Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
    Мда... май най-скъпото кисело мляко е данон...
    даа, а най-ефтино ми излиза на комшията овчето мляко

Коментар

Дано някой (Волк) направи нещо, че е зле положението
      Ние с жената сме фенове на подобни продукти, купувахме кисело мляко (от магазин Елемаг - добър магазин) на нчкаква "Еко Ферма" с Щастливи Крави (така пишеше) - мляко трепач - 1 - 2 години и го взе някаква личност (май тенисистката) и млякото се скапа, натъжих се, че чак звъннах на производителя, "Изненада" се човека - каза че ще се оправят и найстина след седмица пак беше по-добре, ама не същото - после въобще го скапаха и аз Спрях да купувам, а това мляко струваше ДВА ПЪТИ по-скъпо от другите. Така че Волк ти направи хубав продукт (защото с колбасите е МНОГО ПО-ЛОШО) и аз (ако ми харесва и ми е на згода да го взимам) ще те подкрепям (е няма да изкупувам цялата продукция, но капка по капка...). В БГ вече има много хора който ценят качеството и могат да си го позволят, ама никой не го предлага май

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
        Така че Волк ти направи хубав продукт (защото с колбасите е МНОГО ПО-ЛОШО) и аз (ако ми харесва и ми е на згода да го взимам) ще те подкрепям (е няма да изкупувам цялата продукция, но капка по капка...). В БГ вече има много хора който ценят качеството и могат да си го позволят, ама никой не го предлага май
        +1 !

В магазина за храни никога не гледам цената като слагам нещо в количката... ама и без да се съобразявам с нея пак често правя компромиси с другите критерии

Ние с жената сме фенове на подобни продукти, купувахме кисело мляко (от магазин Елемаг - добър магазин) на нчкаква "Еко Ферма" с Щастливи Крави (така пишеше) - мляко трепач
        В кръга на шегата... Хъм... Ферма със щастливи крави и скъпо мляко към което се пристрастяваш... Тук възникват някои асоциации и съмнения около фуража
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

В кръга на шегата... Хъм... Ферма със щастливи крави и скъпо мляко към което се пристрастяваш... Тук възникват някои асоциации и съмнения около фуража
          Мери Джейн , Мери Джейн....

Коментар

Така че Волк ти направи хубав продукт (защото с колбасите е МНОГО ПО-ЛОШО) и аз (ако ми харесва и ми е на згода да го взимам) ще те подкрепям (е няма да изкупувам цялата продукция, но капка по капка...). В БГ вече има много хора който ценят качеството и могат да си го позволят, ама никой не го предлага май
            А ,я виж и форума ,да не сме малко.
            B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
              А ,я виж и форума ,да не сме малко.
              Като гледам из кварталите, тия магазини, които разчитат на клиенти от съседните 1-2-3 блока, имат доста висока "смъртност" ...
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                Като гледам из кварталите, тия магазини, които разчитат на клиенти от съседните 1-2-3 блока, имат доста висока "смъртност" ...
                Хайде сега.Живял съм в Германия,град Байроит,Бавария,та ми правеше впечатление ,как събота в 10ч всички се мятаха на колите и отиваха да си купят сирене от Сюлейман Едикоиси, на другия край на града ,при положение ,че по пантофи можеш да идеш до Е-плюса веригата и да си вземеш поне 4 вида такова сирене .Важното е да се отбележи ,че Сюлейман не го и произвеждаше ,а му го доставяха от някакъв затънтен край в Турция. Ама истинско .Та работата не е само до кварталните магазини.Там квартални са "Метро" "Лидъл" и т.н.Щото и кварталите са от този калибър.
                С какво ще те изненадат тук в кварталния магазин? С нищо .Каквото на борсата ,това и под вашия магазин до входа.
                Ама нещата не опират вече до половинка хляб,салам "кучешка радост" и една лимонада.
                B+

