Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зидана камина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Зидана камина

Имам на вилата голяма зидана камина в хола,незнам каква е била идеята точно на баша ми , но два етажа се топлят с радиатори на ток,а въпросната камина топли само една стая, която е около 50кв/м.
    Размера само на устата е 100/70см,дълбочина75см .

Та въпроса ми е могали да и направя воднариза на която да закача 5радиатора с по 20-тина ребра(примерно) и един бойлер 80литра.

Ако някой е правил и има нерви да ми обясни какво да сторя с таз камина,ще му бъда много благодарен.

До: Зидана камина

Трябва да се посмята че или няма да стига или може да направи беля.
    А някой запознат може ли да каже ако се използва стар чугунен радиатор за водна риза дали ще протече м/у ребрата.За едно непретенциозно помещение искам да си направя парно с мин. средства а котела си е перо.Идеята ми е зидана печка с монтиран вътре стар чугунен радиатор за топлообменник-щом е направен да отдава трябва и да поглъща добре топлината от огъня.Само снадките ме притесняват -за разглабяне и допълнителни уплътнения забравяме направо .
    п.п Сори че използвам темата ама може и на теб да ти е от полза
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak Преглед на мнение
      Имам на вилата голяма зидана камина в хола,незнам каква е била идеята точно на баша ми , но два етажа се топлят с радиатори на ток,а въпросната камина топли само една стая, която е около 50кв/м.

Та въпроса ми е могали да и направя воднариза на която да закача 5радиатора с по 20-тина ребра(примерно) и един бойлер 80литра.

Ако някой е правил и има нерви да ми обясни какво да сторя с таз камина,ще му бъда много благодарен.
      Може. Но през ПС-то няма как да стане. Намери си хора, които с това си вадят хляба.
      Иначе шанса за БУУУМ е голям.

Коментар

Имаш ми тел обади се.

Коментар

Без да съм специалист и да претендирам за каквато и да е компетентност ще ти кажа, че съм виждал такова нещо в селска къща - в готова зидана камина беше вградена камера с водна риза, като допълнително беше пуснат тръбния път до радиаторите. Къщата беше сравнително малка - 2 спални горе и голяма дневна с кухня долу. Имаше по един радиатор в спалните горе, два долу под прозорците в кухнята и дневната и по една лира в двете бани. Също така водната риза беше вързана и към 120л бойлер, който беше с 2 серпантини, като втората беше закачена към система за соларно нагряване на вода.
          Мисля, че камината беше 20KW - толкова я бяха сметнали от фирмата, която я изпълнява. Като цяло се беше получило много прилично.
          "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak
            Разбира се ,че може хвани някой първо да ти сметне какво отопление ти трябва и след това да ти сметне ризата и радиаторите.
            Ризата може и готова да си я вземеш може и някой да ти я направи.
            Успех и пиши.
            А сетих се и нещо друго за суха риза и въздуховоди до стаите със клапи трябва ти топло отваряш клапата и топлиш , но пък губиш бойлера .
            Сам трябва да прецениш кое ти е по удобно и едното и другото си имат плюсове и минуси
            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Имам на вилата голяма зидана камина в хола...
              Та въпроса ми е могали да и направя водна риза на която да закача 5радиатора с по 20-тина ребра(примерно) и един бойлер 80литра.

Преди 4 години, в подобна камина, специалисти ми направиха водна риза и вързаха 5 радиатора (две стаи), бойлер 80 л. и лира.
              Всичко изглежда ОК. Топлиш се , жив огън, може разни благинки да си печеш на жарта, от време на време цепнеш дърво за изтрезняване.
              Един сериозен недостатък - ниско КПД, водещ до голям разход на дърва.За един сезон (октомври - април) горя около 15 кубика бук/дъб. Къщата се намира в с. Раждавица, Кюстендилско.

Вероятно няма да имаш проблеми с вграждането на водна риза. Но трябва да приемеш големия разход на дърва.

