Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ръсят снегопочистващите фирми по софийските улици?

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
    Всъщност се почистват основно за безопасност...
    Бай дъ уей, къде ги видя почистените и проходими пътища?
    Падна сняг веднъж и беше пълна излагация - то само с хвърляне на сол не става - трябва и гребло да мине все пак...

Нещата трябва да се правят правилно.
    Темата е за това, според мен, а не за спирането на хвърлянето на соли...

И може да се измери - и едното и другото...ма меренето и генерирането на такъв доклад също струва пари...

Което не е случая с калциевия хлорид обаче ...
    за качеството на почистване не искам да споря - мисля че може и по добре, виждал съм и по-лошо в някой държави дето ги приемаме за пример!

я дай малко инфо за вредността на калциевия хлорид?

п.п. попаднах на някакъв сайт дето има препарати против обледеняване и пише че съдържат инхибитори!?! http://www.pharmcobg.com/products.ph...mistryproducts
    Последно редактирано от bushiDO; 25-01-13, 12:07. Причина: допълн.
    В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
      за качеството на почистване не искам да споря - мисля че може и по добре, виждал съм и по-лошо в някой държави дето ги приемаме за пример!

я дай малко инфо за вредността на калциевия хлорид?

п.п. попаднах на някакъв сайт дето има препарати против обледеняване и пише че съдържат инхибитори!?! http://www.pharmcobg.com/products.ph...mistryproducts
      102378_SDS_BG_BG.pdf раздел 11 и 12
      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        [ATTACH]539765[/ATTACH] раздел 11 и 12
        тия информационни листа винаги са ме плашили когато ги прочета.... то и на готварската сол го прочетох и се потресох

м/у другото в България използва ли се масово калциев хлорид - в статията по-нагоре пишеше, че си се използва в Германия, Холандия, Белгия, Австрия....
        В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

тия информационни листа винаги са ме плашили когато ги прочета.... то и на готварската сол го прочетох и се потресох

м/у другото в България използва ли се масово калциев хлорид - в статията по-нагоре пишеше, че си се използва в Германия, Холандия, Белгия, Австрия....
          То и на много лекарства в листовките под точката за нежелани реакции пише "в редки случаи - внезапна смърт"

CaCl2 се ползва тук от една-две години, главно по магистралите. Има и няколко "хвалби" за Пловдив, София и Варна. Проблемът е, че май се ползва в "суров" вид, а не под формата на специално произведен за целта препарат, със съответните инхибитори на корозия (тук и терминът "корозия" е малко объркващ, понеже става дума не само за корозия на металите, а и за корозия на бетона, което е по-различно и съответно се бори с други добавки).

П.П. Мен ме притесняват повече ония точки, на които пише "няма данни" или "не се изисква оценка".
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Интересна тема, ама то не само при нас хвърлят такива гадости
            Всъщност ние, до колкото разбирам, едва прохождаме* (т.е. от скоро са взели да ръсят)

И нечистенето на снега носи главоболия, ама и тук не е по-малкия дявол. Ако всяка година трябва да поддържаш и правиш обработка на колата ... къде ще му излезе края
            По честа автомивка е може би някакво частично решение, ама няма как след всяко ползване да ходиш на мивка, да не говорим че докато се прибереш (за зимата говорим) пак ще си горе-долу на същия хал.

Както вървят нещата за напред ще взимаме купета от Италия и ще се напасват мотори от Германия
            Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
            И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
            вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

колега аналогията с белите дробове и неръждавейката не е правилна - от натриевия хлорид, абсолютно нищо не им става на дробовете при евентуалните концентрации!
              Хайде да не говорим за натриев хлорид, защото не е. И предлагам да не се употребява в темата повече "сол и луга". 1000% не това ръсят или поне не само това. До преди миналия сезон такива чудеса като сегашните не съм виждал, така че хайде стига с тоя натриев хлорид и луга!
              My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

И аз потвъждавам, че от миналата зима имам две дупки в пода на кола, която се кара вече 6 зими тук в София и проблеми преди не е имало. Тази зима не ми се и поглежда.. Вчера писах в сайта на столична община жалба по друга тема и поисках да се публикува в сайта състава на препаратите, с които поливат. Днес ми се обадиха, че жалбата е регистрирана...
                Jeep Cherokee 2.5 Tdi VM '96

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                  ПАРИ !
                  А за да стане това - обществото трябва да има нагласата да ги плати.
                  За да се получи тая нагласа - трябва да знае какво става ако не ги плаща.
                  Тва е ...

