Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подивели кучета убиха 19 сърни

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подивели кучета убиха 19 сърни

Първоначално публикуван от Yavor Paunov Преглед на мнение
    ..
    И нека да не си говорим за ловджийските кучета, че изгладняват в гората и ядат сърни! Сега да не стане така, че ние ловджиите да станем виновни за наличието на бездомни кучета по горите...че току виж и в градовете! Ловджийските кучета са расли сред хора и след изгубване търсят хората, не търсят храна по горите!
    Точно така-аз не съм писал, че изгубени ловни кучета гонят дивеч-напротив писал съм, че изгладняват, а това означава, че те не успяват сами без помощта на човека да си хванат плячка, въртят се дори със седмици /2-3 поредни уйкенда/ като чуят звук на мотор и бягат към него с надежда да видят стопанина си.

Първоначално публикуван от paunoff Преглед на мнение
    Абе в нашата дружинка не познавам човек, който да си е оставял след приключване на лова кучетата в гората. На всички е ясно, че едно ловно куче, което не се прибере само в къщи трябва да се търси на мястото, където е пуснато преди лова. То винаги се връща там и чака по няколко дни, освен ако не се е "изгубило" в някой чужд багажник на автомобил. Пък и марки по ушите им не съм виждал. Само татуси.
    Логично е така, а аз на сезон поне десетина изгубени ловни кучета мога да събирам, ако си поставя за цел. Но ги оставям там защото се надявам, че ще намерят стопанина си следващия уйкенд. Нагоре в гората също никога не съм виждал куче с ушна марка.
    Последно редактирано от s_s1; 20-04-12, 15:27.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

s_s1, извинявай, не съм те разбрал!

Г-н Чанев, не си аргументирахте изказването за селото и Шумен, защото в демократичните общества за които говорим не се толерират обидни сравнения, а вашето за мен има точно такъв контекст!
      Иначе, виждам живеете в Банкя, нормално за вас и вашите съграждани бездомните кучета да не са важен проблем, за това и не харесвате теми като тази...за вас наболелия проблем е да имате нормална канализация, като нормалните градове в 21-ви век в Европа. При нас, на село - в Шумен си имаме такава и други проблеми ни вълнуват, а мен лично като ловец ме вълнуват и проблемите на дивите животни с бездомните псета. Вероятно мислите че бездомните, беззащитни хайванчета по полетата и горите пасат трева като огладнеят...и карането на колело е опасен спорт в България, зад всеки ъгъл дебне ненормален шофьор или бездомно псе, добре сте си избрали да си останете с джипа!
      Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Не, отново не сте ме разбрали!
        Точно тук, където живея, проблема е много сериозен!
        Дори и в момента, в непосредствена близост-буквално срещу къщата ми се подвизават, приблизително 10-12 бездомни кучета.
        Сигналите ни/на мен и съседите/ доведоха в къщи кмета и неговия заместник.
        За съжаление, не съм бил удома, когато от фирма "Екоравновесие", с пристигането си, са реагирали с репликата: "Ще трябва да платите, щом сте ни извикали!"/това по думите на съседката ми, притежателка на две домашни кучета/.
        Аз, също притежавам/поредното/ ДОМАШНО куче Ротвайлер, което е кастрирано и живее в къщата.
        Не минават 20 дни без да бъдем нападнати по време на разходка от ПОЛУ-бездомни кучета.
        Хапан съм два пъти, и нападан от глутница/ последното съм описал в една от многото теми някъде 25-26-ти март 2010-та/.
        Предишната популация, в непосредствена близост, беше особено агресивна.
        Не остана неухапан човек в квартала, аз в това число, мои гости също.
        ОТРОВИХА ГИ.
        Сигурно с право!
        Но четири от тях умряха в моя двор и бях свидетел на агонията им.
        Видях как залитат и падат от гаража ми от три метра върху бетона, за да станат отново и агонизират отново ...

Разберете, не е така просто.
        Наоколо живеят хора, имат малки деца, които пипат навсякъде ...
        Защо трябва утре да се питаме, как стана така, че изтровихме и тях?!
        Когато новината гласи: "Нахапан до смърт човек в "Манастирски ливади", това не е някъде около несъществуващ манастир, а почти в центъра на града ...
        Не ги разбирам тия работи, но мисля, че в София никога не са били отстрелвани кучета, ... по разбираеми причини.
        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
        ... turn on your A/С !

