Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подово покритие в гаража?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Подово покритие в гаража?

Преди около 3г. и аз се чудех с какво да залея ронещи се песачинки от бетонова замаска на под.Купих ''Полиуретанов лак за камъни и бетон"-Лакпром( 11лв.-800гр.кутия).С 7 кутии неразреден лак намазах 30кв.метра -2ръце (с мече).Сега и впечатленията: -на вид пода изглежда много тъмен( все едно току що е боядисан и не е изсъхнал).
    -не попива вода,масло,антифриз.
    -за 3г. няма следи от износване с уговорката, че съм използвал крик(''крокодил'')-рядко.Не знам при постоянна работа с такива железа какво ще стане.
    -кагато е мокро от нещо разлято-доста е хлъзгаво(като в баня).
    -при подобна нужда от заливка-със сигурност пак ще го ползвам.
    Ако имаш още въпроси (о885 711 859-Емил).

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
      Да събудя малко темата.

Някой може ли да помогне с идея какво покритие да ползвам за пода на гаража.
      Епоксидна боя,тази която е двукомпонентната,става "бетон" 25 кг бака и втвърдителя вървят по 50-60 лв макс.
      Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
      Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от _Константин_ Преглед на мнение
        Епоксидна боя,тази която е двукомпонентната,става "бетон" 25 кг бака и втвърдителя вървят по 50-60 лв макс.
        Прати ми на лични откъде мога да купя 25кг бака епоксидна боя за 60 лв

Коментар

Ако тръгнете да мажете с боя (полиуретан или епоксидка) бих ви препоръчал да смесите боята с малко чист пясък (разбърква се много добре с бъркалка)...
          Или да поръсите отгоре пясъка преди да е изсъхнала боята (но тогава има вероятност по-лесно да се рони)...
          Така няма да се пързаля...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Мой познат си намаза гаража с боя за пътна маркировка примесена с кварцов пясък. не се пързаля, лесно се забърсва, не попива. Сравнително издръжливо е (за 2 години всекидневно вкарване и изкарване има 2-3 отлюспени парчета там където лежат гумите)
            Та и това е вариант.
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Ето това мога да препоръчам от личен опит. Може и с пясък и без.

http://buildinghouse.lv/en/service/floor-coatings
              Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
              Drag Grand Canyon Daily
              Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
              LZ1JYM

Коментар

Епоксидните покрития стават, стига в помещението да не се извършват заваръчни работи, така че пръски метал да падат на пода. (личен опит)
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Преди 6 години. Два гаража, моя и комшийския. Моя под го обработих с 6-7 килограма лепило С-200 ( това имах ) разредено на око с около 12-15 литра вода. Обработката бе елементарна. Лискаш с канчето и разнасяш с метлата върху вече намокрения бетонов под. Време- не повече от 10 мин. След изсъхване резултата е под непоемащ вода, не се рони, не се плъзга. Не съм издевателствал над него разбира се. Комшията не прави нищо , и сега не спира да мете, като постоянно се рони, вдига се прах и тн.
                  „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Имам една идея. Но не знам дали е правилна. Специалистите ще кажат. Според мен първо се ецва бетона с киселина/ каква не знам за сега, но мога да помисля/. После взимам един кг акрилова боя за пешеходни линии.Нея я смесвам 1 към 1 с ситен пясък или мраморен прах / ако искам да не се пързаля/ и нанасям с валяка може и с голяма гумена шпакла, като постоянно се бърка да не пада пясъка.

Идеята на ецването на бетона е да не поема боя.
                    Колко е изпълнимо при стар бетон не знам.

Може да се пробва на
                    only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Епоксидните покрития наистина имат отличен вид и характеристики, но цената им е по-висока, а и имат някои недостатъци - описания от скрапа, по труден ремонт при нарушаване и др.
                      За сега съм се ориентирал към импрегнатор на изомат - би100.
                      За Пловдив се оказва, че е трудно да си купиш подобно нещо...
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от uazik Преглед на мнение
                        Имам една идея. Но не знам дали е правилна. Специалистите ще кажат. Според мен първо се ецва бетона с киселина/ каква не знам за сега, но мога да помисля/. После взимам един кг акрилова боя за пешеходни линии.Нея я смесвам 1 към 1 с ситен пясък или мраморен прах / ако искам да не се пързаля/ и нанасям с валяка може и с голяма гумена шпакла, като постоянно се бърка да не пада пясъка.

Колко е изпълнимо при стар бетон не знам.

