Маслен нос, на скалите една двойка...
                                А относно разните царе, те никога не са давали, а само са взимали... ама това е друга тема
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X