Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Публикуване на снимки на дребни крадци-законно ли е ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Публикуване на снимки на дребни крадци-законно ли е ?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение

- "Хубава кола е Чайката ! Колко харчи ?"

- "А вие що биете негрите ?!?"

А иначе - мисля ви. Точно теб не. Но мисля приятелите си които трябва да боравят с идеи като твоите в непосредственото си обкръжение.
    Май този виц аз трябваше да ти го напиша, та другия път да се замислиш, преди да посочиш с пръст. Нали се сещаш, че има предпоставки хората да крадат по този начин? Няма начин това да се изкорени. Винаги е имало престъпници, винаги и ще има, и това не зависи от размера на наказанията, нито от ефективността на системата /евентуално може да се намали броя на престъпленията/. Така че ако ти се накичиш със златни ланци като коледна елха, не се изненадвай, ако и в Монако някой ти набие шамарите.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
      ...Така че ако ти се накичиш със златни ланци като коледна елха, не се изненадвай, ако и в Монако някой ти набие шамарите.
      Ако си в района - няма да се изненадвам

До тогава - ако си падах по златни ланци - щях да си ги нося и да си ги кича както си искам.

Нарича се "собственост" и свободата да се разполагаш с нея както решиш за добре.

Ако концепцията ти е чужда - ще ги пазя както намеря за добре, и както мога, в момента в който някой с твоята философия реши че са ми в повече, или че му се полагат просто понеже той ги няма, и че аз съм виновен че ги имам а не той че иска да ги присвои.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Ако си в района - няма да се изненадвам

До тогава - ако си падах по златни ланци - щях да си ги нося и да си ги кича както си искам.

Нарича се "собственост" и свободата да се разполагаш с нея както решиш за добре.

Ако концепцията ти е чужда - ще ги пазя както намеря за добре, и както мога, в момента в който някой с твоята философия реши че са ми в повече, или че му се полагат просто понеже той ги няма, и че аз съм виновен че ги имам а не той че иска да ги присвои.
        Аз не съм нито страшен, нито агресивен, но нещо ме кара да си мисля, че не би се разкарвал така по улиците и най-малкото ще си имаш 2-3 на ум, въпреки собствеността върху бижутата и чувството ти за свобода.

Коментар

Със сигурност не бих ги носил ако не мога да ги опазя, и/или ако средата не ми предлага гаранция за опазването им. Въпросната би се изразила в сигурност, законност и най-вече в това че всички около мен ще носят подобни бижута.

Всичкото това ако носех бижута разбира се.

Супермаркетния модел се крепи на простата концепция че клиента разбира че стоката не е негова докато не я плати. Независимо как е изложена. Не мога да оправдая "клиента" който не разбира този модел, и със сигурност не бих върнал едно общество назад с 50-80 години, премахвайки супермаркетите и поставяйки всичко зад щандове, само защото продължава да му изнася да не разбира.

Ако "клиента" продължи да настоява да не разбира концепцията - опираме до държавите дето не са рай защото имат най-много пандизчии на глава от населението, но в които се живее относително читаво въпреки високата човеко-концентрация. Може би благодарение, а не въпреки, факта че имат най-много пандизчии на глава от населението.

Но това е тема за съвсем друг разговор. В други теми съм казвал че развита страна с 300 милиона души население не може да си позволи социалния лукс който могат да си позволят развити държави с 3 милиона души население.

Коментар

Съвсем пресен случай.
            Обади ми се баща ми току що. От вилата край морето са ни откраднали инструменти и оборудване за около 10 000 лв тази нощ. Това също е дребна кражба.

Обаче колега Т-1000, ако случайно ги пипнем вярвай няма на съдии да се правим ами на палачи. В суматохата може и да забравим на полицията да се обадим. Нека после ни съдят. Част от тези инструменти аз съм си ги купувал и като знам по колко левчета отделях за да си ги позволя ......пяна ми избива на устата.
            Ей за тва говоря - мародерите са навсякъде около нас. И дали ще ми вземе касетофончето или както в случая ценни неща - чувството у мен е същото. Някой все едно е откъснал нещо от мен. Като знам, че някой Л8ай%ар е влизал в собствения ми дом..........

