Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
    Колко броя гурбетчии участват в изпращането? Ако са 100 000, значи изпращат почти 1 000 на месец. Колко получават? Нали са бедни, гладни, измъчени, онеправдани, лъгани от работодатели и т.н.
    Тя 1/3 от България се изнесе, ти за 100 000 говориш...

Коментар

Никой не е уточнявал месеци и суми, ти си си ги разделил пропорционално някак си.
      Има и едни връщаници на данъци в края на годината/UK/, които са ти чист бонус и т.н.
      Отделно, 100 000 гурбетчии си е твоя цифра, крайно пожелателна и още толкова невярна.
      Оттам тия 1000 евро/месец можеш с чиста съвест да ги разделиш на три или четири, пращани сумарно отвън - хич няма да сбъркаш/сиреч да умножиш бройката хора по толкова/.
      За разликите в доходите на гурбетчиите, следствие на държавите, в които пребивават - пак няма да сбъркаш ако се замислиш.
      Тогава аритметиката става още по-шарена, колко, на мен ми е ясно и съм в течение.
      Ако ти е интересно, опитай да добиеш реална представа и ти.
      ...да клатим джанката можем всички, ако има за какво още по-добре, иначе ставаме като в поговорката, ...

Коментар

36 млрд. евро е БВП за 2010
        БВП на България за 2010 г. възлиза на 70 474.3 млн. лв. по текущи цени. Преизчислен в евро, БВП е съответно 36 033 млн евро, като на човек се падат 4 786.8 евро.

Пичове, тая една трета много хилава, бе?!

Колко процента са тия стотинки дето ги пращат по пощата спрямо БВП?

Не знаех, че 1 милион работещи в тази държава, правим такива пари!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          БВП на България за 2010 г. възлиза на 70 474.3 млн. лв. по текущи цени. Преизчислен в евро, БВП е съответно 36 033 млн евро, като на човек се падат 4 786.8 евро.

Не знаех, че 1 милион работещи в тази държава, правим такива пари!

Е, БВП на глава от населението не значи че такива са преките доходи на глава от населението. А дори да беше, малко под 400 евра на човек съвсем не е за хвалба, като имаме в предвид че цените на много основни неща са колкото и на места, дето цифрата е x10, примерно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
            Гурбетчия. По подразбиране - смачкан. Кой смачкан може да се разделя с 1 000 евро всеки месец?!
            Не се хващай за журналистическите похватчета, да се използват интересни думички - "гурбетчии". Ако заменим думата с израза "работещи в чужбина" и погледнем цифрата, която е постигната, чрез някаква статистика, получаваме картинка съвсем не приличаща на "смачкани, бледи роби, влачещи тежки хомоти и мизерно съществуване". Като добавим и сумата, необхваната от статистиката излиза истината, че тези хора работят и живеят в странство по-добре, отколкото и с най-големи напъни не биха могли да живеят тук. В сметката не влиза едно малцинство аутсайдери, които навсякъде и винаги ще са "смачкани".
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

От тоя БВП какво конкретно виждаш, освен една кожа по-малко в края на март?
              Разсъхнат Хаинбоаз в бебешка възраст и 19 км Люлин?
              Ми, май повечето си чакат стотинките от пощите и родата зад граница, асвалта се мажел кофти на филия.

Разсъхнат Хаинбоаз в бебешка възраст и 19 км Люлин?
              Ми, май повечето си чакат стотинките от пощите и родата зад граница, асвалта се мажел кофти на филия.
              Хубаво вече получих ценен съвет от теб да мисля мащабно, ама народа взе да пести от купуване на тоалетна хартия, не ще да е орел, иска нещо да ака.

Коментар

Уважение към тези хора...това е най-малкото , което им дължи управлението..
                Без тях....не ми се мисли, нито за провинцията..., нито за роднините им..., нито за бизнеса....
                Чувството за дълг към старите и бедни родственици, останали да се мъчат в Родината....ги прави повече човеци от онези, които са изредиха да са на власт!!!
                Това е единственото нещо, което ме прави ГОРД, че има и такива Българи!!!!
                СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Виждам държава!

Виждам ,че са ме одрали за да има пътища,полиция, армия, даскали, лекари и крадливи политици! Всичките са криви, ама за толкова пари - толкова!

Ако минем на "план Б", държавата да се издържа с пари от Вестер Юнион, "отиде конь у реку"!

Както се казва "Напънала се планината и родила мишка!"

Като са една трета, нека да вкарат поне 10 млрд., та да отдъхнем като хората!

