Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как са заплатите към днешна дата?

Ами много е просто - търси се нов мениджър или когато предишния го издигат, или когато нещата не вървят. Във втория случай - това е вариант, при който от новия мениджър се очакват промени, реструктуриране, и т.н.. Разбира се, уволняването на всички не е работещо предложение и едва ли някой ще го сподели на интервю, но какво ще направи след като го вземат - това е друга бира. Нали няма да ти давам примери за интрига завързана от мениджър с цел уволняването на някого?...

И сга и аз да ти призная, също като Волк и аз не мога да се класирам на мениджърска работа по интервю вече.
    Минах възрастта, когато биха ме взели по тази методика в България, от една страна, а и освен това моите изисквания (не само финансови) към работодателя са такива, че едва ли ще се намерят много желаещи.
    Ако някога поема пак такава позиция това ще е или по лична препоръка или по молба от човек, който ме познава и който има поглед както върху работата ми, така и върху способностите ми. Но тъй като кризата малко попроменя плановете за бъдещето на всички - ако до края и са ми останали финансово състоятелни бивши парнтьори, и/или колеги и/или клиенти, това ще е сериозен плюс. В момента си градя нов изцяло мой бизнес в изцяло нова за мен сфера и допирните точки с миналото ми са доста периферни. е, има ги разбира се, но то е колкото да се завърже приказка за общи познати...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Не разбрах как ще ги убедиш на интервюто, че идеята ти (да уволниш всичко живо, за да те уважават новите) ще им донесе полза (на собствениците) . Ти като външен човек. Останалото, което казваш е вярно. Вътрешните дворцови отношения са непознаваеми за науката "логика". Не подценявам силата на "brute-force", прилагат ми я ежедневно и от всякъде. Ненапразно турих черта на т.нар. цивилизация, и си ми е доста добре! Заради такива безсмислени прояви на насаждане на уважение си бих камшика на работното място, което коментирах. "Човек като печели - не знае колко губи" - това от една чалга!
      Някой по-горе беше споменал за собствените камбанарии и при теб е точно така. Не си представям чак толкова незаменим служител. Може би програмистите сте такива...и все пак не ми се вярва. На хипернезаменимите им влизам в коловоза на оперативно ниво и все се оказва, че не са такива богове.
      А бруталността винаги е оправдавана с резултати и когато ги има, някак по-лесно се преглъща - и от пострадалия и от шефа.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
        В момента си градя нов изцяло мой бизнес в изцяло нова за мен сфера и допирните точки с миналото ми са доста периферни. е, има ги разбира се, но то е колкото да се завърже приказка за общи познати...
        Поздравления!

Това е като по време на "окопната война", да хукнеш в щурм!

Иска се дух за тая работа.. Аз пък мисля да се смъкна по-ниско в окопа и да се правя на умрял...

И без това съм заобиколен от "икономически трупове", ще се покрия с тях и ще чакам касапницата да свърши..

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Поздравления!

Иска се дух за тая работа.. Аз пък мисля да се смъкна по-ниско в окопа и да се правя на умрял...

И без това съм заобиколен от "икономически трупове", ще се покрия с тях и ще чакам касапницата да свърши..
          Касапницата още не е започнала...
          Тепърва идват интересни дни....
          ...идва и краят на Валутният борд...
          ...задава се кофти зима, с още по кофти правителствена криза...и тотален дефицит в хазната....

Този път може не само бедните да го духат, но и богатите в местни измерения....няма къде да се скрият..
          СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

От Тунис не виждаш, че в момента "есенно зимната колекция" е да си беден..

Борда няма да мръдне, защото вече е късно.. Прескочихме трапа!

Обаче в икономически план се движим сред зомбита, приличат на фирми, но са мъртъвци!

Има и такива, които се разхождат в този красив пейзаж... Някои още не разбрали, че са в последните си крачки, други, които са се превърнъли от гниещ труп в една единственна муха, но пък хвърчаща и то бързо!

От философстване забравих какво исках да кажа, но ще се сетя - тръст ми!

Сетих се!

Парите на всеки могат да дойдат по два начина - отгоре или отдолу!

Отдолу идват парите на клиентите - това са"здравите пари"!