Коментар

Значи сте се сблъскали по-отблизо с този проблем от мен, имате повече опит и то горчив. Сега какво остава, селяните като мен да не разстрелват бездомни псета извън населени места, където са териториите на ловните ни дружинки, защо на вас ви е жал да гледате и мислите за умиращи кучета които нанасят наистина сериозна вреда на популацията на дивите животни (не ми се слушат приказки за бракониери, пияни ловци и т.н. всички с желание за подобни словоизлеяния, моля в друга тема)?
          Нещо не ми е ясна технологията на натравяне на дете с антифриз, погълнат преди това от бездомна мастия! На вас ви е жал да гледате как се мъчат, предложете вариант на премахването им, бързо и ефективно и аз лично ще започна да го прилагам!
          5 лева на отстреляно куче при спазен закон за лова и опазване на дивеча, ще решат много проблеми с тези извън населени места. Кажете ми, че това е по-скъп метод от кастрирането.
          За населени места, очаквам предложение от вас и хората с мислене като вашето, защото аз съм селянин но уважавам мнението на другите и смятам, че конструктивни решения или методика за постигане на решения се постигат с дебати между интелигентни хора!
          Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Отново не сте ме разбрали/в интерес на истината не сте само Вие/.
            Аз не разбирам от отрови/дали е антифриз, или друго!/, но питах и ми казаха, нервно-паралитична отрова.
            Излишно е да търсите отговора на проблема в удебеления шрифт.
            Не е моя работа да знам решението, на мен ми стига че ме засяга като човек/бях написал "гражданин", но го промених .../.
            Последно редактирано от mitkochanev; 20-04-12, 18:25.
            Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
            ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              НЕ нам у Шумен, ама по наше село съм намирал ловни кучета къде ли не и никак не седят на едно място
              Колеги които не са ловци и не отглеждат ловни кучета, моля да не се изказват по теми за ловци, ловни породи, методи на лов и т.н. Просто не сте наясно с тематиката.

У наша село няма ловец който да си зареже кучето в гората. Имали сме откраднати кучета по време на лов и едно блъснато от автомобил, но никого оставено и не потърсено в гората. Болшинството се прибират сами по къщите още същата вечер. И нямаме нито едно с родословие. Просто нещата с ловните кучета не са така както си мислят повечето хора

P.S. Ако наистина имата толкова кучета артък, то аз имам пазар у гръцко. Можем да изкараме някой лев.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Колеги които не са ловци и не отглеждат ловни кучета, моля да не се изказват по теми за ловци, ловни породи, методи на лов и т.н. Просто не сте наясно с тематиката.

У наша село няма ловец който да си зареже кучето в гората. Имали сме откраднати кучета по време на лов и едно блъснато от автомобил, но никого оставено и не потърсено в гората. Болшинството се прибират сами по къщите още същата вечер. И нямаме нито едно с родословие. Просто нещата с ловните кучета не са така както си мислят повечето хора

P.S. Ако наистина имата толкова кучета артък, то аз имам пазар у гръцко. Можем да изкараме някой лев.
                Колега, тук всеки има право да говори по всяка тема. Ловните кучета не са запазена територия само за ловците, доста от които по мои наблюдения са виждали, имали и грижили за много по-малко кучета от мен самия. Така че, не си заграждайте територийки, в които да обвините всеки, чието мнение не ви харесва в некомпететнтност само защото членувате в някакъв си съюз, пък бил той и ловен. И стига сте намесвали ловните кучета в картинката, всеки знае, че проблемът с изоставените кучета има толкова общо с ловните кучета, колкото шараните и нападенията от акули.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  И стига сте намесвали ловните кучета в картинката, всеки знае, че проблемът с изоставените кучета има толкова общо с ловните кучета, колкото шараните и нападенията от акули.
                  Точно . Както писаха и други колеги, ловците нямаме навика да си изоставяме гледаните и обучавани с години кучета в гората . И да има изгубени такива те не са толкова за да сформират глутница в даден район , пък само куче колкото и " ловно" да е не може да хване сърна ( това е смешно ) .
                  Имам пример за справяне със ситуацията :
                  Едни мои приятели (ловци) в североизточна България са въвели такава дисциплина , че дори краварите си крият кучетата под рубашките ако не са им сложили колци по вратовете(свидетел съм) . Нямат бездомни , скитащи , безпризорни и т.н. кучета и се радват на доста дивеч по полетата си , нямат нахапани старци и деца по селата и не се оплакват на кмета си ..
                  ‎По 2 литра са само млякото и сока !
                  WJ 4.7