Не че през целия май не се отлежахме на хълбок, заради навързаните празници на мързеливците..
                  Последно редактирано от Volk; 28-05-11, 23:36.

Коментар

Виждам държава!

Виждам ,че са ме одрали за да има пътища,полиция, армия, даскали, лекари и крадливи политици! Всичките се криви, ама за толкова пари - толкова!

Ако минем на "план Б", държавата да се издържа с пари от Вестер Юнион....
                    Нямаме такова задание, коментира се, че работещите и пенсионерите/които са случили/ се подпомагат с лев отвън, ако щеш и в края на март да се отчетат.
                    А ако вземем да коментираме армия, полиция, даскали, лекари и политици - БВП е страшно много и неразмумно похарчен, дистрибутора на парата е за въжето.

Коментар

Там е основната разлика!

Едните плащат за кола на старо за старците, другите за строеж на държава, за следващото поколение!

Май има същественна разлика!

Има ли данни, какви пари са внесли в хазната, въпросните икономически субекти?

Всъщност, ако се облагат /незнам дали е така/, това ще са около 74 млн., сума незначителна за размера на незначителната ни държава!

Другото е отишло за еденье и пиенье и с нищо не засяга всеки един от нас, освен тези, дето кълват на празни куки!
                      Последно редактирано от Volk; 28-05-11, 23:49.

Коментар

Там е основната разлика!

Едните плащат за кола на старо за старците, другите за строеж на държава, за следващото поколение!

Има, прав си - само дето ми свеждаш до полезрението някакви имагинерни постулати.
                        45+20 говори ли ти нещо, щото до там сме я докарали след толкова цифри строителство, ако не броим паметника на Бузлуджа и крадотениците на ляводесните през втората цифра дето я споменах.
                        Държава се прави и управлява от държавници, не от мишки и селски хубавици.
                        Тук те са си запазена марка.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Има, прав си - само дето ми свеждаш до полезрението някакви имагинерни постулати.
                          45+20 говори ли ти нещо, щото до там сме я докарали след толкова цифри строителство, ако не броим паметника на Бузлуджа и крадотениците на ляводесните през втората цифра дето я споменах.
                          Държава се прави и управлява от държавници, не от мишки и селски хубавици.
                          Тук те са си запазена марка.
                          Бъркаш!

Ако аз уважавам държавата в къщи /или дори тук, във форума/, ако науча и децата си да я уважават, ако комшията направи същото, вички нагоре по веригата ще се наложи да я уважават!

Проблема ни се нарича "Кореком", цяло поколение се увреди от онзи убийствен контраст и ще трябва да си отидем, за да се оправят нещата!

Нормалните от нас се научиха, че Кореком, демек странството е върха на човешката еволюция!

Но на никой дори и през ум не му е минало, да си направим собствен Кореком, демек да си направим читава държава..

Коментар

Там е основната разлика!

Има ли данни, какви пари са внесли в хазната, въпросните икономически субекти?

Всъщност, ако се облагат /незнам дали е така/, това ще са около 74 млн., сума незначителна за размера на незначителната ни държава!

Другото е отишло за еденье и пиенье и с нищо не засяга всеки един от нас, освен тези, дето кълват на празни куки!
                            Туй "еденье и пиенье" да не е паднало от небето? Огромната част от тези пари са инвестирани в държавата в данъци, такси и дори "еденье и пиенье". Със сигурност част парите на толкова мразените от теб емигранти подрънква и в твоя джоб. И ти много добре го знаеш. Когато виртуалната слава стане по-важна от истината е време човек да си направи сериозна преоценка на принципите.

Коментар

Ако аз уважавам държавата в къщи /или дори тук, във форума/, ако науча и децата си да я уважават, ако комшията направи същото, вички нагоре по веригата ще се наложи да я уважават!
                              А аз бих научил децата си добре да преценяват кого да уважават. Щото в момента държавата не е никак за уважаване. Практически няма нито една държавна институция, в която всичко да е поне на прилично ниво. И още по-лошото е че не се вижда тенденция, нито се вижда някой да полага усилия в някаква що-годе смислена посока. И това не щото сега са тия, пък вчера ония. Това е ОТДАВНА.

Накратко, толкова "уважавам" държавата, че ако можеше тя нямаше да получи и стотинка от мен, защото доказано не знае как да ми харчи стотинките. За добро или за лошо обаче няма как - плащам си всичко до стотинка, и това откак работя въобще.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Остана въпросът напразно ли са изпратени тези пари. Може би другаде щяха да са по-полезни.
                                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X