Коментар

Хм! А може би темата е доста по-сложна, от колкото много хора предполагат. Не става въпрос само за това дали някой иска да подкрепи екологичното производство, а дали всички имат тази възможност. Аз съм напаълно ЗА този тип производство - учила съм и животновъдство и земеделие и смея да кажа, че сме на светлинни години от производствата Германия, Франция, Англия и тн. Всички останахме смаяни като ни показаха в какви условия се отглеждат животните, а да не говорим за материалната база - за какви инвестиции става само въпрос! В България има много трудности, които спъват производители с подобни стремежи. Според мен българина си е все още "селянин" по отношение на храната. Голяма част от хората се лъжат главно по опаковката, по външния вид на продукта. Тъй като работя в сверата на хранително-вкусовата съм била свидетел, как от 10 кг добре изглеждащи домати, 6 кг от тях като се срежат са като дървесина отвътре, краставици без вкус и мирис и тн. А какво да кажем за прясното мляко в пакетчета, което е стояло в кой знае колко мръсна цистерна, смесено с какво ли не друго мляко, което не става за пиене - заради дребните си пенсийки, бабите са принудени да шмекеруват на пунктовете като предават мляко на току-що, лекуваната с антибиотици крава, коза, овца. Но българина купува, защото му изнся цената. Не всеки може да даде 1,80 лв за хубаво мляко (или поне така ние си мислим). Хората казват "Човек е това, което яде"! В случая може да се перефразира "Човек яде, каквото му предложи държавата" - нашата предлага боклуци. Поне от това има много - къде по щандовете, къде по парковете, къде в институциите, но най-големите са в народното събрание. Такова е положението - преход, който продължава прекалено дълго. Не знам дали аз с моите 21 г ще доживея края му. По какъв изобщо начин държавата поущрява екологичните производители, освен да ги затруднява с един куп път и пътеки, по които ги принуждава да лазят, за да представят проектите си и да се надяват, че ще им бъдат отпуснати "някакви" субсидии. За това има и ще има все още долнокачествени боклуци от близките страни, а екологично чисти домати ще си хапваме при баба на село (макар, че с тези киселинни дъждове и там може да се поспори колко екологични са). Но ето вижте - вие самите казвате, че заради близостта на магазина или пазарчето правите компромис с качеството. А трябва ли да е така? 99% от хората разсъждават по този начин. Така даваме възможност на широко засмените търговци на съмнителната стока (които дори на места не ти позволяват сам да си избереш от продукцията) да се хранят здравословно с нашите пари, докато ние ядем техните боклуци и дори им благодарим за това. Така е! Все още не сме израснали на манталитет до толкова, че да се храним здравословно. Нека се натъпчем с кренвирши и салами, които само дето не лаят, нека да ни е сит корема, пък какво от това, че не пише ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТО на опаковката - нали на вид изглежда що годе добре за цената си, която за много е решаващ фактор.
                  И така...... има много по темата да се каже.
                  Най-важното е да се подкрепя екологичното производство, а не да пълним джобовете на производители, които с малки инвестиции искат да правят големи пари. И го правят-да, защото ние им позволяваме.
                  Мдам.....това бе моето скромно мнение по въпроса.
                  "Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
                  Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.

Коментар

Има един израз "Човек е това, което яде!"
                    В страната, в която живеем и предоставените ни от нея "прекрасни" възможности, може да се перефразира "Човек яде, това, което държавата му предлага"! А тя предлага много.....ама много боклуци. И то навсякъде - по пазари, в институциите, но най-големите са в Народното събрание.
                    Аз съм абсолютно за екологичното производство!
                    Имах предмети като животновъдство и земеделие в училище и останахме смаяни за какви грижи, какво оборудване, инвестиции и протекционистична политика на родното екологично произвоство става на въпрос в страни като Германия, Франция, Холандия, Англия и тн... Моята преподавателка се шегуваше като казваше "По-добре крава в Германия, отколкото жена в България"
                    А какво предлага нашата система по този въпрос? По какъв начин тя стимулира този тип производство освен с една гора път и пътечки, по които едва ли не производителите лазят, за да представят проектите си и да се надяват да получат "някакви" субсидии.
                    Тъй като работя в сверата на хранително-вкусовата съм ставала свидетел на 10кг домати, които на пръв поглед изглеждат задоволително добре, до момента, в който не започнеш да режеш - вътре е като дърво, кухо и кафяво. Съвсем нормално явление е вече по пазарите краставиците да нямат нито мирис, нито вкус. Но на вид всичко е наред! А какво да кажем за прясното мляко в наелоновите опаковки? Кой знае в какви мизерни цистерни са стояли. Но не! Това е най-малкия кахър тук. Представете си пунктовете за мляко - един куп баби и цигани, с мръсни шишета( уж измити), увълчени от немотията един през друг предават млякото на добичетата си. Процедурата е ясна - едва ли има много от тях, които дезинфекцират съдовете за млякото или пък измиват вимето на животното преди да започнат да доят.
                    До тук добре!
                    Но какво да кажем за нас клиентите?
                    В повечето случаи ние сами пълним джобовете на измамните търговци, които с малко инвестиции искат да спечелят много. И то как - ами как- като ни домързи избираме далеч по-примамливия заради своята близост пазар, в сравнение с отдалечения и дори малко по-скъп, на който се предлага изпробвана вече продукция.
                    Дааааа, ама не!
                    Българина все още не е израснал на манталитет, за да оцени качественото и да отсее боклука. Затова ще се тъпчем с кренвирши и салами, които само дето не са залаяли, да не говорим колко отпадъчен материал се използва за направата им.
                    За това хора, дръжте на екологично чистото и по-малко компромиси заради разтояние, за сметка на качеството, че това в един момент се оказва за сметка на здравето
                    Вярно, че страната е в един безкраен преход, който продължава доста години вече и аз с моито 21г не знам ще се зарадвам ли на финала му...но това е друга тема.
                    Не знам за вас, но на мен ми омръзна да ям кисело мляко, натъпкано с нишесте и което ненормално има изключителен срок на годност или пък да рупам ябълки с вкус на стърготини....примери много...
                    ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ХРАНА FOREVER !!!
                    Мммммм дам... това бе моето скромно мнение по доста обширния и интересен въпрос...
                    "Най-умният винаги отстъпва" - каква велика мисъл!
                    Тя обеснява причината за господството на глупостта в света.

