Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли върнали пари?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Бихте ли върнали пари?

    Винаги съм връщал и предмети, и пари. Също и мен са ме гонили с рестото, но след последните два случая май няма да връщам вече(5, 10 и 20 лв.) Та да разкажа последния, който много ме обиди:
    По принцип парите ги броя с човека който ги брои преди да ми ги даде, а не след като ми ги даде. Причината е, че докато ги броя след него имам усещането, че го обиждам. Но понякога изпускам да броя и е за мой риск като ги броя след това, но досега не се е случвало да изпитам риска. В момента на плащане човека ми дава пари без да ги брои и аз по презумцията посочена по-горе ги слагам в джоба и тръгвам. Прибирам се в Севлиево и виждам, че имам с двадесет лв. в повече, а връзка нямам с него.Звъня на човека който ме нае за обекта и му казвам, че след два-три дни като ходя пак до Габрово и ще ги върна, отсрещната страна о.к., няма проблем, добре - 2 минути по телефона.
    На другия ден ми звъни телефона и се започва, с назидателен тон ( абе каране си беше, ама айде) :
    -Къде си?
    -????Аааъъъааам....на работа????
    - Ама къде? В Севлиево ли?
    - Я па, кой ли съм ядосал така, шефове нямам, клиенти - караме се на място, данъчни - а немой да са - си мисля скорострелно и отговарям -
    Дам защо?
    - В два часа ще те чака човек еди къде си да му дадеш парите!!! И да не закъснееш, че бърза!!!
    Дано сте усетили чуството ми от цветния ми разказа, нямам думи. Какво съм виновен, че някой бастун се е объркал или ме е пробвал. А като инфо да кажа, че "скандала" ми го вдигна "бизнес-дама" хаха, шутка заспала.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

    Коментар


    • #47
      От: Бихте ли върнали пари?

      Спомних си онзи случай преди години, когато един човек намери разпиляни около ЖП линия 3 000 000 (три милиона ) лв. които тогава имаха поне два пъти по-голяма стойност от сегашните . Събрал ги и ги "върнал" (или по-скоро ги предал на полицията ,че не се знаело на кой са) ?! Година по-късно телевизията(не си спомням коя) направи репортаж за живота на този човек... тежка гледка беше...живее в мизерия , наградили са го с ръчен часовник от тия ефтините ....
      Исках да кажа че "нито едно добро дело не остава ненаказано" . Лично аз не знам как бих постъпил , не ми се е случвало , този въпрос си е сложен...
      "Суетата, е любимият грях на дявола"!

      Коментар


      • #48
        От: Бихте ли върнали пари?

        И се оказало не само че часовника е евтин, ама и спрял да работи след около месец и никой не мжел да го поправи. След това го уволнили (май от ЖП-то) и човека си останал в къщи, а щерка му студентка и пари никакви. Абе . . . . . оправия, ама със сигурност ще отиде в рая, ако това го успокоява на този етап.
        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

        Коментар


        • #49
          От: Бихте ли върнали пари?

          Ако убъркването е станало с някоя служителка - да ми е върнала 10-20 лв повече - бих ги върнал. Или някой да си е забравил телефон или нещо такова - също бих върнал на човека. С някакви си дребни пари няма да се забогатее! Но ако намеря 3 000 000 или някое куфарче с пари - бих ги върнал ама в някой друг живот Взимам парата и газ да ме няма
          Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
          ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

          Коментар


          • #50
            От: Бихте ли върнали пари?

            Парите за които говорите бяха 1 милион - откупа за отвлечения Стефко Колев, които жена му изхвърлила от влака, по указание на похитителите. И да не ги беше върнал човечеца, полицията пак щеше да му ги вземе.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

            Коментар


            • #51
              От: Бихте ли върнали пари?

              Преди около 2 месеца като си преглеждах сметката в банката, забелязах, че има направен едномесечен срочен депозит от 4500лв. на мое име (не от мен естествено,а и нямам такива благодетели ). Обадих се в банката и им обясних ситуацията. След няколкочасова проверка, се оказа, че някаква жена си прави депозит в Силистренски офис и служителката погрешно е превела парите на мен. Съответно, като разбрала грешката си, служителката едва не получила инфаркт и се наложило от нашият офис няколко пъти да и обяснят, че няма да има проблем и ще върна парите. Така и стана. Предпочитам аз да си изкарвам и да харча моите си пари.
              Диян Димитров

              Коментар


              • #52
                От: Бихте ли върнали пари?

                Връщал съм пари и то доста пъти, но имам един фрапиращ преди 2 години. В 16 и 30 тегла голяма сума от банка. Прибирам ги в чантата и тръгвам, в колата започвам по памет да броя пачките и една ми е в повече. Спирам и ги броя и се окачза, че една пачка по 50 лв. е в повече веднага се обадих на човек в банката с които работех за да задържи управителката и касиерката за да им върна парите. Оказа се че ако не съм ги върнал касиерката щяла да ги връща. Винаги съм смятал, че трябва да си човек.

                Коментар


                • #53
                  От: Бихте ли върнали пари?

                  Пак ще взема думата: Това е различно - знаеш кога и кой е сбъркал. В такъв случай ще върна и милион. Съвсем друго е, когато намериш зад ъгъла пачка столевки! Какво...Да не би да ги занеса в полицията, че да си направят банкет?!
                  Lancia Delta HF Integrale Evolucione

                  Коментар


                  • #54
                    От: Бихте ли върнали пари?

                    Ако са само пари на кои да ги върна, но ако се в чанта или портфеил ги връщам. Давам пак пример. Преди 7 години работех в Герман до София с колеги сядаме да обядваме в едно заведение и виждаме чанта на съседна маса, а масата празна. Взех чантата а вътре пари документи пистолет и телефон. Набрах първия номер обясних какво става и собственика доиде след няколко часа да си вземе чантата. Оказа се че човека тръгнал на път и докато не съм се обадил не се е усетил.

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X