Отгоре идват парите от централите, фондовете и другите измамнически организации - това са "болните пари"!

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
              Някой по-горе беше споменал за собствените камбанарии и при теб е точно така. Не си представям чак толкова незаменим служител. Може би програмистите сте такива...и все пак не ми се вярва. На хипернезаменимите им влизам в коловоза на оперативно ниво и все се оказва, че не са такива богове.
              А бруталността винаги е оправдавана с резултати и когато ги има, някак по-лесно се преглъща - и от пострадалия и от шефа.
              Не разбрах къде съм говорил, че съм незаменим. Особено когато напусках - направих всичко възможно да не ме занимават, т.е. някой да наследи работата ми. Оказах и безплатна спешна поддръжка известно време, при все че не бях длъжен. Каква камбанария?

Коментар

Не разбрах къде съм говорил, че съм незаменим. Особено когато напусках - направих всичко възможно да не ме занимават, т.е. някой да наследи работата ми. Оказах и безплатна спешна поддръжка известно време, при все че не бях длъжен. Каква камбанария?
                Говориш изхождайки от частния случай, където са те гърбили със стандарти, ниска заплата и т.н. Като цяло говориш за програмистите. Това е камбанария. А за незаменимостта не се впрягай, лошо няма стига да е двупосочно полезна. В която и от двете посоки да преобладава става пречка. Та щеш-не щеш показваш малко ноухау за успокоение.

Коментар

...да не съм луд да щурмувам... Боен дух, колкото искаш, но щурма е за ентусиасти - аз съм печен стар войник, все пак...
                  В момента копам тунели за бърз достъп до вражеския щаб - нищо повече...
                  Тук таме някоя блиц атака и бързо пак обратно в дупката, за да няма човешки загуби...

Борда няма да мръдне, защото вече е късно.. Прескочихме трапа!
                  Обаче в икономически план се движим сред зомбита, приличат на фирми, но са мъртъвци!
                  ...хм, с първото съм съгласен дотолкова, че няма да падне тази година, а най вероятно - не и преди президентските избори.
                  Заради второто обаче (което е супер точно казано) - не знама дали дотогава нещата ще са по розови...

Парите на всеки могат да дойдат по два начина - отгоре или отдолу!
                  Отдолу идват парите на клиентите - това са"здравите пари"!
                  Отгоре идват парите от централите, фондовете и другите измамнически организации - това са "болните пари"!
                  В парите от фондове няма нищо лошо - ако ги плащаха. Ама понеже ги плащат с 3 години закъснение и получаващите ги правят по 20-30% отчисления, няма как да не се практикуват едни надписвания...и после край сухото гори и другото...
                  А парите на клиентите ГИ НЯМАААААААААА. Къде сте беее...

Коментар

Парите от фондовете са също лоши пари. Каква точно беля ще направят е въпрос на организация, но от тях рахат виждат само мошениците.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                      Говориш изхождайки от частния случай, където са те гърбили със стандарти, ниска заплата и т.н. Като цяло говориш за програмистите. Това е камбанария. ...
                      Наистина така се изразих, но не са ми пречили стандартите особено (дори има какво да се научи), пък и най-малко имам желание да се оплаквам.
                      Идеята не ми е тази. Приказката тръгна, че не сме производителни. Което е факт. На едно от събрание - големия шеф събра всички. Помоли ръководителите на 20 екипа, чиито проекти са ОК да вдигнат ръка. Вдигнаха 3-4 души.
                      Казвам нещо не от моята лична камбанария, а от камбанария на хората, които се очаква да свършат нещо. В момента бачкатори и шефове се гледат като врагове. И това все повече се влошава. Чужденците вдигат ръце от нас и отиват на друго място. В немалко случаи и в държава с по-висок стандарт. Мога да дам примери. Нещо изконно не върви, и просто споделям, че brute-force и пренатягане на гайките води до обратни ефекти. Мениджърите няма да си признаят, но са наясно - без бачкатори и те няма да съществуват като такива.
                      Последно редактирано от Rabin; 23-10-10, 01:18.

Коментар

В момента бачкатори и шефове се гледат като врагове. И това все повече се влошава.

...много бели, малко индианец...
                        ...и гледат лошо, защото пътя на шефовете обиковено е през вратата, а не обратно при бачкаторите...

