Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
    Това е понеже търсиш под вола конспирация...

.....
    не бре , ама помисли колко са от пране , та тогава да правим изводи за икономиката и колко са важни.
    Пенчо и той отбелязва "важността" им.

Чак сега погледнах "източника" и "статията" , да същото като компютрите и компотите...

ноември и декември 2009 не влизат в "отчета" Демек разликата е по-малко от 500млн.. Ама пускат "Новини"

освен това въпросната Страшна липса на кинти е.... по-малка от половината пенсии за 1 месец ....

Обобщено : Дали да Обсъждаме и отделяме време в "анализи" за изключителната жизненоважна липса от 0,5лв./калпак.......на ден
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Не съм от тях
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Мой добър приятел и съученик роден с проблем с очите и отсвирен като съвсем читав си бачкаше в България наравно с другите. Замина за Испания и след седем години се прибра в България пенсиниран по инвалидност (или там както се казва) с 500 евро пенсия. Е, не са кой знае колко но по нашенско и 5 лв нямаше да види.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
          не бре , ама помисли колко са от пране , та тогава да правим изводи за икономиката и колко са важни.
          Пенчо и той отбелязва "важността" им.

Чак сега погледнах "източника" и "статията" , да същото като компютрите и компотите...

ноември и декември 2009 не влизат в "отчета" Демек разликата е по-малко от 500млн.. Ама пускат "Новини"

освен това въпросната Страшна липса на кинти е.... по-малка от половината пенсии за 1 месец ....

Обобщено : Дали да Обсъждаме и отделяме време в "анализи" за изключителната жизненоважна липса от 0,5лв./калпак.......на ден
          Разходите за пенсии са около 7 млрд лева годишно или горе долу по 583 млн лева на месец.
          Т.е. разликата от 500 млн ЕВРО по-малко емигрантски пари днес всъщност са парита за пенсии за почти ДВА (2) месеца.

Общите усвоени пари за четири години по основните оперативни програми е 325 млн евро - т.е. липсващите емигрантски пари днес са повече от усвоеното по европрограмите.

Членския внос на РБ в ЕС по спомен е около 400 млн евро - т.е. пак е по-малко отколкото е спада в емигрантските пари.

Или иначе казано - в България днес влизат емигрантски пари с толкова по-малко, колкото е достатъчно, за да се построят магистрала Люлин и Магистрала Тракия, та даже и още неща...

Ако липсата на 500 млн евро разполагаем доход на година не е проблем, не знам какво е...

ПП. И да ви кажа - не знам защо си мислите, че настоящото правителство не е пред фалит - аз си мисля, че съвсем скоро ще се срутят нещата - и понеже всички са такива оптимисти - явно ще стане много изведнъж...
          Настоящата новина е абсолютно точен пример как една негативна тенденция се представя за позитивна...

Дето се вика - шанса да се излекуваме е около 0,00001%...Чудесно, значи има шанс!!!
          Последно редактирано от vlageo; 30-05-11, 14:42.

Коментар

Нещо Волк много оптимистичен (както винаги, хвала) относно "какво правят" в Родината и как докарват якото БВП. Покажи цифрите и на пенсионерите в северозападните села, Волк. Ако намериш останали живи, разбира се. Обаче, за да стане хвалбата както си трябва, редно е да допълним сметката - цифрата трябва да се удвои, понеже минимум 50% от родната икономика е "сива", нищо че според някои е само "мръсно бяла".

Достигнахме, също така, до извода, че (като цяло) емигрантите живеят по-качествено "там", отколкото ако бяха останали със същия (или аналогичен) занаят/дейност/поприще "тук"... О, чудо. Някой може би си е мислел, че на хората по принцип им е кеф да се отделят от естествената си културна среда и да ходят някъде, където нито им знаят езика, нито обичаите, нито могат да ги посочат на картата. Но пък им плащат за труда и не ги мамят на дребно. Значи, всеки може да сложи нещата на комплексната "везна на живота", и да реши къде ще стои. Очевидно, че ще избере по-доброто за себе си (каквото и да е то). Да ги съдиш не бива (че и не можеш), а дрънкането на "патриотичната струна" като аргумент само налива вода в обратната мелница - кара емигрантът да се чувства взел правилното решение (което така или иначе той е направил, инак за чий да ходи някъде си).

