Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чалгата успешно затрива традиция на повече от 8000 години.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чалгата успешно затрива традиция на повече от 8000 години.

Ще празнуваме Трифон Валентинов (може такава да му е фамилията) Не си ли почитаме празниците - губим идентичност !!! И без това не ни е останала много Аз съм твърдо ЗА Трифон !!!! Наще деди като се замисля все св. Валентин са празнували ..... (толкова ми е мазно , че чак ще се изтека през чорапите )

П.П Един народ който не си тачи миналото - НЯМА бъдеще !
    ‎По 2 литра са само млякото и сока !
    WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
      На 21 години съм, но за мен Св. Валентин също е доста измислен празник! Не понасям лигавщините с бонбонки, цветя и т.н. Не мисля, че е редно само в един ден да ми се показва колко ме обичат и едва ли не да ми "свалят звездите и Луната"...! А колкото до ИСТИНСКИЯ МЪЖ... ако е толкова истински дали не би се сетил кога трябва да показва обичта си?! Само 14.02 и 08.03 ли с дните?
      Лично аз на 14.02 си сипвам чаша вино и чак не ми се излиза от вкъщи, защото предозирането с романтика чак ме изнервя!
      Именно затова казах, че е хубаво човек сам да си решава какво да си празнува..... - т.е. да си празнува което си му е кеф..... Който е най-свръх истински мъж и може да прави животът на дамата до него всеки ден от годината специален - ей тоя пич и аз бих искал да се запознаем да му стисна ръката..... Иначе всекидневието ни поомачква като пораснем и е хубаво да има празници - каквито и да са те, стига да провокират вниманието ни към близките хора.... а дали с вино или любов.... не е чак толкова важно...... Подозирм че авторът на темата иска да обърне внимание повече на преекспонирането на тои ден от медиите... и то само в лигавия му аспект.....

Коментар

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
        Ще празнуваме Трифон Валентинов (може такава да му е фамилията) Не си ли почитаме празниците - губим идентичност !!! И без това не ни е останала много Аз съм твърдо ЗА Трифон !!!! Наще деди като се замисля все св. Валентин са празнували ..... (толкова ми е мазно , че чак ще се изтека през чорапите )

П.П Един народ който не си тачи миналото - НЯМА бъдеще !

Много правилно,но има и нещо друго-един дядка ми е казвал:
        -Една душа не си ли я гледаш(да и угаждаш),Господ си я прибира!!!
        Явно и траките са има ли нещо впредвид
        0(-)

Коментар

Първоначално публикуван от Петя Преглед на мнение
          Мда, а ние сме се разбрали негласно, че празнуваме всеки ден деня на влюбените и един ден в годината просто кротко си пием.

А за мен Трифон Зарезан се чества цяла зима! Чаша червено вино вечер действа благотворно и съживява кръвта.
          Соломон пасти да яде.
          Четейки мнения и от двата пола,май тва розовкото верно си е "празник на търговеца" и децата с узряла физиология,но с дооформящо се съзнание и манталитет.

Коментар

Само да кажа че англичаните които все още са в БГ предпочитат да честват Трифон Зарезан!
            Майната им на всички търговски праздници!
            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
              Именно затова казах, че е хубаво човек сам да си решава какво да си празнува..... - т.е. да си празнува което си му е кеф..... Който е най-свръх истински мъж и може да прави животът на дамата до него всеки ден от годината специален - ей тоя пич и аз бих искал да се запознаем да му стисна ръката..... Иначе всекидневието ни поомачква като пораснем и е хубаво да има празници - каквито и да са те, стига да провокират вниманието ни към близките хора.... а дали с вино или любов.... не е чак толкова важно...... Подозирм че авторът на темата иска да обърне внимание повече на преекспонирането на тои ден от медиите... и то само в лигавия му аспект.....
              Никой не е казал, че всеки ден трябва да ми се виси на врата и да ми се лигави колко ме обича! ЛЮБОВТА СЕ ДОКАЗВА, НЕ СЕ КАЗВА!!!
              Daddy's girl! Always & Forever!
              Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Първоначално публикуван от D-MAX Преглед на мнение
                ..Майната им на всички търговски праздници!
                Всъщност те всички празници са "търговски" начело с Коледа. Няма лошо.

