Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как са заплатите към днешна дата?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как са заплатите към днешна дата?

Темата е за нивото на заплатите, обаче залита към обобщения, които имайки предвид, че става дума за хора са неоснователни.
    Никой до тук не описа как стои проблема с намиране на квалифицирани кадри, а той е Проблем.
    Всъщност ставайки дума за уравниловка от типа Щатно разписание, трябва да е ясно, че под нея не се намират продуктивни кадри, а заемащи длъжността.
    Сериозни кадри, които да дърпат, теглят и тикат бизнеса се намират с хедхънтинг и с нива на заплащане вън от всякакви обобщения.
    За да дадат тези кадри резултати е необходимо да им се дефинират измерители, да им се даде свобода да посбъркат и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
      Голямо разнообразие от мнения и виждания по въпроса.
      Фактите са друго.
      Факт е, че на колегата Мишоци, виси обява вече втори месец във форума за 1500 Евро заплата, за автотенекеджия във Франция - при всички осигуровки платени и осигурена квартира.
      И моя обява виси в темата " търся предлагам работа ", пак за Франция, пак за подобни условия.
      Гледам че и трети колега се е присъединил, той за 1200 Евро.

Да не си помислите, че някой от нас си е намерил кандидат, за подобна работа ?
      Не !
      Това са фактите, останалото е субективно.
      Ако предлагаш обучение (А->Б) и старт от 800 ЕУ мисля, че ше се запиша пръв доброволец...
      Публикувайте отговор

Коментар

По мъжки
        Работя на държавна работа в провинцията - 500 лв и се спазва трудовото законодателство.Работата не е натоварена.Не могат и да ме натоварят - кофти мениджмънт.Ако ме натоварят на пълни обороти - няма да стоя там за тея пари.Това е база.
        Сега-и аз искам да изкарвам примерно 1000 или 1500 или повече.Правим покриви.На частно.Там вече си разбираме и от работата и от парите.Скъсваме си задниците от работа - ама работим за себе си.Четири човека за една седмица опукваме 250 квадрата плосък покрив с цялостен ремонт.Момчетата взимат по 500 лв на калпак за една седмица.После всичко ги боли още 3 дена.Ама всички са доволни.Плаща се на работа - не на надник.Кофтито е че все по-рядко се случва.Иначе спокойно можем да правим по 4 покривчета месечно.
        BMW X6

Коментар

Фактите са друго.
          Факт е, че на колегата Мишоци, виси обява вече втори месец във форума за 1500 Евро заплата, за автотенекеджия във Франция - при всички осигуровки платени и осигурена квартира.
          И моя обява виси в темата " търся предлагам работа ", пак за Франция, пак за подобни условия.

Не !
          Ники, вашите обяви са прицелени и трите в хора, които попадат в категорията "занаятчии на свободна практика". Ако са читави, те нямат проблем да изкарат доста повече пари и тук. Имат контингент клиенти, оборудване и т.н. и наистина трудно ще се откъснат, дори и да им е писнало. Още повече, че са относително редки професии. Още повече и че хората вече са горе-долу добре информирани за какви пари работят колегите им там. Ако за тия пари и условия търсиш продавачка на банички, няма да се отървеш от кандидатки, вярвай ми.

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
          Темата е за нивото на заплатите, обаче залита към обобщения, които имайки предвид, че става дума за хора са неоснователни.
          Никой до тук не описа как стои проблема с намиране на квалифицирани кадри, а той е Проблем.
          Всъщност ставайки дума за уравниловка от типа Щатно разписание, трябва да е ясно, че под нея не се намират продуктивни кадри, а заемащи длъжността.
          Сериозни кадри, които да дърпат, теглят и тикат бизнеса се намират с хедхънтинг и с нива на заплащане вън от всякакви обобщения.
          За да дадат тези кадри резултати е необходимо да им се дефинират измерители, да им се даде свобода да посбъркат и т.н.
          Аз бая време така дърпах, техглих и тиках един бизнес. Хем и собственика ми беше горе-долу приятел. Ама като си купи третия нов (от магазина) джип за четири години, пък мойта заплата не беше мръднала, реших, че ще си тегля и тикам мой си бизнес. Вече шест години не ми се е случило да съжалявам за решението си.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Фактите са друго.

Не !
            Фактите са, колега, че в България заплатите са малки. Ние сме Българи и работим за България. Който работи за други държави и взема заплата от там няма как да прецени заплатите в България. Сития на гладния вяра няма. На мен ми плащат в лева, а цените са приравнени с евросъюза. Тук заплатата стига да си платиш сметките, т.е. работим за монополистите. Ако останат пари за храна си добре. Това е положението. Ще става няква тя, ама да видим.........

Коментар

150, 180, 200, и малко отгоре . На седмица, чисто. Без да е обвързано с реалните приходи от дейността. При силна работа, има и съответните доплащания. Министерските празници се спазват стриктно. Отделно се почива между 24.12 и първия работен ден на следващата година. Отпуските - според регламента. Ако трябва повече - само с уговорка със заместващия, но без спънки от наша страна. Нашата "заплата"(двама съдружници) - последните две години им завиждам много често. Работим наравно с тях, често повече. Работата е доста разнообразна - от тясно специализирана, до напълно обща и по силите на първия хванат от улицата. От откровенно докерска, до съставяне на цена и преговори с клиент, през работа със специализирани програми. Лошото е, че работата намаля чувствително - и като качествени изисквания от клиентите, и като количество.