Коментар

И това с отдалеченоста на магазинчетата си има решение. Ако човек не може да си напълни магазина само по тази причина винаги може да приема поръчки по телефона и интернет . Ако хората харесват продукцията и са готови да плащат по-скъпо за нея още 3- 5 лева за куриер няма да са решаващи, а удобството ще е по-голямо и от кварталното магазинче .
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Древните гърци казват "по-лесно е да научиш нещо, отколкото да се правиш, че го знаеш!"
                        Не разбирам, защо хората се хвърлят да роизвеждат "фураж за граждани", при положение че една абсолютно чиста и качествена продукция не се прави трудно /ако изключим малкия добив/...
                        Напълно съм сигурен, че тая ми концепция ще е успешна, защото хората по света колкото повече забогатяват, толкова по претенциозни стават към храната...
                        Примерно един индиец може да се радва и на препечена хлебарка /пардон/, но някой израелец ще коментира месеци какво е ял!
                        Даже от контактите ми с чужденци ми е останал смомена, че умират да говорят за ядене, даже малко се "развихрят" примерно с люто, голямо лудуване, няма що, ама ако си увехнал западняк на бюро и си пълен с потребителски кредити като куче с бълхи, друго не ти остава, може би и да събираш пощенски марки..

Благодарение на обективните мнения във форума, нещата започват да ми се изясняват...

Просто екологично производство се прави от хора с пари, за хора с пари!

За щастие не съм опрял до този бизнес да се изхранвам, ще го направя за удоволствие, а и да използвам по предназначение парите на европейците, защото иначе знам какво става с тях..

Умния човек, не пести от това, а и магазина не е проблем.
                        Както казва Zaarin, може и с куриер да се доставя...

На мен една горубленска баба ми носи пред вратата всеки ден мляко, та моите деца знаят какво е това, ведъж отпих Данон и го изплюх импулсивно в мивката, просто човек бързо сработва на първосигнално ниво!
                        Примерно ако яде домати с вързани очи и ти каже че яде пъпеш, значи е клиент на големите вериги.

Както и да е, след 2 години, ще ви поканя да си вземете по нещо, което аз пред вас мога да изям, защото не съм убеден, че някой колбасопроизводител би повторил тоя номер!

Забравих да кажа нещо важно, примерно ако не се правиш на тарикат, спазваш си собствените закони за чистота на продукцията и хванеш примерно за клиент Алекс и Таткобарба, тъй като се предполага че те ядат всеки ден, ако не ги разочароваш са ти вързани в кърпа, докато се хранят, т.е. до пенсия...
                        Последно редактирано от Volk; 30-07-07, 00:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Както и да е, след 2 години, ще ви поканя да си вземете по нещо, което аз пред вас мога да изям, защото не съм убеден, че някой колбасопроизводител би повторил тоя номер!
                          Хахаха Добре казано

Това, като го видя минавам на абонамент за доставките

Коментар

Древните гърци казват "по-лесно е да научиш нещо, отколкото да се правиш, че го знаеш!"
                            Не разбирам, защо хората се хвърлят да роизвеждат "фураж за граждани", при положение че една абсолютно чиста и качествена продукция не се прави трудно /ако изключим малкия добив/...
                            Напълно съм сигурен, че тая ми концепция ще е успешна, защото хората по света колкото повече забогатяват, толкова по претенциозни стават към храната...
                            Примерно един индиец може да се радва и на препечена хлебарка /пардон/, но някой израелец ще коментира месеци какво е ял!
                            Даже от контактите ми с чужденци ми е останал смомена, че умират да говорят за ядене, даже малко се "развихрят" примерно с люто, голямо лудуване, няма що, ама ако си увехнал западняк на бюро и си пълен с потребителски кредити като куче с бълхи, друго не ти остава, може би и да събираш пощенски марки..

