Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правописът и Форумa

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правописът и Форумът

английската писателска школа например , избягва прилагателните

Коментар

Само да имате впредвид ,че в последно време във форума, има мнения писани на български ,които трудно могат да бъдат разбрани ...от българите.
      B+

Коментар

Що ма геате сига мени ба?
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ми виднага съ ръзбиръ дали някой правила съ нъложени отвън или ти идът утвътри.
          И молъ ви съ дъ ни бърками чат-стаите с настоящий форум!

Преди 9 години 2 месеца киснах в mIRC-а и го израстнах този момент с чатенето. Там наистина хората отиват да се разтоварят и да си дрънкат глупости. Оттогава не бях ползвала нета с цел приказки допреди година, когато ме "запознаха" с този форум. Много ми хареса, че тук е пълно със знаещи, можещи, отговорни, весели, съпричастни.....е, само хубави неща мога да кажа за хората, с които "се срещам" тук. Администрирането също е на ниво, което е много важно за запазване на същността на форума. Моите уважения за това, че винаги се стремите да бъдете справедливи и безпристрасни!
          Защо го казах всичко това? Защото искам форумът да си остане такъв и занапред. А част от високото ниво е да се отнасяме отговорно и към езика, на който общуваме. Наясно съм, че сме различни хора и всеки от нас е имал различен път на развитие до сега, с различни приоритети (и няма да спорим кой е бил по-добре, щото да залягаш над учебниците и всеки път да си в прединфарктно състояние преди часовете по история не е особено забавно ), но като знаем, че имаме тук стремеж да спазваме добрия тон и към езика, на който пишем, всеки ще се старае да пише правилно. И така малко по малко....
          НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
          Omnia vincit amor !

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
            Що ма геате сига мени ба?
            Оти и язе не мо'ем четем,и пишем,и к'во ми дойде у главата-таково ми е и на душата.(мислех да напиша "компютУра,но се сетих,че това обикновено е синоним на "чук".А и не се римува)
            Хубава тема.Не бях попадал на нея досега.Та,по този повод, има програмки,следящи за правописни грешки.Ако някой има такава и иска да я сподели,ще му бъда благодарен.
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Ти с какъв браузер си да питам първо? Щот към Файърфокса си има всякакви речници, и на мен ми работи в момента. Друг е въпроса че аз пиша без да гледам в екрана и направо натискам "изпрати" и после се хиля какви съм ги сътворил
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                Ти с какъв браузер си да питам първо? Щот към Файърфокса си има всякакви речници, и на мен ми работи в момента. Друг е въпроса че аз пиша без да гледам в екрана и направо натискам "изпрати" и после се хиля какви съм ги сътворил
                С една дума ,правиш директна заявка за "Блясъци",така ли?
                B+

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                  Само да имате впредвид ,че в последно време във форума, има мнения писани на български ,които трудно могат да бъдат разбрани ...от българите.
                  За неразбиращите - малък речник:
                  http://www.severozapad.org/content/view/59/1/
                  От днес почвам да си пиша на нашия език!
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Дима има вече нови правила за правопис. Речниците не ги хващат.
                    Не че и старите ги знаех.
                    В къщи вече се пише слято. Вкъщи.

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                      За неразбиращите - малък речник:
                      http://www.severozapad.org/content/view/59/1/
                      От днес почвам да си пиша на нашия език!
                      Адаш ,имах предвид правописа ,а не характерни думи от различни региони.
                      B+

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Дима има вече нови правила за правопис. Речниците не ги хващат.
                        Не че и старите ги знаех.
                        В къщи вече се пише слято. Вкъщи.
                        То затуй си има десен бутон с опция "добави в речника" и после не я подчертава като грешна вече никога

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                          Адаш ,имах предвид правописа ,а не характерни думи от различни региони.
                          Ааа, разбрах!
                          Но на този форум според мен положението е що годе нормално с правописа!! Пък и не може да се изискват перфектно написани откъм граматика текстове на един форум!
                          Както каза quadra - първо пиша, пращам и след това сам се чудя как съм го написал това нещо!!
                          А диалектите в България са отделна тема - аз много им се кефя!!
                          יעבור
                          «И това ще мине»

Коментар

Старая се колкото мога,малко с препинателките съм зле,ама поне тук се научих да пиша на кирилица
                            А и се успокоявам,като знам че има и доста по-зле от мен

Коментар

Ами, старая се да пиша на български естествено, правя грешки по скоро от бързане, и защото и аз не чета написаното, и защото работя с три различни клавиатури, и докато привикнат ръцете от едната на другата и се бъркат бутоните. Най ме е яд когато си пиша от телефона защото въпреки всичките ми неистови усилия не можах да го кирилизирам. Започнах да се оглеждам за такъв под windows за да мога да си го кирилизирам и когато пиша от него да е на бг. Затова и когато съм във форума през телефона никога не пиша, а само чета.

Коментар

Винаги съм се гордял с правописа си. И много се дразня, като видя неграмотно написано каквото ида е. По-горе прочетох, че писането във форума било на ниво, позволете ми да не се съглася. Нямам опит от други форуми/още съм начинаещ с компютрите/, но определено тук има доста полуграмотни пишещи. Моля последните да не се обиждат, В тяхна полза е да се научат да пишат правилно. Иначе, технически грешки се случват и на Венци Петров, и на Алекс и на мен даже:-))))
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X