Тази година 14.02 се пада в много удобен ден, съобота почивен ден. След това цяла неделя на разположение за изтрезняване, я от вино, я от любов, кой от каквото се е напил.
                Аз смятам да наблегна на виното. С любовта трябва по-умерено, че от нея повече боли главата.
                О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                  Именно затова казах, че е хубаво човек сам да си решава какво да си празнува..... - т.е. да си празнува което си му е кеф.....
                  Че то празници има ВСЕКИ ден. Доказва се елементарно с допускане на противоположното - Ако в годината има дори един ден, на който няма повод за празнуване, то това само по себеси го прави специален и го превръща в повод за празнуване .

Иначе наистина, всеки е свободен да си празнува каквото иска. Лично мен определен тип празници - да ги наречем "масовите празници" - ме отвращават. Предпочитам да избягам далеч от лудницата, която настъпва на тях... което обаче само по себе си пак си е вид празнуване, така че нЕма отърване
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение

Тази година 14.02 се пада в много удобен ден, съобота почивен ден. След това цяла неделя на разположение за изтрезняване, я от вино, я от любов, кой от каквото се е напил.
                    Аз смятам да наблегна на виното. С любовта трябва по-умерено, че от нея повече боли главата.
                    Елате тогава на полигона с. Дълбок дол до гр. Троян за да се насладите на поредния кръг от "Грация и мощ". И няма нищо лошо дамите да участват в надпреварата, а кавалерите да ги подкрепят, /да не залитат все пак/, че нали сме влюбени..във виното.

Не е късно да се запишете.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение

Вервай ми лошо е! И то много, защото покрай търгашеството забравяме за какво всъщност е празника. Празниците са поводи да уважим историята, традициите на нашите деди и естествено най близките и обичани хора с които да прекараме самия празник. Обаче търгашеската вакханлия не ми съвпада с вижданията за добре прекаран празник, какъвто и да е той. Някак си, всичко това ми е противно и отвратително.
                      ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Никой не е казал, че всеки ден трябва да ми се виси на врата и да ми се лигави колко ме обича! ЛЮБОВТА СЕ ДОКАЗВА, НЕ СЕ КАЗВА!!!
                        А знаете ли този виц, на който ще цитирам края:
                        "А любовта ли? Любовта, мое мило момиче, е измислена от комунистите, за да чукат и да не си плащат."

Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          А знаете ли този виц, на който ще цитирам края:
                          "А любовта ли? Любовта, мое мило момиче, е измислена от комунистите, за да чукат и да не си плащат."

Ами тогава къде е логиката да ми се мота на 14.02 в краката с бонбони, сърчица, захарен памук, розови корделки и др. подобни измишльотини?! Да харчи пари за гореупоменатите екстри, да се прави на шут само заради едното чукане... Аз смисъл не виждам!
                          Daddy's girl! Always & Forever!
                          Сбогом, Макс, страшно ще ни липсваш, приятелче..!

Коментар

Джорджо,чукни на Юли едно телефонче да вдигне капака...
                            ...да може да чифтосаме тая темичка с оная дето вечер се свъртаме...
                            Понеже социологията показа категоричното мнение на участниците в този зрял,мъдър и адекватен форум...
                            Наздраве,до 14-ти има време да оветряме и сначале.

Коментар

Ами тогава къде е логиката да ми се мота на 14.02 в краката с бонбони, сърчица, захарен памук, розови корделки и др. подобни измишльотини?! Да харчи пари за гореупоменатите екстри, да се прави на шут само заради едното чукане... Аз смисъл не виждам!
                              НАЗДРАВЕ!

Нека се чукнем за здраве!

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                                Джорджо,чукни на Юли едно телефонче да вдигне капака...

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                                НАЗДРАВЕ!

Нека се чукнем за здраве!
                                Стига с туй "чукане" бре!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X