Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Ти пък намери на кой да го кажеш?!

Че те стават, когато ти си лягаш!
    Ако имаш предвид ранното ставане на майстор баничарите, не мисля че те са собствениците в общия случай.
    А тези дето стават когато аз си лягам...де да знам, може и да работи някой.

Коментар

...предпочитам социалната държава на САЩ или Швеция или Германия.Искам като плащам за нещо да знам какво ще получа.
      Защото все още има хора мислещи по този начин сме на този хал -да плащаме без да знаем защо.
      Ако парите ти Пенчо бяха на твой личен пенсионен влог, както си ги спестявал 34 години сега щеше да имаш пенсия не по малко от 2000 лв.Ама ти имаш 400 лв защото чиновниците са ги изяли останалите пари.
      и да допълня нямаше да се чудиш в коя болница да отидеш да те лекуват, че навсякъде те лекуват в зависимост от това което ще им платиш ,а не върху това как се осигуряваш.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
        Ако имаш предвид ранното ставане на майстор баничарите, не мисля че те са собствениците в общия случай.
        Собственикът е само един "Цар" на "микро крепост"... Цар без поданство е нищо.. Генерал без армия..

Затова е тежка царската корона, защото царя на микроподанството си е отговорен за всичко!

Трябва поданиците му да се чувстват осигурени, а това е кръстопътя в нашите съдби! Едните искат, другите обещават..
        Последно редактирано от Volk; 16-10-10, 20:23.

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
          ...
          - да ми пуснеш фактура, пък ти си се осигурявай на 100% в твойта си фирма...

Ти какво би решил, например?

Ей на този въпрос отговора ми е много любопитен!
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
            Ей на този въпрос отговора ми е много любопитен!
            Отговора е че кръстосвате "физическо" с "юридическо" лице.. Не става!

Нищо че 99% от ДНКто на шимпанзето е същото като нашето..

Търговското ни право е германска версия , от времето на Бисмарк..

Измислено и пипнато е!

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
              ...предпочитам социалната държава на САЩ или Швеция или Германия.Искам като плащам за нещо да знам какво ще получа.
              Защото все още има хора мислещи по този начин сме на този хал -да плащаме без да знаем защо.
              Ако парите ти Пенчо бяха на твой личен пенсионен влог, както си ги спестявал 34 години сега щеше да имаш пенсия не по малко от 2000 лв.Ама ти имаш 400 лв защото чиновниците са ги изяли останалите пари.
              и да допълня нямаше да се чудиш в коя болница да отидеш да те лекуват, че навсякъде те лекуват в зависимост от това което ще им платиш ,а не върху това как се осигуряваш.
              Имам и в такъв пенсионен фонд. Върнаха ме назад с около 40%.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Имам и в такъв пенсионен фонд. Върнаха ме назад с около 40%.
                Каков трябва да се случи, за да се убедят старите, че младите винаги ще ги прецакват, защото си гледат децата и първо към тях подават къшея..

Това си е еволюцията и всички тия пенсионни глупости са само за успокоение на по-неразбиращите..

Коментар

Отговора е че кръстосвате "физическо" с "юридическо" лице.. Не става!

Нищо че 99% от ДНКто на шимпанзето е същото като нашето..

Търговското ни право е германска версия , от времето на Бисмарк..

Измислено и пипнато е!

Нещо не разбрах. Мисля, че юридически няма никакъв проблем: Вместо да го наемаш на трудов договор - сключвате договор като две самостоятелни предприятия, той ти издава фактура за получените пари и си оправя счетоводството както може (и иска).
                  Това, което ми е интересно на мен е какви биха били неговите действия при положение, че си е взел всичко, което му се полага и на неговото решение е въпроса като как ще се осигурява...

П. П. "Кръстосването" на физически и юридически лица не е нещо абсурдно, невъзможно, или незаконно - всички ЕТ са физически лица по смисъла на закона.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Каков трябва да се случи, за да се убедят старите, че младите винаги ще ги прецакват, защото си гледат децата и първо към тях подават къшея..

Това си е еволюцията и всички тия пенсионни глупости са само за успокоение на по-неразбиращите..
                    Баф мамаму. Мен не ме мислете. Това,че продължавам да си плащам осигуровките, си е мой проблем. Нищо, че съм без работа в момента.

Коментар

• От: Как са заплатите към днешна дата?

Не чакай нищо добро..

Няма как да стане, точно сега - съвсем..

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                        Не. И когато наскоро опрях до една от тези системи си платих от джоба. Но парите, които ми се удържат отиват да покрият на тези, дето не могат или не искат да плащат. Приеми го като ежемесечна благотворителност, аз поне така го приемам.
                        Да издържам тия, дето ме крадат! Ако шикалкавя - панделата!
                        Някои му казват "данък уважение". Държавата му казва ДОО. На жаргон знаеш коя е думичката. Но не е благотворителност, защото не е доброволна.

Коментар

Ако внезапно работодателите се разберат и вземат да вдигнат заплатите на 5000 лева, след колко дни мислите, че ще реагира магазинната мрежа ? Или след колко часа ?
                          Не е номера да взимаш голяма заплата, когато и другите взимат такава.
                          Това е малка заплата.
                          Основна характеристика на парите е да са НЕДОСТАТЪЧНИ.

Номерът е да взимаш голяма заплата....когато останалите са малки.

П.С. Това е доста примитивно обяснение ... но .
                          Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                            Ако внезапно работодателите се разберат и вземат да вдигнат заплатите на 5000 лева, след колко дни мислите, че ще реагира магазинната мрежа ? Или след колко часа ?
                            Не е номера да взимаш голяма заплата, когато и другите взимат такава.
                            Това е малка заплата.
                            Основна характеристика на парите е да са НЕДОСТАТЪЧНИ.

Номерът е да взимаш голяма заплата....когато останалите са малки.

П.С. Това е доста примитивно обяснение ... но .
                            Ник, в това мнение откривам "инфлация"!

Право куме в очи!

Коментар

Дайте да се върнем на цифрите..

Смисъла на темата е хора, които си търсят работа,а и които дават работа, да се ориентират..

Нищо не казахме за населеното място, примерно във Варна и курортите за какви пари работи готвач и съответно в Горна Оряховица, какво се плаща за същата дейност..

Коментар

Пенсионната система е т.нар. договор между поколенията, измислен от Бисмарк.

Договор, който се сключва още с подписването на първия трудов договор, и по който работникът е в стъпил в задължение преди още да си е получил заплатата. Може и да е не получи, но задълженията към НОИ остават.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X