Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Момци, нали за това е целия зор!
    Ако ще чакам, някой дето върти синджирче на пръста си да ми казва цена, по-добре да се гръмна!
    Реализацията е в собственна търговска мрежа до крайния потребител...

А да дам на някой сополив пияница да оре вместо мен - НИКОГА!
    Хеле пък машина от сой, въобще в цялата схема няма други участници, освен мен, свинаря, краваря и гражданина-потребител!

Между другото, колкото повече навлизам във фермерството, толкова повече откривам колко смислена и фундаментална дейност е това!
    За съжаление, асоцията ни е - нещо кално, мръсно, диво, допотопно, просташко..
    Иначе като драскаме хартии в градовете, лигавим се на шефовете и се псуваме по кръстовищата е много изискано!?

Хайде да не забием темата накриво, ама фермерството страда само от едно нещо - липсата на познания за цялостния процес - от семето до масата на гражданина! Нашите фермери просто спират до събраната реколта, издоеното мляко и т.н. После започват евреите - Данон прословута еврейска фамилия...

До: Какъв трактор да си купя?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    .....Нашите фермери просто спират до събраната реколта, издоеното мляко и т.н. После започват евреите - Данон прословута еврейска фамилия...
    Просто има монополизъм и акули, с които обикновените производители не могат да се справят. Нямат средства, време, възможности...
    Знаеш ли че, за да си оставиш продукцията в магазините на Метро да се продава, трябва да си плащаш? А че, големите фирми като Данон, забраняват на магазините (малки и големи магазини) да предлагат продукти на конкурентни фирми? А че използват и техники с подбиване на цената и такива дистрибуторски условия, които правят невъзможно за един малък производител да се задържи на пазара?
    Това знам от разговори с хора - може и да не е така...

Коментар

Първоначално публикуван от Tiger Преглед на мнение
      Просто има монополизъм и акули, с които обикновените производители не могат да се справят. Нямат средства, време, възможности...
      Знаеш ли че, за да си оставиш продукцията в магазините на Метро да се продава, трябва да си плащаш? А че, големите фирми като Данон, забраняват на магазините (малки и големи магазини) да предлагат продукти на конкурентни фирми? А че използват и техники с подбиване на цената и такива дистрибуторски условия, които правят невъзможно за един малък производител да се задържи на пазара?
      Това знам от разговори с хора - може и да не е така...
      Точно така е...

Затова удоволствието от разговора с представителя на Данон в моите магазини, ще е изцяло мое!

Коментар

Затова удоволствието от разговора с представителя на Данон в моите магазини, ще е изцяло мое!
        Мразя Данон - заради тях вече няма от къде да си купя любимите ми млека - може ли да гледам такъв разговор и да злорадствам?

Коментар

Мразя Данон - заради тях вече няма от къде да си купя любимите ми млека - може ли да гледам такъв разговор и да злорадствам?
          Щом имаш магазините е лесно. Оставата ДВСК и другите, които трябва да се преборят. Нали вече сме в ЕС.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
            Щом имаш магазините е лесно. Оставата ДВСК и другите, които трябва да се преборят. Нали вече сме в ЕС.
            Ше понадраскаме хартии, ще се метнат няколко рушветчета, че да глозгат драскачетата, ама важното е че процеса няма да е блокиран!

Коментар

Според мен темата селско стопанство я забрави. Както пишеш, разбирам, че не си от "бандата на Шаро". И къде си тръгнал? С кого ще се конкурираш? С хора дето с един проект прибират милиони?! Ще си пропилееш и парите и живота. А до реално екологично земеделие в България има много време. То лекарствата са фалшиви, и на никой не му пука, та някой ще ти следи за екологично земеделие. Пази си здравето!
              “Който заменя свобода за сигурност, накрая губи и двете”.
              Б.Франклин

Коментар

Ше понадраскаме хартии, ще се метнат няколко рушветчета, че да глозгат драскачетата, ама важното е че процеса няма да е блокиран!

Пак опираме до рушветите. Че то тогава и със САПАРД ще стане. Или както ще се казва нейното продължение.

Лично за мен каузата със земеделието е малко обречена, поради липса на работна ръка. Естествено, че земеделието се разглежда е няколко сектора.

Коментар

Прав си - нашата работна ръка ходи до Италия и Гърция да бере доматите дето купуваме от Била /пример/...
                  Проблема е в липсата на акъл...

