Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как са заплатите към днешна дата?

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
    Вероятно става въпрос за работа в дърводобива.
    Да бе..

Без да съм го виждал човека, ти казвам, че е нещо свързано със строителство! Облог?

Някаква специфична дейност обслужваща строителната...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
      Kaжи поне едно нещо получаваш ли като хората от тая т.нар. държава? Нито до пенсия ще доживея, за доктор и зъболекар си плащам, до 112 дано не допираш....
      Не. И когато наскоро опрях до една от тези системи си платих от джоба. Но парите, които ми се удържат отиват да покрият на тези, дето не могат или не искат да плащат. Приеми го като ежемесечна благотворителност, аз поне така го приемам.

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
      ...всеки си знае себе си...
      И понеже знам че всеки под 30 мисли така вече - от това следват две неща:
      - времето на супер героите свърши
      - има да чакате високи доходи още бая време
      Аз от дохода си не се оплаквам, не че е толкова голям, по-скоро ми е достатъчен. Считам го за адекватен и съобразен с моите усилия и с условията тук. Повишение на заплатата не ми е самоцел, наскоро се убедих, че не само си го мисля.

...Ако беше при мен: Като искаш да се осигуряваш на пълен размер - или си поеми осигуровките за твоя сметка или си регистрирай фирма и пускай фактура...
      Законите са за всеки. С такъв род действия се явяваш нелоялна конкуренция на някого. За мен не е редно. Знаеш колко можеш да отделиш, осигуряваш на реалната и виждаш къде си на пазара.

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
      Държавата просто не може да си представи и пожелае по-лоялен гражданин от мен... - Вервай ми!....
      Не знам как да се разбира това, но ако със законни средства си минимизираш плащания данък съм сигурен, че няма кой да те упрекне. Или поне няма да съм аз. Не че е важно кой какво пише по някакви си форуми.

Коментар

Комунизма свърши преди 25 години стига вече с тази уравниловка.Крайно време е всеки да си прави сметка и всеки да си плаща сметките.
        Който иска да се осигурява моля заповядайте спестявайте си по сметка и когато ви потрябват си теглете от там и си плащайте по ценоразпис,който не иска по този начин когато отиде в болница си плаща по същия тоя ценоразпис с налични пари.
        Останалото е социализъм -плащай за да има пари за чиновниците и за тези дето не плащат/разбирай малцинствата/Щом не плащаш -затвор. И не получаваш нищо срещу парите си.Нещо не ми се връзва тази система.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
          ...Навсякъде е било въпрос на ниска култура да питаш някого колко пари получава...

Не мога да се съглася. Това лицемерно благоприличие е външно привнесена новост в нашето общество и се прокарва основно от работодатели, които я използват за инструмент за манипулиране...
          Изобщо, некоректно, неуважително, немъжко, ако щеш - отношение към хората, с които си изкарваш хляба.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
          Вероятно става въпрос за работа в дърводобива.
          Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          Да бе..

Без да съм го виждал човека, ти казвам, че е нещо свързано със строителство! Облог?

Някаква специфична дейност обслужваща строителната...

Да, строител съм (писал съм го в "профила" си). Но не особено тясна и специфична ниша, всъщност.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
            Имал съм удоволствието да работя за хора с твоето мислене. Мисля, че те/вие сте на изчезване(като структуроопределящи поне). Въпрос на конюнктура и време.
            ...много весела тема се заформи...
            Ами моето поколение го няма физически така че няма как да стане структуроопределящо.
            На 36 съм ако има значение - май си ми батко...

Коментар

...
              Който иска да се осигурява моля заповядайте спестявайте си по сметка и когато ви потрябват си теглете от там и си плащайте по ценоразпис,който не иска по този начин когато отиде в болница си плаща по същия тоя ценоразпис с налични пари.
              ...
              Сбъркал си държавата тогава, тази по конституция е социална. Т.е. ако не е от здравните ти или пенсионни осигуровки, от някой друг данък ще трябва да е. Това би следвало да го знаеш де ама ...

