Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Имам книжка. Отново.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Имам книжка. Отново.

Първоначално публикуван от Zorka Преглед на мнение
    Какво искаш и какво ще стане са две коренно различни неща Е, пожелавам ти успех все пак
    НЕ съм съгласен. Става точно каквото искаш. Само дето повечето пъти незнаем какво искаме.

Честито и безаварийни километри с "новата" книжка!

Коментар

Честито и от мен колега..
      OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
        Колеги,това може и да е коментирано тук,но аз да попитам :взели са ми някакви точки там - 7 ли, 8 ли,повече ли.Та тези точки възстановяват ли се сами след време,ако нямаш нови нарушения ?
        Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
        Ако две години нямаш нарушение се възстановяват автоматично.
        Да. Така е, но нарушението не трябва да е такова от което се взимат точки. За всяко нарушение се напише АКТ, но не за всеки акт се взимат наказателни точки. Например ако си забравиш документите, караш без винетка, мръсен номер, лош външен вид и още ред подобни.
        С две думи, точки се взимат за такова нарушение, което е опасно за живота и здравето на теб или околните, ако нарушението не ги застрашава, има само парична глоба, акт се пише, но не се взимат точки. Тези актове не се взимат под внимание във въпросните две години, гледат се само актовете с нарушения, който ти взимат точки има ли такива, кофти, ако няма както каза Злати гледа се датата на връчване на наказателното постановление, минат ли две годнини от тогава пак си имаш 39т.

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
        ......Иначе официалната информация от КАТ е забранена - тайна ! Като договора за руския газ.
        Няма такова нещо, вчера 23.01.2009г около 14ч на гише N30 имаше една хубава и къдрава опашка, всеки който се наредеше на нея, като му дойде реда си казва ЕГН-то и само след 10 сек. любезната млада КАТ-аджийка му казаваше колко контролни точки има към момента. Информацията изобщо не е тайна, не ти трябват връзки, не се плаща за нея и не шепнеш като питаш, а и като ти отговарят не ги е страх да не ги чуе някой...
        Колега, не знам от кога ти е информацията, но това си е съвсем редовна услуга на КАТ и дори е безплатна!
        LZ1PER

Коментар

Тук преди време имаше анкета давате ли пари на пътни полицаи...? http://forum.offroad-bulgaria.com/po...lts&pollid=102
          Резултатите са около 50/50. Започвам да си мисля, че наистина тази система с точките и правилото 2 години без нарушение е точно за да се дават подкупи.
          Не съм дал и един лев на катаджия от около 7-8 г. Тогава бях млад шофьор и давах... После много им се ядосах и от тогава никога... Обаче какво се получава - карам непрекъснато - съответно стсатистиката не прощава. Преди 3-4 години тъкмо бях направил година и 10 месеца без акт и ми написаха - за "движение по обособен релсов път" - бях на трамвайната линия на Стамболийски. Сега ми оставаха 4-5 месеца да направя пак 2 години - преди 2 дена акт за каране без фарове през деня - от София до Търговище си карам на фарове. Спирам на отбивка, тръгвам, забравям копчето и след 1 км палката и айде - пари не им дадох, но имам 10 точки в сметката останали...
          Доста по-обективно би било, ако всяка година имаш кредит от някакви точки. При сегашната сиситема, ако не даваш пари рано или късно ще си загубиш книжката. Може и след 10 години да е, но точките все ще свършат някой ден, ако шофираш много... Лично мнение.
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
            Доста по-обективно би било, ако всяка година имаш кредит от някакви точки......
            Саше, то това е измислено и в момента съществува въстановявенто на точки. По 13 на година, това не е малко за хора, които не правят системни нарушения, както ти казаваш. Е верно, 70 кинта и една загубена събота, но пак е нещо. Аз преди 2г бях останал с 3т и това ме спаси, та ми станаха 16т. , а сега чакам да ми ги върнат всички, от тогава съм като агънце... абе при мен има положителен ефект, говоря с блутут, колана винаги, гледам къде паркирам....
            LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
              Саше, то това е измислено и в момента съществува въстановявенто на точки. По 13 на година, това не е малко за хора, които не правят системни нарушения, както ти казаваш. Е верно, 70 кинта и една загубена събота, но пак е нещо. Аз преди 2г бях останал с 3т и това ме спаси, та ми станаха 16т. , а сега чакам да ми ги върнат всички, от тогава съм като агънце... абе при мен има положителен ефект, говоря с блутут, колана винаги, гледам къде паркирам....
              Още малко инфо за непросветените? Това тези "У" на които пише "възстановяване на точки" ли са? Може ли да се възползваш от услугата докато си без талон?
              Technical Rescue Direct - life lies in courage
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Още малко инфо за непросветените? Това тези "У" на които пише "възстановяване на точки" ли са? Може ли да се възползваш от услугата докато си без талон?
                До колкото знам всеки инструктор може да ти предаде този курс и да ти издаде свиделство за завършен такъв. Знам със сигурност, че като си подадеш документите, той прави справка в КАТ, от там гледат дали си възстановявал през последната година, това е едното от условията има и още но не ги знам... но от там могат да откажат. Което значи, че дори и да си платиш тези 70лв и ходиш на лекцията, после няма да ти дадат точките. Затова инструктора проверява и ако каже, че няма проблем, плащаш и ходиш. После ти дават една бележка и с нея в КАТ. Така беше при мен.