Преди време пак край морето ме пресрещнаха и ми теглиха един бой заради 10лв, които имах в мен и евтин телефон.

За тяхно съжаление и мое удоволствие, мина година и ни паднаха в ръчичките - кеф, голям кеф. На единия изрод майка му ревеше и се молеше да го оставим, ама като се сетя моята как ревеше като ме видя в болницата с кръвоизливи и изкривен нос......

Та така ........

Ние ще прежалим някак тези загуби и с честен труд пак ще си купим, но се моля и този път да се разбере кои са и случайно да идем на гости с черен хайвер и домашна ракия

Стискайте палци да се разбере кои са, а аз обещавам че ще направя снимки и незаконно ще ги публикувам тук
            "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
            А+
            LZ1DRZ

Коментар

Гоблин, единственото с което не съм съгласен е, че супермаркетите определят на кое стъпало в еволюцията сме. За мен е унижение някой да иска да ме претърсва без да има това право! Да не говорим за задните стаички които се споменаха в темата. И този проблем явно не е само тук.

Евгени, това не може да се сравни с кражба от супермаркет. Да не говорим, че не е дребно и това че са влезли с взлом ги поставя в много по-неприятно положение с много по-тежки последици от пенсионер със замъкната бутилка водка. Надявам се да ги хване полицията и да ти върнат инструментите. Саморазправата си е за собствен кеф.
              Последно редактирано от T-1000; 21-10-11, 19:00.

Коментар

Саморазправата си е за собствен кеф.
                Точно! Колкото пъти сме имали нужда от полиция, все няма доказателства. Не казвам, че органите са виновни. Но ето - за органите един видеозапис не е доказателство на 100 %, за мен струва ми се е доказателство на 10000000%.
                И има общо, даже много общо - защо мислиш, че този келеш дето краде уискита по 3 пъти седмично, няма да стори това за повече пари и няма да ми строши прозореца и да отмъкне покъщнината. В суперите не крадат само баби, нали?

Моля се наистина, полицията да ги хване, но се моля и преди това да ги хванем ние!

Може и да съм изрод не знам, ама в момента кръвта ми ври!
                А+
                LZ1DRZ

Коментар

Та темата беше дали е законно да се излагат на публично място снимките на хванатите в крачка. Преди и ли без присъда. Дали е законно да се краде и от кого - нямайте съмнения, ясно е. Както аз ще си понеса последствията ако твърдя, че еон, чез или друг такъв крадат от мен без да съм доказал твърденията си (а те са трудни и скъпи за доказване, макар и очевАдни), така би трябвало да стоят нещата и с веригите, продаващи лъскавини по описания начин.

Не са прави да типосват снимки на неосъдени. За осъдените - също, ако нямат такова разрешение от съда. За какво спорим?

Коментар

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
                    Точно! Колкото пъти сме имали нужда от полиция, все няма доказателства. Не казвам, че органите са виновни. Но ето - за органите един видеозапис не е доказателство на 100 %, за мен струва ми се е доказателство на 10000000%.
                    И има общо, даже много общо - защо мислиш, че този келеш дето краде уискита по 3 пъти седмично, няма да стори това за повече пари и няма да ми строши прозореца и да отмъкне покъщнината. В суперите не крадат само баби, нали?

Моля се наистина, полицията да ги хване, но се моля и преди това да ги хванем ние!

Може и да съм изрод не знам, ама в момента кръвта ми ври!
                    Знам какво е чувството.
                    Не става дума за това какво предполагаме, защото на този принцип някой може да набеди теб в нещо и е хубаво, че са необходими повече от едно доказателство, което може и да е манипулирано или подхвърлено, ако някой желае да те злепостави /а такива случаи има/. При съвестно свършена работа, няма проблем с намирането на необходимите доказателства за доказване на истината /това го знам от баща ми/.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      Та темата беше дали е законно да се излагат на публично място снимките на хванатите в крачка. За какво спорим?
                      Прав си. Моите мнения са си оф-топик ама побеснях, под въздействие на нерви се изказах. Нека се премахнат.

