Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подивели кучета убиха 19 сърни

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подивели кучета убиха 19 сърни

А защо днес природозащитници са искали оставката на министър Найденов?
    HONDA DOMINATOR 650
    ОРЕЛ ASTRA
    РСПБЗН-Приморско

Коментар

Темата отново започва да придобива друг характер. Жалкото е, че отново модераторите като в предходната, толерират мнения които нямат нищо общо с нея, за да намерят в един момент повод просто да я заключат.

Тихомире, ще те помоля както призоваваш за демократичен начин в изказванията, така и като модератор да наложиш цензура и самоцензура в изказвания призоваващи към личността саморазправа с хора. Благодаря!

А по темата. Не знам колко от вас са ходили във Витошко-Студена, обаче аз лично съм участвал в изграждането на системата за видеонаблюдение и пожароизвестяване. Имам много добра представа и като ловец за характера на терена и възможността атаките да бъдат от подивели ловни кучета. Такава възможност просто няма. Освен това искам да напомня, че към бройката на убитите сърни трябва да прибавим и броя на убитите неродени сърнета, тъй като за всички които не знаят, животните по това време все още износват.

Предвид някое от горните мнения относно дереджето на скитащите кучета и котки в шуменско искам съвсем отговорно да подчертая, че такъв на територията на ЛРД "Сокол" гр.Шумен просто НЯМА! Въпроса е решен съгласно закона за лова и опазване на дивеча.
      В града районите с глутници са тези с преобладаващо циганско население и района на окръжна болница по обясними причини. В квартала в който живея и няколко други, където действа "партизанското" движение постоянно присъстващите животни са с имена, кастрирани, обезпаразитени, нахранени, агресивни само към цигани и спазващи вечерния час за лаене. На някой може да му е прозвучало смешно, но това са животни с история в квартала. Всички останали "наематели" не са добре дошли и периодично биват разселвани безследно (и безтрупно). На практика в микро план проблем почти няма и единственото което ме дразни са лайната на домашните кучета, които стопаните им не събират. В този ред на мисли ако някой ден от тях падне невинна жертва не бих се чувствал много виновен, но все пак такива за последните 10-на години няма.

П.С. С "нетърпение" чакам жертва на скитащите кучета да падне някоя мечка. Е тогава, кой кого ще защитава нямам представа.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Ако във виртуалната сценка която си дал,ловеца излязъл за вреден дивеч ,несъмнено ще разпознае ,домашния любимец от скитащ такъв.Ако не го разпознае да си носи боя.Въпреки че формално е прав.Домашния любимец ,ако не е на повод ,трябва да бъде с съответния атрибут, наречен намордник.Тогава всички ще са щастливи.
        Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
          Темата отново започва да придобива друг характер. Жалкото е, че отново модераторите като в предходната, толерират мнения които нямат нищо общо с нея, за да намерят в един момент повод просто да я заключат.

Тихомире, ще те помоля както призоваваш за демократичен начин в изказванията, така и като модератор да наложиш цензура и самоцензура в изказвания призоваващи към личността саморазправа с хора. Благодаря!

А по темата. Не знам колко от вас са ходили във Витошко-Студена, обаче аз лично съм участвал в изграждането на системата за видеонаблюдение и пожароизвестяване. Имам много добра представа и като ловец за характера на терена и възможността атаките да бъдат от подивели ловни кучета. Такава възможност просто няма. Освен това искам да напомня, че към бройката на убитите сърни трябва да прибавим и броя на убитите неродени сърнета, тъй като за всички които не знаят, животните по това време все още износват.

Предвид някое от горните мнения относно дереджето на скитащите кучета и котки в шуменско искам съвсем отговорно да подчертая, че такъв на територията на ЛРД "Сокол" гр.Шумен просто НЯМА! Въпроса е решен съгласно закона за лова и опазване на дивеча.
          В града районите с глутници са тези с преобладаващо циганско население и района на окръжна болница по обясними причини. В квартала в който живея и няколко други, където действа "партизанското" движение постоянно присъстващите животни са с имена, кастрирани, обезпаразитени, нахранени, агресивни само към цигани и спазващи вечерния час за лаене. На някой може да му е прозвучало смешно, но това са животни с история в квартала. Всички останали "наематели" не са добре дошли и периодично биват разселвани безследно (и безтрупно). На практика в микро план проблем почти няма и единственото което ме дразни са лайната на домашните кучета, които стопаните им не събират. В този ред на мисли ако някой ден от тях падне невинна жертва не бих се чувствал много виновен, но все пак такива за последните 10-на години няма.