Но друго прави сериозно впечатление в статията - 1 млрд (грубо) емигрантски приход, спрямо 1.6 млрд чуждестранни инвестиции. Тоест, горе-долу еднакво... Та, кое е сега - емигрантите ли снасят супер качествено, или чужденците не е*ават да влагат у нас? Че емигрантите ни са хилави вносители е ясно - още навремето Обера ми подхвърли (официалната) статистика за това колко са на брой по света и колко кинти вкарват в Косово техните гастербайтери. Отделно случаят с Балтийските републики. Обобщено с две думи - ние нищо не прайм. Но осъдително ли е това? Нима хората са длъжни да забягват нанякъде с идеята да снасят като златни кокошки обратно в родната мизерия, която вече сума време стои такава не защото ние "не можем" или "така ни харесва", ами защото "не искаме" да променим нищо. Липсва политическата воля, както е модерно да се казва, и най-вече липсва гражданският натиск върху нея (зер тя не самовъзниква от нищото). Поради последното пък, дворът седи непочистен вече над 20 години (вероятно чака да си замине "последното свястно поколение") и въпросните чуждестранни инвестиции също са сведени до унизителните размери да бъдат конкуренция на (и без друго хилавия) емигрантски принос. Неприятно изглеждаща статистика, която говори ако не много, то достатъчно - не че емигрантските пари са толкоз много (а защо и трябва да са?), ами че положението е окаяно по принцип, та хората намират утеха дори в такива невзрачни приходни пера. Да се чуди човек защо го правят и защо разчитат на близките си в чужбина, при положение че сами издялкват такъв мощен БВП...
            Volk: Уж мъжки форума, ала-бала, ама до 10 секунди темата ще е изтрита!

Коментар

За пенсиите си прав, мислех че са повече.

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
              ...

ПП. И да ви кажа - не знам защо си мислите, че настоящото правителство не е пред фалит - аз си мисля, че съвсем скоро ще се срутят нещата - и понеже всички са такива оптимисти - явно ще стане много изведнъж...
              Настоящата новина е абсолютно точен пример как една негативна тенденция се представя за позитивна...

.
              Двете статии за емигранстките пари се разминават почти двойно.
              Това не са "разполагаеми" пари. Дори за един Сталин нямаше да са 100% разполагаеми.......
              Свежи - да, и качват вътрешната покупателна способност с половин лев/ден/калпак.

Всъщност това нещо е "мехлема на консултанта" - губим си времето с глупости. Нито можем да ги контролираме нито са важни за момента, но консултанта ще си таксува отделеното време.

кое не е глупости ? ето: "През януари и февруари отчетените продажби на течни горива са нараснали с 35 млн. лв. спрямо същия период на 2010 г." при очевидно падане на трафика в страната... веселбата със спирта предстои, със зърното също .

пред фалит и във фалит бяха Луканов и Виденов , кои параметри в БНБ ги виждаш като по тяхно време ?
              Кое няма да може да платят "настоящите" : нефта,храната,облигациите,заплатите ?
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                Кое няма да може да платят "настоящите" : нефта,храната,облигациите,заплатите ?
                ...нефта и храната те не ги плащат отдавна...
                За всичко останало - в какъвто ред избереш - бюджетни заплати, бюджетна издръжка, държавни поръчки, облигации, лихви, и т.н., членски внос в ЕС, субсидии, пари по проекти, и тинтири минтири, каквото още се сетиш...

Коментар

Не знам, като минаваш през Горна може и на мен да се обадиш за разпивката, ама моите емигранти ми поискаха спешен заем, който ще изплащат за срок от няколко месеца, та ако и другите емигранти са така... става доста неприятно.
                  "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                    Не знам, като минаваш през Горна може и на мен да се обадиш за разпивката, ама моите емигранти ми поискаха спешен заем, който ще изплащат за срок от няколко месеца, та ако и другите емигранти са така... става доста неприятно.
                    Не съди по "твоите" емигранти за всички останали. То не може всички само да внасят, трябва да има и някои да изнасят. Къде по някой заем, къде по 5000 евра...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X