Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чалгата успешно затрива традиция на повече от 8000 години.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чалгата успешно затрива традиция на повече от 8000 години.

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
    Не ти ли се струва че нашия народ носи във вените си кръвта на траките повече от кръвта на другите
    Според проведени наскоро генетични иследвания, 33% от населението на българия носи гените на траките. Може да ви прозвучи куриозно и дори скандално, но дедите на голяма част от самоопределящите се днес, като турци, са живели по нашите земи преди повече от 8 хилядои години...
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Отмина и тази, станала, комично спорна, дата... Не знам как вие прекарахте вечерта на 14-ти февруари, но аз я прекарах така, както си бях решил, в компанията на истински мъже (Близнаците, Злати Златев, Тодор Христов, Иван Маринов, Жоро Хаджиев и много други), заобиколени от красиви жени, не си говорехме за виното, а го отпивахме, между дебатите и споровете... И като едни истински наследници на митичните траки, си говорехме за джиповете и моторите, заменили отдавна конете, за минали и бъдещи състезания, които, надявам се, замениха войните завинаги.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Отмина и тази, станала, комично спорна, дата... Не знам как вие прекарахте вечерта на 14-ти февруари, но аз я прекарах така, както си бях решил, в компанията на истински мъже (Близнаците, Злати Златев, Тодор Христов, Иван Маринов, Жоро Хаджиев и много други), заобиколени от красиви жени, не си говорехме за виното, а го отпивахме, между дебатите и споровете... И като едни истински наследници на митичните траки, си говорехме за джиповете и моторите, заменили отдавна конете, за минали и бъдещи състезания, които, надявам се, замениха войните завинаги.
        Наистина сте си прекарали добре и то в компанията на наистина истински мъже! И то най вече на Модератора г-н ТОДОР ХРИСТОВ,когото добре познавам и уважавам като истински и преуспял мъж.

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
          Всеки трябва да си празнува това което му е кеф.... Аз съм против да ми казват кой е най-правилният ми празник.....
          Времената се променят и това според мен е хубаво. Когато младежта си разменя подаръци и си пише любовни писма, не виждам нищо лошо.....
          Дали дионисиевите гуляи са по-чалгарски или денят на влюбените двойки - това няма кой да каже със сигурност. Колкото до истинския мъж - истинският мъж трябва да може да направи денят на една дама специален, поне веднъж годишно...... което е доста по-трудна задача от това да се наливаш с вино....
          Апропо - денят на влюбените може и да е бил тракийски празник също, не е задължително да го наричаме точно на католическия светец....
          http://trakiya.cult.bg/calendar.htm

ма никои не им пречи на КАТОЛИЦИТЕ да си празнуват, но да не ми възпитават детето по католически, защото е православно момче и трябва да го възпитавам да не си из меня на религията , а иначе не съм съгласен със католиците че само на този ден трябва да се обичаме
          sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
            ма никои не им пречи на КАТОЛИЦИТЕ да си празнуват, но да не ми възпитават детето по католически, защото е православно момче и трябва да го възпитавам да не си из меня на религията , а иначе не съм съгласен със католиците че само на този ден трябва да се обичаме
            Юли, не са точно така нещата с религията. Бил католически празник, да си го празнуват само католиците. Ами доколкото познавам хората тук има доста невярващи, а колко от тях празнуват Коледа?

п.п.По-добре не ми отговаряйте.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
              ... п.п.По-добре не ми отговаряйте.
              Няма да ти отговоря, но ще те попитам, ти какво празнува на 14-ти?

Коментар

Няма да ти отговоря, но ще те попитам, ти какво празнува на 14-ти?
                Не пия, така че празнувах една приятна съботна вечер с хубава компания.
                A2 (+)

Коментар

Не пия, така че празнувах една приятна съботна вечер с хубава компания.
                  Цвети, Трифон-зарезан, или Дионисиевите оргии, не са казашки празници...

Коментар

Цвети, Трифон-зарезан, или Дионисиевите оргии, не са казашки празници...
                    Джорджо, аз между това, което описа ти като празника и това, което е сега не виждам особена разлика. Пак се пие вино, само дето оргиите не са така масови и е прието да се подарява подарък...Не знам какво толкова ви притеснява? Аз на този празник не му харесвам най-вече плюшените сърчица. А ти хем искаш да си пазим традициите и празниците, хем пък да си осъвременяваме езика... Гарвану, на гарвана...
                    A2 (+)

Коментар

Юли, не са точно така нещата с религията. Бил католически празник, да си го празнуват само католиците. Ами доколкото познавам хората тук има доста невярващи, а колко от тях празнуват Коледа?

п.п.По-добре не ми отговаряйте.
                      не се здържах и аз съм един от невярващите , но съм длъжен да поткрепя останалите православни Българи а при тъкъв случеи повярваи ми вообще не ме итересуват КАТОЛИЦИТЕ и техните празници

П,П, и на този ден просто се започва целогодишната работа по лозята първата процедура е рязането
                      sigpicаз съм шефа на боклука и ако не ме слушаш ,,,,,, 0878 33 81 37 по всяко време

Коментар

Джорджо, аз между това, което описа ти като празника и това, което е сега не виждам особена разлика. Пак се пие вино, само дето оргиите не са така масови и е прието да се подарява подарък...Не знам какво толкова ви притеснява? Аз на този празник не му харесвам най-вече плюшените сърчица. А ти хем искаш да си пазим традициите и празниците, хем пък да си осъвременяваме езика... Гарвану, на гарвана...
                        Сега аз сам ще си оспамя темата. Не си ме разбрала, или не искаш... Дали искам, или не, езикът е "осъвременен", някой е изхвърлил дателния падеж, в едно с двойното Е. Колкото и да искам, дори на клавиатурата ми липсав тази буквичка, липсват и други, но тази е фатална, защото се явява връзка между източните и западните говори. Същите тия, комунистически професори, учили недоучили, полуграмотни, но вярни (или вЕрни е правилно, като нянма двойно Е) на партията, дори и не подозират какво са сторили. За тях е важно езикът ни да има по-малко букви, зер по лесно ще ги научат всичките... Попитай тях, или нещастните им наследници, къде е дателния падеж. На мен ми лкипсва, но граматиката ни го е забравила, няма го! Забравила го е точно така, както нашите наследници ще забравят празника на виното и веселието и ще го заменят с розовия Валентин... момчетата ще стават все по женствени и нежни, дано вие, момичетата, станете по-мъжки, та да им правите деца...
                        Последно редактирано от giorgio; 16-02-09, 21:41.

Коментар

Такаааа, я да видим сега какво всъщност пие Джорджо на 14.02. (деня на влюбените във виното )....

п.п. извинявай джорджо... с най-добри чувства
                          Прикачени файлове
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                            Такаааа, я да видим сега какво всъщност пие Джорджо на 14.02. (деня на влюбените във виното )....

п.п. извинявай джорджо... с най-добри чувства
                            аз виждам минерална вода

Коментар

Първоначално публикуван от Юли Преглед на мнение
                              аз виждам минерална вода
                              ...А сме потомци на траките...
                              Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                                ...А сме потомци на траките...
                                Хах, дори потомците на траките пият само минерална вода на връх Трифон Зарезан ако им се налага да шофират! Или ти си на друго мнение?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X