Благодарение на обективните мнения във форума, нещата започват да ми се изясняват...

Просто екологично производство се прави от хора с пари, за хора с пари!

За щастие не съм опрял до този бизнес да се изхранвам, ще го направя за удоволствие, а и да използвам по предназначение парите на европейците, защото иначе знам какво става с тях..

Умния човек, не пести от това, а и магазина не е проблем.
                            Както казва Zaarin, може и с куриер да се доставя...

На мен една горубленска баба ми носи пред вратата всеки ден мляко, та моите деца знаят какво е това, ведъж отпих Данон и го изплюх импулсивно в мивката, просто човек бързо сработва на първосигнално ниво!
                            Примерно ако яде домати с вързани очи и ти каже че яде пъпеш, значи е клиент на големите вериги.

Забравих да кажа нещо важно, примерно ако не се правиш на тарикат, спазваш си собствените закони за чистота на продукцията и хванеш примерно за клиент Алекс и Таткобарба, тъй като се предполага че те ядат всеки ден, ако не ги разочароваш са ти вързани в кърпа, докато се хранят, т.е. до пенсия...
                            Аз съм сигурен че само желаещите (да ти станат клиенти) от този портал са повече отколкото мислиш тъй че давай, прави нещата по-скоро... И да знаеш че съм се записал трети поред в "листата на чакащите" тъй че да не ме пропускаш...
                            VPetrov.photography

Коментар

Както писах преди - имам известен опит. То щом ти е в главата, няма да те остави на мира Явно ще се хвърлиш във водовъртежа. Така. Мой опит: 1. Хора единствено и само от Родопите. Задължително семейства. 2. При невъзможност - имам приятел който осигурява работни визи за индийци и пакистанци. Не се шегувам. Условията са 500лв./мес., спане и продукти (те си готвят). Думата почивен и 8-часов работен ден липсва в разговорната лексика . Провери си пак ценообразуването. 30% над "фуража" ми се виждат откровено малко. Не гледай все още кретащите домакинства с по 1-2 крави и т.н. Те продават евтино, но вече заминават. Особено след настоящата суша - съвсем са пътници. Нормалната цена на такъв продукт е 2,5-3х над интензивното земеделие и (или) животновъдство. Мога да ти приведа примери, но на този етап просто ми се довери. Поне такива са цените в Европа. В САЩ са и повече. Така ще стане и тук (примери бол). Има такава организация (подпомагаща подобни начинания). Познавах шефа, швейцарец, ама то кога беше... Пичове, и са навити на съвместна дейност. Най-добре за финансиране потърси западняци (фондове, частни лица). А ако си намериш и един грамотен мениджър - ставаш "кибир мудир" както казват арабите. Има доброволни организации (от пенсионери, професионалисти в областта си) които безплатно и с голямо удоволствие консултират. Обикновено са американци, но вече има и европейци (то кой не ще да се измъкне от семейното щастие за няколко месеца ). Един такъв може да ти спести доста мъки и средства, а ще ти е и благодарен. Ще съм щастлив ако мога да помогна!
                              “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
                              Б.Франклин

Коментар

Да, собствен магазин, собствено стопанство, друг бизнес, за да ми покрива разходите в първите 5 години, докато името се наложи...
                                Диск с документален филм, да видиш как живее кокошката от която си си купил яйца и месечни екскурзии до стопанството на желаещите клиенти.. и т.н...

Сертификатите ще бъдат ненужен аксесоар, по-скоро не за клиентите, а за драскачите - да отпускат европарите..
                                Вълчо, щом си се насочил към екоземеделие и животновъдство можеш да заложиш и на развитието на автохтонни породи за страната като за целта ще кандидатстваш към МЗГ по програмата за опазване на редки местни видове(каракачанска овца,българско сиво говедо, каракачански кон и т.н.)пращам ти някои материали по темата
                                Поздрави,
                                Стефан
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X