Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Правен въпрос? (Граждански арест - законен ли е?)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Правен въпрос? (Граждански арест - законен ли е?)

Първоначално публикуван от bobeck Преглед на мнение
    Именно, няма престъпление. Къде видя противоречие не знам. Не е въпроса каква категория човек си, а какъв е размера на щетите. Нашия съд /включително твоя/ е ВКС. Вземи прочети малко практика, като почнеш с посочените от мен ТР и ППВС.

Т.е. да разбирам,че ако имам автомобил на по-ниска стойност и щетата по него е под границите посочени от теб няма значителна имуществена вреда, извършеното не е престъпление даже и ако е унищожен.И ако е така каква е стойността на автомобила за да има значителна имуществена вреда при границите които ти приемаш.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

До: Правен въпрос? (Граждански арест - законен ли е?)

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
      През лятото след обира на един от офисите в нашия блок, останах като свидетел.

Когато пристигнаха полицаите се разговорихме и аз отворих приказка за правото ми да задържа крадците, ако успея да ги хвана... Оказа се, че нямам право да ги задържам, ако са извън частния обект. Т.е. на улицата не мога да ги задържа! А СОТ-аджиите могат ли? Не, и те не могат! Само ако са вътре в обекта.
      Стас,не съм правист,но имам съседи и приятели,които работят в системата.Питал съм ги по тези въпроси.
      Никой няма да тръгне да те съди ако задържиш престъпник - примерно тоя катил извън офиса.Обаче : какво значи да го задържиш ?Ако го обезвредиш без телесни повреди и го задържиш до идването на патрула,полицаите никога няма да те топнат.Защото резултата е изцяло в тяхна полза - арестували са престъпника и имат свидетел.Т.е. свършили са си работата на 100 %.Лошо става обаче ако му причиниш нещо видимо - избиеш му зъби,счупиш му крайник,бушонираш му някое око.Тогава е по-добре или да си го биеш,колкото си решил там и да не викаш полиция или да го обездвижиш и да се обадиш по телефона анонимно.Сещаш се защо : те трудно ще обяснят,че не са го били те и моментално ще ги обвинят.При тая ситуация ще трябва да те вземат и тебе,за да се оневинят.Така че,това с гражданския арест е нож с две остриета.

А за тоя дето дошъл да иска 10 бона,понеже адвокатката и не знам си кво - просто не е попаднал на когото трябва.

Пак казвам,не съм юрист,но хората които познават системата отвътре това съветват.За да не си изпатиш,въпреки добрите си намерения.
      Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
      имат право да гласуват на избори.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X