Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правописът и Форумa

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правописът и Форумът

Правилното писане е алгоритъм и хората с математическо мислене по-бързо го схващат, достатъчно е някой да им обясни правилата и главата му смята, че if.....then.....go to. Другото са си грешки на другарките /госпожите поновому/. Иначе толкова красиви теми /литературни/ са написани неграмотно, че на човек му се отщява да чете.
    Та искам да кажа на бързомислещите другари като Симеон, Обера и др., не се ядосвайте, няма как да ги оправите, отдавна е минало и времето, и мястото където е можело да стане.
    Сегашната система на обучение в училище е за студенти, да изслушат 1 лекция и да я запомнят, да но не е отчетен моментът, че се обучават деца, много от които възприемат доста по-трудно от останалите... и фактите са на лице - КАТАСТРОФА, днешните ученици не знаели правописа! Просто по този начин няма да се получи.
    Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Прав си за учителките, аз случих на несъвместимост, а и ми беше класна. По литература се справях много добре, но нямаше никакъв подход, получавах предимно слаб и среден. То още си ми личи, бъркам баш лесни неща. Обаче бях много по-зле. С годините малко по-малко, но е доста трудно, се пооправих. Трябва воля. Да си търсиш грешките и да си наложиш, да пречупиш стереотипното, не е чак невъзможно . Форумното писане помага. Най-малкото, че си пиша всеки ден на кирилица, а то не е същото като с молив. Развива се от 0. Забавлението е гарантирано.

Коментар

Първоначално публикуван от contacol Преглед на мнение
        Разбира се можем да се успокоим защото винаги има и по-зле от нас.
        Никой не е безгрешен .
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Май си развалям правописа.А иначе по български език и литература винаги съм бил отличник.
          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
          -----------------------------------------------
          Питието определя съзнанието....
          -----------------------------------------------
          0887770735

Коментар

Не бих казал, че ми се е подобрил правописа. Пак си правя грешки, които в повечето случаи се опитвам и да поправя и определено знам, че други остават.
            Има някакъв лимит обаче, който мога да понеса когато чета нещо с грешки, след който ми става тъпо и жалко за човека. Е, тогава се замислям как ли някой по-знаещ възприема моите писания.
            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
            lre-bulgaria.org

Коментар

Единствено не намерих грешки на Volk. Всички други за съжаление бъркат.
              Връщаш се и коригирваш
              Ами коригирВай ни, щом бъркаме... Но не е лошо да се връщаш и по собствения си текст. Твърдиш, че го правиш...
              Някъде имаше статистика за броя на постовете във форума и силно се съмнявам да си прочел всичките, за да правиш такива обобщения.

Коментар

Усещам ,че си промених правописа!Винаги като напиша нещо го препрочитам и си търся грешките,а те не са малко.Форума ми влияе положително,а и мисля не само на мен!
                ГАЗ69,Fiat Dukato maxi бордово 3,40м.Omai4x4 тристранен самосвал и Витара в проект!

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                  Не бих казал, че ми се е подобрил правописа. Пак си правя грешки, които в повечето случаи се опитвам и да поправя и определено знам, че други остават.
                  Има някакъв лимит обаче, който мога да понеса когато чета нещо с грешки, след който ми става тъпо и жалко за човека. Е, тогава се замислям как ли някой по-знаещ възприема моите писания.
                  Същото,направо в десятката.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Абе, сами, трудно ще си коригирВаме грешките, но не пречи да пробваме. contacol e написал доста верни неща, но ако се вгледате и при него липсват препинателни знаци. Това са технически грешки и не влошават общия прочит. По-неприятни са стилните - губи се смисъл. Но и тук, не винаги, е виновно образованието. Има и болест - дислексия.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

• До: Правописът и Форумът

Никой не е идеален, всеки прави грешки. Нека се стараем малко повече и проверяваме текста преди публикация-това е напълно достатъчно.
                      LZ1PER

Коментар

Зантее ли че кгоато чтеете нисапаното, вжано е пръвтаа и поледсанта бквуа от дмаута да бдаът на мсятото си.
                        Мжетое да рзбъракате мстеата на оастнаилте бвуки и все пак нпиасатноо ще прдъолажва да се чтее с лкоета.
                        Твоа ивда да пкаоже че вскичтоо твоа вемре котео сте попрлеили в уилчище е нпразано,
                        доасттънчо е блио да ви начуат да слгатае на мстяото им бутквие от наалчото и каря на вяска дмуа кяото пиеште...
                        [/quote]

"Е тва е суепр яхо", както би се изразил всеки втори тийнейджър. Аз си поразвалих правописа доста от десети клас насам. Не бих казал, че е благодарение на форумите, просто средата, в която живеем е такава. Правописните грешки често се дължат на бързане, натискане на съседни клавиши или просто мързел да чаткаш дълги думички по клвтурата. Писането на фонетичен български, когато клавиатурата няма "кириляшки" букви също си личи отдалеч. Трудно ми е да приема табели от рода "IZHOD" но и те станаха факт. За словоред не ми се и говори. Пресата изобилства от заглавия като "80 годишни баби изнудват роми от Столипиново". А ся познайте кой- кого изнудва? И това написано от хора, които с това си вадят хляба (тафтологията също е често срещано явление)... какво да говорим за форума. Аз лично наймного ме нервът откровенни ниграмотници дето полвинчас му четеш поста доде резбереш, че нищо мо не овира главата и съ чудиш къв пък шофеор маже да е изле зло от туй говедо. Абе, да не ти е насреща.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

айде, айде........... фонетичната подредба не е виновна никому - има си всички букви.... аз друга и не знам, де

но че не понясям мамуницата, май е следствие от висенето ми тук.... вече като видя маймуница на друго място, направо я прескачам, каквото и да пише..... даже SMS-те вече ме дразнят

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                            Никой не е безгрешен .
                            Тодор(Zaarin), много се радвам, че успях да "разбуня духовете" и да предизвикам полемики и язвителни забележки.Колкото до израза:"по-зле" или "по зле", трябва да се върнете назад в обучението си, някъде между 4-ти и 7-ми клас и да си спомните, че тире се слага, когато има степенуване,градация. В случая няма такова степенуване и затова не се слага тире.А господин Паджеровод е абсолютно прав за коригирването! Там съм сбъркал и наистина затвърдявам мнението, че само Volk пише без грешки.Това е.
                            sigpicНЕ ТРУПАЙТЕ ПАРИ! ТЕ СА СРЕДСТВО ЗА ЖИВОТ! ПОЛЗУВАЙТЕ ГИ ВСЕКИ ДЕН!(Ванга)

Коментар

Колкото до израза:"по-зле" или "по зле", трябва да се върнете назад в обучението си, някъде между 4-ти и 7-ми клас и да си спомните, че тире се слага, когато има степенуване,градация. В случая няма такова степенуване и затова не се слага тире.
                              Е как да няма, като има. Толкоз по въпросите за 4-7 клас...
                              Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

Зле, по-зле, най-зле...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X