Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви цигли да избера за ремонт на покрива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какви цигли да избера за ремонт на покрива.

Първоначално публикуван от gogoll Преглед на мнение
    И ..." Горещ също". Само да не е обитаемо под покривното пространство .!
    Не мисля, че ще има особено голяма разлика от това какви са керемидите, ако над обитаемо подпокривно пространство няма термоизолация.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
      При мен, за да ми признаят всичко от Брамак, за гаранцията и застраховката(бонус за 20 години), покрива го изпълниха по схемата: OSB плоскости, мушама, 5х5 вертикални летви и след тях 5х5 хоризонтални(шипки). Строителя ми каза, че това им изискване е за вентилация на покрива. Монтаж на вентилационни керемиди по изискване.
      Мдам, на комшията на село врабчетата много се радват на тая схема. И осите също. 2 пъти ги прережда вече. Не ми се мисли ако в района има съсели или други гадини от сорта какъв рахат ще намерят в тия 10см между керемидите и покрива.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сиромашките шипки, дето масово ги слагат са 4х3, достатъчно е за гореспоменатите гадове.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Мдам, на комшията на село врабчетата много се радват на тая схема. ...
          Комай още не са се научили да се провират ...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100805-001.JPG
Прегледи:1
Размер:281.0 КБ
ID:5793175
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Какво е това - шипки?
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Явно на летвите им викат така.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Ако кермидите които вече са взети са под въпрос за качество,може да се боядисат. Има си бои за керамика и бетон.
                Аз изнамерих брамак економик на смешни пари,изчистих ги и ги боядисах. Чистенето отне 2-3 дни. Боядисването 2 часа.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  При положение, че схемата на Брамак е "студен покрив" това е без особено значение.
                  Какво ще рече студен покрив?
                  Идеята ми да сменя старите 70 годишни цигли с брамак класик.
                  Гледах гредите и матраците, дъбови дебели греди и мартаци. Мисля да сменя само летвите и да наредят новите цигли и да се приключи.
                  Не искам никакви мушами и тема подобни.
                  Капаците мисля да са си по класическата технология с вар.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                    Прав си да не искаш мушама, тя "задушава" (иначе казано - дървенията все намира начин да се намокри, но после трудно съхне). Обаче мембраните са съвсем друго нещо, те на едната страна пускат, на другата не (и да намери начин дървенията да се намокри, после много лесно съхне).
                    А технологиите, колкото по-стриктно се спазват, толкова са по ефективни.
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Какво ще рече студен покрив?
                      Идеята ми да сменя старите 70 годишни цигли с брамак класик.
                      Гледах гредите и матраците, дъбови дебели греди и мартаци. Мисля да сменя само летвите и да наредят новите цигли и да се приключи.
                      Покрив, при който температурата на покривното покритие е близка до температурата на околната среда. Предполага се наличие на пространство за вентилация под керемидите.

Ако не ти пука какво ще стане, ако под керемидите проникне вода - може да минеш и без мембрана.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Покрив, при който температурата на покривното покритие е близка до температурата на околната среда. Предполага се наличие на пространство за вентилация под керемидите.

Ако не ти пука какво ще стане, ако под керемидите проникне вода - може да минеш и без мембрана.
                        70 години е изкарало без мембрана под цигли, надявам се да не прониква вода.
                        Скептичен съм към това да оставям фуги и ниши в селска къща, завъждат се всякакви животинки.
                        Сега се качвам на тавана и оглеждам покрива отдолу хубаво и ако има нещо нередно го отстранявам веднага, а като скрия цигли отдолу няма да мога да реагирам.
                        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Мембраните са хубаво нещо а натоварват цената с лев и нещо на кв.м. тая която сложих преди това изрязах едно парче около квадрат,направих го на вързоп и го напълних с вода. Три денонощия вися пашкула и не пусна и капка.
                          А по принцип е направено ако прокапе само да се плъзне капката по нея.

Коментар

Това за мен е грешка. Няма да съжаляваш от сух монтаж. Тая вар на третата година е дала фира, само се катериш всяка година да мажеш и улуците ти пълни с две колички пясък.
                            Ford Maverick II 2.3 XLT
                            Ford Mondeo MK5

Коментар

Ако варовата смес е правилно направена , няма да има проблеми.
                              Варта е открита преди повече от 2000 години в Мароко .И от тогава на сам има построени неща които не са мръднали без умишлена намеса на завоевателите.
                              Да ЖИВЕЕШ означава да се БОРИШ!
                              Робът се бори за СВОБОДА , А свободния за СЪВЪРШЕНСТВО!

Коментар

Първоначално публикуван от gogoll Преглед на мнение
                                Ако варовата смес е правилно направена , няма да има проблеми.
                                .
                                Тука е разковничето на дилемата. Всъщност удачната варова смес изобщо не е само варова.Сухият монтаж на практика е по-ясен , но и по-скъп като материали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X