П.С. С "нетърпение" чакам жертва на скитащите кучета да падне някоя мечка. Е тогава, кой кого ще защитава нямам представа.
          Хубаво обръщение, към модератор, който преди малко в лично съощение ме нарече - цитирам: " ...наглец, гледащ от жалката камбанарийка на софиянец, живеещ в Банкя ..."!
          Много го обичам!
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
            Не са ви виновни модераторите, че първо се хващате за пушката и до последен дъх твърдите, че тя решава всички проблеми. Включително и тези, които са реално сложни и изискват онази позабравената стока, мисленето. Отделно че е възможно някъде, някога и в някои случаи някакъв въпрос да се реши с познания, различни от вашите.

Коментар

http://news.burgas24.bg/345997.html
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Като просто ходещ по земята без ловни или следотърсачески познания, да попитам - как точно става категорично ясно от журналистическото упражнение, че това е дело на подивели кучета?

И още един въпрос - вярвам, че хората, които толкова разпалено пишат и препоръчват саморазправа по един или друг (все незаконен и опасен) начин, имат поне десетгодишна коренспонденция и срещи с отговорните служители на администрацията за скитащите в градовете кучета. Споделете, моля, какъв е резултата и какви писмени отговори сте получили. Имате ли предложение за промяна на закона, даваща права за отстрел или отравяне на кучета в населени места?

Как и защо се издава разрешително за ловно оръжие и на какво основание се ползва в градска среда - няма да питам. Мисля, че знам отговора.

Коментар

Добре,а как да наберем като прани гащи тези служители на администрацията за скитащите кучета.Та да си свършат работата.
                  HONDA DOMINATOR 650
                  ОРЕЛ ASTRA
                  РСПБЗН-Приморско

Коментар

А колко е лесно, като доброто старо време......5 лв.за чифт уши и проблема изчезва!но трябва да е разрешено от закона!.....кога ли ами когато нападнат и изядат не сърни а някой турист или не дай Боже дете!
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Не са ви виновни модераторите, че първо се хващате за пушката и до последен дъх твърдите, че тя решава всички проблеми. Включително и тези, които са реално сложни и изискват онази позабравената стока, мисленето. Отделно че е възможно някъде, някога и в някои случаи някакъв въпрос да се реши с познания, различни от вашите.
                      Ясене, преди да се обидиш прочети си мнението с което приключваш въпросната тема. Не искам да се заяждам с Търтея, обаче неговото мнение беше всичко друго само не и по нея. Толкова по минали и заключени теми.

Сега за всички не ловци, които си мислят, че могат да разпознаят едно ловно куче искам да поясня. Съгласно кинологият да различиш болонка от лудогоско гонче въобще не е проблем. Проблема идва от там, че когато се практикува лов расови животни се виждат основно в началото на сезона за т.нар. прелетен дивеч (птичари). На едрия лов животните които се използват много рядко имат някакво родословие и въобще някакви екстериорни качества. В нашия край им викат "карма" (с ударение в края на думата). Предполагам, че произлиза от "кармакарашик", демек нещо което е смесено и не се знае точно какво е.
                      Аз като ловец да си призная честно, трудно правя разлика между махленски помияр, чакал, млад вълк, ловно куче и нещо друго, когато стане гюролтията. За съжаление много малко колеги спазват закона и си маркират животните със светлоотразителни ленти и звънци. По тази причина не стрелям на скитащи кучета и чакали по време на едрия лов. Шансът да сгреша повярвайте ми е много голям. Важното е, че "кармите" вършат работа в лова не по-зле от расовите си братя и сестри. Тези, които не го правят просто биват отстрелвани от стопаните си, а не зарязвани в горите. Също така не мисля, че някой колега ловец ще застреля домашно животно в гората просто така.
                      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                        А колко е лесно, като доброто старо време......5 лв.за чифт уши и проблема изчезва!но трябва да е разрешено от закона!.....кога ли ами когато нападнат и изядат не сърни а някой турист или не дай Боже дете!
                        Е, и преди е било лесно - прас с тоягата по главата и този чифлик вече е мой