Коментар

Мразя Данон - заради тях вече няма от къде да си купя любимите ми млека.
                    Съгласен съм. Но си мисля, че докато в Япония създават изкуствена микросреда, за да отглеждат животворната бактерия "Бациликус Булгарикус", то у нас, където я имаме в изобилие(само трябва да се поддържа), се прави всичко възможно да не се използва, а да се използват технологиите на "истинското" кисело мляко от Данон. Опитайте се да подквасите мляко с подкваса от Данон или подобна технология(почти всички останали на пазара) и ще видите сами резултата. За тези които не знаят - получения продукт не се разваля със дни, че и повече и се точи като сопол. За вкусови качества не коментирам. Но нали ако не се изкупи от търговската мрежа за ден, то има втори, трети и т.н., докато се продаде. А с истинското не е така. Лично аз от години не купувам от магазините кисело мляко и други различни продукти, за да не се ядосвам от липсата на качествени такива, а от друга страна - да не спонсорирам(макар и скромно) всички, които изопачиха родното ни производство. Обикновено ползвам услугите на някой скромен производител и смятам, че е по-правилно. Дори съм сигурен, че някои от по-младите не са вкусвали ИСТИНСКИ натурални продукти, понеже отдавна няма такива в магазините. Надявам се много хора да постъпват като мен, че и по-сериозно. Така дребните производители ще могат да съществуват, въпреки пречките създавани от какви ли не инстанции. Успех на всички, които зе захванат със земеделие.
                    Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                    УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                    Времето е ценно, само ако не бързаш.
                    0889623098

Коментар

Номера е в количеството бактерии на куб. см...
                      В случая ако е в норма, млякото е такова каквото е яла прабаба ни, но след 3 дни го няма, ако е по- малко - те ти Данон с годност докато не се покрие очакваната доходоносност, ама прабаба ни се обръща в гроба от тая гадост.
                      За прясното няма да говоря, само ще кажа че в сезона от млякото се вади водата - лиофилизация, извън сезона се добавя, сметката е еврейска, качеството - като на съживен труп!

Коментар

Първоначално публикуван от ivotosod Преглед на мнение
                        Така дребните производители ще могат да съществуват, въпреки пречките създавани от какви ли не инстанции. Успех на всички, които зе захванат със земеделие.

Имам познат, който от дребен производител започва да се развива ...... стана сериозен такъв ....... и вече е близко да фалита..... Защото сам не може, а няма кой да работи. А 50 крави не са шега ....

Примери в този ред мога да давам много.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                          Имам познат, който от дребен производител започва да се развива ...... стана сериозен такъв ....... и вече е близко да фалита..... Защото сам не може, а няма кой да работи. А 50 крави не са шега ....

Примери в този ред мога да давам много.
                          Иванов, проблема не е в недостига на работна ръка, а в парите за тази ръка...

И това се получава, защото ресурса отива в търговските играчи.
                          Аз съм заложил чиста заплата от 700 лв. за кравар на 8 часов работен ден в Кюстендилска област, смяташ ли че няма да намеря?

Както казва Форд, важното е да свалиш от гърба си мъртвия товар на финансовите спекуланти и ще се изправиш!

Коментар

Иванов, проблема не е в недостига на работна ръка, а в парите за тази ръка...

И това се получава, защото ресурса отива в търговските играчи.
                            Аз съм заложил чиста заплата от 700 лв. за кравар на 8 часов работен ден в Кюстендилска област, смяташ ли че няма да намеря?

Както казва Форд, важното е да свалиш от гърба си мъртвия товар на финансовите спекуланти и ще се изправиш!
                            Моят познат плаща 500 лв. само пастир. И няма кой. Хващат се циганите и на втората седмица се дигат. Няма кой. Жалко е, но е истина. Макар и да съм в София, аз съм от село. И на всеки две седмици си ходя, тъй като имам интереси в този бизнес. Няма кой да работи. Плащали сме надник от 50 лв. на тракторист, но ония не искат за извършена работа ...... а да ги взимат всеки ден. Няма как да стане ......Все пак всеки сам си е чорбаджия на парите .....

Коментар

Ти ме разби!

В същото село се продават къщи с дворове по 6000 лв., значи на практика в България не би трябвало да има никаква бедност!

Е верно, крадат водата, крадат тока, кметовете крадат остатъците от ТКЗС тата, то за какво да се напъват з някакви си 700 лв., като могат да си ги гепят!

Но ако трябва, ще им вдигна парите и ще им назнача, на кравар - секретарка, щом ходят в Италия да спят в землянки за 500 евро, значе ще се намери решение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X