Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правописът и Форумa

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правописът и Форумът

Май наистина трябва да посетите и други форуми, за съжаление там картинката е отчайваща. Срещал съм по три грешки в една дума.
    LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
      Май наистина трябва да посетите и други форуми, за съжаление там картинката е отчайваща. Срещал съм по три грешки в една дума.
      Защо да ги посе щавам тогава? То правописа и желанието да го спазваш, Изказването "Мозе и да ни сум го на5исал то4но но налиме разбахти" говори за нивото на пишещия. А от там и за нивото на форума. Но нека си живуркат, Всеки има право на живот.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Винаги съм се гордял с правописа си. И много се дразня, като видя неграмотно написано каквото ида е. По-горе прочетох, че писането във форума било на ниво, позволете ми да не се съглася. Нямам опит от други форуми/още съм начинаещ с компютрите/, но определено тук има доста полуграмотни пишещи. Моля последните да не се обиждат, В тяхна полза е да се научат да пишат правилно. Иначе, технически грешки се случват и на Венци Петров, и на Алекс и на мен даже:-))))
        аз колега не мога да пиша много грамотно за разлика от теб.
        но пък правя други неща много по грамотно

Коментар

Аз пък мисля, че Кольо също трябва да си погледне правописа. Особено след последния му пост в тази тема.
          Освен това искам да му напомня, че след запетаята думата не започва с главна буква(поне не и в Българския език).
          Последно редактирано от cveti; 25-09-07, 22:48.
          Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
          A2 (+)

Коментар

Всички сте прави, но някои искат да се поправят, докато други търсят оправдание и омаловажават пропуските...
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Ами хайде всички да си погледнем постовете и да проверим за граматично спазване на правилата за пълен и кратък член, да видим колко не са ги оплескали. Задаваш въпрос "Кой прави еди си какво...?" И отговорът е подлог в изречението. Следователно може да бъде заменен с лично местоимение (аз/ти/той/тя/то/ние/вие/те) и се членува с пълен член.
              Чета темата и виждам, колко малко хора спазват това правило....
              Надявам се да няма обидени от думите ми.

Коментар

Мда. Пропуснати пълни членове и запетаи... Провиписът наистина е важен и всеки трябва да се стреми непрекъснато към подобряването му. Най-вече е въпрос на самоуважение. Не трябва обаче и да съдим прекалено строго грешките на другите, ако са в определени граници. Да не говорим, че и не винаги човек е в пълна кондиция или има време да прочете и коригира написаното. Например тия дни имаше едно мнение на tutin, който иначе пише доста грамотно, в нетрезво състояние... и нямаше нищо общо с нормалния му правопис .

Аз самия смятам, че пиша сравнително грамотно. Особено на фона на повечето мнения из форума. Обаче въпреки това съм недоволен от себе си и правописа си. За това непрекъснато гледам да се старая и да го подобрявам.
                Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Аз ужасно мразя да пиша, не знам защо. А човек като мрази нещо никога не го прави както трябва. Тук обаче не пиша насила и определено имам напредък с правописа , въпреки че е далече от доброто ниво ( срамота...).

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                    Аз пък мисля, че Кольо също трябва да си погледне правописът.
                    Аз пък мисля, че cveti също трябва да си погледне правописА. Да погледне него - правописа, следователно се членува с кратък член...
                    Няма страшно - и аз ги бъркам, макар, че си преглеждам всеки пост.

Коментар

Аз пък мисля, че Кольо също трябва да си погледне правописа..
                      Кое да си погледна?!
                      Знам, доста грешки правя и аз, ама поне не претендирам
                      Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                      A2 (+)

Коментар

То къф пра'опис, ако ме видите ръчно к'фи ги дялам, то си е кривопис, независимо от правилата, Не се чете. Така е, като ми се падна класна дето ме мрази точно по български. Добре, че литературата ме увлича и четЪ по много та изкласих. Инак хората казват, който чете може и да пише. Да де, но при мен не е така се оказа, щото щетъ много, понякога дигам до 500 страници на ден, но не помага. Особено членовете у/о-тата и разни подобни. Все пак за мен стилистичното оформление е по-важно от техническото, макар и да ми е много неприятно да четЪ у форомите на подрастващите, дори и да не е на маймуница.

Коментар

Аз пък мисля, че Кольо също трябва да си погледне правописа. Особено след последния му пост в тази тема.
                          Освен това искам да му напомня, че след запетаята думата не започва с главна буква(поне не и в Българския език).
                          Техническа грешка Цвети, извинявай. Ама това ,че се случва на... нали не го приехте сериозно? Все пак съм сложил широоока усмивка.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                            аз колега не мога да пиша много грамотно за разлика от теб.
                            но пък правя други неща много по грамотно
                            Ами кажи ги тези неща. Не,че се заяждам, но ми е интересно.Може би почти всичко го правиш по-грамотно, но би трябвало да ме познаваш за да можеш да сравняваш. Пак казвам: Не търся конфронтация, просто ми е интересно. Ако искаш да отговориш, моля на ЛС за да не разводняваме.

Коментар

не се засягам.просто виж кви теми съм пускал

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                                Аз ужасно мразя да пиша, не знам защо. А човек като мрази нещо никога не го прави както трябва. Тук обаче не пиша насила и определено имам напредък с правописа , въпреки че е далече от доброто ниво ( срамота...).
                                +100000000000000
                                Само и единствено тук пиша на кирилица и се старая.
                                И виждам ,че има напредък и смисъл

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X