На мен за оправянето на джипката отдолу ще ми отиде сигурно почти хилядарка...
                  Отделно от това - от Май до Август - ако съм в София съм половин човек заради постоянното кихане и сополивене...В резултат на което не пия светла бира когато съм в България през лятото...
                  А всяка година - и пролет и есен - и децата и ние постоянно сме болни от разни неща - основно грипове, които винаги прерастват в бронхити...
                  Всичкото това е заради запрашеността и азотните оксиди във въздуха...

Повечето хора нямат идея, че на места където няма запрашеност - тези грипове и алергии почти ги няма...
                  Приемаме ги за даденост, а не е така...
                  В София на 15-20оС през Септември една бира навън, при това облечен с яке, ме разболява...
                  В Полша - същата температура - повече бири, по сако само, няма проблеми...
                  Проверено многократно в последните две години - при това не само с Полша, ами разни дестинации.

От наше село е по-мръсно само в Анкара (ма не много по)...а там е много мръсно по всякакви стандарти...
                  Не знам колко е по темата но...
                  Преди няколко седмици наш съфорумец ми се обади, негови приятели, българи софиянци, дошли да живеят в Сан Диего. Отидох да се запознаем, да обменим разни идеи за започването на имигрантските неволи. Попитах ги, защо точно Сан Диего са избрали. Детето им, 4 годишно момиченце, всяка зима получавало пристъпи на задушаване. Апарати, кислород, болници... Тук са вече 2 месеца, малката е пушка, никакви проблеми!
                  Навремето се кефех, че колата няма капка ръжда а е на няколко петилетки. Сега ме е яд, че пратих посред зима щерката на ваканция при баба и. Казвайте ги тия работи по отрано де!
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

има ли закон за достъп до обществена информация, има
                    има ли юристи във форума, има
                    има ли медия към форума..........май има

защо гадаем с какво скапват колите ни тогава?

Коментар

Моля да ме извините, ако сметнете, че писанието ми е офтопик.
                      Наскоро четох, че в Украйна (и май по-конкретно само в Киев) ще ръсят пътищата с оцет. То и при тях нещата не са много по-различни от нашите - както и от към "журналистика" (т.е. кой какво чул-недочул, разбрал-недоразбрал, преписал-недописал и после публикувал), така и това, че става дума за пари - новата смес била в пъти по-скъпа - повече от ясно е, че някой се е облажил.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                        Не знам колко е по темата но...
                        Преди няколко седмици наш съфорумец ми се обади, негови приятели, българи софиянци, дошли да живеят в Сан Диего. Отидох да се запознаем, да обменим разни идеи за започването на имигрантските неволи. Попитах ги, защо точно Сан Диего са избрали. Детето им, 4 годишно момиченце, всяка зима получавало пристъпи на задушаване. Апарати, кислород, болници... Тук са вече 2 месеца, малката е пушка, никакви проблеми!
                        Навремето се кефех, че колата няма капка ръжда а е на няколко петилетки. Сега ме е яд, че пратих посред зима щерката на ваканция при баба и. Казвайте ги тия работи по отрано де!

Не виждам нищо чудно в това. Астмата се повлиява най вече от комбинацията топъл и сух климат - установено лично от мен. Задай си въпроса защо Сандански е най признатия астматичен курорт у нас. Т.е. ако детето ти няма астма споко.
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

http://www.api.government.bg/images/...a_pytisata.pdf

(НАРЕДБА № РД-02-20-19 от 12.11.2012 г. за поддържане и текущ ремонт на пътищата.)

Оказа се, че нашите са си написали домашното: Глава четвърта ВИДОВЕ, ОБХВАТ И ТЕХНОЛОГИЯ НА РАБОТИТЕ ЗА ЗИМНО ПОДДЪРЖАНЕ НА ПЪТИЩАТА.
                          Чл.21 описва химикали, проценти, стандарти (EN/БДС са хармонизирани)в детайли.
                          В наши дни Вазов щеше да напише " Под Егото", а Алеко само "До Чикаго".
                          В. Иванов

Коментар

Ето с какво ръсят

Коментар

Първоначално публикуван от Pavlin Преглед на мнение
                              Ето с какво ръсят

Колега, впечатлен съм, че са ти отговорили още преди да си подал жалбата.

Инак, натриев хлорид е сол. Тя прекрасно разяжда всичко, когато е в достатъчна концентрация.

Коментар

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
                                Колега, впечатлен съм, че са ти отговорили още преди да си подал жалбата.

...
                                Интересна работа..не бях забелязал...
                                За разлика от вх. номер, изх. е верен обаче

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X