Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гурбетчиите внесли у нас €740 млн. за година

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
    Туй "еденье и пиенье" да не е паднало от небето? Огромната част от тези пари са инвестирани в държавата в данъци, такси и дори "еденье и пиенье". Със сигурност част парите на толкова мразените от теб емигранти подрънква и в твоя джоб. И ти много добре го знаеш. Когато виртуалната слава стане по-важна от истината е време човек да си направи сериозна преоценка на принципите.
    Това казвам, в най-добрият случай са влезнали 10% , нека ме поправят счетоводителите и то при положение, че са обложени, което всички знаем че е приказка от 1001 нощ!

Ами ще ти отговоря, в същият популистки стил от статията!

Парите са отишли по търговските вериги, които са изцяло западни, но за щастие е имало някакво отчисление и за данъци!

Може и да са във външните банки, защото ние имаме само една българска...

Абе как така се връзвате на такива глупости?

Ами дайте да ги мерим с парите, които са излезнали през чужди банки, търговски вериги, инвеститори и т.н.!?

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
      Бъркаш!

Ако аз уважавам държавата в къщи /или дори тук, във форума/, ако науча и децата си да я уважават, ако комшията направи същото, вички нагоре по веригата ще се наложи да я уважават!

Проблема ни се нарича "Кореком", цяло поколение се увреди от онзи убийствен контраст и ще трябва да си отидем, за да се оправят нещата!

Нормалните от нас се научиха, че Кореком, демек странството е върха на човешката еволюция!
      Тази държава да върви на майната си! Барабар с управляващите я и с техните поддръжници. Дори животните бягат от леговищата си когато нямат условия за живот или гладуват. Природата се е погрижила във всяко същество да заложи стремежа към по-добър живот и по-добро място под слънцето. Странството може и да не е върхът на човешката еволюция, но ти позволява да живееш по-добре и това е най-важното. Не ви ли стигна повече от половин век "За Родину и за Сталину"? И "който не е като нас е против нас"? На мен ми стига и дори ми се повдига от тази умряла държава. И не, нямам никакво желание вече да се троша за да я спасявам - стига ми дето съм си плащал като поп толкова години за "честта" да съм неин гражданин , а тя ми се отплати само с по-високи данъци, глоби и всякакви такива подробности. Майната й, казвам аз и при първа възможност я харизвам на всеки, който я поиска.

Коментар

Тази държава да върви на майната си! Барабар с управляващите я и с техните поддръжници. Дори животните бягат от леговищата си когато нямат условия за живот или гладуват. Природата се е погрижила във всяко същество да заложи стремежа към по-добър живот и по-добро място под слънцето. Странството може и да не е върхът на човешката еволюция, но ти позволява да живееш по-добре и това е най-важното. Не ви ли стигна повече от половин век "За Родину и за Сталину"? И "който не е като нас е против нас"? На мен ми стига и дори ми се повдига от тази умряла държава. И не, нямам никакво желание вече да се троша за да я спасявам - стига ми дето съм си плащал като поп толкова години за "честта" да съм неин гражданин , а тя ми се отплати само с по-високи данъци, глоби и всякакви такива подробности. Майната й, казвам аз и при първа възможност я харизвам на всеки, който я поиска.
        Нека ти направя една четка...

Ти си човека, който наистина става за модератор!

Абе и ти си прав, много е крива работата, много е сложна, мръсна, усукана, ама аз друг изход освен да запретваме ръкави, не виждам!
        Иначе тук ще се интегрират китайци, африканци и т.н., които виждат в тази територия райско кътче!

Коментар

Не искам четки, искам реална оценка. А за мен тя е, че държавата ни умира, и болшинството не го знаят, нито усещат. Иначе не мога да си представя, че ако поне малко от малко се усещаха щяха да търпят тъй робски да ги мачкат както никога досега. И може би тя(държавата) трябва наистина да умре за да може да се издигне нова от пепелта като феникса от легендите. Но ме е страх, че изпуснахме момента и вече е прекалено късно. Това трябваше да стане преди 21-2 години. Сега вече никакви запретнати ръкави няма да променят нищо. Местата са заети, парите натрупани. От когото и където трябва. Затова, извини ме, че смятам надеждите ти да се оправят нещата като утопия. ИМХО.

Коментар

Не искам четки, искам реална оценка. А за мен тя е, че държавата ни умира, и болшинството не го знаят, нито усещат. Иначе не мога да си представя, че ако поне малко от малко се усещаха щяха да търпят тъй робски да ги мачкат както никога досега. И може би тя(държавата) трябва наистина да умре за да може да се издигне нова от пепелта като феникса от легендите. Но ме е страх, че изпуснахме момента и вече е прекалено късно. Никакви запретнати ръкави няма да променят нищо. Местата са заети, парите натрупани. От когото и където трябва. Затова, извини ме, че смятам надеждите ти да се оправят нещата като утопия. ИМХО.
            В момента всички гризем дървото, точно заради изпълненията на великите икономики и автоматично поставяме всичките си проблеми в графа "България" !