П.П. можеш и без талон, аз му дадох копие от книжката и копие от акта, всъщност това е като документи.
                LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от Galin_85 Преглед на мнение
                  ............А някой има ли преки наблюдения върху този "златен талон"?Родните ни полицаи дали го признават?

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=177834
                  Някой има наблюдение:
                  МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НАРЕДБА № I-157
                  от 1 октомври 2002 г.
                  за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина
                  (Обн., ДВ, бр. 97 от 15.10.2002 г.; доп., бр. 66 от 25.07.2003 г., изм. доп. В бр. 93/2006 г., ДВ бр. 46. бр. 90/2008 г.)
                  -----
                  Раздел IV
                  Контролен талон

Чл. 25. (1) Към всяко свидетелство за управление се издава контролен талон въз основа на платена такса.
                  (2) Издаване дубликат на контролен талон се извършва в случаите на:
                  1. повреждане; 2. унищожаване; 3. изгубване; 4. кражба.
                  (3) Издаването на дубликат по ал. 2 се извършва въз основа на подадено заявление по образец (приложение № 3) от водача, документ за платена такса и приложена декларация за твърдяното обстоятелство. В случаите по ал. 2, т. 1 и 2 се представя старият талон.
                  (4) (Нова, ДВ, бр. 66 от 2003 г.) Контролен талон “Водач на МПС без наказания” се издава при поискване от водача: 1. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата от първоначалното придобиване на правоспособност и има стаж не по-малко от 6 години; 2. когато няма наказания за нарушение на правилата за движение по пътищата за период 6 години след влизане в сила на тази наредба.
                  (5) (Нова, ДВ, бр. 66 от 2003 г.) Контролен талон “Водач на МПС без наказания” се издава въз основа на подадено заявление по образец (приложение № 5) и документ за платена такса.

Чл. 26. (1) Контролният талон се отнема при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата за срок до един месец. Номерът на контролния талон се вписва в акта.

(2) Връченият на водача екземпляр от акта замества контролния талон за посочения в ал. 1 срок.
                  (3) Контролният талон се връща на водача при връчване на наказателното постановление.
                  (4) (Нова, ДВ, бр. 66 от 2003 г.) На водач, на който при съставяне на акт за нарушение по Закона за движението по пътищата е отнет контролен талон “Водач на МПС без наказания”, при връчване на наказателното постановление се издава обикновен контролен талон въз основа на платена такса.
                  от тук: http://www.paragraf22.com/pravo//naredbi/54644.html.

Има и личен опит при издаването на такъв.
                  Който отговаря на условията - нека да да ходи в съответните сектори "Пътна полиция" и да си заяви издаването на такъв контролен талон.