Сега ето и мнението ми по темата.

Една снимки на тези момченца мили, незаконно лепнати на общината /примерно/ или на входа на морския курорт или пък над касите в хипермаркет, сигурен съм, ще спестят доста "законни" набези над съседни строежи или пък магазини.

Щото то е незаконно освен да се поставят снимки, и да се краде. Ма за разлика от кражбата, за поставената снимка може и да ме осъдят
                      А+
                      LZ1DRZ

Коментар

Гоблин, единственото с което не съм съгласен е, че супермаркетите определят на кое стъпало в еволюцията сме...
                        Разбира се че не.

Виж - ВЪЗМОЖНОСТТА безпроблемно да може да имаме супермаркети когато решим - съвсем ясно определя на кое стъпало на еволюцията сме

Бил съм в страни в които може, както и в такива в които нямаше как. По загадъчно стечение на обстоятелствата - страните в които не можеше, по всякакви стандарти подозрително стояха поне едно стъпало назад. И надолу.

Коментар

Майтап си мислите вие.

Търговията почва от един човек + един екземпляр стока. Продаде (или му го вземат, защото някой е по-як от него) - и отиде да добива следващото парче. Когато (и КЪДЕТО!) търговецът види, че най-често успява да продаде стоката, преди да го набият и да му я вземат, взема 2,3,4 - и прави сергия, а другите, които са стискали по парче - хукват да изработват нови парчета. След стотици или хиляди години (а може би километри), пазарите, тържищата и целите общества добиват организация, а взаимното доверие между напълно непознати членове на обществото позволява един човек да застане зад голям щанд, където стъклото, тезгяха или погледа на продавача са достатъчна гаранция, че стоката си седи на мястото, докато не се купи. Още малко цивилизация - и стоката вече е пред купувача, не е нужен даже погледът на продавача, а малкото продавачи пазят само парите, защото е възникнал супермаркетът.

Има и едно по-високо еволюционно стъпало от супермаркета. Това са магазините без продавачи. Точно така - наредени опаковки със стока, кутия за пари и лепенки с цени. Влизаш, вземаш стока, претегляш (ако е на тегло), оставяш пари, евентуално си вземаш ресто и си тръгваш. 1-2 пъти дневно магазинерът минава да събере по-едрите банкноти и да докара стока. На някой може да му прилича на комунизъм - не, това са си все още стоково-пазарни отношения. Просто броят на хората, които не сътрудничат на тази схема, е достатъчно нисък, за да е по-изгодна от другите.

Няма да ви казвам къде са магазините без продавачи - ние тук сме дорасли само до супермаркетната схема.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ....ние тук сме дорасли само до супермаркетната схема.
                            Хайде да кажем една голяма част
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                              Хайде да кажем една голяма част
                              Обществото като цяло. Има такива, дето крадНат, има и от другите, които си плащат счупеното. Сумарно - в голям град супермаркетът е по-печеливш от щанда с продавач. Магазинът без продавач не вярвам да го бъде в близките десетилетия тук.

Коментар

Момчета аз имам денонощен магазин и искам да ви кажа че камерите в магазина се използват за следене на персонала защото една продавачка как може да те окраде никои друг не може а отделно да не говорим че записите в съда нямат никаква стойност и да хванеш някой ,че краде под 50 лв.не се води кражба и нищо не може да се направи затова като хванеш някой по добре е да му удариш един добър бои и да си ходи по живо и здраво.аз от доста време съм в тоя бизнес и мога доста да ви разправям но мисля че най важното ви го казах,а относно снимките никой не може да ми забрани в магазина какво да публикувам а извън него не знам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X