Може да се пробва на
                        Бюджетното решение действително е с боя за пътна маркировка.Използвам тази на Лакпром и при добра подготовка на основата държи без проблем за гаражни и външни условия. Не е необходимо да се мисли за ецване.Суха ,чиста и що годе гладка основа е ОК.Грундира се/ако няма специалният грунд, става и с АМВ в боята.После се приготвя сместа с мраморно брашно, но по-скоро 1:1,5 брашно/боя.Добавя се разредител до работна гъстота. За грундирането ползвам голяма правоъгълна четка , тип баданарка , защото бетона обикновено не е достатъчно гладък за мече и си трябва ръчно усилие да навлезе грунда навсякъде в порите.
                        Ако иде реч за наклон, тогава е по-добре основният пласт боя да се "пипероса" отгоре с по-едър материал със зърнометрия на пясък.Има и разни оцветени подобни фракции.

Коментар

Ако бетона поеме боя е хубаво. а не лошо. Това значи че ще имаш междинен слой боя/бетон, в който хем ще са затворени порите от боята, хем ще хване здраво следващия слой.

...ама, няма да поеме боя, вЕрвай ми, независимо дали искаш или не. Поема от разредителя, евентуално, а боята си остава отгоре.

Иначе има перфектни покрития за гараж, не се и хлъзгат, ама продукта на Sika, който имам предвид, излиза 100 кинта квадрата, та напуква петички.

Според мен епоксид с някакъв пясък/посипка в него е перфектен, ако е по-дебел слой. Дори да падат капчици от заваряване пясъка няма да позволи стопяване на нещо повече от горния слой. Говоря за слой от порядъка на 4-6мм. В случая епоксида е само за слепване и уплътняване на дъното. Отгоре си стои посипката, само умокретна от епоксида. Не се хлъзга. Виждал съм такива изпълнения, но не мога да посоча конкретни продукти. Вижте в сайта на Sika например. Посоченото за 100 кинта квадрата даяни и на външни атмосферни влияния и става ужасно здраво - ако тръгнеш да го отлепяш, пада с горния слой бетон, вместо да се отлепва. Чак такова за гараж не трябва.

Друг вариант е епоксиден грунд за запечатване и начален слой, върху който полиуретанова боя с пясък/посипка. Епоксида хваща ужасно здраво към бетон, а полиуретана ужасно здраво към епоксид. Вероятно ще се получи и прилично като цена. Друг вариант е пръскане върху епоксида с "гумено" покритие като за подкалници/под за кола. Пак е полиуретан и пак хваща нечовешки здраво върху епоксида. И не се хлъзга.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако бетона поема боя - не е ясно колко ще поеме.Идеята на ецването ми е да не пропуска бетона.
                            only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Ако бетона поема боя - не е ясно колко ще поеме.Идеята на ецването ми е да не пропуска бетона.
                              Няма да поеме почти нищо, вЕрвай ми. Вземи парче бетон, боядисай го обилно, ако искаш и го пусни в боята да кисне, после го извади, остави го да изсъхне и после го строши. Боята ще е само по повърността, гарантирано. За попивни свойства в бетона се слагат добавки, дето на всичкото отгоре са скъпи. В твоя бетон такива няма. Ако пипие нещо, то ще е в някоя пукнатина и ще е незабележимо като количество. Пък и ецването няма да помогне в посоке не-поемане. Ще помогне в обратна посока, да не говорим че проникналата в цимента киселина никога няма да можеш да изкараш. Как ще влияе това на ламарините на автомобила смятам че се сещаш и сам.

Пробвано е многократно и точно с боя за пътна маркировка. В банята си ползвах такава боя, част от нея върху бетон, друга част върху теракол. 5 години по-късно започна да се люпи. Обикновена боя или лазурен лак на водна основа хваща в пъти (много пъти) по-добре. И от нея не поема. И дърво като боядисваш не поема. Поема и влагата/разтворителя - боята/лака си стои отгоре. За да поеме дървото се импрегнира под налягане, и пак не става с всичко.

Ама, боя на водна основа за гараж не става - не е устойчива на разтворители/бензин/нафта.

ПП: Ето ти продукт за ецване:
                              http://peta2000.com/?page_id=1875

Има още много. Прочети внимателно как действат. Те не затварят пори - правят горния слой грапав. Това няма да помогне за непопиване. Евентуално ще помогне за по-добро захващане, ако си сигурен че остатъците няма да пречат на боята по химичен път.
                              Последно редактирано от sparkybg; 07-10-15, 12:55.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз само предлагам не споря.
                                Полагал съм тенис настилка върху бетон. Тя е акрилова. Първо обработихме с киселина корта/получена от производителя /. Вярно че после го минахме със специален праймер на производителя.
                                После положихме самата настилка на 7 слоя.
                                Може би идеята на киселината е да почисти бетона.Но праймера го запечатва. Сигурно има и праймери за бетон които се продават и при нас.Като положихме праймера изглеждаше
                                като настилка. Жалко че ни ми остана от праймера.
                                only 4 x 4,sim AWD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X