Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
    Дядо Либен мисля, че го правят около Панагюрище.
    Около - около, колко да е около! - В Копривщица.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Мисля, че Венци има в предвид сиренето и киселото мляко на БИО България. Виж тук :http://bio.bg/index.php?p=110&l=1

Краве сирене и Био кисело мляко има в Била, седят на края на рафтовете между коридорите със сладките и замразените неща в един малък хладилник. Био кисело мляко съм виждал и в Пикадили. Като гледам на сайто който ти пуснах пише къде би трябвало да ги има.
      Точно така.
      И ние си купувахме само такова мляко, но както всичко добро в България и него го развалиха, дори звънях на даденият телефон дя питам какъв е проблема (такъв естествено според тях нямаше) и аз престанах да го копувам, защото цената му е два пъти над другите и не е ясно какво получаваш (напоследък не съм пробвал - дано да са го оправили)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
        Точно така.
        И ние си купувахме само такова мляко, но както всичко добро в България и него го развалиха, дори звънях на даденият телефон дя питам какъв е проблема (такъв естествено според тях нямаше) и аз престанах да го копувам, защото цената му е два пъти над другите и не е ясно какво получаваш (напоследък не съм пробвал - дано да са го оправили)
        Точно за това говоря! Купуваш веднъж прекрасно, купуваш втори път превъзходно... после три пъти отива директно в кошчето, преди да попаднеш отново на хубаво. Може и да ползват добри суровини, но не си държат на качеството на изработка. Ту избързат и го пускат не узряло, ту прецакат опаковката и го взимаш вече развалено и т.н.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Преди около два месеца до нас направиха "био магазин" - размахват едни сертификати, шибат едни цени.
          Аз съм пазарувал само веднъж - пиле, на цена 22лв/кг. Значи, това трябваше да е "био" пиле, или "слънчево" пиле, както беше преди понятието. Ма понеже ми се е случвало - и не веднъж - да ям наистина дворно, домашно пиле, изобщо не намерих прилика между "био"-то и истинското. Повече там не влязох, няма и да влезна!
          Това, явно е поредната търговска спекулация, основана на поредната снобска мода!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            .............
            Това, явно е поредната търговска спекулация, основана на поредната снобска мода!
            Ей в това е проблема, че винаги искат да се пишат тарикати, търговците. Ще взема най накрая да организирам едно централизирано снабдяване с хранителни продукти, както беше едно време за ЦК. ))
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
              Тук,при нас има едни хора който гледат към 150овце,отиваш при тях поръчваш 1.,2,тенекий сирене и ако имат възможност/щото напоследък имат много поръчки/ти прави майката на едното момче.Гарантирано екологично сирене и овче.Ако някой има интерес ,намира се от София на 50-60км.посока Самоков.тел.0894310607-Емил Попов.
              само от такива места може да се купи истинско но според власта това е свръх опасно престъпление.Да продаваш ти произведеното от теб без да мине през посредник неин човек къде дават така.В България парите трябва да отиват при строго определени хора сещаш се кои.
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Значи и с "био"-то не е сигурно...
                Аз имам от къде да си взимам прясно краве или овче мляко, нали сме си нещо около село, но както повечето хора сме заети и операциите след взимането закъсват. Сваряване, обезмасляване, квасене или подсирване...
                Възниква и друг проблем - няма откъде да си вземеш свястно кисело мляко за подкваска! Просто в него има всякакви бактерии, коки и заместители, но не и бацилус булгарикус! Това в кофичките мяза на лепило за некролози!!! И съответно изхабява суровината, която се опитваш да подквасиш!
                А сирене и какшкавал си стават само в мандра и в количества, затова пробите в домашни условия са само хоби без особен резултат.
                За мен въпросът е сериозен, защото не пия почти нищо друго освен вода и айрян.

Коментар

Двете основни бактерии без които не става и не става кисело млеко са лактобактериум булгарикус и стрептококус термофилиус.Май и те са на изчезванеБез тях как ще подквасиш?Двайсетина години имах късмета да ям целогодишно само домашно овче сирене после продадохме овцете.И сега като хапна купешко направо мога да ти кажа какво има в него .Бъррр гадост
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

В повечето от купешките кисели млека (и може би сирена и кашкавали)
                    освен че няма мляко, няма и живи бактерии (дори и да са правени с нормална закваска). Вижте само срока на годност, достатъчно е. Това е големият смях напр. в рекламите на Данон , какъв bifidus, какъв essensis при тези конц. на консерванти и стерилизация на всичко? Затова не се получава вече закваска от купено кисело мляко.

Иначе има и примери за печеливши малки квартални магазинчета за хр. стоки.
                    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
                    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

Коментар

Който има възможност нека пробва с мравчена киселина за подкваса...
                      За окото е най-приятно да го подквасите в легенче... нещо дълбоко и обширно...
                      Резултатът ще го усетите след като опитате!

Коментар

Предполагам, че тук има и други, които са живели на село... Млякото, което правеше баба ми, няма абсолютно нищо общо с "На баба". Ако вземеш купичка с истинско мялко и го сложиш под наклон 90 градуса, единственото, което ще изтече е суроватката. Ако вземеш, каквото и да е кисело мляко от магазина и завъртиш кофичката (, която е мнооого далече като форма от купичката) половината и повече ще изтече... Млякото е изкуствено стабилизирано до тази консистенция с помоща на нишестени основи... Вече съм се предал за това да мога да ям нормално мялко...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X