Чужденците вдигат ръце от нас и отиват на друго място. В немалко случаи и в държава с по-висок стандарт. Мога да дам примери. Нещо изконно не върви, и просто споделям, че brute-force и пренатягане на гайките води до обратни ефекти.
                        Проблема очевидно не е просто в метода на управление, а като че ли е в общото (средностатистическо) ниво на мениджърския състав в тази сфера. Не зная дали е така, но ако са ги подбирали по езиков принцип и с диплома по Индустриален Мениджмънт - или още по добре: Мениджмънт на Информационните Технологии - това изобщо не ме учудва...
                        Последно редактирано от vlageo; 23-10-10, 01:32.

Коментар

• Re: От: Re: От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          ...понеже REM-овете те издадоха кога последно си писал код, нека и аз ти опонирам:
                          Способният човек и без да иска, става незаменим. ....
                          Естествено,.....! - както казваше братовчедът Балки. Код съм писал за последно когато се плащаше яко за тая работа. А руснаците умееха да плащат.
                          След като се обърна палачинката, веднага станах месар.

Способният е незаменим - естествено. Като Николо Тесла в лабораторията на Томас Алва Едисон.
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Наистина така се изразих, но не са ми пречили стандартите особено (дори има какво да се научи), пък и най-малко имам желание да се оплаквам.
                            Идеята не ми е тази. Приказката тръгна, че не сме производителни. Което е факт. На едно от събрание - големия шеф събра всички. Помоли ръководителите на 20 екипа, чиито проекти са ОК да вдигнат ръка. Вдигнаха 3-4 души.
                            Казвам нещо не от моята лична камбанария, а от камбанария на хората, които се очаква да свършат нещо. В момента бачкатори и шефове се гледат като врагове. И това все повече се влошава. Чужденците вдигат ръце от нас и отиват на друго място. В немалко случаи и в държава с по-висок стандарт. Мога да дам примери. Нещо изконно не върви, и просто споделям, че brute-force и пренатягане на гайките води до обратни ефекти. Мениджърите няма да си признаят, но са наясно - без бачкатори и те няма да съществуват като такива.
                            Така става когато шефовете знаят по-малко от изпълнителите, или когато не знаят какво точно искат и как се прави. Включително и големия шеф - като им е раздал проекти.
                            Прав е Влагео, че има една все по-растяща маса от ни риба-ни рак мениджъри, от които не може да се очаква друго освен провали. Иначе сивитата им са перфектни.
                            "Кадрьi решают" е казал Сталин и е прав и сега. Кадрите се градят на място и се пазят, като заплатата е много малка част от пазенето. Но пък и душите им се вадят. Фирмите с кадри са в по-добра позиция от тези със сивита, дори при обратна пропорция в машинния парк.

А иначе по темата - в дълбокия прованс(където съм и аз) заплатите на изпълнителско ниво масово са до 400 нето. На ниво тийм лидери стигат до 800. На мениджърско варират силно в зависимост от сектора, но 2000 се смятат за лукс. Уточнявам че става дума за структуроопределящи бизнеси и въобще не коментирам готвачи/сервитьори/продавачи.

Коментар

Oт самото начало споделих, че има сериозен проблем с т. нар. ни мениджмънт - вие не, та не, работниците работили малко, били неквалифицирани и т.н. И не говорих само за ИТ - работил съм и заедно с хора от други браншове - и там същия шит.
                              От цялата работа страдаме всички. Като са бедни хората, страдат дори собствениците на МОЛ-ове. Точно с некадърните по управлението си обяснявам т.нар. ни балкански синдром, иначе кипи усилен и безсмислен труд, и вече и израелци и сирийци си вдигнаха чуковете оттук.

Коментар

... Точно с некадърните по управлението си обяснявам т.нар. ни балкански синдром, иначе кипи усилен и безсмислен труд, и вече и израелци и сирийци си вдигнаха чуковете оттук.
                                Малко само няма да се съглася. Турция и тя е на Балканите, мениджърския им ресурс е кръгла нула, квалифицирани кадри хич, пък структуроопределящите бизнеси растат, при това основно с чуждо участие. Да не разправям за какви субсидии става дума. Някои му казват правителствена политика.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X