Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Развитие на екологично земеделие и животновъдство

Типичен пример за полезността на форума...
    Това е момци, който разбира от нещо, го казва, спестява на другите много излишни време и нерви!
    Тепърва ще обмислям дума по дума всичките постове, защото си ги бива!

Честно казано, в момента мисля единствено как да се направи едно перфектно чисто стопанство, реализацията я слагам някъде в бъдещето, първо защото няма проблем с финансирането, второ защото съм убеден, че познавам достатъчно хора, включително и от форума, на които ако аз потвърдя, че тази храна е като на баба и дядо на село, че даже и по-чиста, хич няма да ме питат за цената...

В момента ми е зор, как да се правят зеленчуци в студеното време, т.е. може ли да се направи абсолютно чист домат през февруари, разбира се в най-модерния парник, но без генна инженерия и каквато и да е гадост, а само с кравешки тор?!

Коментар

Забравих нещо важно...

Въобще не очаквах, че Хафлингер ще уцели десетката, ама не си представях в това стопанство да работят нашенци!
      Защото родопчаните не стигат за всички!

И основната причина не е в парите, а в стария принцип - "хора без земя" са си живи роби, демек ако не е стъпил на земята на предците си, ще си е роб и не е проблем да влага денонощно жизнения си ресурс в името на качествената продукция!
      А нас ни интересува крайния резултат, нали!?

Коментар

Работна ръка от Пакистан и Индия..

прехвърлих въпроса по темата "работна ръка от Индия и Пакистан"

Коментар

Искам да помогна в начинанието ,но мога само да си харча заплатата (от чуждестранна фирма без стопанска дейност в БГ.) в българско пройзводство.
          Ако всеки избере българската стока нищо, че е по-скъпа или изглежда по неугледно тези пари засилват икономиката и помагат на човека на село догодина да ти продава на по-ниска цена. Само бойкот на вносни стоки ще спре кранчето на спекулантите.От нас потребителите зависи какво ще ядат децата ни.След като държавата не се сеща да помогне сами да си помогнем.

Коментар

Ей, верно бе, какво направи този човек ?
            Дали започна да произвежда екологично чиста стока ?
            Мина година и ето на, че повечето колеги дойдохме на идеите му от онова време.
            Ходя по моловете и супер внимателно си избирам храната.
            То не бяха силиконови домати, найлонови марули и краставици от тефлон. Такъв им е вкуса де
            И по пазарите, гледам за нещо истинско и там няма.
            Съгласен съм да плащам повече, но искам чисто сирене.
            В Гърция , за последно си спомних, какъв беше вкуса му.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
              Само бойкот на вносни стоки ще спре кранчето на спекулантите.От нас потребителите зависи какво ще ядат децата ни.
              Честно казано след като 2 от 3 пъти редица български храни отиват дирекно в кошчето, но за съжаление чак след като съм успял да отхапя хапка от тях, съм по-склонен да бойкотирам техните производители... Именно защото от нас зависи какво ще ядат децата ни...

Все пак по-добре боклук, отколкото абсолютен боклук... Въпреки това все още оптимистично продължавам да си купувам например българско сирене и кашкавал, но вече съм твърде близо до отказването... Повечето производители твърдо заслужават фалит, та дано след това се появят по-свестни на тяхно място.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Лобито във власта на така наречените български производители (една шепа монополисти)е страшно силно.Видяхте ли как бързо унищожиха конкуренцията на дребните производители?Мандрички цехчета унищожиха ги за нула време.Такива изисквания косата ти настръхва.Така иска ЕС.Ама че ЕС иска ред и закон тва после.Спасението е в сивия сектор и спасяване поединично.Но не е това решението държавата загива бедно апатично население и утре като Турция влезе в ЕС сещаш ли се каква ще бъде съдбата на България?Аграрен придатък на Истанбул(не е моя мисъл).А Зоров и сие ще си отидат у Флорида ли у Швейцария ли и ще си лайфат
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                  ...
                  Все пак по-добре боклук, отколкото абсолютен боклук... Въпреки това все още оптимистично продължавам да си купувам например българско сирене и кашкавал, но вече съм твърде близо до отказването... Повечето производители твърдо заслужават фалит, та дано след това се появят по-свестни на тяхно място.
                  Дай да направим една тема и да я залепим - Да похваля продукта.... в раздела дом семейство ...
                  Това е защото свестните неща останаха много по малко от буклуците.

Това е работа за модератори. Аз тема не мога да направя.

Харесвам едно сирене Дядо Либен в пластмасови кутийки, по спомени е най близо до българското бяло саламурено сирене.

И само това е на пазара, и засега. Всичко останало е камуфлаж.
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Това, дето се оказва на тукашния пазар /става въпрос за марката "Дедо Либен"/, е онова дето не е намерило реализация на външния /разбирай: най-вече гръцкия - с предназначение - за реекспорт, като "фетаки"/. Нито суровините, нито технологията, нито нищо, в него, не е "Българско бяло саламурено сирене"!!! Еле пък - овче.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Като говорим за сирене купувайте си БИО СИРЕНЕ... Много добро и с гарантиран произход... БИО киселото мляко също ви го препоръчвам... въобще гледайте за храни с био сертификат... и недейте да мислите че лесно се слага този надпис или че могат лесно да излъжат с него...
                      VPetrov.photography

Коментар

Къде се намира този надпис? Или е печат? На кои фирми? Че те са дядови, бабини и... един куп други л@...а. А аз съм голям потребител на млечни продукти, обаче с ниска потребителска култура. Къде да гледам?

Коментар

Дядо Либен мисля, че го правят около Панагюрище.
                          Вярно е, че като е българско не трябва да го взимаш сляпо.Като отида на пазар и видя възрастна жена с груби ръце си купувам от нея , но вече е все по-трудно да се откриват.
                          От киселите млека съм се спрял на БОР ЧВОР, най-ми допада на вкус, а от запознат зная, че го правят с българска жива закваска от ЕЛ БИ. Като истинско е и дори се вкисва след 1-2 дни като го отвориш, НО машината им понякога не затваря добре капачката и ако не видиш навреме гориш.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Къде се намира този надпис? Или е печат? На кои фирми? Че те са дядови, бабини и... един куп други л@...а. А аз съм голям потребител на млечни продукти, обаче с ниска потребителска култура. Къде да гледам?
                            В момента тръгвам към Белоградчик и не мога но щом се върна от събора ще снимам и покажа...
                            VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Мисля, че Венци има в предвид сиренето и киселото мляко на БИО България. Виж тук :http://bio.bg/index.php?p=110&l=1

Краве сирене и Био кисело мляко има в Била, седят на края на рафтовете между коридорите със сладките и замразените неща в един малък хладилник. Био кисело мляко съм виждал и в Пикадили. Като гледам на сайто който ти пуснах пише къде би трябвало да ги има.
                              Георги Гатев

Коментар

Тук,при нас има едни хора който гледат към 150овце,отиваш при тях поръчваш 1.,2,тенекий сирене и ако имат възможност/щото напоследък имат много поръчки/ти прави майката на едното момче.Гарантирано екологично сирене и овче.Ако някой има интерес ,намира се от София на 50-60км.посока Самоков.тел.0894310607-Емил Попов.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X