Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
    (което значи че при управлението на тройната коалиция парите от емигранти са били два пъти повече)
    Тя, коалицията, да не е управлявала навсякъде из Европата? Че не намирам връзката.
    Последно редактирано от Тихомир; 29-05-11, 18:31. Причина: oпр. на цитат

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      ...
      Пък никой не коментира, че емигрантските пари днес са 50% по-малко от колкото 2008.
      http://ime.bg/bg/articles/emigrantski-pari/
      (което значи че при управлението на тройната коалиция парите от емигранти са били два пъти повече)

Днес чух една статистика, че възстановяването на икономиката в западна европа всъщност не е довело до понижаване на нивата на безработица. Има всички основания да се смята че това ще е тенденцията и тук, така че емигрантските пари ще са сериозен фактор години наред, а пък те ще нарастват трудно, май...
      Аз почвам да се чудя един ли човек пише през vlageo ?

Ако има връзка тя каква е : 2 пъти по-малко пари защото има 2 пъти по-малко нужда ? Или тройната ламя 2 пъти повече е прала през "емигрантските" ?
      Последно редактирано от DBRS; 29-05-11, 21:16.
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
        Държавата ги е прогонила ама Биби ше ги върне до 3 години
        Хм. Какво ще правим без емигрантски пари?
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Хм. Какво ще правим без емигрантски пари?
          Ще ядем накиснати във вода кашони! Картоненна попарка...

Чувам, че и Европа е поставила нови изисквания, ако не осигурим поне по еди колко си емигранта към тях на година, щели да ни спрат програмите и да си приберат магистралите!

Коментар

Ми Бойко що ще ги връща?
            Не си прав да протестираш срещу гурбетчиите. Колкото и да са, това са си чисти парици, без да сме работили за тях, без данъци, а и няма да връщаме. 1 000 000 000 отправени към, да кажем, 500 000 нашенци, това прави 4 000 лева на година! Взимай и ручай!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Незнам дали е вярно, но ми пуснаха една шокираща информация!

Ако работиш 10 години в Испания и се осигуряваш редовно, получаваш доживотна пенсия от 500 евро!

Това било основната причина, нашият добитък да изтрополи нататък...

Въпросът ми е, ако това е вярно, ние като член на Евросъюза, за това ли плащаме отромната си вноска?!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Ако работиш 10 години в Испания и се осигуряваш редовно, получаваш доживотна пенсия от 500 евро!

Въпросът ми е, ако това е вярно, ние като член на Евросъюза, за това ли плащаме отромната си вноска?!
                Чувал съм за Италия подобни неща. Ама пък не познавам лично гурбетчия - пенсионер.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Чувал съм за Италия подобни неща. Ама пък не познавам лично гурбетчия - пенсионер.
                  Ами запознай се!

Вече имаме доста бивши "възмутени" от скапаната ни държава, които си направиха стажа и се върнаха да си доживеят спокойни старините, щом България плаща вноската си в Евросъюза, с парите на нещастните зомбита останали тук!

Коментар

Добитък, викаш, ...
                    Тук като стои и ти аргатува за триста/петстотин, га викаш ще го огрее 500 евра пенсия, и 400 да са?
                    Добитъкът, колкото и да се сополивим по въпроса, не са тези, които са хванали баира.

Коментар

Ами запознай се!

Вече имаме доста бивши "възмутени" от скапаната ни държава, които си направиха стажа и се върнаха да си доживеят спокойни старините, щом България плаща вноската си в Евросъюза, с парите на нещастните зомбита останали тук!
                      Значи, изнасяме достатъчно "мат'рял" натам, на подходяща предпенсионна възраст, дето и без това трудно си намират работа тук. 10 години по-късно се връщат тук да си харчат пенсиите. Нашата пенсионна система цъфти, всички вноски са в рамките на 10 процента, а понеже и тукашно получаващите пенсия са малко, то има повече за останалите.

Де го БуБу да чете, и да взима мерки. Ето му работещо решение!

А познавам френска гурбетчийка-пенсионерка. Ма хич не и е розово положението. 1-2 братовчеди ходиха да бачкат в Испания, ама си се върнаха. Та явно и на гурбетчиите не им е толкоз розово положението.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Незнам дали е вярно, но ми пуснаха една шокираща информация! Ако работиш 10 години в Испания и се осигуряваш редовно, получаваш доживотна пенсия от 500 евро!
                        Току що си писах с мои близки, които от 20 г. работят в Испания и 15 г. си плащат редовно всичко, което трябва и казаха че такова нещо няма. Системата си е като навсякъде - стаж, на колко се осигуряваш и това е основата за изчисляване на пенсия. И ми викат ми то 15 г осигуравки при този слух трябва тутакси да се пенсионираме с по 750 евра...
                        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                          Току що си писах с мои близки, които от 20 г. работят в Испания и 15 г. си плащат редовно всичко, което трябва и казаха че такова нещо няма. Системата си е като навсякъде - стаж, на колко се осигуряваш и това е основата за изчисляване на пенсия. И ми викат ми то 15 г осигуравки при този слух трябва тутакси да се пенсионираме с по 750 евра...
                          Значи съм чул слух!

Коментар

А, не е за сефте, ама карай да върви...

Коментар

Не е точно така, защото лично съм гледал документи на завърнал се емигрант от Германия и понеже човекът се изселва от там му бяха превели всички пари които му се полагат за пенсия. Нещо важно обаче - човекът е работил законно, а също му се полагаше пенсия пенсия и за времето в което е бил безработен - регистриран на борсата.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
                                Аз почвам да се чудя един ли човек пише през vlageo ?

Ако има връзка тя каква е : 2 пъти по-малко пари защото има 2 пъти по-малко нужда ? Или тройната ламя 2 пъти повече е прала през "емигрантските" ?
                                Това е понеже търсиш под вола конспирация...

2 пъти по-малко пари защото има два пъти по-малко емигранти, които пращат пари предполагам...
                                Ма не защото са се върнали от кеф по БиБи а защото там не е имало работа и все още няма.
                                Обаче тез хора не са си намерили особено работа тук, а семействата им които са разчитали на този доход сега са без него...

Иначе казано - моето тълкуване на новината е: "Емигрантските пари секнаха. Ми сега накъде?"

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                                Тя, коалицията, да не е управлявала навсякъде из Европата? Че не намирам връзката.
                                Нито герберите, нито тройната ламя са някакъв фактор за емигрантските пари и тяхното увеличаване или намаляване. Тези пари обаче осигуряваха един приятен комфорт на предишните управляващи защото - първо бяха съизмерими с преките чуждестранни инвестиции и намаляваха дефицита в платежния баланс, и второ - генерираха потребление вътре в страната.
                                Сега - за съжаление продължават да са съизмерими с преките чуждестранни инвестиции (щото те също са намалели), а потреблението в страна е намаляло на практика с поне 500-600 млн евро заради секването на тези пари.
                                За мен това значи само едно - още един проблем с който ББ трябва да се справя (и с който няма да се справи).
                                Последно редактирано от vlageo; 30-05-11, 08:55.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X