Коментар

Ми не е нужно да съм ловец за да виждам ловни кучета изгубени, нали? Се мога да различа болонка от гонче, нищо че съм градско чедо.
                    Две ловни дружинки водят в класацията на затрити псета, ама няма да споменавам детайли.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
                      Имам пример за справяне със ситуацията :
                      Едни мои приятели (ловци) в североизточна България са въвели такава дисциплина , че дори краварите си крият кучетата под рубашките ако не са им сложили колци по вратовете(свидетел съм) . Нямат бездомни , скитащи , безпризорни и т.н. кучета и се радват на доста дивеч по полетата си , нямат нахапани старци и деца по селата и не се оплакват на кмета си ..
                      И това не е решение. Защото, повярвай ми, ако съм за риба, а кучето ми търчи наоколо, естествено без спъначка защото не съм пастир и някой ловец вземе, че го гръмне, ще се лее кръв. Ако съм на разходка из гората и кучето ми бяга и души насам-натам, а някой повярвал си, че е много велик ловец го гръмне, от гората може и да излезе само един, а може и никой. Ако кучето ми бяга само или в глутница и застрашава околните или дивеча - няма проблем, но ако съм наблизо и някой пишман-бабаит го застреля, ще се лее кръв. И колегите ти просто имат късмет, че досега не са попадали на някой, който ще ги научи по болезнения начин, че не можеш да си позволяваш да се разпореждаш с живота и смъртта на друг, защото не си бог. Пък било то и само на куче.

П.П. Добре, че Господ си знае работата и тъй както на бодлива крава рога не дава, тъй и на мен куче в последните години.
                      Последно редактирано от Тихомир; 20-04-12, 17:48. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        И това не е решение. Защото, повярвай ми, ако съм за риба, а кучето ми търчи наоколо, естествено без спъначка защото не съм пастир и някой ловец вземе, че го гръмне, ще се лее кръв. Ако съм на разходка из гората и кучето ми бяга и души насам-натам, а някой повярвал си, че е много велик ловец го гръмне, от гората може и да излезе само един, а може и никой. Ако кучето ми бяга само или в глутница и застрашава околните или дивеча - няма проблем, но ако съм наблизо и някой пишман-бабаит го застреля, ще се лее кръв. И колегите ти просто имат късмет, че досега не са попадали на някой, който ще ги научи по болезнения начин, че не можеш да си позволяваш да се разпореждаш с живота и смъртта на друг, защото не си бог. Пък било то и само на куче.

П.П. Добре, че Господ си знае работата и тъй както на бодлива крава рога не дава, тъй и на мен куче в последните години.
                        Колега съгласен съм със всичко написано от теб , но това дето е червеничко , как се вписва с идеите на ловците ?
                        Не ме разбирай погрешно ... имам две кучета и един котарак в момента .. не искам да се избиват животни поголовно , но не искам и животните да избиват хора поголовно .
                        Решение на въпроса аз лично не знам ... но не спирам да търся .
                        По-здрави
                        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Гората, поляната, язовира.... в повечето случаи даже и да имаш нотариален акт, не може да си позволиш да определиш съдбата на едно дърво дори, да не говорим за животно. Подивели кучета са намерили мястото на други хищници, които или са твърде малко и застрашени от изчезване, или прекалено заспали като нас, хората, за да си бранят мястото в хранителната верига. Ние сме виновни за кучетата, понеже ние ги размножихме неестествено, това не е тяхната естествена среда, но може и да стане след години. Еволюция, Дарвин, такива работи, слабия мре, силния печели, заспалия може и да го изядат, да си е отварял очите. Естествен подбор.
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                            Еволюция, Дарвин, такива работи, слабия мре, силния печели, заспалия може и да го изядат, да си е отварял очите. Естествено подбор.
                            Тинтири минтири. Дарвиновата глупост е много отдавна отречена теория в научните среди
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Тинтири минтири. Дарвиновата глупост е много отдавна отречена теория в научните среди
                              Ами явно съм проспала последните им сбирки. Сега кой е на мода? Ако вземеш един здрав и силен индивид (говоря в природата) и един кекав и болнав, пък ако е и малко тъп, кой ще оцелее? Уточних в природата, щото веднага ще ме заринете с примери от българския политически елит
                              The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                                Колега съгласен съм със всичко написано от теб , но това дето е червеничко , как се вписва с идеите на ловците ?
                                Не ме разбирай погрешно ... имам две кучета и един котарак в момента .. не искам да се избиват животни поголовно , но не искам и животните да избиват хора поголовно .
                                Решение на въпроса аз лично не знам ... но не спирам да търся .
                                По-здрави
                                Това е една друга и не по-малко ожесточена тема. За ловците, лова и смисъла от него. Нека поне тук да не я засягаме, а да се съсредоточим върху търсенето на някакво компромисно решение. Защото трябва да намерим и защото няма как да не е с компромиси.
                                Последно редактирано от Тихомир; 20-04-12, 18:26. Причина: уточнение

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X