Коментар

...много весела тема се заформи...
                Ами моето поколение го няма физически така че няма как да стане структуроопределящо.
                На 36 съм ако има значение - май си ми батко...
                Да, темата не носи вече нищо. Просто разпали емоцийки, без нужда.
                Поздрав!

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                  Законите са за всеки. С такъв род действия се явяваш нелоялна конкуренция на някого. За мен не е редно. Знаеш колко можеш да отделиш, осигуряваш на реалната и виждаш къде си на пазара.
                  ...не си ме разбрал...
                  Знам колко мога да отделя и бих предложил варианти:
                  - да си сметнеш по обратен ред осигуровките за моя сметка и да си ги извадиш от предложеното за да ти напиша договорната сума от която после ще ти удържа твоите осигуровки и данък, или
                  - да ми пуснеш фактура, пък ти си се осигурявай на 100% в твойта си фирма...

Ти какво би решил, например?

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                    Да, строител съм (писал съм го в "профила" си). Но не особено тясна и специфична ниша, всъщност.
                    Някога народа го е казал "Започнеш ли да строиш нещо, или умираш или се развеждаш!"

Това е стара мисъл, към днешна дата е " Всичко лошо което си си представял, умножено по две, в най-лошият възможен вариант"!

За тоя занаят трябват яки нерви и да си здраво стъпил на земята.. Изгладени панталонки, омазана с гел коса и тиранти - не става..

Тези заплати, които даваш са напълно адекватни на натоварването..

Коментар

Комунизма свърши преди 25 години стига вече с тази уравниловка.Крайно време е всеки да си прави сметка и всеки да си плаща сметките.
                      Останалото е социализъм -плащай за да има пари за чиновниците и за тези дето не плащат/разбирай малцинствата/Щом не плащаш -затвор. И не получаваш нищо срещу парите си.Нещо не ми се връзва тази система.
                      Тотално не си прав. Кой да плаща за майка ти и татко ти? За бабата и дядото? За децата, да не питам.
                      Явно съм много тъп, осигурявайки се от 34г. на реалната заплата. По едно време ми беше към 4милиона лева.

Коментар

Въпроса се решава лесно - вдигаш осигурителният праг, вдигаш глобата за неназначен човек от 15 хиляди, примерно на 150000 лв и нещата заспиват!

Пускаш инспекторите из баничарниците, нещата не са сложни.. След няколко дни чиновниците ще открият, че вместо баници, ще трябва да си ядат папките!

Коментар

Въпроса се решава лесно - вдигаш осигурителният праг, вдигаш глобата за неназначен човек от 15 хиляди, примерно на 150000 лв и нещата заспиват!

Пускаш инспекторите из баничарниците, нещата не са сложни.. След няколко дни чиновниците ще открият, че вместо баници, ще трябва да си ядат папките!
                          Драматизираш. По-скоро собствениците на баничарници ще открият, че е време да поработят.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                            Драматизираш. По-скоро собствениците на баничарници ще открият, че е време да поработят.
                            Ти пък намери на кой да го кажеш?!

Че те стават, когато ти си лягаш!

Коментар

Някога народа го е казал "Започнеш ли да строиш нещо, или умираш или се развеждаш!"

Това е стара мисъл, към днешна дата е " Всичко лошо което си си представял, умножено по две, в най-лошият възможен вариант"!...
                              Според мен нищо подобно. Почти всички по-печеливши занимания, които се сещам са незаконни.
                              Иначе във всяка работа, имаща реално измерение си трябва яко д**е.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                                Почти всички по-печеливши занимания, които се сещам са незаконни.
                                Иначе във всяка работа, имаща реално измерение си трябва яко д**е.
                                Тук говорим за "трудните пари"..

За "лесните пари", преминаваме в друго измерение, което е толкова атрактивно, че навалицата води до летални изходи...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X