Възможно решение е и да се разруши камината и да се сложи на нейно място една печка с водна риза - около 1000 лева. Доста по икономична е от към дърва, а губиш само живия огън. Друго преимущество на печката е, че отоплява по-добре и самата стая, в която гори.
              LR 90 - 1990, 2.5 TD заменен от Andro160 с 300 TDi
              LR Defender 110 - 2003, TD5
              Honda CR-V II - 2004, 2.0
              тел. 0887 581 738

Коментар

виж това! това е камина с водна риза и електро модул.http://www.bezplatno.net/listing-119574-vik_uslugi.html

Коментар

Вече 3 зими се отоплявам с "купешка" камина с водна риза, като си избрах тази с най-голяма горивна камера, за да я зареждам по-рядко.
                  Етажа от около 60 кв. м. на практика се отоплява "на излъчване", което е и причината още да не съм я облицовал.
                  Най-просто е да се вкара готова камина от този тип в наличната - зидана.
                  Мисля, че са задължителни циркулационна помпа и UPS.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    Мисля, че са задължителни циркулационна помпа и UPS.
                    Да.
                    тел. 0887 581 738

Коментар

Първоначално публикуван от nedon Преглед на мнение
                      Преди 4 години, в подобна камина, специалисти ми направиха водна риза и вързаха 5 радиатора (две стаи), бойлер 80 л. и лира.
                      Всичко изглежда ОК. Топлиш се , жив огън, може разни благинки да си печеш на жарта, от време на време цепнеш дърво за изтрезняване.
                      Един сериозен недостатък - ниско КПД, водещ до голям разход на дърва.За един сезон (октомври - април) горя около 15 кубика бук/дъб. Къщата се намира в с. Раждавица, Кюстендилско.

Вероятно няма да имаш проблеми с вграждането на водна риза. Но трябва да приемеш големия разход на дърва.

Възможно решение е и да се разруши камината и да се сложи на нейно място една печка с водна риза - около 1000 лева. Доста по икономична е от към дърва, а губиш само живия огън. Друго преимущество на печката е, че отоплява по-добре и самата стая, в която гори.

Съгласен съм на 100% с теб за дървата.Но там не живеем целогодишно в зимните месеци се ходи на две седмици веднъж.Не мисе губи ефекта от живия огън, без да има пред него стъкло.А за дървата гората е близо цяло лято се ще събера.Неме притеснява това , ами
                      дали няма да стана огняр - и да робувам на някаква камина
                      вмвсто да сложа две дръвца в малката печка и да си гледам кефа.

А ма каде ще пека пържолите зимата , мож би на електрическата скара

А маи маи не е така.

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                        Разбира се ,че може хвани някой първо да ти сметне какво отопление ти трябва и след това да ти сметне ризата и радиаторите.
                        Ризата може и готова да си я вземеш може и някой да ти я направи.
                        Успех и пиши.
                        А сетих се и нещо друго за суха риза и въздуховоди до стаите със клапи трябва ти топло отваряш клапата и топлиш , но пък губиш бойлера .
                        Сам трябва да прецениш кое ти е по удобно и едното и другото си имат плюсове и минуси

И това го мислих но как ще станат тези въздоховоди след като вече камината е направена и всичко е затворено идея си нямам.
                        Иначе е добър идея .

Коментар

Радиатори като топлообменници да но не и да изпълняват ролята на водна риза,после за да топли трябва да е затворена и преди водната риза да минават точно над огъня а може и отдолу тръби които да поемат,най силната нагревна част, за да има ефект и полезно КПД.
                          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от kusemak
                            Можеш ли да пуснеш някоя снимка на камината и изглед на стаята с камината може и да се сетим нещо
                            За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                            0878 79 20 61 Борис

Коментар

Съгласен съм на 100% с теб за дървата.Но там не живеем целогодишно в зимните месеци се ходи на две седмици веднъж.Не мисе губи ефекта от живия огън, без да има пред него стъкло.А за дървата гората е близо цяло лято се ще събера.Неме притеснява това , ами
                              дали няма да стана огняр - и да робувам на някаква камина
                              вмвсто да сложа две дръвца в малката печка и да си гледам кефа.

А ма каде ще пека пържолите зимата , мож би на електрическата скара

А маи маи не е така.
                              Щом има дърва прави камината и не се притеснявай, че ще станеш огняр - кеф е като си пийнал, да се размърдаш и да сложиш дръвце. Месцата се пекат на жар, в камината. Може да се използва скара или направо на машата.

Не забравяй да сложиш радиатор и в стаята на камината. Успех.
                              тел. 0887 581 738

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X