За добро или лошо вече е минало. Другият начин е труден и досаден, но към момента е единствения нормален начин. Нямаме силата да си правим закони, различни от общоприетите в общността, но никой не ни пречи да сме настоятелни към задължените да спазват и наложените ни такива.

Коментар

Свидетел съм на поне 5 загубени ловджийски кучета само за последната година докато съм обикалял горите с джипа.

Видях едно станало на скелет до хижа Ком (гладувало е поне месец за да стигне в такова сътояние)

едно видях доста гладно под връх Баба. Спях и му сипах да яде и пие и си личи, че няма стопанин наблизо.

друго видях горе в Рила към Царев връх. Горе има кравари и ги питах дали е тяхнои и отрекоха. Казаха, че наоколо са само резервати и рядко идват ловци, но видимо е ловджийско.

Виждал съм и едно близо до Беклемето....

Ловците си губят доста често кучетата. Виждам го като страничен наблюдател. Всички кучета са ловджийски породи и с нашийници, да уточна преди някой да ме поправи, че съм виодял скитащ се пумияр.
                          Ловджийските псета са обучени да налитата на месо и да ловуват, близко е до ъкъла. А тази статия със сърничките разкъсани в двуцифрено число мисля, че или е спекулация целяща да насочи яростта към бездомните кучета или бройката е преувеличена. Не знам и не ме интересува, но някой да твърди, че не се губят лесно ловджийски кучета няма да го повярвам никога. Вярвам на очите си не на статии.
                          Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
                          0888/00-55-37

Коментар

Първоначално публикуван от verter Преглед на мнение
                            Свидетел съм на поне 5 загубени ловджийски кучета само за последната година докато съм обикалял горите с джипа.

Видях едно станало на скелет до хижа Ком (гладувало е поне месец за да стигне в такова сътояние)

едно видях доста гладно под връх Баба. Спях и му сипах да яде и пие и си личи, че няма стопанин наблизо.

друго видях горе в Рила към Царев връх. Горе има кравари и ги питах дали е тяхнои и отрекоха. Казаха, че наоколо са само резервати и рядко идват ловци, но видимо е ловджийско.

Виждал съм и едно близо до Беклемето....

Ловците си губят доста често кучетата. Виждам го като страничен наблюдател. Всички кучета са ловджийски породи и с нашийници, да уточна преди някой да ме поправи, че съм виодял скитащ се пумияр.
                            Ловджийските псета са обучени да налитата на месо и да ловуват, близко е до ъкъла. А тази статия със сърничките разкъсани в двуцифрено число мисля, че или е спекулация целяща да насочи яростта към бездомните кучета или бройката е преувеличена. Не знам и не ме интересува, но някой да твърди, че не се губят лесно ловджийски кучета няма да го повярвам никога. Виждам каквото и вярвам на очите си не на статии.
                            А ти самия ,ловец ли си?
                            Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Добре де ясно е че тази тема стана продължение на другата,която беше заключена,там се разбра кои за кое решение горе долу държи.А проблема с кучетата пак си остава не решен.
                              HONDA DOMINATOR 650
                              ОРЕЛ ASTRA
                              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Ае пичове,вии изтрещяхте ли,кво ви става,модераторите да трият теми с животни,моля!Оставете всички животни на мира - диви,питомни и двата вида реагират на глад еднакво.Сигурен съм,че ако бяхме на маса всички които са писали в темата,щеше да има ексцесии,поемете въздух дълбоко и издишайте бавно.Голям проблем с гладните кучета - ами те винаги са били около нас,откак се помня.И защо,ако ЧОВЕК отнеме живота на друг ЧОВЕК,може да мине дори с условна присъда,а кучетата да ги трепем.Само над последното изречение се замислете и пишете каквото си искате после!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X