Тя е "Империята на злото" и е предвождана от Дарт Вейдър, обграден от башибозуци, които изпиват кръвта на народа!

От външният свят пристигат само добрини и емигрантски хеликоптери разхвърлят пари и пържени кюфтета над селата!

Коментар

А някой, да е плащал ергенски данък 10% 10 години?

Коментар

В момента всички гризем дървото, точно заради изпълненията на великите икономики и автоматично поставяме всичките си проблеми в графа "България" !

Тя е "Империята на злото" и е предвождана от Дарт Вейдър, обграден от башибозуци, които изпиват кръвта на народа!

От външният свят пристигат само добрини и емигрантски хеликоптери разхвърлят пари и пържени кюфтета над селата!
                Не си прав. Проблемите на България не са само, изключително и единствено от злите велики икономики. Съвсем не и ти го знаеш, но не искаш да го признаеш.

Другото изобщо не е достойно за коментар.

А някой, да е плащал ергенски данък 10% 10 години?
                10 не съм, но съм плащал и аз.

Коментар

Но на никой дори и през ум не му е минало, да си направим собствен Кореком, демек да си направим читава държава..
                  Минавало е и минава, но само през ум. И същият този ум, когато прегрее и светне чека на прозрението, ни казва, че противно на всички исторически, юридически, политически, евросексуални и какви ли не брътвежи, народът не прави държавата. Държавата по определение е фикция. Нещо уж реално и същевременно над индивидно. Е точно в това се крие отговорът на въпроса, защо при пълно мнозинство в желанието на индивидите всичко де е идеално, се получава че държавата има съвършено различни планове за нас и живее собствен, неконтролируем живот, в сериозен разрез с очакванията на своите „творци” да си сглобят държава.
                  JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Има една легенда, за Лабиринта, Херкулес и Минотавъра...

Върнете се по въженцето господа, да кажем 5, 10, 15 години и кажете какво ще видите там?

По-хубаво ли беше?
                    П.С. В интерес на истината, толкова много деморализирани млади мъже, за последно виждах по СНН накуп при "Пустинна буря", когато иракските "бойци" се предаваха с вдигнати ръце пред безпилотните самолети!
                    Лоша работа..

Боже пази България!

П.С. Не се правя на ментор, просто ви подсещам, че всяка една от тия нации и държави, е минала своите трудности и то в продължения на стотици години и са създадени не от нас, не от СССР, а от тях самите!
                    Последно редактирано от Volk; 29-05-11, 01:09.

Коментар

Бог няма да опази България. И никой няма да я опази. Тези, които можеха да я опазят тя ги прогони, смачка, унижи и доведе до просешка тояга. Тя доведе учителките и полицаите дотам, че да извършват обири от безизходица. Доведе децата си дотам, че да си купуват дрога и алкохол все едно си купуват бонбони, жените дотам, че да ги е страх да раждат, а мъжете да търсят работа където може за да изхранват семействата си. Доведе хората си до положение, в което всеки, който може да се спасява от нея и "грижите" й.
                      Бог няма да опази България. Никой не може да я опази. От самата нея.

Коментар

Държавата ги е прогонила ама Биби ше ги върне до 3 години
                        http://dnes.dir.bg/news/patishta-boy...i-8723682?nt=4

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          Ми аз изнасям към 5000Е към щерката в немачко.
                          За 1 бр.
                          Грешиш! Не изнасяш, а инвестираш в бъдещето на дъщеря си. След 5 години, тя ще има шанса да печели 5000 Е месечно.

Коментар

Важното е да се въртят парите .

Коментар

Тя темата отишла ЗА и ПРОТИВ емигрантските пари.
                              Пък никой не коментира, че емигрантските пари днес са 50% по-малко от колкото 2008.
                              http://ime.bg/bg/articles/emigrantski-pari/
                              (което значи че при управлението на тройната коалиция парите от емигранти са били два пъти повече)

Днес чух една статистика, че възстановяването на икономиката в западна европа всъщност не е довело до понижаване на нивата на безработица. Има всички основания да се смята че това ще е тенденцията и тук, така че емигрантските пари ще са сериозен фактор години наред, а пък те ще нарастват трудно, май...

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                                Днес чух една статистика, че възстановяването на икономиката в западна европа всъщност не е довело до понижаване на нивата на безработица.........
                                Поне по испанско даже наопаки. Всички пищят на умряло.
                                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X