Може да видите как изглежда контролният талон в прикачените картинки. На цвят е оранжев, за разлика от стандартния светло син.
                  Пожелавам ви винаги да шофирате с оранжеви контролни талони.
                  Прикачени файлове
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Двете години са си добър срок, ако е една, то на никой няма да му пука от актовете. Иначе аз съм се възползвал от такова възстановяване... бяха ми понамалели точките, преди да се усетя, че паяците явно работят по друга часова зона и ако на знака за Синя зона пише 18:30, то там не се спира поне до 19:05... После беше лесно да устискам 2 години без актове .
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Тук преди време имаше анкета давате ли пари на пътни полицаи...? http://forum.offroad-bulgaria.com/po...lts&pollid=102
                      Резултатите са около 50/50. Започвам да си мисля, че наистина тази система с точките и правилото 2 години без нарушение е точно за да се дават подкупи.
                      Не съм дал и един лев на катаджия от около 7-8 г. Тогава бях млад шофьор и давах... После много им се ядосах и от тогава никога... Обаче какво се получава - карам непрекъснато - съответно стсатистиката не прощава. Преди 3-4 години тъкмо бях направил година и 10 месеца без акт и ми написаха - за "движение по обособен релсов път" - бях на трамвайната линия на Стамболийски. Сега ми оставаха 4-5 месеца да направя пак 2 години - преди 2 дена акт за каране без фарове през деня - от София до Търговище си карам на фарове. Спирам на отбивка, тръгвам, забравям копчето и след 1 км палката и айде - пари не им дадох, но имам 10 точки в сметката останали...
                      Доста по-обективно би било, ако всяка година имаш кредит от някакви точки. При сегашната сиситема, ако не даваш пари рано или късно ще си загубиш книжката. Може и след 10 години да е, но точките все ще свършат някой ден, ако шофираш много... Лично мнение.
                      Абе човече ти в коя държава живееш?Ти искаш да промениш правилата на Гоце Ахмед Хамстер и компания нема да стане така че приспособявай се .След като не можем да я променим (справка изборите)значи трябва да се приспособим
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                        Честито!

Честно казано въобще не разбирам за какви точки става въпрос!
                        Хиляди пъти са ме спирали, все и те за някакви точки ми говорят, ама като съм черпел не съм знаел че може и книжката да ти приберат!

Ужас!
                        А ти стар вълк утепан с пъдпъдъчи сачми виждал ли синали се сещаш защо тия другари идват се кога те няма и имъкват кокалите
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От цялата работа разбирам 2 неща:
                          1 Аз се вмествам в графата заслужил майстор на спорта и заслужавам златен талон./ така се получава като не си карал в БГ 3 и повече години/

2 При получаване на златен талон, същия не трябва да се дава на полицаи при никакви обстоятелства.

Майтапа настрана, ама това с точките го има и тук. При определен брой глоби и ти взимат книжката и ходиш на поправителен. Само листовки обаче. По лошото е, че информацията след всяка глоба отива в застрахователите и те ти вдигат застраховчицата. Най лощото е / и най доброто де/, че ченгетата не взимат подкупи. Майката му е внимателно и на пръсти.
                          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                            А освен с лично отвисяване пред гишетата на КАТ,имали друг начин,човек да разбере колко точки има?
                            Предвижда се да има http://insurance.bg/news/?cat=news&cat_id=8&sn_id=78567

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
                              Е, дано по-скоро стане. При това трябва освен да е по ЕГН, да е и по номер на возило например, или поне по някакъв начин да се измисли, тия данни да са публични. Щото това са "кирливи ризи", касаещи всички, а не само конкретния човек.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Е, дано по-скоро стане. При това трябва освен да е по ЕГН, да е и по номер на возило например, или поне по някакъв начин да се измисли, тия данни да са публични. Щото това са "кирливи ризи", касаещи всички, а не само конкретния човек.
                                Ако данните са публични, няма как ЕГН-то да се вижда от всички. Има един закон, който третира ползването на личните данни.

Ако е по номер на кола, пак няма да е много коректно. Може автомобилът да е служебен, и същият да е като "учебна ГАЗ-ка", т.е. се управлява от много шофьори.

Друг вариант шофьорът "Х" има нарушение с автомил "Y". Но същият шофьор притежава поне още 5 бр. автомобили и има на разположение и други 5 бр. автомобили, общо 10 бр. По кой от всички би могло да стане "засечката" на информацията.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X