Коментар

Първоначално публикуван от petar_ray Преглед на мнение
                Хе хе... Като са такива супер герои да си тикат своя бизнес бих казал аз... Като са им трудно дефинируеми измерителите...
                Ма то трябвало да им се даде и свобода да посбъркат... Срещу възнаграждение извън всякакви обобщения... Ай сиктир...
                Пък и на хед хънтъри трябвало да плащаме за тях... От тия 24 годишните хънтъри с гел по косата, ръб на патралона, I-Pod на лизинг, дето ходят с трамвай на работа, ли...
                Само като видя такъв мениджър или хед хънтър и ми кипват ла..ната...

Шъ мъ прощаваш, ама на колко си години и какъв ти е опита със супергерои?
                Последно редактирано от vlageo; 15-10-10, 23:36.

Коментар

Как са заплатите към днешна дата?

Прощавайте ама вицове ли си говорите тук?
                  Only after the last tree has been cut down,
                  Only after the last river has been poisoned,
                  Only after the last fish has been caught,
                  Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от SamuraiJack Преглед на мнение
                    За София с 3 чужди езика в кол център си намираш работа за над 1500 лв. на месец. Естествено говорим за английски сносен и друг западен на отлично ниво.
                    Ако бъркам, това е защото не съм имал допир с този бизнес...

Ноооо /всяка истина започва след "но" в изречението, ако те чуят тия с мазолите на езика за 500 лв. на месец, ще се изнервят! А в интерес на истината, колцентровете нали работят с определени региони, защо им е да знаят 3 езика?

Пак казвам, възможно е да съм в заблуда!

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                      Хе хе... Като са такива супер герои да си тикат своя бизнес бих казал аз... Като са им трудно дефинируеми измерителите...
                      Ма то трябвало да им се даде и свобода да посбъркат... Срещу възнаграждение извън всякакви обобщения... Ай сиктир...
                      Пък и на хед хънтъри трябвало да плащаме за тях... От тия 24 годишните хънтъри с гел по косата, ръб на патралона, I-Pod на лизинг, дето ходят с трамвай на работа, ли...

Шъ мъ прощаваш, ама на колко си години и какъв ти е опита със супергерои?
                      На 38 съм, ако това въобще значи нещо.
                      Като казвам хедхънтинг нямам предвид да плащаш на някой да ловува, а сам да го направиш, т.е. не да пуснеш обява по която да кандидатства куцо и сакато, а ти целенасочено да търсиш конкретен човек, който е показал вече нещо.
                      Ще му дефинираш измерители, за да не се окаже че ти имаш една представа що е то резултат, а той друга.
                      И ще му дадеш свобода да посбърка, защото така той ще стане креативен и току виж ти дал резултат свръх твоите очаквания.
                      Но..."ай сиктир" е еманацията на съвременните чорбаджии - хем им се иска, хем не им стиска. И за тази болка има лек - ще почне на едно ниво и след резултатите ще скокне...
                      Говорим за мениджмънт, не за заварчици и т.н. И въобще никакви обобщения - индивид/индивидуални цели и резултати/индивидуална цена.

Коментар

Първоначално публикуван от SamuraiJack Преглед на мнение
                        За София с 3 чужди езика в кол център си намираш работа за над 1500 лв. на месец. Естествено говорим за английски сносен и друг западен на отлично ниво. Но пък не вярвам да склониш. Държавната работа си има други предимства, жена ми е държавен служител
                        Ако става само с добър английски - кажи къде е това животно да проверя дали ще се класира щерката. А аз някак си не се виждам в кол-център.... то пък трябва и да ти пасне една работа на характера.

Абе не случайно на това му се вика пазар. По някога е свръхиндивидуално и везните се накланят от най-разнообразни неща.

ПП Другите два езика които знам са чешки и руски - няма "западен".
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от vlageo Преглед на мнение
                          ... От тия 24 годишните хънтъри с гел по косата, ръб на патралона, I-Pod на лизинг, дето ходят с трамвай на работа, ли...
                          ......и говорят на мИеко даги *ба у яйчар(HR)ската сган
                          Дори само заради това изречение си винаги добре дошъл
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                            Ако става само с добър английски - кажи къде е това животно да проверя дали ще се класира щерката. А аз някак си не се виждам в кол-център.... то пък трябва и да ти пасне една работа на характера.

Абе не случайно на това му се вика пазар. По някога е свръхиндивидуално и везните се накланят от най-разнообразни неща.

ПП Другите два езика които знам са чешки и руски - няма "западен".
                            http://www8.hp.com/bg/bg/jobsathp/index.html

Коментар

При мен.
                              Печени, широкопрофилни работници на средна и по-висока възраст. До есента на миналата година не падаха под 3000лв, а не рядко и не малко от тях по 5000 лв. В момента, 2500-3000лв и много рядко малко повече, не съм свалил цените, но обемите намаляха - криза. Общи работници няма, канцелария и секретарка не поддържам (това по принцип и без връзка с кризата). С много от хората растем и остаряваме заедно вече 18-20год (и с някои клиенти също). Както писа Volk, моите доходи са всякакви, теоретично е възможно и да са под нулата, но (да чукна на дърво) не се случва засега.
                              Никога не съм получавал нещо даром и изобщо - лесно, така че правя всичко възможно и да не плащам за неща, които не получавам, а и няма да получа - това по отношение на данъци, осигуровки и пр. хората ми, са солидарни по въпроса.

П. П. По повод нишката, която тръгна относно производителността на работната ръка тук: Категорично мога да заявя, че при адекватни, равни условия (чието осигуряване е в пряка зависимост с капацитета на организатора) - нашият човек е абсолютно равностоен на всякакви германци, американци и японци...
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                                Никога не съм получавал нещо даром и изобщо - лесно, така че правя всичко възможно и да не плащам за неща, които не получавам, а и няма да получа - това по отношение на данъци, осигуровки и пр. хората ми, са солидарни по въпроса.
                                Значи и ти спадаш към групата на страхливците по думите на Волк.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X