Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чамова ламперия за външен монтаж.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Чамова ламперия за външен монтаж.

    Първоначално публикуван от dadan Преглед на мнение
    Да са налъми ще ги накисна в импрегнант, но при мен трябва да свалям улуци, да строя скеле и т.н. Търся нещо с което поне 3-4 години да не се занимавам с глупости. При наличието на толкова "модерни" материали и химии, не ми се плеска с горяло масло, нафта и подобни.
    Лесно щеше да е ако вече не ги бе наплескал. Сега ми се струва, че каквото и да сложиш няма да е трайно заради старите "обмазки"./поне да бяха паднали нацяло/
    Обличането с каквото и да е няма да ти спести скелета и други дивотии. В една от веригите видях пластмасови челни дъски които заради добрия печат и 3D ефект могат да минат и за естествени. Тънички са/вмъкване под улуците/ и при положение, че не затварят отзад дъската може и да не предизвикат гниене. Ако те интересува повече на Л.С.
    Поздрави.
    GPS системи https://www.easytracking.bg/
    Пътна помощ навсякъде и по всяко време https://закъсах.бг

    Коментар


    • #47
      От: Чамова ламперия за външен монтаж.

      То, като ще е ПВЦ и ламарина, както и с финиши, като бебешко дупе за какво да се вра из селска къща - да си стоя в климатизирания апартамент. На естествените материали това им е хубостта, че не са идеални. Ама то, като започнем да ядем само прави краставици и кривите станат рядък деликатес, чак тогава ще се усетим.
      Както и да е. За дюшемето и за вратите ми изпадна сух дъб, но за всичките ламперии и облицовки няма как да стане.
      Всъщност имам една талпена стопанска постройка за събаряне - може би от нея ще мъчим да преформим материала за външна облицовка.
      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

      Коментар


      • #48
        От: Чамова ламперия за външен монтаж.

        Първоначално публикуван от dadan Преглед на мнение
        Два пъти опитвам челни дъски от чам с чешки импрегнатор на Сократес и лак на Сократес-водоразтворими, с прешкурване между слоевете. Там, където е на слънце пада на юфка за 1-2 години, а е уж с UV защита . Другото държи катп че ли. Май
        ще го сменям, но не знам с какво... Цвят кестен-предложения?
        Еми опитай с български водоразтворим лазурен лак на Оргахим или Мегахим. Само не на Селт. Оградата на вилата още не е на юфка. Май стана 4-5 години. А е на открито, и я вали, и зимата мръзне, и я пече слънце по цял ден. Чак това лято ще се наложи да я повторя с безцветен, че тук-там има пукнатини в дървото. Лака си стои. Където пък не го вали не е мръднал изобщо. Всичко е чам.

        Има и цвят "кестен". Даже въпросната ограда е точно с такъв цвят. Импрегнация с реазреден 1:1, после слой неразреден, и накрая слой прозрачен, след монтажа. Прозрачния не променя цвета, колкото и пъти да го нанасяш.
        Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

        Коментар


        • #49
          От: Чамова ламперия за външен монтаж.

          Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
          То, като ще е ПВЦ и ламарина, както и с финиши, като бебешко дупе за какво да се вра из селска къща - да си стоя в климатизирания апартамент.
          Повечето се изнасят на село не заради PVC-то и ламарината, а заради комшиите от кол и въже, донесли и простотията си, заради постоянните ремонти на тоя или оня, заради лудницата и заради това да имаш макар и малко собствено парче спокойствие и въздух, което да подредиш според собствените си виждания, а не да се вреш по кутийките в града. Мен и господ не може да ме накара да сложа друго, освен PVC дограма, освен ако не се преместя някъде дето вали 2 пъти в годината и температурите целогодишно са 20-35 градуса. Едното е "слагаш и забравяш", а другото - пред 3-5 години иска пълно обновяване и в крайна сметка за да стане добре загуба на същото време все едно го сменяш.

          А за дървениите - ламперии, дюшемета, дървени беседки, столове, маси из градината никой не ги е забранил. Има достатъчно варианти на PVC дограма, която да не бие на очи на фона на това, без да я пребоядисваш през 2-3 години.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • #50
            От: Чамова ламперия за външен монтаж.

            Първоначално публикуван от dadan Преглед на мнение
            Да са налъми ще ги накисна в импрегнант, но при мен трябва да свалям улуци, да строя скеле и т.н. Търся нещо с което поне 3-4 години да не се занимавам с глупости. При наличието на толкова "модерни" материали и химии, не ми се плеска с горяло масло, нафта и подобни. Някой ми беше предлагал да го облека с кафява ламарина, но освен че е грозно-няма да спре дървото да си гние вътре. На Бохемит стават ли нещата? Май ще зарежа водоразтворимите прехвалени неща, трябва си смола да има...
            На Бохемит, нещата са добри, на достъпни цени, а и масово ги използват дърводелците.
            В един обект, имам 10 комплекта маси и пейки, обработени с такъв импрегнант, а отгоре лакирани с български водоразтворим лазурен лак. Пет години са подложени на всякакви външни климатични условия /не се прибират или завиват/ и освен умишленото надиране, което оправям, не са мръднали.
            / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

            Коментар


            • #51
              От: Чамова ламперия за външен монтаж.

              Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
              На Бохемит, нещата са добри, на достъпни цени,
              За доброто са добри,обаче не знам на кое викаш достъпно.

              Коментар


              • #52
                От: Чамова ламперия за външен монтаж.

                Колеги бих ви препоръчал импрегнатор на Теком-Унимат - български.Не е скъп и е многокомпонентен.От него дървото леко потъмнява.С това се прави реставрацията на дряновските църкви и църквите в търновско.За другаде не знам.Дървенията в моята къща също е правена с този импрегнатор и забележка нямам.Снимки ако желае някой - е-мейл на лично и ще изпратя.Да не се счита за реклама!Ако пък се счете за такава - мнението в коша.
                BMW X6

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X